Dodaj do ulubionych

Fotoreporter złapał pirata drogowego

IP: *.dyn.optonline.net 01.08.05, 02:22
brawo jarek!!
a kajdanki to ciekawe jakie....prawdziwe metalowe czy takie do spinania
plastiki?
Obserwuj wątek
    • Gość: A Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 01.08.05, 06:38
      Facet który wozi ze sobą kajdanki planuje takie akcje - on jest chory na
      chorobę Policyjną. Kiedyś przegrzeje i ktoś przykuje go jego kajdankami do
      swojej kierownicy. Np za piracką jazdę do wypadku.
      • Gość: xxx Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: 195.145.80.* 01.08.05, 07:40
        > Jako że często pierwszy dociera do wypadków, zrobił kurs pomocy przedmedycznej

W sumie duzo bardziej szczesliwy bylbym, gdyby to pogotowie "czesto pierwsze
        docieralo do wypadkow".
    • Gość: Lord Vader Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: 213.25.164.* 01.08.05, 07:43
      Brawo!!
      P.S. Chociaż zgodnie z ostatnio wyznaczonymi na Warmii standardami powinien go
      jeszcze z kolegami fotoreporterami zatłuc resorem...
      • Gość: Mx Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.08.05, 08:09
        Zatluc jak zatluc, ale...
        Kazdy pijany kierowca ktory spowoduje wypadek powinien byc sadzony jak za
        usilowanie zabojstwa.
    • Gość: sassa Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.08.05, 08:31
      niech ten pan cavor przestanie zamieszczać obrzydliwe foty osob bez ich zgody
      np. ostatnio goły facet z tysiaclecia z niezaslonieta twarza
      • Gość: MACK Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 23:12
        oczywiscie, zgadzam sie z Toba, powinien zamieszczac przyjemniejsze dla oka
        zdjecia... Koniecznie panie i tylko z duzym biustem, powyzej 100 i miseczka "G"
    • Gość: Yyyyyy Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 01.08.05, 08:48
      Jarek, jarek! A nie masz ty przypadkiem w swoim samochodziku zainstalowanych
      niebieskich sygnałów świetlnych i dźwiękowych o zmiennej modulacji?
      • Gość: RZT Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 08:57
        A może znalazło by się także urządzenie do nasłuchu policyjnych (i nie tylko)
        radiotelefonów.
    • Gość: op czy to zgodne z prawem, zeby jakis koles obezwladn IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.05, 08:55
      czy to zgodne z prawem, zeby jakis koles obezwladnial kajdankami inna osobe. z
      tego co ja wiem to takie prawo ma tylko policja.
      • Gość: Mx Re: czy to zgodne z prawem, zeby jakis koles obez IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.08.05, 09:01
        Jest zgodne z prawem - przeczytaj artykuB dokBadnie, bo chyba masz problemy z
        rozumieniem tekstu.
        • Gość: Mx Re: czy to zgodne z prawem, zeby jakis koles obez IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.08.05, 11:11
          Kazdy ma prawo zatrzymac bandyte uzywajac do tego wszelkich dostepnych srodków.
      • Gość: Yyyyyy Re: czy to zgodne z prawem, zeby jakis koles obez IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 01.08.05, 09:02
        No nie wiem, ale ciekawe co będzie, kiedy Jarosław przypierdzieli komuś tonfą
        którą (jak napisano wyżej w artykule) wozi w samochodzie. Na używanie takiego
        gadżetu trzeba mieć pozwolenie.

A propos udzielania pierwszej pomocy - trudno cokolwiek pomóć osobie trzymając w
        jednej ręce kamerę, a w drugiej aparat, nie?
    • Gość: józek Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: 217.96.16.* 01.08.05, 09:50
      Kim w końco jest ten dzielny Cavour: fotoreporterem, czy dzielnym wywiadowcą>?
      Na stronie www.112opole przeczytałam, że pijany kierowca został zatrzymany w
      pościgu przez policyjnych wywiadowców, a w gazcie, że zatrzymał go tzw.
      fotoreporter.
      • Gość: ioioio ;) Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 01.08.05, 10:14
        Chyba jest niespełnionym policjantem. Noże i by chciał, ale go nikt tam nie chce
        - i nie lubi :D
        • Gość: Mx Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.08.05, 11:39
          Nie naleze do wielbicieli www.112opole.pl i jego szefa, ale z przykroscia
          zauwazylem, ze spora grupka czcigodnych forumowiczów podnieca sie tym kim jest
          i co wozi w samochodzie p.Cavour pomijajac zupoelnie zasadniczy temat.
          A tym zasadniczym tematem jest to, ze pijany bandyta za kierownica mógl
          pozabijac ludzi - na szczescie zostal zatrzymany.

Kazdy pijak za kierownica (jezeli nie spowodowal smiertelnego wypadku) powinien
          byc sadzony jak za usilowanie zabójstwa.
          jezeli spowoduje wypadek smiertelny powinien byc sadzony jaki za umyslne
          zabójstwo
          • Gość: klod Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.08.05, 11:48
            ten jarek to jakis psychpata
            kajdanki, moze mu jeszcze bron dac.
            strona www.112opole.pl to chyba strona dla ludzi rzadnych krwi jak rotten.com
            gdzie chca widziec tylo odrabane konczyny i glowy, oim wiecej krwi tym lepiej.
            i nie wierze ze pan jarcio udziela pomocy raczej przeszkadza w akcjach
            ratowniczych.
            WIEC PYTAM JAKA ROZNICA MIEDZY PIJANYM BANDYTA I RZADNEGO KRWI BANDYTY Z KAMERA

• Gość: ihoi Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 01.08.05, 12:22
              szacunek za powstrzymanie tego pijanego debila...
              tak czytam te wpisy, niecheci wobec 112opole.pl i dochodze do wniosku, ze to pewnie pisze jedna i ta sama osoba :] Milej zabway:D
    • Gość: dawidsca Re: Fotoreporter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 12:25
      Tak trzymać panie Cavour, dzieki panu wiemy co sie dzieje!Brawo!!!Nie wspominajac ilu ludziom pan juz pomogł.Oby tak dalej.
    • Gość: prawnik Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.gliwice.intranet / *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 14:59
      Ciekaw jestem czy fotoreporter był uprawniony do użycia środków przymusu
      bezpośredniego.....na miejscu Szwaba zaskarżyłbym go i skierował wniosek do
      prokuratury
      • Gość: hangor Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.08.05, 19:34
        No pewnie - wsadzić fotoreportera , a szwabowi wypłacić odszkodowanie bo wypił
        za mocny alkohol i rozwalił dwa auta! Ludzie co wy wypisujecie !! Osądzacie
        gościa, który zachował się tak jak powinien. A co - miał robić zdjęcia i na ich
        podstawie połowa opolskiej policji miała ścigac pijanego szwaba??!
    • Gość: sedzia nie mial prawa zatrzymac uzywajac srodka przymusu IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.05, 15:25
      w zwiazku z tym szkop powinien podac go prokuratora,
      • Gość: A Re: nie mial prawa zatrzymac uzywajac srodka przy IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 01.08.05, 16:47
        A połowa forumowiczów czegoś nie rozumie:
        - pan C dokonał tak zwanego potocznie zatrzymania obywatelskiego, które moze
        zrobić każdy, na tej zasadzie zresztą mogą to robić ochroniarze , bo nic
        lepszego mi nie przysługuje
        Ja zrobiłbym to samo, jeśliby mi zatrzymany nie był za mocny

Chodzi mi o to, ze ja to zrobie jak przypadkiem będzie trzeba a pan C poluje na
        takie sytuacje i jest przygotowany do akcji
        łatwo o przegrzewke
        • Gość: nn Re: nie mial prawa zatrzymac uzywajac srodka przy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 19:10
          Brawo! Najwyższy czas zacząć przełamywać znieczulicę, obojętność na to się
          dzieje wokół nas i zacząć reagować.
          • Gość: Mack Re: nie mial prawa zatrzymac uzywajac srodka przy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 23:19
            Oczywiscie , dobrze zrobil, ze zatrzymal, bo byl to PRZESTEPCA. Ale jeszcze
            lepiej zrobili to mieszkancy Wlodawy. Niestety trzeba sobie wzajemnie pomagac i
            sie wspierac.
    • sceptyk31 Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego 01.08.05, 20:08
      A policjanci gdzie byli ? Czyżby ćwiczyli w tym czasie na tej słynnej w całej
      Polsce silowni ?
      • Gość: Mx Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.08.05, 21:22
        Nastpny,który tekstu nie potrafi zrozumiec.
        • Gość: HANS Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.08.05, 22:49
          NO TO MAMY NOWEGO SZERYFA WE WSI :)
    • Gość: bebe Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.dyn.optonline.net 01.08.05, 23:03
      paru 'madrych' tutaj nie zauwaza chyba, ze gdyby nie p. JC to kolesiowi
      nagrzanemu moze i by sie upieklo; zreszta niech pomysla jak by oni sami
      znalezli sie w takiej sytuacji lub ktos z ich bliskich byl w tych staranowanych
      pojazdach; szkoda, ze tak malo osob cywilnych stac na taka odwage i watpie by
      reporter polowal.. na takie sytuacje... haha smieszne jezdzil i tylko myslal
      oby dzis tylko mial jakis wypadek ABSURD, moze zaraz jakis nastepny z 'madrych'
      (pewno policjant lub inny bezmozgowiec)zasugeruje ze to pan JC sprowokowal
      wypadek lub Niemca do chlania i siadania za kierownica. Szkoda tylko, ze
      Policja zamiast patrolowac miasto pewno stala pod lub czekala na kawe w MC
      Donaldzie zagadujac panienki!
      • Gość: niepolicjant Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 00:41
        Odbierzcie mu sprzęt do podsłuchiwania policji i innych służb, to zobaczycie
        ile jest wart i co potrafi "bohaterski reporter". Wypasione audi zawsze będzie
        szybciej na miejscu wypadku niż rachityczny policyjny opel astra. Ot, i cała
        tajemnica sukcesu pana C.
        • Gość: barnaba Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 02.08.05, 01:22
          Pomijajac podsłuch policji,prucie ponad miare samochodem po
          ulicach,nieuprzywilejowanym,zachował się po obywatelsku złapal obezwładnił skuł
          pijanego kierowce,dilera,czy złodziejaszka.
          Ale jest i druga strona medalu.Zakuty rzezimieszek,obezwładniony, zwiazany,czy
          tez zamkniety w klatce do czasu przybycia policji,po sprawie karnej wytoczonej
          przez prokuratora,z wyrokiem skazujacym i odbytym wiezieniu,wytacza sprawe z
          powództwa cywilnego o bezprawne czasowe pozbawienie wolności,zastosowanie
          srodkow przymusu osobistego,naruszenie wolności osobistej,przez osoby do tego
          nieuprawnione.I jak znajdzie dobrego papugę to może zażądac odszkodowania na
          nową beemkę.
          Zgoda piłem,jechałem,zabiłem człowieka,dostałem wyrok,odsiedziałem.To jedna
          sprawa.Ale pan J.C.vór skul mnie do czego nie miał prawa,przykuł mnie do
          kierownicy czy kaloryfera i za zastosowanie takich nieprawnych środków,mi teraz
          zabuli.I gościu jest w prawie.
          Bo kuć kajdankami to może bez konsekwencji skuwać facet babke do łóżka podczas
          igraszek i figli,pod warunkiem że ona sie na to zgodzi.
          Pozdrawiam.
          A innym strażnikom teksasu,radzę złapanego delikwenta powalić na ziemie,nakryć
          kilkoma ciałami,usiąść,wykręcajac ręce-i czekac na kawalerię.Przynajmniej tak
          obezwładniony nie będzie miał podstaw do zaskarżenia was,a i medal lub zegarek
          możecie jeszcze dostać od komendanta.
          • Gość: A Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 02.08.05, 05:56
            Piszesz o swoich wyobrażeniach na temat prawa a nie o prawie
            nie zacytowałeś żadnego paragrafu
            • Gość: bmx Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:14
              Wychodzi na to, ze pijanego przestępcę drogowego,
              zatrzymał przestępca - fotograf Cavour, działający w interesie społecznym.
              Dać mu medal.
