Dodaj do ulubionych

Opolska Platforma do liderów partii: pogódźcie ...

IP: *.waw.pl 09.11.05, 00:02
Opole to zawsze było Polskie słabe ogniwo!
Obserwuj wątek
    • Gość: rnrr Re: Ale po co apel skoro Kaczyński już zdecydował? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 00:15
      i wybrał, zgodnie z interesem swojej formacji innych politycznych przyjaciół.
      Jedynie co można zrobić to przekonać tego człowieka. Bez jego zgody łamiącej
      strategiczny plan jakakolwiek koalicja z PO nie dojdzie do skutku, bo jak ma
      dojść.
      • Gość: Offler Re: Ale po co apel skoro Kaczyński już zdecydował IP: *.bulldogdsl.com 09.11.05, 04:14
        Masz racje, ale powinni skonczyc z tym ciaglym narzekaniem na rzad. Marcinkiewicz ogolnie robi dobre wrazenie i wyglada na to, ze to nie jego wina. Robi co moze zeby ten rzad mogl dzialac. Nie mozna go za to krytykowac.
        Moga krytykowac plan i przyczyny dla ktorej oni sie znalezli w tej sytuacji (tzn Kaczorek). Duzo lepiej na tym wyjda.
        • Gość: A-magus Re: Ale się chcą zeszmacić, wam kury szcz.. prowad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 20:49
          Ale się chcą zeszmacić,"wam kury szcz.. prowadzić". Zera polityczne tupią do
          władzy, a powalczyć, aby ich wykosić razem z LePpRem i Rydzykiem , to nie
          łaska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Wadzy, wadzy, wadzy dajcie, jak coś chcecie, to spieprzajcie , dziady, dziady,
          dziady damy liche wam obiady, won, won, won sokoły , a matoły na cokoły,
          obiecamy wam tu raj, mamy w dapie cały Kraj, wadzy, wadzy, wadzy daj ...!! "
    • Gość: Ania INICJATYWA KONIECZNA A POTEM OPOZYCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 00:23
      PO powinna przejąć inicjatywę! A "Oni" jakby nie wiedzą czego chcą! Najpierw
      wycofywali się po kawałku, a na koniec stwierdzili że chcą twardęj opozycji, a
      przecież już w niej byli!
      NIE NA TAKIE PO GŁOSOWALIŚMY!
      ZAWSZE MOZNA JESZCZE ZMIENIĆ BARDZO WIELE JEŚLI SIĘ MA POMYSŁ I CHCE!
      • Gość: Rom Brawo Ciecierski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 01:24
        Wadzic sie potrafimy bo to nasza narodowa specjalnosc, gorzej ze wspolpraca.
        Opolanie wiedza jak wspolpracowac , jak dogadywac sie z mniejszoscia, bronic
        swego wojewodztwa. Moze wskaza tez jak budowac koalicje w skali kraju.
        Gratuluje inicjatywy!
        • Gość: aj Re: Brawo Ciecierski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 07:21
          Przyłączam się. Czas najwyższy się opamiętać i wziąć się do roboty razem z
          PiSem, bo inaczej zmarnujecie kolejną szansę ...Powodzenia!
    • Gość: Ulek PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 08:35
      Pelna Odpowiedzialnosc zamienila sie w bande skamlaca o stolki. Po prostu
      zenada. Glosowalem na PO ale teraz zaluje, ba jak widac w tej partii nie ma
      zadnej odpowiedzialnosci za kraj. Tylko ped na stolki. Widac to po postawie
      tych slugosow, ktorzy chca prosic PiS o przyjecie do koalicji. Teraz licze juz
      tylko na to, ze PiS pozostanie u pelni wladzy!
      • Gość: Nysa Re: PO IP: 167.3.114.* 09.11.05, 08:52
        Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze glosowales na PO.
        Przejscie do opozycji oznacza ped na stolki? Wolne zarty.
        Ja tez licze na to ze PiS pozostanie u pelni wladzy !
        I pokaze Polakom jak sie buduje mieszkania.

Glosowalem na PO i jestem z dego dumny.
        • Gość: Ulek Re: PO IP: *.atol.com.pl 09.11.05, 09:01
          UUU - jak NYSA to pewnie nie doszly wojewoda Wierdak sie odezwal...
          albo kumpel niedoszlego.
          Na kolana i stopy PiS-owca calowac! Moze wezma was do koalicji.
          Gratuluje J. Kaczynskiemu, to swietny gracz polityczny. Rozjechal platformersow
          jak chcial.
          • Gość: Nysa Panie Ulek: IP: 167.3.114.* 09.11.05, 11:55
            Szanowny kolego nie mam nic wspolnego z zadnymi dzialaczami
            zadnej partii.
            A jak ty głosowałeś na PO to mi kaktus wyrosnie.
            A co do J.Kaczynskiego to pozyjemy, zobaczymy.
            Na razie to załatwił na cacy koalicję pis-po i wybral
            na sojusznika kryminaliste.
            Powtarzam, pozyjemy - zobaczymy.
    • Gość: oburzony WYPOWIEDZ JARMUZIEWICZA TO SKANDAL IP: *.atol.com.pl 09.11.05, 08:45
      Sugeruje ze w Warszawie siedzą sami madrzy
      a doły to debile
      SKANDAL!
    • Gość: borowik OPOLE CENTRUM POLITYCZNE IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 09.11.05, 10:10
      Opole kuźnią kadr politycznych. W ostatnich miesiącach Opole nie znika ze stron
      gazet. Zaczęło się od afery ratuszowej, ubezpieczeniowej itd. Wiązano to z
      jedną partią. Ale okazuje się, że Opolanie są zbuntowani przeciwko wszystkiemu
      i wszystkim niezależnie od barw partyjnych, a zmienianie ich ostatnio stało się
      bardzo modne. Komuś z daleka (tym z Warszawy też) trudno nadążyć za tym, w
      której partii jest na dzień dzisiejszy konkretna osoba. Ostanio utworzono biuro
      pisania listów z poleceniami do polityków co mają robić, niezależnie od partii,
      którą reprezentują. No bo po co? Posłanka (wychowanka SLD) odkrywa prawdziwą
      LEWICĘ w Samoobronie. Nic dodać nic ująć. Inny przykład. Wyrzuceni z SDPL piszą
      list otwarty do Borowskiego (jako działacze) dyktując mu co ma robić.
      PARANOJA!!!
      • Gość: antypis Karierowicze!!! Albo klapki na oczach!!! IP: *.wmc.net.pl 09.11.05, 11:36
        Mam nadzieję, że w moim regionie działacze PO nie zrobią podobnego numeru, nie
        okażą się zdrajcami. "Doły" Platformy w Opolu chyba nie czytają gazet, nie
        słuchają wiadomości telewizyjnych czy radiowych. To samo dotyczy niektórych
        obecnych tu forumowiczów. Przecież nawet tu, w internecie, można znalezc
        mnóstwo artykułów, analiz, dlaczego nie doszło do koalicji PO-PiS. Niemal
        wszystkie pokazują, że to Jarosław Kaczyński już dawno myślał o stworzeniu
        dużej partii prawicowej w oparciu o elektorat populistyczny. Jednocześnie robi
        WSZYSTKO by przyciągnąć elektorat Platformy! Wyborcy PO, którzy marudzicie
        teraz na Platformę - jesteście pionkami w grze Kaczynskiego! Spełniacie jego
        zamysły! Nawet wam to do głowy nie przychodzi. To jest własnie plan
        Kaczyńskiego pt. "zatopić Platformę". Czyli połknąć jej elektorat.
        Ludzie! Miejcie odrobinę honoru! PO jest bardzo Polsce potrzebna. PO nie ma w
        tej chwili innego wyjścia jak być w koalicji. Jeżeli dacie sobą kierować i
        zaczniecie popierać populistyczne, oszukańcze, cyniczne PiS, to Polska
        rzeczywiście znajdzie się w dramatycznej potrzebie.
        Nie wiem, czemu wszyscy mówią, że głosując na PO, głosowali na POPiS. Ja nie
        głosowałam na koalicję, chciałam by zdecydowaną przewagę miała PO. Onyszkiewicz
        z PD mówił, że jego znajomi popierający Demokratów, nie głosowali na PD tylko
        na PO, żeby nie dopuścić do wygrania przez PiS wyborów. PiS jest typową partią
        wodzowsko - totalitarną i dziwię się, że nie widzą tego niektórzy działacze
        Platformy. Albo mają klapki na oczach, albo jest to pęd do kariery skoro na
        klęczkach proszą PiS o wejście do koalicji. Brrrr
        • Gość: Nysa Zgadzam się IP: 167.3.114.* 09.11.05, 12:02
          Też głosowałem na PO, a nie na żaden POPIS.
          Generalnie sie zgadzam, ale uwazam ze w zaden
          sposob PO nie powinno wchodzic w koalicje
          z PiS.
          To prowadziłoby do wzrostu pozycji SB-rony
          i SLD. A tego nie chcę.
          • Gość: Ula Sprzeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 14:14
            Głosowałam na PiS a nie na PO. Panom z PO chodzi tyko o stołki a nie dobro
            wszystkich. Tak to jest jak nie potrafi się przegrywać z klasą!!!
            • Gość: antypis Za to PiS umie wygrywać z klasą!? IP: *.wmc.net.pl 09.11.05, 17:17
              "Ula", gdyby "panom z PO chodziło o stołki" to nie rezygnowaliby z nich. To
              chyba proste! PiS w swój wodzowski, dyktatorski sposób wskazywało
              DEMOKRATYCZNEJ Platformie, jakich ludzi chcą na marszałków Sejmu i Senatu,
              jakie ministerstwa mają objąć. Owszem, PO przegrało, ale niewiele, nie można
              jej więc traktować jak piątego koła u wozu. Platforma to nie Samoobrona czy
              LPR, które dają się (pardon za wyrażenie) zeszmacić.
          • miejscowy2 Re: Zgadzam się w 100% 09.11.05, 22:51
            dokładnie tak.ja także głosowałem na PO i jestem z siebie dumny.olewam
            prowokatorów z Pisu i jeśli PO wejdzie z nimi w koalicję to nie ma bata żebym
            jeszcze kiedyś na nich głosował.jestem za liberalnym podejściem sprawowania
            władzy dlatego najbliżej jest mi własnie do PO.a co do tej uchwały to jak
            zwykle "popis" wspaniałych działaczy z opola którzy nie mają zielonego pojecia
            o tym co się dzieje na szczeblu centralnym skoro po tylu głosowaniach i
            eliminowaniu kandydatów PO z pełnienia rozmaitych funkcji jeszcze nie
            przejrzeli na oczy.brawo poseł Jarmuziewicz ma rację.PO SILNĄ OPOZYCJĄ WOBEC
            OSZOŁOMÓW I SAMOOBRONY!!! TAK TRZYMAĆ!!!
    • Gość: Tomek Karierowicze z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 15:07
      Jeszcze tydzien temu Janusz Kowalski oskarzla czlonkow PIS - u a nagle chce sie
      laczyc. Nieroby i tyle. Taki Kowalski chroni dupe zeby z cieplego stolka nie
      spasc, bo co innego potrafi jak nie glupio pieprzyc. STOP KORUPCJI zenada.
    • Gość: rtv sat tak tak aby wierdak mógł dalej kraść IP: 213.25.164.* 09.11.05, 16:19
      po to to jest potrzebne o stołki chodzi bo im zwiały z przed nosa a wierdak w
      nysie pokazał co potrafi wiec ludzie tu wiedza kto ro jest bieda w nysie az
      piszczy zadnych szans a oni z każda wladza juz byli i nic nie zrobili daj
      pan spokuj p. wierdak i inni znani na opolskim bagienku juz koniec teraz do
      pracy sie zabrac i oddac dlugi wlasne czas.
      • Gość: julek Re: tak tak aby wierdak mógł dalej kraść IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.05, 21:02
        przeciez w opolskim ratuszu "znakomicie" funkcjonuje POPiS-owa koalicja!wobec
        czego nie jest zrozumiala napastliwość na tym forum i nie tylko na Najwiekszego
        Hamulcowego Prezydenta Opola.
        A tak naprawdę to opolskie PO jest mocno parafialne i stąd ta werbalna sympatia
        do PiS,piewcą jest nijaki,naprawdę nijaki Ciecierski ze swoim guru
        Zembaczyńskim i równie nijakim Korzeniewskim i cała masą byłych awsiaków.Jeśli
        o PO mówią ,że to LIBERAŁOWIE to opolskiego PO to nie dotyczy i dlatego
        ujawnili swą sympatie i do PiS i,a zwłaszcza, do posad.
    • Gość: Łopolanin Jakie doły ? Kowalski i inni ? IP: *.airnet.opole.pl 09.11.05, 23:14
      Poczekajcie, jeszczcze się dorwiecie do stołków, a jak nie możecie poczekać to
      zapiszcie się do PiSu.

Panie Kowalski, czy panu nie przeszkadza że PiS wdaje się w handel wymienny z
      kryminalistą? Razem z nimi chce pan mówić "stop korupcji"?

I nieprawda, że wszyscy co głosowali na PO głosowali za koalicją PO-PiS (Tak
      twierdzi PiS)

A co do rządu, Ta pani minister to przechodzi ludzkie pojęcie! Jak chce niech
      tępi markety (choć może nie w Opolu) ale niech o tym głośno nie mówi drugiego
      dnia urzędowania! Tylko kompletny ignorant mógł tak zrobić !
    • Gość: kiszka BO JANUSZ CHCIAŁ WICEWOJEWODĄ ZOSTAĆ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 11:46
    • kiloff1 Kowalski daj spokój !!!!!!!!!!!!! 10.11.05, 11:49
      Brak "stołka" dla Januszka to totalna klęska. I dobrze mu tak !
    • Gość: :) Niech sie pogodzą przeciw Zembaczyńskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:50

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka