Gość: ok1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 20:45 ja rowniez mieszkam na Pasiece, i nie widze podstaw do tego, aby trasa nie mogla przebiegac przez Wyspe, wrecz przeciwnie, mam nadzieje ze zostanie jak najszybciej zbudowana pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AutorAutor Re: Podpisy przeciwko trasie IP: *.atol.com.pl 15.09.05, 03:02 Zasada jest prosta - protestować przeciwko wszystkiemu i wszystkim. Mamy szczęście, że większość ulic i linii kolejowych zbudowano dawno przed wojną, a niektóre w średniowieczu, bo w przewiwnym razie nie było by ani ulic, ani stacji kolejowej, przy której mieszkam i jest mi z tym bardzo wygodnie, chociaż gdyby nie to mogło by być moje osiedle oazą spokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: propublicobono Kto jest za? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 10:38 a moze zebrac kilkadziesiat tysiecy podpisow od mieskzancow zaodrza ZA budowa drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Podpisy przeciwko trasie IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 07:11 Podobno Panna Pasieczna też sie podpisała a pani Ulala z Zębem NIP jej określili i pesel! Zbierajcie te podpisy,zbierajcie.Ja,człek z Zaodrza liczę ,że trasa wreszcie będzie-za jakieś 20 lat ,a wtedy to już pani Uli nie będzie!Bo jak długo można w społeczeństwie żyć będąc tak aspołeczną,pilnujacą tylko swych interesów ,koniunkturalną,drobnomieszczańską,trącającą dulszczyzną kokotą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Podpisy przeciwko trasie IP: 217.197.78.* 15.09.05, 08:50 Ja tez jestem przeciw i uwazam ze ul. Ozimska nalezy zaorac i posadzic kapuste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klopsik Re: Podpisy przeciwko trasie IP: *.visp.energis.pl 15.09.05, 09:24 rozbawia nijaki Cicierski,kandydat na senatora.Zauważyłem,że on ma jedną metodę- cile słucha,nie ma własnego zdania i słucha.Jest radnym druga kadencję,grzał niezłą posadę w UW a ponoć i w Solidarności i ciągle SŁUCHAŁ.A czy kiedyś coś zrobił? za czymś był? nie on słucha i zgarnia diety a teraz będzie dla dobra nas wszystkich Słuchal w Senacie.Po prostu gigant a trasa przez Pasiekę, jaką Pasiekę,wzdłuż torowiska,i tak będzie bo powinna być bo to korzystne dla Opola! Odpowiedz Link Zgłoś
o.tisk Re: Podpisy przeciwko trasie 15.09.05, 09:34 Wszystkim tak krzykliwym oponentom proponuje podroz z Zaodrza (np. Dambonia) przez Plac Pilsudskiego, Piastowska do Srodmiescia - pomiedzy godz. 15 a 17. Zobaczy wowczas, jaki to horror dla kierowcow, a podroz trwa ca 40 minut !!! czy to daje komus cos do myslenia ?? Bez mostu drogowego przez Pasiece komunikacja z Zaodrzem bedzie coraz bardziej utrudniona, az do kompletnego paralizu tej czesci miasta. Radze nie sluchac garstki krzykaczy - tylko w imieniu WIEKSZOSCI mieszkancow pilnie przystapic do planowania i rychlej realizacji planu "srednicowki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Ludzie, opamiętajcie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:30 Ja rozumiem, że będąc mieszkańcem Pasieki nie byłbym szczęśliwy większym ruchem obok domu, jednak uważam że protest 1000 osób jest mniej zasadny niż głos 10000 zwolenników takiej drogi. Zapytajcie mieszkańców Zaodrza i dalszych dzielnic leżących wzdłuż ul. Niemodlińskiej, oraz dalszych wsi - zobaczymy ile tam zbierze się podpisów zwolenników takiego przebiegu drogi. A mieszkańcy Pasieki też mogą przy tym skorzystać na dogodniejszym połączeniu z Zaodrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmx Wyspiarze nie mogą nami rządzić wg ich widzimisię. IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 10:05 Już pisałem nie raz, że wyspiarzom się w głowach coś poprzewracało. Trzeba zrobić kontr-listę, i zebrać kilkadziesiąt tysięcy podpisów, skoro tylko tym sposobem można coś sensownego zrobić na tej wyspie ... wybrańców. Gdyby radni w tej sprawie ulegli ich podpisom, to byłby to bardzo niebezpieczny precedens. Trasa jest miastu potrzebna i koniec. Kropka. Chciałem głosować na Ciecierskiego, ale po takiej jego wypowiedzi na pewno tego nie zrobię. Myślę, że dał on kolejny dowód na to, że nie posiada odpowiednich, parlamentarnych kwalifikacji ( brak zdania ) a cała jego PO - jest mocno przereklamowana a w sądażach przedwyborczych - zbyt podejrzanie już teraz lansowana na zwycięzcę. To podobny , chamski zabieg - jak tu z tą kompromitującą wyspiarzy listą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Wyspiarze nie mogą nami rządzić wg ich widzim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:31 No i co z tego , że tu sobie pogadamy jak i tak żaden ze zwolenników budowy trasy nie wychyli się i nie zbierze nawet 15 podpisów pod apelem o rozpoczęcie tej inwestycji. Ot, polski zapał. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Wyspiarze nie mogą nami rządzić wg ich widzim IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:56 No właśnie, dlaczego tylko przeciwnicy danej inwestycji potrafią się zorganizować, a zwolennicy już nie? Poza tym przy każdej inwestycji zawsze będą głosy protestu i naleźy je traktować z przymrużeniem oka, bo bedąc po stronie przeciwników nic nowego w mieście się nie wybuduje teraz i w przyszłości. Głosy protestu mogą jedynie posłużyć do ewentualnej korekty, poprawki planów nowej budowy, a nie do odstępowywania od niej. Odpowiedz Link Zgłoś
npp Re: Wyspiarze nie mogą nami rządzić wg ich widzim 15.09.05, 12:14 Trasa Średnicowa wg.planów ma biec wzdłuż torów kolejowych. Komu to na wyspie może przeszkadzać ? No komu ? Ci wyspiarze to pewnie z nudów, będą protestować przeciw wszystkiemu. To takie ich popowodziowe skrzywienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yard Re: Podpisy przeciwko trasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:57 A mnie najbardziej pododba sie postawa, jak zwykle niezdecydowanego w waznych dla Opola sprawach - Zembaczynskiego, ktory (podobnie jak Walesa) jest w tej sprawie ZA (prezydent), a nawet PRZECIW (mieszkaniec Pasieki). PS Bardziej niezdecydowanego w swoich osadach i decyzjach prezydenta Opole miec chyba nie bedzie. Na szczescie ... Odpowiedz Link Zgłoś
jawor10 Przyjdzie walec i wyrówna 15.09.05, 16:38 Dlatego Opole i Jego Władza powoduje, że Opolszczyzna musi ulec zagładzie. Sprawy komunikacyjne poprawiające bezpieczeństwo, łatwiejsze przemieszczanie się pojazdów - powinny być relaizowane zgodnie z logika i planami rozwoju gospodarczego. Realizacja średnicówki w niczym nie przeszkadza, nie koliduje z interesami mieszkańców - to tylko taka dziecinada. Jeżeli projekt średnicówki nie zistanie zrealizowany to tylko będzie świadczyć o słabości władzy. Po co realizować dalszą część obwodnicy - niech samochody jeżdżą przez rondo, Piastowską - zasmradzają Pasiekę. Ale nie ma się co martwić przyjdzie wielka woda i zrobi porządek. Opole jest skazane na niebyt. Dlatego europejczycy tak nisko oceniają Opole i omijają je z daleka - z takimi ludźmi nikt nie chce się zadawać i ryzykować inwestowanie pieniędzy w niegospodarnych opolan. kiedys oceniano Opole jako miasto inteligencji. Kto to jest człowiek inteligentny. Świadczy o nim jego otoczenie, dom, gospodarstwo - nie papierek z tytułem. Odpowiedz Link Zgłoś
borus6 Zazdroszczę innym miastom - Polski C 25.09.05, 11:02 Wróciłem teraz z wojaży na Kresy i ścianę wschodnią " niby Polski C". My jesteśmy Polską D. Z zazdrością podziwiałem układy komunikacyjne, obwodnice dwupasmowe - szerokie,nowe budownictwo,ścieżki dla rowerów po obu stronach ulic - nie chodników, duzo zieleni, parków. Czystość, gospodarność - widac dobrych gospodarzy. A tak źle mówi się o ludziach z kresów, że bałaganiarze, niegospodarni. Opolanie - daleko Wam do Nich. Teraz należy szybko zrealizować średnicówkę i wielki problem. Wstyd, wstyd, wstyd. Życzę mieszkańcom " tej ściany wschodniej dalszych sukcesów". Z wielką przyjemnością będę tam jeździł na wypoczynek. Odpowiedz Link Zgłoś