              Za bezprawne zaś posiadanie i używanie urządzenia do podsłuchu policji,
              powinien ponieśc odpowiedziałność karną. Podobnie za kajdankowanie i palowanie
              oraz samo posiadanie pałki - urządzenie niebezpieczne - w rękach
              nieprzeszkolonego fotoreportera.
              I tyle.
    • Gość: re Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.dyn.optonline.net 02.08.05, 07:24
      ...policjant pieprzysz glupoty bo co jesli 'posluchiwal' itepe ale paly jak
      zwykle sie opier....i zanim dowlokly sie na miejsce to gdyby nie on to bylo by
      juz za pozno, zreszta z nimi tak zawsze docieraja zawsze jak juz cala akcja
      zakonczona taka jest oto nasz policja; poza tym co ma marka fury do tego,
      policja nawet jakby miala Bentleye to by sie na czas nie dowlokla, bo tez by
      narzekala ze za szerokie itp ; jak sie komus nie chce pracowac to sie
      opier....obojetnie w jakiej pracy czy to policjanta czy sprzatacza
      • Gość: A Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 02.08.05, 19:46
        A do BMX
        A podaj mnie przepis z którego wynika,ze nie mozesz mieć radia z policyjną falą
        Cheba żyjesz jeszcze w komunie
        • Gość: barnaba Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 03.08.05, 15:29
          Obywatel X złapał bandytow,ktorzy po napadzie na kase Zwiazku Emerytow i Rencistów
          Uciekali z łupem 100 tys.pln ulicą prosto na niego, w oddali biegli policjanci
          krzyczac lapaj złodzieja.W odruchu obywatelskiej solidarności wyciagnał spod
          plaszcza swoje magnum 44 oddał strzał ostrzegawczy w gorę,poczym skierował lufe
          w stronę bandziorów.Staneli jak wryci,bo ktoz by nie stanal.Nadbiegli
          policjanci,skuli przestępców,łup odzyskali,odebrali dwa noże ,którymi
          sterroryzowali kasjerkę.
          Gość jest bohater,telewizja,Superekspres,Fakt,Najsztub etc.Prezydent wrecza
          medal za odwagę,gozdek podawany jest za wzór cnót obywatelskich.
          Naraz okazuje się,że nie ma pozwolenia na broń i jej uzywanie i noszenie po ulicy.
          I co będzie mial proces czy nie?Jak wam sie wydaje?
          • Gość: Edek Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 23:32
            Ty , Barnaba , zbieraj te swoje opowiadania i wydrukuj je jako ksiazeczke
            kryminalna, sprobuj , moze bedziesz lepszy od 112.opole.pl i bedziemy Ciebie
            kupowzc i sie wczytywac? Z Twoich wypowiedzi bije jakas nienawisc, czemu taki
            jestes?
            • Gość: barnaba Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 04.08.05, 07:50
              Ecik!
              Lubie 112,jako żródło pewnej wiedzy,o tym co wydarzyło się w moim mieście.
              Popieram wszystkich,którzy rożnymi metodami przeciwstawiaja sie złu i to od ulic
              i chodnikow,az do samego parlamentu.Pewne doświadczenie z wymiarem
              sprawiedliwości i wiedza o prawie upoważniają mnie do uczynienia uwag.
              Potoczne rozumienie sprawiedliwości,dobra,jest zgoła odmienne od prawnego
              rozumienia tych pojęć często wyrazanego najpierw przez prokuraturę,a póżniej
              przez sąd w wyroku.W naszych ocenach często brak obiektywizmu,kierujemy sie
              emocjami,badz niewiedza,czy brakiem doświadczenia.
              Pozdrawiam.
              Ale nie odpowiedziałeś na pytanie?
    • Gość: Hapacz Dzida Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 07.02.06, 18:04
      generalnie to 112 poszlo w dol
      nic tam ciekaego ostatnio
      • Gość: qwertyuiop Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 14:38
        I dobrze.
        Gdyby zrobił kilka fotek to co najwyżej mógłby sobie je w du..pe włożyc bo
        Opolska policja potrzebuje nie tylko zdjęcia ale i numeru buta obywatela który
        stara się przestrzegac prawa.
        Brawo milicja - budujcie dalej w ten sposób zaufanie do swoich obywateli.
        Ja na poewno nie zrobię już zdjęcia piratowi. Mam do gdzieś .
        • Gość: Fan Jarka Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: 62.233.176.* 09.02.06, 16:15
          Brawo Jarek, jestes facet z jajcami!!! Robisz pozyteczna rzecz. Podziwiam Twoja pasje. Uklony.
          • Gość: fanka Jarka Re: Fotoreporter złapał pirata drogowego IP: 217.153.196.* 15.02.06, 20:03
            popieram jest poprawnym facetem, ojcem, sąsiadem i obywatelem z pomysłem na
            naprawę naszej rzeczywistości tak trzymać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka