Dodaj do ulubionych

REORGANIZACJA LINII MZK !!!

IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 29.04.05, 22:54
jak najwięcej pomysłów - niech zobaczą jakie są oczekiwania pasażerów. ze
swojej strony proponuję zrobić wreszcie porządek z 15 i pętelkami które co
rusz robi(z witosa na zaodrze jedzie sie czasami 45 minut a bywa ze jeszcze
więcej) a w mzk mówią ze liczą sie przede wszystkim oszczędności...i pewnie
jeszcze na benzynie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: pasazer Re: REORGANIZACJA LINII MZK !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 23:31
      15 powinna wrocic na swoja stara trase i powinna byc przywrocona linia B. Tak
      bardzo zakreconej linii jak 15 w Opolu nie ma chyba w calej Polsce. Po drugie
      warto jednak pomyslec o liniach pospiesznych polnoc - poludnie i wschod -
      zachod. Po trzecie: moze warto pomyslec o liniach calodziennych, jezdzacych
      przez cala dobe. Bedac dawno temu w Dreznie zauwazylem, ze niektore linie np
      tramwajowe jezdza przez 24 h. Dlaczego w naszym miescie np 3, 9, 11, 15 czy 20
      nie moglyby byc takimi liniami? Np po 22 do 4 po jednym autobusie na tych
      liniach i zastosowanie normalnej dziennej taryfy zamiast nocnej? MZK Opole
      twierdzi, ze nocny autobus nie zarabia na siebie. Dlaczego? Bo jezdzi dziwna
      trasa, nie dociera tam gdzie powinien, z zabojcza taryfa. Trzeba zatem zapytac:
      czy to nie jest uklad z opolskimi taksowkarzami ??? Bo jak dla mnie jest to
      ewidentny spisek. Po czwarte: niech MZK zrobi w koncu porzadek z autobusami,
      ktore jada np do centrum (dwie linie) w odstepie do 5 minut a pozniej przez pol
      godziny zaden nie jedzie. Takim przypadkiem jest wyscig 4 i 11 w kierunku
      Centrum lub tez w kierunku Nowej Wsi Krolewskiej. Czy zarzadzajacy rozkladami
      nie widza tego na ekranach komputerow?
      • Gość: jawor10 WSTYD i HAŃBA dla MZK OPOLE IP: 217.173.203.* 30.04.05, 07:00
        Ogladam Waszą stronę - trochę z sentymentu, bo jednak wrocławska " bije Was na
        10 głów - i tematami i poruszanymi problemami".
        Chyba wszystkimi działaniami zarzadzających tym miastem,chcecie zlikwidować
        opolszczyznę.Mój Jawor chociaż biedny, mały ma ludzi z rozsądnymi " głowami".
        Czy to tak trudno zrobić porządek z Tymi co rozporzadzają Waszymi pieniędzmi z
        budżetu miasta? Każda wizyta w Opolu, przyjazd PKP - dworzec,korzystanie z MZK-
        doprowadza do rozpaczy - czy to dziki wschód? A przecież to Miasto Polskiej
        Piosenki, stolica województwa.Chyba lepiej jak Was wchłonie Wrocław.
        MZK to hańba dla dobrego imienia miasta - tak sie nie robi z mieszkańcami,
        którzy od wielu lat postulują o zmiany kursowania autobusów, wprowadzenie
        biletów " dopłat do starych biletów" . Sam doswiadczyłem tego, że moje bilety "
        przepadły" bo zmieniła się cena. WSTYD, WSTYD, WSTYD i HAŃBA dla MZK OPOLE.
    • zielonaramka Re: REORGANIZACJA LINII MZK !!! 30.04.05, 14:21
      Rozkład jazdy interesuje tylko pasażera. Czy nie widzicie ze w Mzk nie robi sie
      badań napełniania na liniach. Na jakiej więc podstawie maja dokonac zmian,
      korekt?????????????
      Dlatego autobusy jeżdża stadami. 3 linie ta sama trasa w odstępach 5
      minutowych a potem długo długo nic( S, 9. 20). A robienie wyrywkowe krekt na
      liniach doprowadza do "poszarpania Rozładów" - potem są właśnie takie bzdury ja
      k na 9,20,s.
      Trzeba słuchać dołów - pomogą
      • Gość: Mx Re: REORGANIZACJA LINII MZK !!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 30.04.05, 18:20
        Pensja i premia Zarządu MZK nie zależy od słuchania dołów, punktualnych
        autobusów, normalnych rozkładów jazdy i układania normalnych sieci linii
        komunikacyjnych. Oj szkoda, szkoda - "kałasznikowy" kiedyś można było kupić.
        • Gość: jolka Re: REORGANIZACJA LINII MZK !!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 30.04.05, 19:39
          a za co zarzad mzk dostaje pensję?
          oswieć mnie bo nie wiem. ?
          To znaczy ze ma byc tak jak jest>
          • Gość: Mx Re: REORGANIZACJA LINII MZK !!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 30.04.05, 19:49
            Ależ zarząd otrzymuje pensje za "zajmowane stanowiska" lub jak kto woli
            za "zajmowane etaty". Wysokość ichnich pensji nie jest zależna od tego jak
            firma działa, tylko od tego czy są "znajomymi królika" czy nie. Ponieważ jest
            to spółka miasta, więc za efekty dzialania powinna ich teoretycznie rozliczać
            Rada Miasta jako chyba właściwy organ założycielski. Ponieważ jednak spółki
            miejskie traktowane są jako "miejsca (stanowiska) do obsadzenia" więc jest jak
            jest.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka