Dodaj do ulubionych

Radio Opole-co sądzicie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 22:35
Co sądzicie o naszej rozgłośni regionalnej,nieco odmienionej w kwietniu,czyli
już dość dawno.Wg mnie jest to jedyna lokalna stacja z prawdziwwego zdarzenia
która nie gra samej komerchy i jednocześnie ma ciekawy,dość dynamiczny
program(przynajmniej w tygodniu).W Radiu Opole nie przepadam jedynie za
audycjami śląskimi,niemieckimi i klasyką.Acha-i jeszcze jedno-sobotni
wieczór...Ta "Studnia" nie pasuje do tej pory.Szkoda,że nie ma już audycji
"Gorączka Sobotniej Nocy" i pana Mariusza,który grał dance i nowości pop.Co
się w ogóle stało z Panem Mariuiszem,poza koncertem życzeń nigdzie go nie ma
na antenie.Szkoda troszkę jego sobotniego programu.Mam nadzieję,że jednak
pojawi się coś tanecznego-może nawiązującego do tradycji "Wodzireja"?
Obserwuj wątek
    • Gość: słuchacz Re: Radio Opole-co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 18:29
      Faktem jest, że brakuje głosu Majerana. Może za to podziękować zarządowi,
      ktoremu się naraził. Może panu S i R.
      • Gość: Obiektyw Re: Radio Opole-co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 21:05
        To nie panowie S i R tylko S i F.
    • Gość: Słuchacz Re: Radio Opole-co sądzicie IP: *.uni.opole.pl 09.11.05, 10:44
      W Radio Opole nikt nie mówi normalnie, dziwaczna intonacja i
      akcentowanie.Dlaczego co chwilę wmawia się słuchaczowi, że słucha czegoś
      niezwykłego, niestety poziom przypomina konferansjerkę na studniówce.Gaworzenie
      redaktora J.Maćkowiaka-żenujące.
      • Gość: Macius "Red." Mackowiak - to jest dno.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 00:42
        Nic gorszego nie slyszalem jak "audycje poranne" pana Mackowiaka. Najgorszy
        jest ten jego poranny belkot, facet gada takie glupoty, i tak plecie, a na
        dodatek jeszcze wrzeszczy, ze trudno to wytrzmac, po "wiadomosciach" przlaczam
        szybko na cokolwiek innego. Nie znam podobnego glupola jak ten pan Mackowiak,
        chyba nie ma drugiego takiego.
        Muzyka, ktora emituje ta rozglosnia w godzinach budzenia, to tez wrzaski i nic
        wiecej... Czy ta rozglosnia nie wie co ludzie chca rano, gdy sie budza,
        sluchac? Czy to takie trudne?
    • Gość: ninalopo Re: Radio Opole-co sądzicie IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 10:59
      cienkie radyjko z niemiecko melodyjko
    • Gość: słuchacz27 Re: Radio Opole-co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 18:15
      "Acha-i jeszcze jedno-sobotni
      > wieczór...Ta "Studnia" nie pasuje do tej pory."
      STUDNIA od 1993 roku zawsze nadawana była w niedzielę lub sobotę wieczorem
      (21:45, 23:00, 22:00) i prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie jej o innej porze,
      ani zdjęcia z anteny. Autorski program Jacka Podsiadły jest perełką w eterze!
      Żadna rozgłośnia w okolicy nie nadaje tak oryginalnej, niezależnej muzyki, nie
      przerywanej co chwila dżinglami typu "radio <nazwa> - tylko <epitet> przeboje,
      z 'zajefajnym' dj-em, który puszcza 'pozdrówki', rozdaje 'prezenciki'
      ufundowane przez 'sponsorka' itp.
      W Radiu Opole słucham tylko STUDNI, lokalnych wiadomości, prognozy pogody, a
      kiedyś komunikatów drogowych, których chyba już nie ma...
      Nie ma też wielu fantastycznych ludzi, zarówno przed mikrofonem, jak i za
      konsoletą. Łezka w oku się kręci, bo na Radiu Opole się wychowałem (Dzień
      dobry, tu Opole o 5:30 słuchałem mając chyba 10 lat).
      • Gość: Ala Re: Radio Opole-co sądzicie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 09.11.05, 19:02
        Masochista nie jestem, nie slucham RO
      • Gość: @@@ Studnia the best IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 00:42
        studnia to faktycznie super audycja!
    • Gość: turysta Re: Radio Opole-co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 21:14
      Często słucham radia Opole zwłaszcza w czasie jazdy samochodem,
      choć ostatnio kilka razy zdarzyło mi się przełączyć na inną stację.
      Prawie zawsze od lat słuchałem audycji "Obieżyświat". Ale nie mogę zrozumieć
      zmian ramówki. Przebolałem przeniesienie z poniedziaku na czwartek,
      ale przeniesienie na niedzielę magazynu dla turystów jest nieporozumieniem.
      Przecież turyści są na wyjazdach!
      W czwartek można było usłyszeć zaproszenie na ciekawą imprezę i jeszcze się na
      nią "załapać". Czy nie można tego "odkręcić"?
      • Gość: krótkowidz Re: Radio Opole-co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 23:48
        Fajne chłopaki, a jakie dziewuchy!
      • hatatitla Re: Radio Opole-co sądzicie 10.11.05, 00:58
        Tego opłacanego przez nas
        burzyciela spokoju
        nie da się słuchać.
        Jest tyle lepszych...
        że na ROpole - szkoda czasu.
        Kiedyś słuchałam.
        • Gość: radiosłuchacz Re: Radio Opole-co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 09:04
          Podobno Adaszyska była miss barów mlecznych w roku 1917? Myślałem, że w 1915,
          ale się chyba pomyliłem. No cóż, już wiek nie ten, to i pamięć zawodna.
        • Gość: Mirek Re: Radio Opole-co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 00:47
          - masz racje, atmosfera - to nerwowka jak w domu wariatow, najlepszy w tym jest
          pan Mackowiak. To mistrz swiata w dzidzinie wrzaskow i krzykow bez zadnej
          przyczyny, skad oni tego glupka wzieli?
    • k100 Radio Opole jest super 27.12.05, 14:52
      Czesto slucham Opole najlepsze sa niedzielne koncertu zyczen swietne slaskie
      piosenki. W okresie swiatecznym denerwuja mnie te amerykanskie swiateczne
      kicze. Jak sie slucha jeden lub dwa to jakos wytrzymam ale jak na okraglo leci
      to g...o to slabo sie robi i przechodze na inna stacje.
    • Gość: Kirschbaum Re: Radio Opole-co sądzicie IP: 156.17.253.* 27.12.05, 15:53
      a co sie stało z audycjami Ewy Lubowieckiej? Kiedys było wiadomo że wtorek
      17:30-18:00 leci spiewnik literacki i sie słuchało a teraz co sie dzieje?
      • Gość: romek Re: Radio Opole-co sądzicie IP: 217.96.16.* 27.12.05, 21:47
        Tej damy akurat nie żałuję. Na dźwięk jej głosu mój pies zaczynał ujadać i
        chował się pod kanapą.
        • Gość: slu Re: Radio Opole-co sądzicie IP: *.domain.com / *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 08:57
          Moim zdaniem RO to ciągle miernota i nigdy poza krąg miernot nie wyjdzie. Jak
          słyszę tego Maćkowiaka rano przez dwie minuty to mam mdłości przez cały dzień.
          Gość ma taką nędzną manierę w głosie że szkoda gadać. I jak wszyscy w tym
          śmiesznym radyjku ma manię wielkości i potęgi woj. opolskiego. Te teksty
          typu: "Nasz region", "Śląsk Opolski", "Opole-stolica regionu" itp. przewijają
          się średnio co 3-4 zdania i są nie tylko nudaśne ale i żałosne. Dlatego zawsze
          słucham Radia Wrocław i wszystkim polecam! Na 102,3 jest naprawdę super!
    • Gość: total Re: Radio Opole-co sądzicie IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.05, 15:17
      Radio Opole od wielu miesiecy jest nastawione na komercje. Glosy, których nie
      ma to osoby, które tej komercji nie prezentowały. W koncu na audycje
      niekomercyjne idzie abonament. Fatalna intonacja to wyłącznie moda, na która
      godzi się pan Drabot. Reszta, to żenujące przekonanie o wyższości u niektórych
      dziennikarzy. To nie tylko Mackowiak, to takze pożal się Boże Najda, którego na
      antenie jest tyle, że ciekawa jestem ile tylków wylizał.
      • Gość: Goldi Brawo BAZAN! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 15:19
        Wielkie brawa dla red. Tomka Bazana, to dzięki niemu Radio gra tak dobrą muzę!
        • Gość: milki Re: Brawo BAZAN! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 20:20
          ale ten Bazan to puszcza w niedziele ludowizne niemiecko-sląskom
          • Gość: Smaczek Re: Brawo BAZAN! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 15:10
            Puszcza dobrego blusiora! Brawo Tomasz!
            • Gość: piersiowka Re: Brawo BAZAN! IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.05, 15:13
              i cóż z tego że Bazan nadaje dobrą muzykę, skoro tow. Nierenberg wszem i wobec
              głosi, że muzę szykuje w RO niejaki P. Kukiz.
              • Gość: Stuffi Re: Brawo BAZAN! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 01:54
                To Bazan odpieprza całą robotę. Moje gratulacje panie Tomku, bo robi Pan to
                świetnie!
                A Nieróbberg? Niedługo lustracja... I nie będzie Nieróbberga!
        • Gość: Żenuła Re: Brawo BAZAN! IP: *.orange.pl 03.01.06, 20:53
          A skąd wy ludzie wiecie ze red Bazan zajmuje sie muzyka w RO? Patrzylam
          wszedzie w necie, po publikacjach.Wszedzie tylko jest P.Kukiz. Hę? Czyzby jakas
          prywata kwitla na forum?
          • Gość: Pracownik Radia Brawo BAZAN! IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 04.01.06, 12:02
            Kukiz jest tylko figurantem. Taka jest prawda. Bywa w pracy raz na miesiac.
            • Gość: NEL Re: Brawo BAZAN! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:07
              To może ktoś z pracowników RO jest w stanie powiedzieć ilu nieformatowalnych
              dziennikarzy usunięto z anteny?
              • Gość: sluchaczka Re: Brawo BAZAN! IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.06, 15:06
                Z pobieznego przeglądu RO co najmniej kilka. Z moich wyliczeń wynika że od 6 do
                8 osób które pracowały antenowo - juz sie nie pojawia. Za to na okraglo sa
                osoby, ktore jak widac lizą d... Drabotowi z Nierenbergiem
    • Gość: pani w Re: Radio Opole-co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 10:30
      Myślę, że Radio Opole jest Swietnym radiem. Można wysłuchać wiadomości, które
      zawsze są sprawdzone i dokładnie podawane. Wysyępuje wiele ciekawych audycji, w
      których można się dowiedzieć ciekawych rzeczy.
      • Gość: NEL Re: Radio Opole-co sądzicie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 11:58
        ciekawe, ciekawe,... .Ciekawe co się stało z tymi głosami,, których już nie
        słychać na antenie. Pewnie kontrastowały z nowym profilem komercyjnego radia
        publicznego.
    • Gość: Pani A Re: Radio Opole-co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 10:31
      czemu nie puszczacie piosenek Us5 i Tokio
      Hotel ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????
      ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
      ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
      • Gość: toffler Re: Radio Opole-co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 11:24

Młode buraczki z państwowej rozgłośni nie podzielam pogladów Nieremberga

ale jesli chodzi o warsztat i sprawnosc dziennikarską to kudy wam do niego
        buraczki o głosach eunochoidalnych....
    • Gość: wiesniak Re: Radio Opole-co sądzicie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 07.02.06, 18:14
      kocham niemieckie i slaskie szlagiery
      mysle ze powinny one wypelniac cala ramowke
      • Gość: miastowy Re: Radio Opole-co sądzicie IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 08:16
        cienkie radyjko z niemiecko melodyjko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka