Dodaj do ulubionych

SONIK NA POSLA!

IP: 195.145.89.* 01.09.05, 00:19
pszenosze dyskusje z innych kilku watkow gdzie dyskutowalismy o soniku.
dzieki yarek za poparcie akcji hehehe. ktos w ogole ma jakies materialy o
soniku? zdjecie jakies aktualne? czy trzeba czekac do tego 6 wrzesnia? sonik
na posla!
Obserwuj wątek
    • Gość: friend dzieci do przedszkola IP: *.idea.pl 01.09.05, 00:22
      "Babciu ja bede Herodem ! Za mlody jestes na Heroda. TO Herod nigdy nie byl
      mlody ? NIE !" Ide o zaklad, ze Sonik nie zna tego cytatu, bo jest za mlody,
      tak jak i na posla. Do tego trzeba tzw. doswiadczenia zyciowego. Sorry Maciejq.
      • Gość: Hanzlik Re: dzieci do przedszkola IP: 195.145.89.* 01.09.05, 00:26
        co ty gadasz. gosc juz ma chyba 33 lata wiec jest starszy od kowalskiego a do
        tego w powiecie siedzi juz dwie kadecje. co do cytatu to nie wiem czy zna ale
        ja nie...
        • Gość: Robert Re: dzieci do przedszkola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 23:10
          Hehe, doświadczenie powiadasz życiowe. Czyli co, żona Leppera nada się
          bardziej? Gratuluję. Wg mnie powinien być przeprowadzany test kompetencji -
          zdałeś, to się nadajesz. Ten co ma doświadczenie i WIEDZĘ powinien kandydować,
          kto ma chęci. A znieruchomiały ramol z doświadczeniem życiowym, sorry, wg mnie
          nadaje się do pisania pamiętników.
    • Gość: okr Re: SONIK NA POSLA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 00:31
      Sonik to 1973 rocznik bo chodził z moimi kolegami do liceum - do dwójki w
      Opolu. oprócz Kowalskiejgo jest starszy jeszcze od Kaszany. a z tym
      przedszkolem to trochę poniżej pasa nie uważasz? Akurat kto jak kto ale Sonik
      cytatów troszkę zna bo łebski gość jest.
    • Gość: Yarek Re: SONIK NA POSLA! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.09.05, 00:37
      POpieram!!!

A apropos Sonika to macie:
      krapkowice.net/kurier,art,id_1235
      www.wyborczy.pl/index.php?akcja=artykul&id=1298&sekcja=przeglad_prasy
      Wiecie że ten gej z reklamówki PiS-u (pan Witek chyba) to gość od Sonika? hehe

Jak coś znajdę to podeślę. Powodzenia!
      • Gość: Yarek Re: SONIK NA POSLA! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.09.05, 00:41
        przeklejam z tamtego wątku:
        Witka! Sonik chyba nie ma czasu na swoją kampanię... zobaczcie kto stronę Tuska
        robi www.donaldtusk.org. No właśnie Sonik!!! Kowalski to już by dawno na
        lewo i prawo w prasie trąbił o tym (jak o tym, że go Rokita kiedyś po plecach
        poklepał!). A Sonik siedzi cicho i robi swoją robotę. A ja nie znoszę
        karierowiczów jak cholera. Przyłączam się do apelu jednego z kolegów-
        forumowiczów. SONIK NA POSŁA!!! Kto za?
        • Gość: Krzysiek Re: SONIK NA POSLA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 14:13
          Fajna ta stronka Tuska. Forum jest niecenzurowane co jest ewenementem na skalę
          krajową! Ale Sonika nie znam niestety. Jak swoją stronę uruchomi i się dowiem
          więcej to przemyślę sprawę. Nie wiecie przypadkiem czy jakieś przewiduje
          spotkanie w Opolu?
      • Gość: Hanzlik Re: SONIK NA POSLA! IP: 195.145.89.* 02.09.05, 20:16
        dzienki za linki. poczytalem sobie. w wolnej chwili tez cos poserfuje i znajde
        to podesle
      • Gość: Moro Re: SONIK NA POSLA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 23:21
        Hejka! Pamiętam że startował na burmistrza w Krapkowicach ale był zdaje się
        trzeci po czerwonym z SLD i po jaśnie panującym od 3 kadencji. Pamiętam że w
        ulotkach też pisał o korupcji i stworzeniu biura obsługi petenta w urzędzie, ma
        pomysły facet tyle że młody
        • Gość: okr Re: SONIK NA POSLA! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.09.05, 23:22
          Młody? Nie wiem ile masz lat, ale 32 lata to nie już taki młody wiek.
          • Gość: Moro Re: SONIK NA POSLA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 09:27
            Nie, ja nie piszę że za młody, tylko że w porównaniu do innych jest młody. Dla
            mnie to zaleta, ale przekonaj takich po 50-tce.
            • Gość: Henio Re: SONIK NA POSLA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 04:52
              Takich po 50-tce łatwiej przekonać do młodych, bo oni (jak ja) sami wiedzą, że
              w tym wieku już się nie chce walczyć. Niech walczą 30-latki... Stawiam na
              Sonika!
    • Gość: Henryk P. Re: SONIK NA POSLA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 01:02
      Sonika znam tylko z kilku artykułów. Przede wszystkim o powodzi, bo
      zapominacie, że to on przecież stworzył ten pierwszy serwis powodziowy w
      Polsce, dzięki któremu dostaliśmy dużą pomoc w 1997 roku. Wiem dobrze, bo
      pracuję w Urzędzie Gminy i miałem do czynienia z ludźmi od niego. Widziałem
      potem z nim program w telewizji i śledziłem te sprawy, bo to była
      superinicjatywa, a on rzeczywiście wyglądał bardzo młodo, co mnie dziwiło. Ale
      to już 8 lat temu, jak ten czas leci drodzy państwo...

W pełni popieram akcję SONIK NA POSŁA tylko prosiłbym o więcej danych o tym
      panu bo chciałbym przekonać paru znajomych. Gdzie znajdę więcej informacji?
      Według mnie Sonik jest w stanie odebrać głosy właśnie panu Januszowi
      Kowalskiemu, którego cenię i szanuję bo nie boi się mówić co myśli i ma pomysł
      na to co robi. Jednak zrównoważenie, doświadczenie i umiarkowanie Sonika
      przeważa moją "szalę" na jego korzyść. Ponadto przekonuje mnie też motyw
      działania, a Sonik na pewno nie idzie ze względów "majątkowych" do Sejmu. Z
      Opolskiej Platformy Obywatelskiej chyba tylko pan poseł Korzeniowski ma wyższy
      majątek. Proponuję porównanie oświadczeń majątkowych Sonika i Kowalskiego...
      Kwoty pozostawiam dla dociekliwych. Ale dla mnie to super ważne. Takich, którzy
      na dietę się tylko wybierają trzeba odsuwać od władzy. Pozdrowienia dla
      Forumowiczek i Forumowiczów!

Heniek P.
    • Gość: Agnes Re: SONIK NA POSLA! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.09.05, 16:58
      POPIERAM!!! Przyda się jakiś poseł spoza Opola. Głosuję na Platformę i wybieram
      pana Macieja Sonik.
    • Gość: okr Re: SONIK NA POSLA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 02:18
      W którymśtam wątku pisałem, że spróbuje się dowiedzieć co z kampanią Sonika i
      PO w Krapkowicach. Z tego co słyszałem to kampania będzie spokojna i skromna i
      zacznie się we wtorek bo mają jakieś spotkanie w Green Clubie. Mój kolega
      zgłosił się jako wolontariusz więc będę na bieżąco poinformowany.
    • Gość: powiec Re: SONIK NA POSLA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 10:06
      To chyba jakieś żarty
    • Gość: ania Re: SONIK NA POSLA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 18:48
      TAAAAAAAK
    • Gość: doda Re: SONIK NA POSLA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 08:15
      Ten sonik to ksywa od telewizora czy co?
    • Gość: Gosia Nowe hasło: GŁOSUJĘ NA PANA SONIKA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 12:57
      Myślę, że to dobry kandydat i dobre hasło!
    • Gość: okr Re: SONIK NA POSLA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 18:03
      Hazlik! Coś zniknąłeś. Żyjesz?
      Jeżeli tak to strona www.maciejsonik.pl już uruchomiona.
      • Gość: Sony PANASONIK NA POSLA! IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:07
        :)
    • Gość: Lukas Re: SONIK NA POSLA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:57
      Hehe miałem w rękach Schlesisze Wohenblat i co widze ogłoszenie Galli i
      Przewdzinga po polsku a pani Merkel i Sonika po niemiecku. I poznaj teraz kto
      jest kto. Ci z mniejszości odważni bo piszą po polsku, ci nie z mniejszości
      pomysłowi bo piszą po mniejszościowemu, a Merkel i tak po swojemu :-))
      • Gość: SL Re: SONIK NA POSLA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:25
        Nie wiem jak z twoim niemieckim, ale w pierwszym zdaniu w reklamie
        w "Schlesisches Wochenblatt" Sonik informuje, ze jest POLAKIEM.

Cala reklama dla mnie jest dowodem na to, ze Platforma Obywatelska nie jest
        nacjonalistyczna i narodowa jak Prawo i Sprawiedliwosc tylko otwarta i
        europejska. Mysle ze specjalnie PO dala reklame Sonika do "SW" bo on jest z
        Krapkowic czyli terenu gdzie mieszka Kroll i gdzie jest chyba najwiecej
        Niemcow. Zreszta Sonik jest postacia rozpoznawalna na tym terenie i mysle ze to
        byl strzal w dziesiatke.

Jestem czlonkiem TSKN ale po tym ogloszeniu zastanowie sie czy nie oddac
        swojego glosu na PO... Moze lepiej wzmocnic zwyciezce niz dawac kolejny glos na
        jedno miejsce Krolla w Sejmie.
        • Gość: Killbill Re: SONIK NA POSLA! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 16.09.05, 16:36
          A widzieliście to:
          www.maciejsonik.pl/de/
          to jest Skandal!!!!
          • Gość: Lukas Re: SONIK NA POSLA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 19:16
            czemu, to wygląda prędzej jak kompleksowa oferta :-) w zasadzie to tej
            mniejszości jest tu 400tysięcy chyba z czego połowa pracuje za granicą to se w
            internecie poczytają. Paniesonik, dodaj pan jeszcze łemkowski i kaszubski! To
            ostatnie niebawem będzie na topie.
            • Gość: okr Re: SONIK NA POSLA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:51
              To mnie zaskoczył. Sonik zawsze był postrzegany jako ten, który najodważniej
              spierał z Mniejszością, szczególnie z Joachimem Czernekiem i burmistrzem
              Sollochem. MN go chyba za to troszkę nie lubi. Ja uważam, że wszyscy powinniśmy
              się dogadywać niezależnie od narodowości więc gest Sonika jest jak najbardziej
              na miejscu.
    • Gość: Maja Re: SONIK NA POSLA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 18:24
      Przekonał mnie! Rozmawiałam z nim chwilę dzisiaj. Głosuję na Pana Sonika!
    • Gość: haha Re: SONIK NA POSLA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:06
      Hahahahahahahahah
    • Gość: hehe Re: SONIK NA POSLA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 02:24
      Hehehe. Hasło "Głosuję na PanaSonika" nawet już do TVN24 trafiło! Program:
      Szkło Kontaktowe / Wtorek 20.09.2005. Gratulacje!
    • Gość: Jasiu Re: SONIK NA POSLA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 10:49
      On "wypłynął" na powodzi :) Zorganizował wolontariat, ludzi i koordynował pomoc
      na terenach swojego powiatu z tego co pamiętam bo głośnio było wtedy o tym w
      mediach. A teraz chyba jest radnym
    • Gość: Pabel Re: SONIK NA POSLA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 16:24
      ZGADZAM SIĘ! Właśnie z nim rozmawiałem...

Powiem tylko tyle - gośc na zdjęciu nie wygląda na swój wiek - tak jak
      Prezydent TUSK. Ale mówi konkretnie i nie ściemnia.
      • Gość: ER Re: SONIK NA POSLA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 18:22
        A ja dostalem fajnego SMS-a wlasnie:

Maciej Sonik liczy na głos! (PO, lista 8, poz. 12).

Wyślij tego SMSa do 5 znajomych. Adam w 2001 r. nie wyslal i Leszek M. zostal
        premierem!
    • Gość: Dorka Re: SONIK NA POSLA! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.09.05, 01:25
      A ja właśnie na niego zagłosuję!
    • Gość: Miłek Re: SONIK NA POSLA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 01:39
      Ok, ale jakieś argumenty? Też się zastanawiam, ale chcę mieć pewność.
      • Gość: stefs Re: SONIK NA POSLA! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.09.05, 15:25
        ja zawsze robie to tak:
        1. sprawdzam po cholere ktos sie tam pcha
        2. czy juz cos robil/probowal
        3. czy jest wiarygodny

jezeli wychodzi mi, ze nie (tylko) po kase i cos potrafi i nie klamie to
        glosuje na takiego. sonik sie tam pcha chyba dlatego, ze lubi polityke i taka
        dzialalnosc (spolecznik ;D), na pewno nie pa kase bo swoje ma, zrobil pare
        rzeczy, moze nie ladowaly od razu na pierwszej stronie NTO ale chyba nie o to
        chodzi no i jest wiarygony - chociazby dlatego ze publikuje swoje oswiadczenia
        majatkowe. uczciwy mlody i ambitny facet z zylka do politykowania. czyste i
        przejrzyste intencje przynajmmniej.
    • Gość: Mix Re: SONIK NA POSLA! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.09.05, 22:04
      Ja też głosuje na niego, moja siostra chodziła z nim do II LO.
      • Gość: POP Re: SONIK NA POSLA! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.09.05, 00:25
        I to ma być argument? Masz jeszcze jakieś???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka