Dodaj do ulubionych

Wizje opolskie.......

IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 03.09.05, 00:26
dzisiaj przypadkowo obejrzałem obsługując pod nieobecność mojej
partnerki,chwilową zreszta,pilota TV.Wnętrze schludne,kandydaci na posłów
(Galla,Jazłowiecka,Garbowski i Kłosowski)eleganccy w wieczorowych strojach i
równie nieskazitelny(jak chodzi o strój)Jan Nowara przepytujący kandydatów do
diet poselskich, o ich programy.Nawet dałem głośniej i usiadłem powodowany
rzecz jasna ciekawością.Red.Jan stawiał pytania w dość jasny sposób,acz w
przydługiej formie,jak na tak krótki program,jakby chciał pokazać,że gupszy od
nich nie jest.No gupszy od nich nie mógł być bo miał wielką kartkę jakieś A-4
z której leciał do nich z pytaniami,a oni bidule musieli z głowy.Po kartce
red.Jana myślałem,że program z godzinę potrwa.Atmosfera,jak na takie mieszane
towarzystwo była wzorowa.Pełny Wersal,bez skakania sobie do
oczu,przerywania,ataków.No po prostu miodzio.Uszom i oczom nie wierzyłem.No
widać,że im bardzo zależy.I to były jedyne niewątpliwe wartości tej audycji,bo
odpowiedzi naszych ewentualnych posłańców do sejmu były wykutym
programem,pełnym sloganów i pustosłowia ich partii.Tak samo mogli odpowiadać
kandydaci w Warszawie,Krakowie,Gdańsku,gdyby tam realizowano audycję.Zadnej
indywidualizacji,identyfikacji z regionem.Lojalni członkowie swoich partii.
Dlatego jestem za jednomandatowymi okręgami wyborczymi.
Do red.Jana i red.Zbyszka mam goracy apel.Skończyliście audycję dziękując
gościom i telewidzom,to nie uciekajcie z krzeseł jak poparzeni i pokazujcie
tyłka telewidzom.To jest nieprofesjonalne i niegrzeczne,świadczy o braku
kindersztuby telewizyjnej,ot za luzaków chcą uchodzić.
Obserwuj wątek
    • Gość: Turner Re: Wizje opolskie....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 10:46

O Boze co biedny Nowara moze!

• Gość: spłuczka klozetowa Re: Wizje opolskie....... IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 05.09.05, 17:59
        Dziś jest program W cztery oczy,zobaczymy jak red.Górniak będzie w popłochu
        opuszczał krzesło.Przyjmuję zakłady.
    • Gość: ;-) Re: Wizje opolskie....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 20:18
      Behemot!
      Zlituj sie - robisz zalosne bledy ortograficzno-interpunkcyjne ...
      Popraw sie w tych Swoich wydumanych epistolach, bo strace ja i pozostali GW -
      forumowicze szacunek do Twojej osoby,
      do reszty ,

;-)
      • Gość: behemot Re: Wizje opolskie....... IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 06.09.05, 10:15
        Bardzo jest trudna ta polska mowa,a coż dopiero ortografia z interpunkcją.No jak
        sie mam poprawic jak nie wiem gdzie zrobiłem błędy?Jako człowiek robiący w
        słowie i filolog polski skończony,powinienes wiedzieć,że zaznacza sie je na
        czerwono,tak by poprawiany(w sensie uczeń) błąd dostrzegł i mogł go poprawić.
        Twoja postawa jest dość charakterystyczna dla wypowiedzi na forum.Gdy zabraknie
        argumentów merytorycznych,pojawiaja sie formalne typu:wydumana epistoła,zbyt
        długa wypowiedż,blędy ortograficzne,interpunkcyjne,stylistyczne etc.Ale juz do
        tego przwyklem.Błędy trzeba jednak poprawiać i starac sie ich nie
        robic.Pozdrawiam straznika ortografii.Bez przekasu.
        • Gość: gość Re: Wizje opolskie....... IP: *.uni.opole.pl 06.09.05, 14:21
          Myślę, że mu chodzi o słowo gupszy.... głupszy.Pozdr.
    • Gość: kazio Re: Wizje opolskie....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 10:05
      behemot z tego co piszesz wychodzi że intelektualna rozmowa w TV przerasta
      twoje możliwości, wrażliwość no i IQ. Proponuję ci Big Brothera albo japońskie
      kreskówki akcji. Zapewniam że przy nich poczujesz się lepiej.
      • Gość: behemot Re: Wizje opolskie....... IP: 217.197.78.* 11.09.05, 13:17
        No kazio,jak bym reda Jana słyszał.A zwłaszcza ta "intelektualna rozmowa w TV"co
        tyle miała wspólnego z intelektem ,ile red.Jan z polityką.A BIg Brother i
        japońskie kreskówki są równie szkodliwi jak politycy.Czuję się nieżle.
        • Gość: behemot Re: Wizje opolskie.......c.d...... IP: 217.197.78.* 12.09.05, 20:30
          Dzisiaj była Kawa z Kłosowskim,a wszystko serwował red.Nowara,ale nie były to
          bynajmniej asy serwisowe.Deliberowano "nad absorbcją środków unijnych do naszego
          regionu".Kawa z LPR błyskotliwy nie jest,a sposób mówienia ma bardziej irytujący
          niż Miodowicz.Tradycyjnie był już format a-4,a Kawa z Kłoskiem lecieli z
          głowy,czyli z niczego.Kawa jest asystentem europosła Chruszcza,ale cienki jest
          jak Polsilwer.Na jego tle zdecydowanie lepiej prezentował się lider z PIS-u
          p.Kłosowski.Przynajmniej średniej klasy intelektualista wiedział o co mu
          chodzi.Wina w złej absorbcji keszu,leży po stronie urzędników
          samorządowych,nieumiejętności pisania projektów .Zahaczono(red.Jan)o temat
          likwidacji woj.opolskiego ale panowie zgodnym chórem zakrzyknęli,że nie
          absolutnie,nic podobnego jakby to od nich zależało.Unia wystosuje dyrektywę,że
          cuś za dużo województw w Rzeplitej i trzeba będzie redukować.Mimo, że stąd to
          nie im decydować o województwie.I co ciekawe program był dosyć długi,ale nic
          nowego z kartki red.Jana spektatorzy się nie dowiedzieli.Pozdrawiam
    • Gość: kazio Re: Wizje opolskie....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:02
      Oj behemot, behemot, widać że nieogarniona przepaść dzieli cię od "średniej
      klasy intelektualisty", bo z programu ponownie niewiele do ciebie dotarło.
      Jednak zamiast marnować swój czas powinieneś się zająć komentowaniem japońskich
      kreskówek akcji. Może w tym się zrealizujesz i wyleczysz swoje kompleksy.
      • Gość: turner Re: Wizje opolskie....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:05

To ciemne wizje nuda , nuda brak dyskusji dyskursywnej,amatorska robota kawal
        telewizyjnego knota!
    • Gość: kazio Re: Wizje opolskie....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:25
      Turner nie ma to jak twoje kawałki z wesela szwagra.
      Tam to był profesjonalizm, a jaka akcja, zwłaszcza z ciocią Lusią - no nie?
      • Gość: turner Re: Wizje opolskie....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 09:04
        kaziu widac ze jestes znawca kultury rustykalnej sloma wychodzi z twej
        retoryki....
    • Gość: Kazio Re: Wizje opolskie....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 18:00
      Znawcą jestem - słoma dla ciebie
      • Gość: turner Re: Wizje opolskie....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 22:15
        kaziu z ciebie znawca jak z koziego odbytu patefon!

dobrze wertowales leksykon by wiedziec co oznacza przymiotnik rustykalny..

buraku przasny....
    • Gość: Kazio Re: Wizje opolskie....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 14:38
      Na takie argumenty nie poradzę.
      To raczej problem medyczny.
      • Gość: behemot Re: Wizje opolskie....... IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 17.09.05, 23:23
        No dzis u reda Jana wystapił Januszek Kowalski enfant terrible A.Drewniak mu
        udowadniał wyzszośc złożonego doniesienia do prokuratury wraz z Dropem.Wyższość
        rozumieć jako pierwszość.No ale cóż z tego,skoro wrocławski sąd wyrokiem
        stwierdził,że Janusz Kowalski sam jeden rozwalił ratuszową mafię w Opolu i to
        jest jedyna szczera niepodważalna prawda obiektywna,bo jest na nią sądowy wyrok.
        Pojawił sie nowy element scenograficzny.Za plecami reda Jana kamera i za plecami
        zaproszonych gości też kamera.Za jedną z kamer żujący gumke kamerzysta w stroju
        niewizyjnym.Owe elementy zbliżają niewątpliwie prowincję do centrali,która
        podobne numery wali.Pozdrawiam
    • Gość: Kazio Re: Wizje opolskie....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 09:02
      No wreszcie behemot raczył wyrazić swoje umiarkowane zadowolenie z programu, co
      prawda w wywodzie dominuje prowincjonalność i zakompleksienie, a w ostatnim
      zdaniu prostactwo, no ale postęp jest. Można liczyć na to że kolejne występy
      Jasia w TVP3 dodadzą twojej wypowiedzi ogłady.
    • Gość: Kazio Re: Wizje opolskie....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:13
      Gdzie jest behemot
      • Gość: behemot Re: Wizje opolskie....... IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.09.05, 09:21
        Jestem Kaziu,wierny czytelniku.Czyżbym opuścił jakieś kolejne wizje?
        • Gość: behemot Re: Wizje opolskie....... IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 27.09.05, 11:55
          W poniedzialkowy wieczór znow były wizje.Włściwie wizja,całkiem niezła pod
          względem technicznym,bo nie bylo zakłóceń.Fonia słaba,bo zaproszeni politycy ze
          zwycięskiej na opolszczyznie Platformy P.Korzeniowski i z przegranego o włos PIS-u
          P.Kłosowski nic ponad to, nie powiedzieli,co od dwóch dni powtarzają ich
          wodzowie Tusk i Kaczyński.I tego można się było spodziewać,bo nie sa az tak
          naiwni by wysuwac sie przed szereg swoich partii.Red.Jan pytał o stan ich uczuć
          "po pełnym namietności" niedzielnym wieczorze,pytal w sposób klasyczny bo, "nie
          bez kozery",jednoczesnie sugerujac,co podchwycili obaj politycy,że mizerniutka
          frekwencja to może byc skutek pogody zbyt dobrej,(tak jakby Polacy wraz z
          Niemcami w deszczu i szarudze,niskiej temperaturze,tłumnie atakowali lokale
          wyborcze) jak i zbyt wczesnego bo o 20 zamykania lokali wyborczych.
          Dominowała atmosfera kurtuazji i wzajemnego poszanowania koalicjanta bo nie
          przeciwnika i w tym sensie szkoda cennego czasu antenowego by prezentowac nihil
          novi sub sole.Merytorycznie panowie nic nowego nie wniesli swoja dyskusją.Lepiej
          było puscic reklamy w tym czasie.
          Dostaliscie panowie bonusa(czemu nie gratisa?) i pójdziecie razem rzadzić Polska
          i opolszczyzna.Taka byla mniej wiecej konkluzja beznamietnej dyskusji.
          • Gość: turner Re: Wizje opolskie....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:35
            kazik twoja choroba TO KAZIKALIA IMPOTENCJA UMYSŁOWA!
            • Gość: behemot Re: Wizje opolskie.......LIVE IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 27.09.05, 23:03
              Ale się wizje rozpasały,dziś znowu były i to w wersji LIVE.No podniesiono
              Red.Janowi poprzeczkę,a może to jakiś egzamin był.Górniak zniknął,albo mu oko
              wybili,czego mu nie życzę i na wszelki wypadek spluwam przez lewe ramię.Dzis
              gośćmi reda Jana byli Panowie Pasierbiński-socjolog,Feliszak--kreator wizerunku
              politycznego.Rozprawiano nad najniższą frekwencją wyborczą w naszym województwie
              i zwycięstwie Platformy.Red.Jan z uporem domagał się kilkudniowych
              wyborów,najlepiej triduum wyborczego z obowiązkowymi codziennymi kwiatkami dla
              tych co nie mają spania i pierwsi są w lokalach.Co dość logicznie skontrował
              p.Feliszek.Było małe potkniecie bo kontrującemu fonia się zepsuła i był słabiej
              słyszalny.Natomiast p.Pasierbiński wystapił z tezą,że winni słabej frekwencji są
              dziennikarze,a właściwie media,tworząc wirtualną
              rzeczywistość,reality-show,dodał red.Jan i tak manipulują,że ludzie nie
              odróżniają TV od rzeczywistości i zostają w domach,a 100 tys. to na pewno jest w
              pracy za granicą.No i te wyjazdy na weekendy,to zmora.Co akurat ma sie nijak do
              ubogiego społeczeństwa,które w weekendy wyjeżdża co najwyżej wózkiem,do Lidla
              lub Reala.Co znowu udanie skomentował kreator wizerunku,że jak ludzie chca
              głosować to wystarczą dwie godziny lub czwartek,jak w Anglii.Poziom programu
              idzie w górę.Red.Jan już nie wstaje z krzesła z uniżoną czołobitnością do swoich
              gości,a czyni to poza wizją.I tak trzymać,przynajmniej w tym względzie.
              • Gość: Asasello Re: Wizje opolskie.......LIVE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 00:59
                Może byliśmy dwoma jedynymi oglądaczami tego programu,
                bo w końcu leciał mecz Manchester-Benfica. Mam nieco
                inne wrazenia dot. tego co gadali o frekwencji wyborczej.
                To co gadal ten socjolog dotyczylo nieobecnosci w dniu
                wyborow tych co pracuja zagranica, oraz tych co sa tu
                zameldowani, i licza sie do uprawnionych do glosowania,
                a dawno mieszkaja poza Polska. A o wirtualnej rzeczywistosci
                gadali wtedy, kiedy poszlo o role mediow w kampanii wyborczej.
                Moze przesadzali nieco, ale jest cos w nadmiernej roli "czwartej
                wladzy", w czasie kampanii wyborczej. Czy tak naprawde
                to media nie kreuja tej przestrzeni, ktora postrzega
                potencjalny wyborca. W niemal kazdej kampanii propagandowej.
    • Gość: MIeszaniec Re: Wizje opolskie....... IP: *.pl / 217.173.202.* 27.09.05, 22:50
      A ja widziałem parę dni temu taki program w TVP, gdzie byli Borowski,
      Bochniarzowa, Lepper i Kalinowski. I była pełna kultura, bez przekrzykiwania
      się, wchodzenia w słowo i gadania nie pytanym. Redaktorka prowadząca jakaś
      nieznana zupełnie.
      W dobrym towarzystwie nawet chłop Lepper i chłop Kalinosiu potrafi się
      zachować. Byle bez prowokacji a la Olejnik & Durczok. Nie mają opolscy politycy
      wyłączności na kulturę osobistą. Nie mają też opolscy dziennikarze.
      Po prostu dworaczna tvp promuje agresywne babole, besserwisserów z Górnego
      Śląska i katobolszewików wartorozmawiać, ot i cała tajemnica.

• Gość: behemot Wizja TV mleszańca.... IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 27.09.05, 23:24
        Chciałeś coś powiedzieć,a puściłeś bąka.Wyrosłeś na TV prezesa Macieja
        Szczepańskiego,gdzie dziennikarz był pracownikiem frontu ideologicznego,tuba
        propagandową i rozmawiajac z politykami musiał zadawać takie pytania jak dziś
        naród rosyjski Putinowi.Sprawnie kontynuował,a nawet rozwijał ten model TV
        prezes Kwiatkowski,za pomocą min. reda Kwiatkowskiego z czwartkowego programu
        bodajże forum polityczne jedynki.Taki Pospieszalski,tylko w eseldowskim
        wydaniu.Takiej TV abonamentowej sobie nie życzę i Tobie też.Dziennikarz ma być
        agresywny,błyskotliwy,inteligentny,prowokujacy,odwazny i panujacy nad
        programem,dyskusją i gośćmi w studio.Krótko i precyzyjnie stawiać
        pytania,konkretne trafiajace w sedno.Mówic maja zaproszeni do studia goście,bo
        zdanie dziennikarza jest niewazne,on jest głosem opinii publicznej.
        • Gość: mrowka Re: Wizja TV mleszańca.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 11:01
          niestety dziennikarze maja swoje "sympatie" polityczne i za chiny nie potrafia
          ich ukryc. Olejnik, Lis, sa tego najjaskrawszym przykladem. Nalezy ubolewac, ze
          kreujac rzeczywistosc sa stronniczy. Sila razenia tv mnie zastanawia. Kampania
          wyborcza przypomina kampanie reklamowa. Nie podoba mi sie to. Pozdrawiam
        • Gość: MIeszaniec Re: Wizja TV mleszańca.... IP: *.pl / 217.173.202.* 28.09.05, 18:06
          Behemot!

Chyba cię ideologiczna niekompatybilność z moją osobą zaślepia.
          Myślę, że mamy dość zbieżne opinie, nie wiem o co się ciskasz.
          U mnie to się streszcza do ostatniego mojego zdania.
          Jak ci mało jednego zdania, to na przyszłość będę bardziej wylewny.

Tacy ludzie jak Olejnik, Durczok czy Pośpieszalski promują w sposób
          nahalny "jedynie słuszne" poglądy i gnoją przed kamerą wszystkich, którym te
          poglądy nie pasują. Czynią o wiele lepiej niż bezczelny Kuba Wojewódzki, bo u
          niego przynajmniej to wszytsko jest z przymróżeniem oka.

Ja osobiście miałem kiedyś Tomasza Lisa za dupka, ale muszę przyznać, że ten
          facet najbardziej ze wszytskich się stara wykreować na prawdziwie niezależnego
          dziennikarza. Ewidentnie gostek na to pracuje i rozwija się. Nie pominie
          niczego, wyciągnie najbardziej niewygodne sprawy, ale czyni to bez tępienia
          poglądów i opini niezgodnych z jego osobistymi. To najlepszy polski dziennikarz
          prowadzący. Ta nieznana dziennikarka zachowywała się podobnie. Ostro, ale z
          kulturą i bez kwestionowania opinii i ośmieszania gości i wyrażania w stosunku
          do nich jawnej pogardy, co tak powszechnie czynią "gwiazdy", którym Dworak
          płaci bajońskie sumy w zamian za polityczną poprawność w jego rozumieniu.
          Chyba wiesz o tym, kogo pan Dworak reprezentuje.

Jeżeli ci odpowiada publiczne okazywanie braku elementarnego szacunku wobec
          drugiego człowieka, to możesz sobie dalej bluzgać na opolskim forum.
          Możesz sobie też włączyć ołtarzyk z Moniczką Olejnik i bić czołem przed
          odbiornikiem ilekroć się pojawi.

Oczywiście kpię. Trochę zawodzisz ostatnio kolego (te bluzgi).

Pozdrowienia!
    • Gość: ala Re: Wizje opolskie....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 08:24
      Racja..
    • Gość: Kazik Re: Wizje opolskie....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 14:49
      ?
      • Gość: nn Re: Wizje opolskie....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 22:22
        oglądałem dziś i nie wierzyłem własnym oczom Kłosowski i Zembaczyński w pełnej
        zgodzie i spokoju, z uśmiechem wspolnie przekonywali mnie (m.in.)że PO i PIS
        się dogadają.
        • Gość: behemot Re: Wizje opolskie.......rzygać się chce IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.10.05, 02:07
          Pięć wizji pod rząd,to zaczynają byc halucynacje.A dziś jeszcze z redem Janem
          multiplikowanym.Fajnie,że TV abonamentowa Opole wzbogaca się o nowe plazmy lub
          LCD,ale sposób ich wykorzystania uważam za niefortunny.Jeden Nowara to już jest
          dużo,więc po co dwóch?Widz jest katowany przez pięc dni o 22 nudnymi rozmowami o
          niczym.Prowadzacy nie potrafi wydobyć od swoich gości niczego ciekawego niż to
          co jest wcześniej w gazecie i programach informacyjnych innych stacji.Przez
          tydzień mamy do czynienia z osobami,które wyborcy wpuścili na Wiejską i które
          niewiele mają do powiedzenia na tak sztubacko stawiane pytania.Przy Sztelidze i
          Garbowskim temperatura podskoczyła do góry,czym nawet red.Jan był wyrażnie
          zaskoczony,ale ów wzrost nie był zasługą prowadzącego.Czy telewizja lansuje w
          ten sposób parlamentarzystów i reda Jana?Te walczyki są nudne.Kłosowski z
          Korzeniowskim,Kłosowski z Zembaczyńskim.
          Jaką koncepcję ma ten program?Publicystyka polityczna,Prosto w oczy,a może Szkło
          kontaktowe?A może to jakoś podzielić,niech platnicy abonamentu maja jakiś
          wybór,np.2 dni Nowara,2 dni Górniak i jeden dzień ktoś inny.Albo puścić pięciu i
          kazdego dnia prowadzi ktoś inny i po miesiącu szef będzie wiedział kogo widzowie
          chcą oglądać.Przecież w regionie codziennie dzieje sie tyle spraw które mogą
          komentować różni ludzie,też politycy,a nie tylko sami lokalni politycy mówią na
          temat wydarzeń krajowych jakimi są wybory i kampania prezydencka.A podobno miała
          być to telewizja mówiąca o regionie.W tej postaci to są wizje Nowary,a nie wizje
          opolskie.A co mnie obchodzą Jego wizje,gdy facet nie jest indywidualnością
          telewizyjną i na tyle ciekawą postacią,by mieć autorski program.Ale jak mawiali
          starożytni,jak nie wiadomo o co chodzi,to chodzi o pieniądze.
          • Gość: hrod Re: Wizje opolskie.......rzygać się chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 09:59
            Boże, Boże co Nowara biedny może!

był w teatrach dyrektorem teraz ostał rydachtorem!
            limfatyczny,mdły,i nudny suces w tv bedzie trudny!
            • Gość: spłuczka klozetowa Re: Wizje opolskie.......rzygać się chce IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 02.10.05, 00:58
              A gdzie on odniósł sukces?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka