Gość: absolwentka IP: *.uni.opole.pl 18.10.05, 08:17 Interesuje mnie opinia uczestników. Moim zdaniem organizacja i atmosfera były beznadziejne. Dlaczego - chętnie wyjaśnię po zapoznaniu się z innymi opiniami. Zajrzę tu za parę godzin... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: murgrabia Re: bal absolwentów II LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 09:03 "Jak bal, to bal - zarzynać prosiaki.... Atmosfera zależy od uczestników, także od ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: bal absolwentów II LO w Opolu IP: *.uni.opole.pl 18.10.05, 10:15 No tak, co racja to racja, "murgrabio"... Bawiłam się tylko dlatego, że potraktowałam całą imprezę z loży szydercy, czyli z własciwym sobie złośliwym dystansem. W cenie 130,00 zł od osoby otrzymaliśmy: - powitanie ze sztandarową różą dla pań (wręczoną NA SIEDZĄCO przez obsługę "administracyjną" - pierwszą godzinę nad pustym stołem (impreza czaęła się z przeszło godzinnym opóźnieniem) - kelnerstwo było tak nieprofesjonalne, że nie wiadomo było, czy się śmiać, czy płakać. Jakieś dzieciaki z łapanki. Naliczyłam ich pięciu-sześciu na 160 gości. to też świadczy o tym, co się tam działo z serwowaniem czegokolwiek. - tak fatalnego jedzenia nie jadłam jeszcze na naszym Śląsku Opolskim a jak już cos było zjadliwe to podano to ZIMNE, - no i "rewelacyjny" wodzirej, który z powagą serwował kolejne "przeboje", permanentnie okraszając je swoim grobowym komentarzem. Sam też zresztą wyglądał jak na warunkowym zwolnieniu... W cenie nie było nawet grama alkoholu (!?), więc towarzystwo nadrabiało to od samego początku jak potrafiło. Przyszli na głodnego, godzinę czekali na coś do jedzenia i okraszali puste żołądki Bolsem (co bardziej wyrafinowani winem i szampanem), słono za to płacąc w barze. Po takim wstępie naprawdę mogło się podobać. NA parkiecie było tłoczno i niebezpiecznie (ruchy tancerzy miały już niewielkie cechy koordynacji).Szleństwa uwieczniono zresztą na filmie. Do nabycia za dodatkową opłatą. Ale ja opuściłam Hotel "Karolinka" w Gogolinie tuż po 22.00, kiedy jeszcze nikt się nie porzygał z tej świetnej zabawy. Oceniłam, że to najlepsza pora na ewakuację. Czyli pora kiedy pozostaną tylko kabaretowe wspomnienia. Pozostaje pytanie, kto na tym zarobił i ile. Znowu jakieś kółko wzajemnej adoracji, jak to w II LO zawsze bywało... Zazdroszczę tym, którzy się nie nabrali i nie poszli. Za taką kwotę (260,00 zł) w pierszej lepszej śląskiej knajpie jest wystawna kolacja dla conajmniej czterech osób. Tych mądrych ludzi POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyzdra Re: bal absolwentów II LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 10:36 Masz rację Absolwentko. Cosik tutaj śmierdzi murgrabią. Odpowiedz Link Zgłoś
o.tisk Re: bal absolwentów II LO w Opolu 18.10.05, 10:45 Wychodzi na to, ze ktos Was zrobil w "bambuko"... Podam Ci dla przykladu, ze ja (i moi znajomi z roku) stanelismy nad podobnym zadaniem organizacji zjazdu po latach na opolskiej WSP-UO . Ale nie organizowalismy tego w drogich knajpach w Polsce - ale w ... Czechach. Za 50 pln (slownie PIECDZIESIAT zl.) mielismy nocleg w swietnym, zabytkowym pensjonacie w Jesenikach, kolacje z czeska "zabijacka", czyli swioniobiciem po czesku, troszke alkoholu (niewiele - ale nikt nie robil problemu z wniesieniem swojego) KAPELE, ktora grala naprawde przyzwoite europejskie kawalki, nocleg w pokojach 2-os. z umywalka i sniadanie ! Dodam, ze bylo to jesienia 2004, a wiec niedawno i ceny sa dalej podobne. Tylko potrzeba troszke, naprawde troszke wysilku, aby cos takiego za smieszne (!!) pieniadze zorganizowac. A nic barzdziej sie ludziom nie podobalo, jak poranny niedzielny spacer w pieknych, acz slonecznych jeszcze jesiennych Jesenikach. AHA Dla bojacych sie powrotow ( z wiadomych przyczyn ) za 20 pln od osoby zorganizowalem transport busem znajomego tam i powrot. Dlatego przy kolejnym zjezdzie wezcie pod uwage i taki wariant. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nika_k Re: bal absolwentów II LO w Opolu 18.10.05, 22:12 Tu od razu było wiadomo, że organizatorom chodzi tylko i wyłącznie o zarobek. Na zjeździe jednego z wielu wrocławskich LO w cenie 50 zł każdy uczestnik już rano dostał identyfikator (o jakże to było potrzebne po latach), okolicznosciową książkę, spis uczestników zjazdu, materiały pamiątkowe. A wieczorem była zwykła dyskoteka w szkole i wszyscy świetnie sie bawili (także Ci z najstarszych roczników:) ). Dlatego zjazd na którym organizatorzy nie oferują nic tylko bal i na dodatek przenoszą go do innej miejscowości aby jeszcze bardziej utrudnić dojazd wydał mi się tylko i wyłącznie sposobem zarobienia pieniędzy. I dlatego nikt z mojej rodziny (a absolwentów dwójki jest w niej duuużo) nie zdecydował się na uczestnictwo w tej imprezie. A poza tym stwierdziliśmy jednogłośnie, że tej szkoły nie lubiliśmy :( Mamy wspaniałe wspomnienia z podstawówek, szkół wyższych ale nie z dwójki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo drohomirecki na posla IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 18.10.05, 23:07 bolo pokazal ,i nikt mu nie podskoczy,ani skarbonka .ani prokurator,uslugi quasirachunkowe sooom debest dla niego,to jego zywiol, 100 dniowki,jubileusze,,zjazdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: bal absolwentów II LO w Opolu IP: *.uni.opole.pl 21.10.05, 10:05 odświeżam (po raz pierwszy i ostatni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rowniez absolwentk Re: bal absolwentów II LO w Opolu IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 21.10.05, 13:23 Dlatego my sobie zrobilismy swoje wlasne spotkanie w ramach jednej klasy..... I ciesze sie ze olalismy ten bal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ęą Re: bal absolwentów II LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 13:36 A moze część pieniędzy szła na szkolę, to znaczy pomoce naukowe itp. Najlepiej zapytać organizatorow. A swoja drogą, to w zaproszeniu powinni organizatorzy dokladnie program przedstawić, rowniez konsumpcyjny, to znaczy ile na konsumpcje. I jeszcze jedna rzecz. Na bal idzie sie nie glodnym, lepiej cos zawsze w domu zjeść i nie rzucać sie od razu na balu na żarcie...he...he.... Bal, to nie tylko żarcie... Odpowiedz Link Zgłoś