Dodaj do ulubionych

Drogie schody do Kmicica

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 07:46
Nareszcie artykul o niegospodarnosci na UO. To co sie tam dzieje, jest
niewiarygodne!!! Marnotrastwo i brak zupelnej kontroli nad wydawanymi
pieniedzmi sa na porzadku dziennym...
Obserwuj wątek
    • Gość: studka Re: Drogie schody do Kmicica IP: *.h3.agh.edu.pl / *.ha3.agh.edu.pl 19.10.05, 09:06
      Za UO juz dawno powinny sie zabrac urzedy od kontroli skarbowej! NIK tez!
      • Gość: boluś Re: Drogie schody do Kmicica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 09:57
        Dawno, dawno temu napisałem na tym forum żeby przyjrzeć się decyzjom Kimli na
        UO...
        • Gość: Mx Re: Drogie schody do Kmicica IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 19.10.05, 10:55
          No, no...Kosztorys na kilka schodków za 83 tysiące. Toż za te pieniądze, to na
          upartego mieszkanko można w Opolu kupić.
          Tam musi pracować jakiś grniusz finansowy godny rozprawy naukowe albo i nawet
          Nagrody (J)obla.
          • Gość: ... Re: Drogie schody do Kmicica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 11:37
            Nie wiem z czego wynikła ta ich niegospodarność i bardzo chciałbym się tego
            dowiedzieć, bo to jakieś nierealne i astronomiczne kwoty za taką usługę. Jestem
            akuratnie po remoncie całego domu i powiem Wam, że za 45 tys. można wymienić
            dach, wszystkie okna i drzwi wejściowe, ocieplić i otynkować budynek, zrobić
            ogrzewanie i parkiety. Te schody do akademika za 72 tys. powinny być z marmuru.
            • Gość: Mx Re: Drogie schody do Kmicica IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 19.10.05, 11:49
              I ze złoceniami
    • Gość: Andrew A co z Politechniką? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 19.10.05, 11:08
      To może ja dodam coś na temat szacownej Politechniki. Nie wiem ile czasu trwa
      już budowa łącznika między akademikami. Nie jestem ani budowniczym, ani
      architektem, ale wydaje mi się, że przedsięwzięcie tego wymiaru i klasy można by
      spokojnie ukończyć w ciągu jednego roku. Może ktoś mnie sprostuje, ale chyba
      trwa to już 5 lub 6 lat i końca nie widać. Pracownicy Politechniki twierdzą, że
      pieniądze na budowę są, a winna jest zła ustawa o zamówieniach publicznych. Tak
      się składa, że często bywam we Wrocławiu. W ciągu ostatnich 5 lat tamtejsza
      Politechnika wybudowała 2 duże budynki dla swoich wydziałów, nie licząc
      mniejszych inwestycji, a Uniwersytet postawił wielki gmach Biblioteki Głównej.
      Każda z wymienionych inwestycji jest co najmniej kilkakrotnie większa od
      opolskiej "perły architektury". Ciekawi mnie czy we Wrocławiu obowiązuje może
      inna ustawa?
    • alicjananys Re: Drogie schody do Kmicica 19.10.05, 14:13
      tak, a tymczasem nikt z władz szanownego uniwerku nie wpadl na prosty pomysł
      utworzenia stołówki dla studentów,zwiększenia funduszu stypendialnego lub
      przeznaczyc część pieniędzy na jakieś kursy czy też szkolenia dla studentów.Ale
      za to mamy piękne schody i chyba będzie się nam śniła po nocach ta suma...
    • Gość: Unknown Re: Drogie schody do Kmicica IP: *.ekadry.com 19.10.05, 15:57
      Ciekawe jakie (albo czyje)koszta ukryte są pod tymi schodaki;D pieniędzy na
      stypendia nie ma, jawna kpina, skadal, mam nadzieje, że odpowiednie służby sie
      wezmą za tą sprawę i znajdą winnych. A na marginesie to chyba za 1/3 tej kwoty
      to kilku skrzykniętych studentów architektury zrobiłoby to tak samo.
      • Gość: abc Re: Drogie schody do Kmicica IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 19.10.05, 16:24
        Skąd to naggłe poruszenie Państwo Studenci? Nie widać Was i Waszych głosów nie
        słychać, ani na uczelniach, ani nawet na forum internetowym, gdy tyle się
        dzieje wokół (złego i dobrego). Poczujcie się wreszcie współgospodarzami!
    • terazpolska TERAZ POLSKA ! 19.10.05, 16:48
      Oto polska "Gospodarność" !
      • Gość: student BURDEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 18:16
        ktoś powinien ponieść za to karę!
        • Gość: o Re: BURDEL czy Nicieja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 18:38
          A kto wreszci erozliczy w tym wszystkim rolę Nicieji?
          • Gość: Andrzej Lepper Nicieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 19:38
            Andrzej Lepper na prezydenta!
    • Gość: eryk Re: Drogie schody do Kmicica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 20:09
      Ale jaja ! To już nawet nie jest "Teraz Polska" to już jest burdel!
      Jutro z samego rana ,organy ścigania powinny wkroczyć i zamknąć parę
      odpowiedzialnych osób za ten burdel razem z wykonawcą.
      Przecież to nie jest już niegospodarność tylko typowe złodziejstwo !
      Pierwsza wycena była dlatego taka wysoka ,ażeby podstawiony wykonawca mógł "z
      czystym sumieniem " zainkasować te 70 tyś. z którymi zapewne musi sie podzielić
      że osobami które to wszystko nakręciły.
      Tak się u nas przeprowadza 90 % wszystkich przetargów ,lecz w tym przypadku
      została przegięta pała .

• Gość: studka Re: Drogie schody do Kmicica IP: *.h3.agh.edu.pl / *.ha3.agh.edu.pl 19.10.05, 20:51
        Zaczekajmy, prokuratura juz weszyc ma na UO, tam przekrety sa w wielu
        miejscach!
    • Gość: x Re: Drogie schody do Kmicica IP: *.integra.one.pl / *.opole.internetia.pl 20.10.05, 00:10
      No ładne schody przeciez sa, czego tu sie czepiac:))))
    • Gość: blablabla Re: Drogie schody do Kmicica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 15:43
      blablabla
      • Gość: JOJO Re: Drogie schody do Kmicica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 13:00
        Za taką kwotę to zamiast schodów powinna być tam winda albo ruchome schody. Tym
        czasem nie ma nawet podjazdu dla niepełnosprawnych. Na UO afera goni afere
        wswzyscy pracownicy administracyjni czyli sprzątaczki, placowi, portierzy
        zatrudnieni przez UO nie mogą narzekać bo panstwowa posadka to panstwowa posatka
        slyszalem ze taka sprzataczka zarabia ponad 600 zl za to że cztery razy w
        miesiacu posprzata kilka sal wykladowych tyle tylko ze jest spokrewniona z
        kims na wyzszym stanowisku w UO. Ja za 600 zl cztery razy w miesiacu
        wysprzątalbym caly budynek główny i mialbym jeszcze czas robic to co robie teraz
        czyli dorabiac w realu na kasie zeby wyzyc na studiach ale dostac taka fuche to
        mazenia!!!
        • Gość: n fakty: winda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 17:24
          koszt w 4 piętrowym budynku to około 100 tyś złotych

POLAK POTRAFI:
          coś soieprzyć
          lub
          coś zapieprzyć

:-)))
          • Gość: bum cyk-cyk spoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 13:40
            No to cool, trzaskają se zasrane schodki za 80 kafli a ja musze żreć chleb z
            masłem bo zaoczne to jedyne 2.000 zł za semestr :|
            • Gość: lolek Re: spoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 14:05

klan wie co robi!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka