Dodaj do ulubionych

Podpisy przeciwko trasie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 20:45
ja rowniez mieszkam na Pasiece, i nie widze podstaw do tego, aby trasa nie
mogla przebiegac przez Wyspe, wrecz przeciwnie, mam nadzieje ze zostanie jak
najszybciej zbudowana

pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: AutorAutor Re: Podpisy przeciwko trasie IP: *.atol.com.pl 15.09.05, 03:02
      Zasada jest prosta - protestować przeciwko wszystkiemu i wszystkim. Mamy
      szczęście, że większość ulic i linii kolejowych zbudowano dawno przed wojną, a
      niektóre w średniowieczu, bo w przewiwnym razie nie było by ani ulic, ani
      stacji kolejowej, przy której mieszkam i jest mi z tym bardzo wygodnie, chociaż
      gdyby nie to mogło by być moje osiedle oazą spokoju...
      • Gość: propublicobono Kto jest za? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 10:38
        a moze zebrac kilkadziesiat tysiecy podpisow od mieskzancow zaodrza ZA budowa drogi?
    • Gość: Leszek Re: Podpisy przeciwko trasie IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 07:11
      Podobno Panna Pasieczna też sie podpisała a pani Ulala z Zębem NIP jej określili
      i pesel!
      Zbierajcie te podpisy,zbierajcie.Ja,człek z Zaodrza liczę ,że trasa wreszcie
      będzie-za jakieś 20 lat ,a wtedy to już pani Uli nie będzie!Bo jak długo można w
      społeczeństwie żyć będąc tak aspołeczną,pilnujacą tylko swych interesów
      ,koniunkturalną,drobnomieszczańską,trącającą dulszczyzną kokotą!
    • Gość: gucio Re: Podpisy przeciwko trasie IP: 217.197.78.* 15.09.05, 08:50
      Ja tez jestem przeciw i uwazam ze ul. Ozimska nalezy zaorac i posadzic kapuste.
      • Gość: klopsik Re: Podpisy przeciwko trasie IP: *.visp.energis.pl 15.09.05, 09:24
        rozbawia nijaki Cicierski,kandydat na senatora.Zauważyłem,że on ma jedną metodę-
        cile słucha,nie ma własnego zdania i słucha.Jest radnym druga kadencję,grzał
        niezłą posadę w UW a ponoć i w Solidarności i ciągle SŁUCHAŁ.A czy kiedyś coś
        zrobił? za czymś był? nie on słucha i zgarnia diety a teraz będzie dla dobra
        nas wszystkich Słuchal w Senacie.Po prostu gigant a trasa przez Pasiekę, jaką
        Pasiekę,wzdłuż torowiska,i tak będzie bo powinna być bo to korzystne dla Opola!
        • o.tisk Re: Podpisy przeciwko trasie 15.09.05, 09:34
          Wszystkim tak krzykliwym oponentom proponuje podroz z Zaodrza (np. Dambonia)
          przez Plac Pilsudskiego, Piastowska do Srodmiescia - pomiedzy godz. 15 a 17.
          Zobaczy wowczas, jaki to horror dla kierowcow, a podroz trwa ca 40 minut !!!
          czy to daje komus cos do myslenia ??
          Bez mostu drogowego przez Pasiece komunikacja z Zaodrzem bedzie coraz bardziej
          utrudniona, az do kompletnego paralizu tej czesci miasta.

Radze nie sluchac garstki krzykaczy - tylko w imieniu WIEKSZOSCI mieszkancow
          pilnie przystapic do planowania i rychlej realizacji planu "srednicowki"
    • Gość: WW Ludzie, opamiętajcie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:30
      Ja rozumiem, że będąc mieszkańcem Pasieki nie byłbym szczęśliwy większym ruchem
      obok domu, jednak uważam że protest 1000 osób jest mniej zasadny niż głos 10000
      zwolenników takiej drogi. Zapytajcie mieszkańców Zaodrza i dalszych dzielnic
      leżących wzdłuż ul. Niemodlińskiej, oraz dalszych wsi - zobaczymy ile tam
      zbierze się podpisów zwolenników takiego przebiegu drogi.
      A mieszkańcy Pasieki też mogą przy tym skorzystać na dogodniejszym połączeniu z
      Zaodrzem.
      • Gość: bmx Wyspiarze nie mogą nami rządzić wg ich widzimisię. IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 10:05
        Już pisałem nie raz, że wyspiarzom się w głowach coś poprzewracało.

Trzeba zrobić kontr-listę, i zebrać kilkadziesiąt tysięcy podpisów, skoro tylko
        tym sposobem można coś sensownego zrobić na tej wyspie ... wybrańców.
        Gdyby radni w tej sprawie ulegli ich podpisom, to byłby to bardzo
        niebezpieczny precedens. Trasa jest miastu potrzebna i koniec. Kropka.

Chciałem głosować na Ciecierskiego, ale po takiej jego wypowiedzi na pewno tego
        nie zrobię. Myślę, że dał on kolejny dowód na to, że nie posiada odpowiednich,
        parlamentarnych kwalifikacji ( brak zdania ) a cała jego PO - jest mocno
        przereklamowana a w sądażach przedwyborczych - zbyt podejrzanie już teraz
        lansowana na zwycięzcę.
        To podobny , chamski zabieg - jak tu z tą kompromitującą wyspiarzy listą.

• Gość: leo Re: Wyspiarze nie mogą nami rządzić wg ich widzim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:31
          No i co z tego , że tu sobie pogadamy jak i tak żaden ze zwolenników budowy
          trasy nie wychyli się i nie zbierze nawet 15 podpisów pod apelem o rozpoczęcie
          tej inwestycji. Ot, polski zapał. Pozdrawiam.
          • Gość: mieszkaniec Re: Wyspiarze nie mogą nami rządzić wg ich widzim IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:56
            No właśnie, dlaczego tylko przeciwnicy danej inwestycji potrafią się
            zorganizować, a zwolennicy już nie? Poza tym przy każdej inwestycji zawsze będą
            głosy protestu i naleźy je traktować z przymrużeniem oka, bo bedąc po stronie
            przeciwników nic nowego w mieście się nie wybuduje teraz i w przyszłości. Głosy
            protestu mogą jedynie posłużyć do ewentualnej korekty, poprawki planów nowej
            budowy, a nie do odstępowywania od niej.
            • npp Re: Wyspiarze nie mogą nami rządzić wg ich widzim 15.09.05, 12:14
              Trasa Średnicowa wg.planów ma biec wzdłuż torów kolejowych.
              Komu to na wyspie może przeszkadzać ?
              No komu ?
              Ci wyspiarze to pewnie z nudów,
              będą protestować przeciw wszystkiemu.
              To takie ich popowodziowe skrzywienie.
    • Gość: Yard Re: Podpisy przeciwko trasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:57
      A mnie najbardziej pododba sie postawa, jak zwykle niezdecydowanego w waznych
      dla Opola sprawach - Zembaczynskiego, ktory (podobnie jak Walesa) jest w tej
      sprawie ZA (prezydent), a nawet PRZECIW (mieszkaniec Pasieki).

PS
      Bardziej niezdecydowanego w swoich osadach i decyzjach prezydenta Opole miec
      chyba nie bedzie.
      Na szczescie ...
      • jawor10 Przyjdzie walec i wyrówna 15.09.05, 16:38
        Dlatego Opole i Jego Władza powoduje, że Opolszczyzna musi ulec zagładzie.
        Sprawy komunikacyjne poprawiające bezpieczeństwo, łatwiejsze przemieszczanie
        się pojazdów - powinny być relaizowane zgodnie z logika i planami rozwoju
        gospodarczego.
        Realizacja średnicówki w niczym nie przeszkadza, nie koliduje z interesami
        mieszkańców - to tylko taka dziecinada.
        Jeżeli projekt średnicówki nie zistanie zrealizowany to tylko będzie świadczyć
        o słabości władzy.
        Po co realizować dalszą część obwodnicy - niech samochody jeżdżą przez rondo,
        Piastowską - zasmradzają Pasiekę. Ale nie ma się co martwić przyjdzie wielka
        woda i zrobi porządek. Opole jest skazane na niebyt.
        Dlatego europejczycy tak nisko oceniają Opole i omijają je z daleka - z takimi
        ludźmi nikt nie chce się zadawać i ryzykować inwestowanie pieniędzy w
        niegospodarnych opolan. kiedys oceniano Opole jako miasto inteligencji.
        Kto to jest człowiek inteligentny. Świadczy o nim jego otoczenie, dom,
        gospodarstwo - nie papierek z tytułem.
        • borus6 Zazdroszczę innym miastom - Polski C 25.09.05, 11:02
          Wróciłem teraz z wojaży na Kresy i ścianę wschodnią " niby Polski C".
          My jesteśmy Polską D. Z zazdrością podziwiałem układy komunikacyjne, obwodnice
          dwupasmowe - szerokie,nowe budownictwo,ścieżki dla rowerów po obu stronach
          ulic - nie chodników, duzo zieleni, parków.
          Czystość, gospodarność - widac dobrych gospodarzy. A tak źle mówi się o
          ludziach z kresów, że bałaganiarze, niegospodarni. Opolanie - daleko Wam do
          Nich.
          Teraz należy szybko zrealizować średnicówkę i wielki problem. Wstyd, wstyd,
          wstyd.
          Życzę mieszkańcom " tej ściany wschodniej dalszych sukcesów". Z wielką
          przyjemnością będę tam jeździł na wypoczynek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka