Gość: abercrombie IP: *.dyn.optonline.net 01.08.05, 02:22 brawo jarek!! a kajdanki to ciekawe jakie....prawdziwe metalowe czy takie do spinania plastiki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 01.08.05, 06:38 Facet który wozi ze sobą kajdanki planuje takie akcje - on jest chory na chorobę Policyjną. Kiedyś przegrzeje i ktoś przykuje go jego kajdankami do swojej kierownicy. Np za piracką jazdę do wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: 195.145.80.* 01.08.05, 07:40 > Jako że często pierwszy dociera do wypadków, zrobił kurs pomocy przedmedycznej W sumie duzo bardziej szczesliwy bylbym, gdyby to pogotowie "czesto pierwsze docieralo do wypadkow". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Vader Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: 213.25.164.* 01.08.05, 07:43 Brawo!! P.S. Chociaż zgodnie z ostatnio wyznaczonymi na Warmii standardami powinien go jeszcze z kolegami fotoreporterami zatłuc resorem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mx Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.08.05, 08:09 Zatluc jak zatluc, ale... Kazdy pijany kierowca ktory spowoduje wypadek powinien byc sadzony jak za usilowanie zabojstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sassa Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.08.05, 08:31 niech ten pan cavor przestanie zamieszczać obrzydliwe foty osob bez ich zgody np. ostatnio goły facet z tysiaclecia z niezaslonieta twarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACK Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 23:12 oczywiscie, zgadzam sie z Toba, powinien zamieszczac przyjemniejsze dla oka zdjecia... Koniecznie panie i tylko z duzym biustem, powyzej 100 i miseczka "G" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yyyyyy Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 01.08.05, 08:48 Jarek, jarek! A nie masz ty przypadkiem w swoim samochodziku zainstalowanych niebieskich sygnałów świetlnych i dźwiękowych o zmiennej modulacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RZT Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 08:57 A może znalazło by się także urządzenie do nasłuchu policyjnych (i nie tylko) radiotelefonów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op czy to zgodne z prawem, zeby jakis koles obezwladn IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.05, 08:55 czy to zgodne z prawem, zeby jakis koles obezwladnial kajdankami inna osobe. z tego co ja wiem to takie prawo ma tylko policja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mx Re: czy to zgodne z prawem, zeby jakis koles obez IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.08.05, 09:01 Jest zgodne z prawem - przeczytaj artykuB dokBadnie, bo chyba masz problemy z rozumieniem tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mx Re: czy to zgodne z prawem, zeby jakis koles obez IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.08.05, 11:11 Kazdy ma prawo zatrzymac bandyte uzywajac do tego wszelkich dostepnych srodków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yyyyyy Re: czy to zgodne z prawem, zeby jakis koles obez IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 01.08.05, 09:02 No nie wiem, ale ciekawe co będzie, kiedy Jarosław przypierdzieli komuś tonfą którą (jak napisano wyżej w artykule) wozi w samochodzie. Na używanie takiego gadżetu trzeba mieć pozwolenie. A propos udzielania pierwszej pomocy - trudno cokolwiek pomóć osobie trzymając w jednej ręce kamerę, a w drugiej aparat, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: 217.96.16.* 01.08.05, 09:50 Kim w końco jest ten dzielny Cavour: fotoreporterem, czy dzielnym wywiadowcą>? Na stronie www.112opole przeczytałam, że pijany kierowca został zatrzymany w pościgu przez policyjnych wywiadowców, a w gazcie, że zatrzymał go tzw. fotoreporter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ioioio ;) Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 01.08.05, 10:14 Chyba jest niespełnionym policjantem. Noże i by chciał, ale go nikt tam nie chce - i nie lubi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mx Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.08.05, 11:39 Nie naleze do wielbicieli www.112opole.pl i jego szefa, ale z przykroscia zauwazylem, ze spora grupka czcigodnych forumowiczów podnieca sie tym kim jest i co wozi w samochodzie p.Cavour pomijajac zupoelnie zasadniczy temat. A tym zasadniczym tematem jest to, ze pijany bandyta za kierownica mógl pozabijac ludzi - na szczescie zostal zatrzymany. Kazdy pijak za kierownica (jezeli nie spowodowal smiertelnego wypadku) powinien byc sadzony jak za usilowanie zabójstwa. jezeli spowoduje wypadek smiertelny powinien byc sadzony jaki za umyslne zabójstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klod Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.08.05, 11:48 ten jarek to jakis psychpata kajdanki, moze mu jeszcze bron dac. strona www.112opole.pl to chyba strona dla ludzi rzadnych krwi jak rotten.com gdzie chca widziec tylo odrabane konczyny i glowy, oim wiecej krwi tym lepiej. i nie wierze ze pan jarcio udziela pomocy raczej przeszkadza w akcjach ratowniczych. WIEC PYTAM JAKA ROZNICA MIEDZY PIJANYM BANDYTA I RZADNEGO KRWI BANDYTY Z KAMERA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ihoi Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 01.08.05, 12:22 szacunek za powstrzymanie tego pijanego debila... tak czytam te wpisy, niecheci wobec 112opole.pl i dochodze do wniosku, ze to pewnie pisze jedna i ta sama osoba :] Milej zabway:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawidsca Re: Fotoreporter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 12:25 Tak trzymać panie Cavour, dzieki panu wiemy co sie dzieje!Brawo!!!Nie wspominajac ilu ludziom pan juz pomogł.Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.gliwice.intranet / *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 14:59 Ciekaw jestem czy fotoreporter był uprawniony do użycia środków przymusu bezpośredniego.....na miejscu Szwaba zaskarżyłbym go i skierował wniosek do prokuratury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hangor Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.08.05, 19:34 No pewnie - wsadzić fotoreportera , a szwabowi wypłacić odszkodowanie bo wypił za mocny alkohol i rozwalił dwa auta! Ludzie co wy wypisujecie !! Osądzacie gościa, który zachował się tak jak powinien. A co - miał robić zdjęcia i na ich podstawie połowa opolskiej policji miała ścigac pijanego szwaba??! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedzia nie mial prawa zatrzymac uzywajac srodka przymusu IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.05, 15:25 w zwiazku z tym szkop powinien podac go prokuratora, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: nie mial prawa zatrzymac uzywajac srodka przy IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 01.08.05, 16:47 A połowa forumowiczów czegoś nie rozumie: - pan C dokonał tak zwanego potocznie zatrzymania obywatelskiego, które moze zrobić każdy, na tej zasadzie zresztą mogą to robić ochroniarze , bo nic lepszego mi nie przysługuje Ja zrobiłbym to samo, jeśliby mi zatrzymany nie był za mocny Chodzi mi o to, ze ja to zrobie jak przypadkiem będzie trzeba a pan C poluje na takie sytuacje i jest przygotowany do akcji łatwo o przegrzewke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: nie mial prawa zatrzymac uzywajac srodka przy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 19:10 Brawo! Najwyższy czas zacząć przełamywać znieczulicę, obojętność na to się dzieje wokół nas i zacząć reagować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mack Re: nie mial prawa zatrzymac uzywajac srodka przy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 23:19 Oczywiscie , dobrze zrobil, ze zatrzymal, bo byl to PRZESTEPCA. Ale jeszcze lepiej zrobili to mieszkancy Wlodawy. Niestety trzeba sobie wzajemnie pomagac i sie wspierac. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego 01.08.05, 20:08 A policjanci gdzie byli ? Czyżby ćwiczyli w tym czasie na tej słynnej w całej Polsce silowni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mx Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.08.05, 21:22 Nastpny,który tekstu nie potrafi zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HANS Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.08.05, 22:49 NO TO MAMY NOWEGO SZERYFA WE WSI :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.dyn.optonline.net 01.08.05, 23:03 paru 'madrych' tutaj nie zauwaza chyba, ze gdyby nie p. JC to kolesiowi nagrzanemu moze i by sie upieklo; zreszta niech pomysla jak by oni sami znalezli sie w takiej sytuacji lub ktos z ich bliskich byl w tych staranowanych pojazdach; szkoda, ze tak malo osob cywilnych stac na taka odwage i watpie by reporter polowal.. na takie sytuacje... haha smieszne jezdzil i tylko myslal oby dzis tylko mial jakis wypadek ABSURD, moze zaraz jakis nastepny z 'madrych' (pewno policjant lub inny bezmozgowiec)zasugeruje ze to pan JC sprowokowal wypadek lub Niemca do chlania i siadania za kierownica. Szkoda tylko, ze Policja zamiast patrolowac miasto pewno stala pod lub czekala na kawe w MC Donaldzie zagadujac panienki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepolicjant Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 00:41 Odbierzcie mu sprzęt do podsłuchiwania policji i innych służb, to zobaczycie ile jest wart i co potrafi "bohaterski reporter". Wypasione audi zawsze będzie szybciej na miejscu wypadku niż rachityczny policyjny opel astra. Ot, i cała tajemnica sukcesu pana C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 02.08.05, 01:22 Pomijajac podsłuch policji,prucie ponad miare samochodem po ulicach,nieuprzywilejowanym,zachował się po obywatelsku złapal obezwładnił skuł pijanego kierowce,dilera,czy złodziejaszka. Ale jest i druga strona medalu.Zakuty rzezimieszek,obezwładniony, zwiazany,czy tez zamkniety w klatce do czasu przybycia policji,po sprawie karnej wytoczonej przez prokuratora,z wyrokiem skazujacym i odbytym wiezieniu,wytacza sprawe z powództwa cywilnego o bezprawne czasowe pozbawienie wolności,zastosowanie srodkow przymusu osobistego,naruszenie wolności osobistej,przez osoby do tego nieuprawnione.I jak znajdzie dobrego papugę to może zażądac odszkodowania na nową beemkę. Zgoda piłem,jechałem,zabiłem człowieka,dostałem wyrok,odsiedziałem.To jedna sprawa.Ale pan J.C.vór skul mnie do czego nie miał prawa,przykuł mnie do kierownicy czy kaloryfera i za zastosowanie takich nieprawnych środków,mi teraz zabuli.I gościu jest w prawie. Bo kuć kajdankami to może bez konsekwencji skuwać facet babke do łóżka podczas igraszek i figli,pod warunkiem że ona sie na to zgodzi. Pozdrawiam. A innym strażnikom teksasu,radzę złapanego delikwenta powalić na ziemie,nakryć kilkoma ciałami,usiąść,wykręcajac ręce-i czekac na kawalerię.Przynajmniej tak obezwładniony nie będzie miał podstaw do zaskarżenia was,a i medal lub zegarek możecie jeszcze dostać od komendanta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 02.08.05, 05:56 Piszesz o swoich wyobrażeniach na temat prawa a nie o prawie nie zacytowałeś żadnego paragrafu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmx Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:14 Wychodzi na to, ze pijanego przestępcę drogowego, zatrzymał przestępca - fotograf Cavour, działający w interesie społecznym. Dać mu medal. Za bezprawne zaś posiadanie i używanie urządzenia do podsłuchu policji, powinien ponieśc odpowiedziałność karną. Podobnie za kajdankowanie i palowanie oraz samo posiadanie pałki - urządzenie niebezpieczne - w rękach nieprzeszkolonego fotoreportera. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.dyn.optonline.net 02.08.05, 07:24 ...policjant pieprzysz glupoty bo co jesli 'posluchiwal' itepe ale paly jak zwykle sie opier....i zanim dowlokly sie na miejsce to gdyby nie on to bylo by juz za pozno, zreszta z nimi tak zawsze docieraja zawsze jak juz cala akcja zakonczona taka jest oto nasz policja; poza tym co ma marka fury do tego, policja nawet jakby miala Bentleye to by sie na czas nie dowlokla, bo tez by narzekala ze za szerokie itp ; jak sie komus nie chce pracowac to sie opier....obojetnie w jakiej pracy czy to policjanta czy sprzatacza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 02.08.05, 19:46 A do BMX A podaj mnie przepis z którego wynika,ze nie mozesz mieć radia z policyjną falą Cheba żyjesz jeszcze w komunie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 03.08.05, 15:29 Obywatel X złapał bandytow,ktorzy po napadzie na kase Zwiazku Emerytow i Rencistów Uciekali z łupem 100 tys.pln ulicą prosto na niego, w oddali biegli policjanci krzyczac lapaj złodzieja.W odruchu obywatelskiej solidarności wyciagnał spod plaszcza swoje magnum 44 oddał strzał ostrzegawczy w gorę,poczym skierował lufe w stronę bandziorów.Staneli jak wryci,bo ktoz by nie stanal.Nadbiegli policjanci,skuli przestępców,łup odzyskali,odebrali dwa noże ,którymi sterroryzowali kasjerkę. Gość jest bohater,telewizja,Superekspres,Fakt,Najsztub etc.Prezydent wrecza medal za odwagę,gozdek podawany jest za wzór cnót obywatelskich. Naraz okazuje się,że nie ma pozwolenia na broń i jej uzywanie i noszenie po ulicy. I co będzie mial proces czy nie?Jak wam sie wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 23:32 Ty , Barnaba , zbieraj te swoje opowiadania i wydrukuj je jako ksiazeczke kryminalna, sprobuj , moze bedziesz lepszy od 112.opole.pl i bedziemy Ciebie kupowzc i sie wczytywac? Z Twoich wypowiedzi bije jakas nienawisc, czemu taki jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 04.08.05, 07:50 Ecik! Lubie 112,jako żródło pewnej wiedzy,o tym co wydarzyło się w moim mieście. Popieram wszystkich,którzy rożnymi metodami przeciwstawiaja sie złu i to od ulic i chodnikow,az do samego parlamentu.Pewne doświadczenie z wymiarem sprawiedliwości i wiedza o prawie upoważniają mnie do uczynienia uwag. Potoczne rozumienie sprawiedliwości,dobra,jest zgoła odmienne od prawnego rozumienia tych pojęć często wyrazanego najpierw przez prokuraturę,a póżniej przez sąd w wyroku.W naszych ocenach często brak obiektywizmu,kierujemy sie emocjami,badz niewiedza,czy brakiem doświadczenia. Pozdrawiam. Ale nie odpowiedziałeś na pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hapacz Dzida Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 07.02.06, 18:04 generalnie to 112 poszlo w dol nic tam ciekaego ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyuiop Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 14:38 I dobrze. Gdyby zrobił kilka fotek to co najwyżej mógłby sobie je w du..pe włożyc bo Opolska policja potrzebuje nie tylko zdjęcia ale i numeru buta obywatela który stara się przestrzegac prawa. Brawo milicja - budujcie dalej w ten sposób zaufanie do swoich obywateli. Ja na poewno nie zrobię już zdjęcia piratowi. Mam do gdzieś . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Jarka Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: 62.233.176.* 09.02.06, 16:15 Brawo Jarek, jestes facet z jajcami!!! Robisz pozyteczna rzecz. Podziwiam Twoja pasje. Uklony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Jarka Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: 217.153.196.* 15.02.06, 20:03 popieram jest poprawnym facetem, ojcem, sąsiadem i obywatelem z pomysłem na naprawę naszej rzeczywistości tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś