Dodaj do ulubionych

Czy NTO kłamie?

IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 31.08.05, 14:11
Byłem w piątek na wspaniałum koncercie w opolskim rynku. Trafiłem na niego
przypadkowo, poniewa ż w Informatorze Kulturalknym "W co się Bawić" Nowa
Trybyna Opolska (z piątku 26.VIII)nie wspomniała o nim ani słowa. Z żółtych
afiszy, które były w rynku dowiedziałem się, że jest tych imprez więcej - w
piąatek trzy, sobotę także, a wszystki w ramach Międzynarodowe
Festiwalu "Jazz Rock Meeting". Sprwdziłem - "Gazeta Wyborcza" o nich
napisała. Czy zatem dopuszczalne jet, aby dziennik NTO pomijał informacje o
tym. co się danego dnia dzieje? Czy NTO kłamie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ptyś Re: Czy NTO kłamie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 16:49
      niepodanie informacji to jeszcze nie powod, zeby oskarzac kogos o klamstwa
      • Gość: Gosc Re: Czy NTO kłamie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 17:34
        Jasne że nie kłamie oni po prostu nie piszą prawdy bo im tak wygodnie.
        • Gość: Nie nie kłamie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 31.08.05, 17:36
          CO MA DO TEGO KŁAMSTWO?

Polecam jakiś słownik języka polskiego i zapoznanie się z definicją pojęcia
          kłamstwa.

Kiepska muzyka to po co informować masy? No po co? Tak samo nie informują o
          występach Skanera czy Szazy
          • Gość: Mateusz NTO manipuluje informacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:45
            Nie zgadzam sie z Ptysiem, Gościem i Nie, ponieważ jeżeli wydaje
            się "Cotygodniowy Informator(!) Kulturalny",a nie ma w nim śladu informacji o
            dużych, międzynarodowych koncertach odbywających sie w samym sercu miasta
            (Rynku)to jest tu fałsz, czyli kłamstwo. Chyba,że Nowa Trybyna Opolska
            nazwałaby swoją wkładkę "W co się bawić" - "dezinformatorem kulturalnym". Wtedy
            kłamstwa by nie było. Myślę że Witek - pewnie młody człowiek - pisząc
            o "kłamstwie" emocjonalnie użył zbyt dosadnego określenia. Ja bym powiedział,
            że NTO manipuluje informacją - choć to do tego samego się sprowadza.
    • Gość: Mateusz Re: Czy NTO kłamie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 21:26
      A ja myślę, że Witek ma trochę racji. Co to za Infiormator Kulturalny, który
      nic nie wspomina o imprezach kulturalnych odbywających się w Rynku Opola w
      ramach jak by nie było międzynarodowego festiwalu. Czytałem nawet w "Kurierze
      Krapkoiwickim" recenzję koncertu z tego festiwalu,a "Nowa Trybuna Opolska" nie
      poinformowała o imprezach? W końcu po to się płaci w kiosku za tę gazetę, żeby
      się z niej dowiedzieć, co i gdzie w danym dniu się odbywa. Redaktorzy NTO
      moralizują chętnie innych, a sami łamią podstawowe prawo jakie ich obowiązuje,
      tj. Prawo Prasowe, które te sprawy jednoznacznie określa.
    • czarna_rozpacz NTO to postkomuna 31.08.05, 21:38
      a wiadamo jak towarzysze infomacja manipulowali:)
      • Gość: dodo Re: nto i informator IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 11:51
        wydaje mi sie, ze "klamie" to za mocne slowo. nie pisza o niektorych imprezach,
        bo albo maja jakis kwas z organizatorem, albo po prostu nie chce im sie
        zakrecic za informacjami.
        ja NTO jakos nie lubie, a olalem calkowicie, kiedy pewnego dnia przeczytalem,
        ze robie koncert w knajpie (Rockowisko w Dworku)... a nie robilem (chyba cos
        bym o tym wiedzial ;) ), a tak dowiaduje sie czegos z gazety. nie wiem jak tam
        z pisaniem o wiekszych imprezach, ale w przypadku informacji o tym, co sie
        dzieje w knajpach, to u nich cienko.
        od czasu jak za wyborcza wzial sie kamil broszko informacje o imprezach czerpie
        tylko z GW.

btw. zapraszam tutaj

www.dodo.sheep.one.pl/news.php
        tworze strone, ktora sie bedzie wlasnie zajmowac imprezami, kultura, sportem
        itp (wszystko o Opolu). jak macie chwile, to zajrzyjcie (jest jeszcze w
        budowie, ale czekam na konstruktywna krytyke, ocenicie na razie sama koncepcje).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka