Gość: Tomek IP: 213.17.151.* 02.06.05, 08:00 Brawo, w koncu basen bedzie wyremontowany super :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: OPOLANIN uśmiechni MAŁO KRYTYKI ani RADOŚCI NIE WIDAĆ NA FORUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 06:37 DZIĘKUJEMY PANIE PREZYDENCIE. Coraz więcej realizowanych inwestycji w Opolu. Tak, że zwykle krytykujace FORUM ZAMILKŁO!!! Aż smutno się zrobiło. Gdyby nie rozruba w radzie miasta to i nto nie miałoby co pisać a pan Artur J. i 14 radnych chyba płaczą z bulu na tak dobrą wiadomość. Stracą sens życia. A może to jest właśnie przyczyna tej rozruby. Co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Bardzo mało krytyki na forum a inwestycje lecą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 08:30 Opopzycja w radzie tez będzie coraz większa. Zgodnie z zasadami fizyki duże przyśpieszenie większe siły bezwładne. Oby nie chciały zostać bezładne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bystry Re: Bardzo mało krytyki na forum a inwestycje lec IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.05, 09:49 Hurra ale sukces ! Poczatek czerwca, ludzie chca sie kapac i wypoczywac nad wod a Pan Zembaczynski oglasza ze bedzie remont !!! To jest wlasnie dzialanie w stylu pana Prezydenta. Wszystko spoznione, jesli w ogole sie odbedzie. Jak tak dalej pojdzie Opole bedzie sie rozwijac poprzez remonty !!! zamiast przez nowe inwestycje, na ktore po prostu Zembaczynskiemu brak pomyslow i odwagi !!! Jak dobrze ze wybory za rok !!! Zembaty harcerzu odejdz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPOLANIN BYSTRY TRZYMASZ MNIE PRZY ŻYCIU A JA MYŚLAŁEM ŻE.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 11:15 BYSTRY TRZYMASZ MNIE PRZY ŻYCIU A JA MYŚLAŁEM ŻE..DUCH W NARODZIE ZAGINĄŁ. NIECH ŻYJE OPOZYCJA I DESTRUKCJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariwa Re: Basen przy pl. Róż do remontu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 03.06.05, 10:21 Zembol sie cieszy bo w papirach mu wychodzi, gorzej jest z rzeczywistoscia. Przed wyborami papier wszystko wytrzyma. Ciekawe ile poslizgu bedzie z wykonastwem? Bo po drodze okaze sie ze pogoda nie sprzyja robotom a to deszcz, a to wiatr wieje i nie z tej strony co trzeba albo zima i opady sniegu przeszkadzaja i zaskoczyly. Zaloze sie ze bedzie tak samo jak z mostem Piastowski. Tak ze dziatki z basenu bedziecie sie cieszyc dopiero 2007r. jak dobrze pojdzie. Jedyna uciecha to to ze w 2008r. nie bedziemy pamietac tych poslizgo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreatywny Re: Basen przy pl. Róż do remontu IP: *.magma-net.pl 03.06.05, 10:58 wszystkim tylko najlepiej wychodzi narzekanie i marudzenie ale nikt nie kwapi sie zeby cos zmienic... a najlepiej jest zaczac wlasnie od siebie! jesli Opole nadal bedzie mialo wsrod mieszkancow tylko takich malkotentow i niezadowolonych to nigdy sie nie rozwinie, a zrzucanie winy na radnych, prezydentow etc. to tylko sprytne szukanie winnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPOLANIN NIECH ŻYJE ARIWA -KIEDYŚ KRADŁ A TERAZ Z AUTU .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 11:19 NIECH ŻYJE ARIWA -KIEDYŚ KRADŁ A TERAZ Z AUTU ...PATRZY NA PRAWDZIWE OSIĄGNĘCIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariwa Re: NIECH ŻYJE ARIWA -KIEDYŚ KRADŁ A TERAZ Z AUTU IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 03.06.05, 13:59 Podaj chociaz jedno osiagniecie Zembola w tym roku (oprocz goryli oczywiscie) to bede sie cieszyl. Remont baseny jeszcze sie nie zaczal a ty juz nazywasz to osiagnieciem??? BRAWA tak trzymac wnet bedzie super pardon w papirach a rzeczywistosc w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red DZIĘKUJEMY PANIE PREZYDENCIE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 14:25 a za co łojPOLANIN, za co??? z resztą... to co robisz na forum to się KLAKA nazywa.... chociaż może obstrukcaj umysłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opole i tak pewnie nic z tego IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 03.06.05, 17:37 mieszkancy okolic basenu pewnie i tak zablokuja inwestycje bo bedze im za glosno i w ogole heheheeh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mx Re: i tak pewnie nic z tego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 03.06.05, 17:56 Kapować nie chcę, ale uprzejmie donoszę i przypominam, że remont basenu miał zacząć się w roku 2004. Na razie jeszcze się nie zaczął. Też się cieszę, że może nareszcie kiedyś ten remont ruszy (oby nie przebiegał jak mostu Piastowskiego, czy basenu w "piątce" na przykład). Ale z euforią radości, to poczekam nie na początek, ale na koniec i na otwarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FF ah! oh! o-jej!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 18:05 ileż to się dzieje w tym mieście!!!! RE-MO-NT BA-SE-NU!!!! JOJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś Re: ah! oh! o-jej!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 19:00 O tym remoncie słyszę od lat. Niech wreszcie z czymś ruszą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPOLANIN WIĘC DONOSZA jUŻ RUSZYLI drogi ŁOSIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 23:22 TWOJA RADOŚĆ JEST JEDNAK JAKAŚ PRZEZ ŁZY. ZDRADŻ MOTYWY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eemi Re: Basen przy pl. Róż do remontu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 04.06.05, 19:45 O remoncie basenu trabia juz od 3 lat a nikt nie zabiera sie do roboty. Teraz zbliza sie sezon znowy mowi sie o remoncie. Wygla mi to na zaslone dymna by zaslonic niemoc i bezradnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
o.tisk Re: Basen przy pl. Róż do remontu 04.06.05, 20:12 Tak bedzie zawsze ! Dopoty - dopoki zywym gminnym organizmem typu np. miasto, beda rzadzili (albo tak im sie bedzie wydawalo) ludzie po roznych, czesto dziwacznych rozdaniach politycznych. Po co do sprawnego zarzadzania mieniem miejskim jest np. czlowiek po zaocznej politologii ??? Po co ?? Na poziomie samorzadu (a i nie tylko, jak sadze) potrzeba sprawnego MENEDZERA, ktory bedzie w stanie zagwarantowac sprawny rozwoj gminy. I to nie takiego menedzera po roznych szkolach z przedrostkiem MANAGER w nazwie, ale praktyka, ktory zna to na wlasnej skorze. Bedzie stymulowal dzialania majace na celu rozwoj gminy, nie poprzez siedzenie za biurkiem w ratuszu i ukladanie pasjansow na "kurniku", ale bedzie aktywnie wychodzil naprzeciw realizacji podstawowych potrzeb mieszkancow gminy. Z tego powienien byc rozliczany. Jak czytam, ze ratuszowe znowu lekka reka daly 2 mln pln (tym razem) na klatki dla malp - to sie noz w kieszeni otwiera. Kompletny brak poczucia wartosci srodkow, ktorymi sie gospodaruje i za ktore sie odpowiada. Niestety w teorii. Ale wybory coraz blizej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPOLANIN CO PROPONUJESZ o.tisk - ZLIKWIDOWAĆ ZOO?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 20:46 BYŁ TAKI RADNY KTÓRY PROPNOWAŁ BY SŁONIA PRZEZNACZYĆ NA KOTLETY (wg mnie bardzo pozytywna popstać). BYŁO TO W PIERWSZEJ KADENCJI SAMORZĄDU. WTEDY JEDNAK OPOLSKIE ZOO BYŁO W MARNEJ KONDYCJI. AKTUALNIE JEDNAK NASZE ZOO za PIENIĄDZE POWODZIOWE POGAN WYREMONTOWAŁ i wtopił w to masę pieniedzy. Jest tam dobra kadra pracowników,są piękne obiekty i zwierzęta (budzi zachwyt Gucwińskich)!!! CZY JAKO DOBRY MENAGER PROPONUJESZ AKTUALNEJ WŁADZY ROZBURZYĆ I ZLIKWIDOWAĆ ZOO. CZY KONTYNUUJĄC TO MOŻE NIETRAFIONE DZIEŁO POPRAWIĆ JESZCZE DROGI I PARKINGI I PRÓBOWAĆ WYKORZYSTAĆ JAKO ATRAKCJĘ TURYSTYCZNĄ. Drogi Menagerze nie masz kompletnie świadomości o skutkach decyzji gosppodarczych w poprzednich okresach.Nie chcę przez to powiedzieć, że daleko Ci zarówno do politologa jak i do menagera. TWIERDZĘ JEDNAK, ŻE ZAMIAST MYŚLEĆ KIERUJESZ SIĘ UCZUCIAMI oby nie była to zwykła nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eemi Re: CO PROPONUJESZ o.tisk - ZLIKWIDOWAĆ ZOO?? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 04.06.05, 21:12 Szanowny OPOLANINIE Co chcesz osiagnac piszac duza litera? Jezeli myslisz ze masz wieksze przebicie to jestes burak. Odpowiedz Link Zgłoś
o.tisk Re: CO PROPONUJESZ o.tisk - ZLIKWIDOWAĆ ZOO?? 04.06.05, 21:20 Nigdzie w moim poprzednim poscie nie znajdziesz nawet zawoalowanego pomyslu, by np. zaorac ZOO, a na to miejsce - wpuscic np. rolnikow z Winowa ;-) W dalszym ciagu uwazam, ze te "popowodziowe" pieniadze, ktore dostalo miasto mozna bylo o wiele sensowniej wykorzystac > zebysmy sie zrozumieli - nie mam nic przeciw ZOO na Pasiece, ale widze, niestety wiele niekonsekwencji w dzialaniach miasta ( a moze nieporadnosci wynikajacej - wlasnie z braku umiejetnosci rynkowego podejscia do tematu )- > Przyklad z innej troche beczki - moj brat wrocil z Irlandii i zatrudnil sie w Siemensie we Wroclawiu - jako informatyk - jemu sie oplacilo wrocic z Zachodu. A co Opole oferuje potencjanym inwestorom ??? Jakies smieszne prosekty, czy lale w infocentrum, ktora umie tylko ... po francusku (sorry, ale mnie troche ponioslo) U nas natomiast - tam, gdzie potrzebna bylaby niewielka "raczka pomocy" miasta - to ratusz ustami zlotoustej Pietruchy, mowi, ze nie ma srodkow to nato, a to na tamto ! Ze przypomne tylko cacus jedynego zespolu I-ligowego w Opolu, ktory rekami swojego prezesa (opolskiego v-cka) zostal zdmuchniety z hokejowej mapy Polski. Przeciez to jest Darmowa PROMOCJA miasta w skali min.Polski !!! Chodzi mi jedynie o to, by decydenci kierowali sie jakas gradacja sensownosci dzialan, lub tez - > moze zostawmy wszystko wolnemu rynkowi ... a walec i tak wszystko wyrowna ... pzdr.:-) ps " ...Drogi Menagerze nie > masz kompletnie świadomości o skutkach decyzji gosppodarczych w poprzednich > okresach ..." Ile jeszcze bedziemy zwalac na czerwonych ??? Cala kadencje Rysia ?!?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPPOLANIN Re: CO PROPONUJESZ o.tisk - ZLIKWIDOWAĆ ZOO?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 23:12 mimo wszystko dobrze sie z tobą rozmawia a przynajmiej mądrze. ALE WIDZĘ ŻE NIE MASZ ŚWIADOMOSCI, ŻE NAWET W HANDLU DO OPOLA WIELU FIRM NIEŚCIĄGNIESZ Z UWAGI NA MAŁY RYNEK I NIEWIELKĄ ODLEGŁOŚĆ DO WROCŁAWIA (1/2godz.) Odpowiedz Link Zgłoś
o.tisk Re: CO PROPONUJESZ o.tisk - ZLIKWIDOWAĆ ZOO?? 04.06.05, 23:38 Nikt nie kaze naszym "ratuszowym" sciagac inwestycji pokroju : HP,Siemens, Opel, czy tez Fiat. Dlatego tez mysle, ze to polozenie mogloby byc naszym atutem, nie przeszkoda. Takie np. centrum logistyczne duzej firmy (oczywiscie nie mowie o straszaku Tesco - Sandomierska) spokojnie mogloby obslugiwac Gorno-, i Dolosclaska aglomeracje (80 km w obie strony - dojazd super ) Cos takiego wlasnie tworzy sie w Strykowie pod Lodzia ( skad blisko i do Lodzi i do Warszawki ) Za tym idzie kapital produkcyjny! Tam wlasnie buduje sie juz Indesit z Bosch-em i pare innych tez. To sa tylko przyklady - ale jak sie nic nie tworzy - to sie nic nie STWORZY !!! Dlatego jestem zdania, ze polozenie Opola /obok oczywistych zagrozen/ jest rowniez wielka szansa. Ale brak kompletny wykonawcow takich pomyslow. Owszem pojechac na konferencje, wypic kawe, wygloscic kwiecista tyrade to nawet Rutkowska potrafi. Tylko, ze brak za tym efektów, pzdr.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPOLANIN o.tisk NIE ZAUWAŻA ŻE PROBLEMY INWESTYCYJNE MA .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 02:46 o.tisk NIE ZAUWAŻA ŻE PROBLEMY INWESTYCYJNE MA CAŁA OPOLSZCZYZNA OPOLE NIE JEST SAMOTNĄ WYSPĄ. JESTEŚMY MAŁA AGLOMERACJĄ DO NASZYCH SĄSIADÓW z WROCŁ I KATOWIC. NAWET MIEJSZOŚĆ NIE ZMIENIA NASZEJ SYTUACJI. DLACZEGO?? łóDŻ TO DUŻA AGLOMERACJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPOLANIN A MOŻ E NIE BUDOWAĆ OBWODNICY PÓŁNOCNEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 21:09 Niepotrzebnie zbudowali na nowo most piastowski i jego otoczenie wraz ze światłami przy Piłsudskiego. A także wcześniej: 1) ŚWIATŁA NA NIEMODLIŃSKIEJ wraz ze skrzyżowaniem na Spychalskiego 2.RONDO NA ZWMie, które powinno obciążyć Castoramę 3.PŁYWALNIĘ w szkole nr 5 na ZWM 4.ul.ŻWIRKI I WIGURY , ul. MOCARTA i ZBIORNIK RETENCYJNY ZA FILHARMONIĄ 5. RONDKO NA PL. WOLNOŚCI 6. ul. KOŁĄTAJA i kawałek Rejmonta 7. ul ERYNBURGA 8.ul.WIŚNIOWEJ CZY WYLICZAĆ DALEJ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eemi Re: A MOŻ E NIE BUDOWAĆ OBWODNICY PÓŁNOCNEJ IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 04.06.05, 21:18 Smieszny jestes gosciu. Do cholery a za co biora co miesiac kase i to nie mala. Zadnej laski nie robia ze buduja bo jakby wogole nic nie robili to taczkami by wywiezli z ratusza. Rok na 360 dni w tym czasie mozna zrobic dwa razy tyle pod warunkiem ze sie chce robic albo potrafi. Jak sie nie potrafi robic to sie robi tyle ile napisales. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin eemi MASZ RACJUĘ ale ja podałem mniej niż połowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 22:39 eemi MASZ RACJĘ ale ja podałem mniej niż połowę ich dzieł. JAK IM TEMPO SPADNIE TO SIĘ UMÓWIMY --MAM SUPER DOBRĄ TACZKĘ. Masz też rację,że jestem śmieszny, ale moje otoczenie najwięcej we mnie to ceni. Tobie też życzę więcej radości. Odpowiedz Link Zgłoś