Dodaj do ulubionych

Apel radnych przyjęty

IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.11.05, 23:45
ale jakie to ma znaczenie w swietle tego, ze z woli wyborcow mamy radnych-
oslow, a z woli prezydenta mamy jego zastepce, chama o inklinacjach skrajnie-
prawicowych :(
Obserwuj wątek
    • Gość: komarek Re: Apel radnych przyjęty IP: 217.197.76.* 21.11.05, 00:58
      A ja chyba zaraz ZWMiotuję...
      • Gość: Opolanka Re: Apel radnych przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 07:04
        Skoro radni jednogłośnie są za zmianą nazwy osiedla, to proponuję, niech
        zrezygnują ze swoich diet i pokryją wszystkie koszty zmiany nazwy osiedla ZWM.
        Zasadą demokracji jest zapytanie tych którzy ponoszą koszty i są członkami
        spółdzielni. Dlaczego mieszkańcy osiedla mają ponosić koszty, bo ktoś wymyślił
        sobie, że trzeba zminić nazwę z ZWM na AK. W Opolu jest ulica Armii Krajowej,
        to chyba wystarczy. W centrum Wiednia stoi pomnik poświęcony żołnierzom
        radzieckim, i nikomu to nie przeszkadza.
        • Gość: Hydraulik Re: Apel radnych przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 12:11
          łał, jestes bystra jak woda w kiblu.
          • Gość: PiS O - polski hydraulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 18:32
            Wsadz głowę do spłuczki i zastanów się co mówisz
            Paru durnych gó..arzy z Platformy chce zbić już kapitał przedwyborczy
            • Gość: Kolega Hydraulika Re: O - polski hydraulik IP: *.cenne.info / 213.199.238.* 22.11.05, 20:07
              Chyba Cię pojebało.
            • Gość: dres Re: O - polski hydraulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:27
              Czyli kto? Kto jest durnym gó..arzem z PO? AKowcy burku? Czemu zawsze jak ktoś
              coś chce zrobić to musi być sprawa polityczna? Co za poje..y naród. Ale w
              końcu mój post ma podtekst polityczny.
            • Gość: dark angel Re: O - polski hydraulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:38
              You came in PIS, you'll go in PISes
      • Gość: (gość portalu) Re: Apel radnych przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 07:14
        Cóż ja uważam, że są rzeczy, na które są bardziej potrzebne pieniądze niż na
        spełnianie zachcianki garstki podstarzałych działaczy. Zresztą większoś
        opowiedziała się za pozostawieniem starej nazwy więc o co tyle szumu.
        • Gość: Mędrzec Re: Apel radnych przyjęty IP: 80.50.168.* 21.11.05, 10:07
          SPOKOJNIE TO TYLKO APEL, ONI MOGA NAWET APELOWAĆ O ZDJECIE BUSHA ZE STANOWISKA
          LUB ZEBY żUL NIE SIKAŁ NA TERENIE MALINKI ( A DALEJ NIC SIE NIE ZMIENIA )
    • Gość: Radny Re: Apel radnych przyjęty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 10:06
      świetnie!!! i do przodu zmieńmy Polskę
    • Gość: Bolek Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.11.05, 10:20
      Qzwa a nie macie juz czym sie zajmowac?
      Zajmijcie sie Zembole, ktory procz wiatru nic nie robi.
    • Gość: mieszkaniec Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.11.05, 10:54
      Radnym dobrze się wydaje czyjeś pieniądze, a podjęcie uchwały ich nic nie
      kosztuje. Wstępny szacunek to 60 000 lecz faktycznie koszt takiej zmiany zamyka
      się w kwocie 200 000 zł. ile można za to zrobić. Jezeli radnym zależy na zmianie
      to niech zapłacą ze swojej kieszenie może "kwiatek" dysponuje taką kwotą. A od
      pieniędzy mieszkańców to im WARA!!!
      • Gość: Hastatus Re: Apel radnych przyjęty IP: *.cenne.info / 213.199.238.* 21.11.05, 11:15
        A mi się wydaję,że 60 000 to już zawyżony szacunek. Drażni mnie podejście władz
        spółdzielni do całej sprawy. Tak skomponowana ankieta to manipulacja najniższych
        lotów. Szkoda, że na ankiecie nie pojawiła się informacja odnośnie tego co to
        był Związek Walki Młodych, pewnie wielu mieszkańców osiedla inaczej wówczas
        spojrzałoby na problem. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że na forum
        wszyscy bluzgają AKowcom (tak na marginesie - ludziom, którym jesteśmy winni
        najwyższy szacunek)i zapominają o tym, że przyczyną całego zamieszania jest sama
        spółdzielnia. To przecież jej władze zmieniły patronów wszystkich ulic osiedla,
        nie robiąc nic z nazwą ZWM. Wkurza mnie również egoizm i zasłanianie się prawem
        spółdzielczym a propos decyzji o nazwie osiedla. ZWM jest częścią miasta Opola i
        to na jego mapie znajdują się te trzy magiczne literki.Wpływ na zmianę nazwy
        osiedla powinni więc mieć wszyscy Opolanie.A co do radnych i ich apelu to bardzo
        mnie on cieszy - świadczy bowiem o tym, że Ci ludzie znają historię Polski i co
        najważniejsze SZANUJĄ ją. Zastanówcie się ludziska ile wg was kosztuje pamięć ?
        • Gość: Gość Re: Apel radnych przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 13:10
          Tak ale to nie za pieniądze "mieszkańców Opola" tylko członków spółdzielni
          zZpłaci się za zmianę nazwy. A propos naszycch radnych chętnie namawiają innych
          do głosowania nad wydawaniem cudzych pieniędzy, ale jak mają uszczuplić swoje
          kortyto to jakoś nie mogą. Ciekawe a z ich znajomością historii to bym nie
          przesadfzał. A zresztą było o wiele więcej znaczących ludzi, którzy faktycznie
          zrobili coś dla opola. JAk dobrze pamiętam to Ak nie działało na opolszczyźnie
          tylko w Generalnej Guberni, i dla dobra mieszkańców tej ziemi nic nie zrobili i
          nie mówie że ZWM coś dla Opolszczyzny dobrego zrobił. Moim zdaniem ważniejsze
          jest to czy weźmiemy sobie ich czyny do głowy i będziem y działać dla dobra
          kraju niż to czy w Polsce czy Opolu Nazwiemy ileś ulic czy Osiedli ich nazwą.
          Jeżeli z wielu z nas nie ma pojęcia o tym co ci ludzie robili. Weźmy sobie do
          serca ich czyny to nic nie kosztuje.
      • Gość: dres Re: Apel radnych przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 17:17
        A według mnie koszt zamknie się w milionie marek polskich. Skąd to wiesz? Podaj
        kosztorys proszę. Niech spółdzielnia pokaże kosztorys. Jak ktos usilnie nie
        chce czegoś zrobić to będzie kombinował na wszystkie sposoby żeby się od tego
        wymigać. Barany jedne, dobrze ze nie napisali w ulotce że 60000 to koszt na
        jednego mieszkańca, potem mogliby wywiesić sprostowanie w gablocie u siebie, że
        się pomylili.
    • Gość: rubecula Re: Apel radnych przyjęty IP: *.chello.pl 21.11.05, 11:04
      Ręce opadają jak czytam Wasze komentarze!!! Czy Wy naprawdę jesteście takimi
      ignorantami? Przecież w tej sprawie nie chodzi o pieniądze, ani o czyjeś
      widzimisie. Chodzi o jakiś rodzaj podziękowania i wdzięczności za to chociażby,
      że taki jeden cymbał z drugim może teraz wypisywać głupoty na forum.
      A to, że Spółdzielnia na ankietach napisała, że koszty zmiany nazwy wyniosą 60
      tyś. złotych, jest czystą grą, w którą, jak widać, daliście sie wciągnąć. Czy
      2,5 złotego na mieszkańca to dużo? To tak jakby każdy zapalił znicz za ludzi,
      którzy walczyli dla naszego kraju. Ja chcę taki znicz zapalić!!!
      • Gość: behemot Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.11.05, 13:07
        Obelisk pod kościołem czeka.Możesz palić choćby codziennie nawet za 10 pln.Pzdr.
        • Gość: rubecula Re: Apel radnych przyjęty IP: *.chello.pl 21.11.05, 13:17
          Widze, że nic nie zrozumiałeś z mojej wypowiedzi. Chyba jestes trochę
          ograniczony....współczuję.
        • Gość: dres Re: Apel radnych przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 17:54
          Jak sie pod nim położysz to cie zhajcuję nawet za 100 pln
    • Gość: Damian Re: Apel radnych przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 11:18
      60 tys. zł to bardzo duzo pieniędzy. i dobrze że to zostalo napisane. ja nie
      chcę płacic 7 zl wolę kupic 3 piwa:) Jeżeli komitet uwaza inaczej to niech tę
      kase wyłoży z wlasnej kieszeni.
      • Gość: Wilq Re: Apel radnych przyjęty IP: *.cenne.info / 213.199.238.* 21.11.05, 11:20
        Boś BUC !!!
      • Gość: Erithacus Re: Apel radnych przyjęty IP: *.chello.pl 21.11.05, 11:30
        I prymityw na dodatek....
    • Gość: opolanin Dzielnica powinna się jakoś nazywać IP: 194.71.85.* 21.11.05, 12:22
      a nie nosić jakieś imię.
      Mówiąc innymi słowy - powinno mieć nazwę jak Malinka, Zaodrze, Groszowice,
      Gosławice. Trzeba wymyślić coś sensownego, co zonaczałoby miejsce.
      Proponuję nazwy w stylu:
      Zatorze, Przedpole, Zapole, Kolonia, Osada, Wygon, Majdan, Police, Okole,
      Polanice, Zabłonie, Błonie, Dębie, Brzegi, Podlesie, Przylesie, Przypole.
      • Gość: Hastatus Re: Dzielnica powinna się jakoś nazywać IP: *.cenne.info / 213.199.238.* 21.11.05, 12:31
        A mi podobają się osiedla posiadające konkretnych patronów. Przykład - Poznań,
        miasto o wielkich patriotycznych tradycjach posiada m.in. Osiedle Orła Białego
        czy właśnie Osiedle Armii Krajowej.
      • o.tisk Re: Dzielnica powinna się jakoś nazywać 21.11.05, 12:34
        Wreszcie jakas pierwsza sensowna (posrod tego calego forumowego belkotu)
        wypowiedz nt.
        Jesli sie skupimy na normalnych, sklonnych do zaakceptowania przez wszystkich
        nazwach - bedzie to z pewnoscia latwiejsze do przyjecia przez wszystkich ( a
        przynajmniej przez wiekszosc)

Popieram !!!
      • Gość: opolanin Re: Dzielnica powinna się jakoś nazywać IP: *.one.pl / *.opole.internetia.pl 21.11.05, 14:33
        Poziom wypowiedzi wskazuje, że nalepszą nazwą byłoby ...Zadupie.
        • Gość: opolanin A może Ciemnogród? IP: *.pl / 217.197.72.* 22.11.05, 18:21
          ?
        • Gość: Ja Re: Dzielnica powinna się jakoś nazywać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:07
          Poplakalam sie ze smiechu ;-)
        • Gość: irzy3 Re: Dzielnica powinna się jakoś nazywać IP: *.bulldogdsl.com 28.11.05, 19:55
          zadupie jest niezłe
    • Gość: behemot Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.11.05, 12:37
      Brawo nowy ZWM.Nic o Was bez Was.To wszak Wy poniesiecie koszty finansowe i
      spoleczne zmiany nazwy społdzielni.Radni apeluja do Was a gdy Wy apelujecie do
      radnych o rozwój miasta,nowe miejsca pracy i inwestycje zewnetrzne poprawiajace
      jakośc życia w miescie,to mowiac kolokwialnie maja Was serdecznie w dupie
      zasłaniajac sie wynikiem konsultacji i "wolą" społeczeństwa.Przedstawiliscie
      swoją wolę i myśle,że inni mieszkańcy z innych cześci osiedla pójdą za wami a
      walne zebranie członków społdzielni ową wole przypieczetuje.Ta władza kompletnie
      rozmija sie z oczekiwaniami społecznymi.Nic albo niewiele robi dla mieszkańców
      wykonuje działania pozorne i zwraca się bezczelna z apelem o zmiane nazwy.Czemu
      mamy iśc na ręke tej władzy jak ona nam nie idzie?
      Zmiana nazwy spółdzielni jest oczywista ale nie jest juz tak oczywistym,ze
      spółdzielnia musi nosić nazwę AK lub Jana Pawła II.Społdzielcy uhonorowali już
      bojowników o wolność i prawdę nadajac nazwy ulic zwiazane z AK.Szkoła nosi nazwę
      AK jest tam obelisk poświecony żołnierzom AK.Nie popadajmy w kolejny
      totalitaryzm nazewniczy polegajacy na tym,ze wszystkie nazwy na tym osiedlu bedą
      miały rodowód z AK,bo jak lud mówi co za dużo to i świnia nie zeżre,czego
      przykłady mieliśmy w minionej epoce.
      A ów młody polityk nazywający manipulacją informację o kosztach całej operacji
      nazewniczej jest oszustem,ponieważ owe koszty chciał zataić sugerując,że jest to
      operacja tak patriotyczna jak darmowa.
      • Gość: Wilq Re: Apel radnych przyjęty IP: *.cenne.info / 213.199.238.* 21.11.05, 12:41
        Główny mąciciel marmullo vel behemot powrócił. I jak zwykle bzdury opowiada. Ale
        w jego wykonaniu to standard.
      • Gość: Wilq Re: Apel radnych przyjęty IP: *.cenne.info / 213.199.238.* 21.11.05, 12:42
        A wlasnie, zapomnialem. Odyslam Cie do wypowiedzi rubeculi. Moze cos wreszcie do
        Ciebie dotrze.
        • Gość: ad rem Re: Apel radnych przyjęty IP: *.atol.com.pl 21.11.05, 12:54
          wilq jedyne, co potrafi wnieść do dyskusji to napisać: "bzdury".
          Może napiszesz o działaniach na rzecz rozwoju miasta, o liczeniu sie z opinia
          mieszkanców, uzasadnisz, dlaczego nie nalezy informowac mieszkanców ZWM o
          kosztach lub nie wysyłaj spamów.
          • Gość: Wilq Re: Apel radnych przyjęty IP: *.cenne.info / 213.199.238.* 21.11.05, 13:10
            A więc uzasadniam coś nie coś. Oczywiście, że należy informować mieszkańców o
            kosztach zmiany nazwy - jest to niezbedne. Jednak manipulacja to takie
            traktowanie informacji, aby służyły one jakiemuś konkretnemu celowi - w tym
            przypadku zostały one tak przedstawione aby odstraszyć mieszkańców. Należało na
            ankiecie dodać ile kosztowałaby zmiana nazwy na jednego mieszkańca - owe 2,5 zł.
            To chyba wygląda inaczej nieprawdaż? Poza tym gdyby spółdzielnia chciałaby być
            NAPRAWDĘ fair to na aniecie pojawiłyby sie rowniez informacje o tym co to był
            ten cholerny Związek Walki Młodych. Aj waj!
            • Gość: behemot Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.11.05, 13:17
              Traktor jest zepsuty.Czemu?Bo kolo nawaliło.A ile ma dobrych?Trzy.To nie lepiej
              powiedzieć,że traktor ma trzy koła dobre?Przecież to to samo.Ale jak brzmi.
              To jest dialektyka Wilqa.Dobrze brzmi a buraki za 2,5 od osoby lub 7 pln od
              mieszkania sie zgodzą.To jest dopiero manipulacja.
              A do każdej kartki należało dodać na koszt spółdzielni opracowanie na temat
              zbrodniczej działalności ZWM.
    • Gość: Tomas M. Re: Apel radnych przyjęty IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 21.11.05, 13:42
      Za całą pewnością jest to inicjatywa potrzebna! Ja jako mieszkaniec innego
      miasta, zawsze gdy słysze tą nazwe osiedla dziwie się bardzo! Nazwa ta
      bezapelacyjnie związana jest z zbrodniczą komunistyczną organizacją i
      pozostawanie przy tej nazwie(ZWM), zle swiadczy o Opolanach jako prawdziwych
      Polakach chcących zmian w swoim kraju! Chcecie zmian w kraju? Zacznijcie zmiany
      na swoim ''podwórku''!

Pozdrawiam mieszkaniec Strzelec Opolskich
      • mx4 Re: Apel radnych przyjęty 21.11.05, 14:40
        Nie mieszkam na tym osiedlu i teoretycznie powinienem mieć to w (no mniejsza z
        tym gdzie). Ponieważ jednak urodziłem się w Opolu Roku Pańskiego 19.. to
        jeszcze bardzo długo na określenie tego miejsca (i nie tylko ja) bedę używał
        nazwy "ZWM". I wcale nie z przekory czy złośliwości. Tej wieloletniej nazwy nie
        da się z ludzkiej pamięci usunąć z dnia na dzień zarządzeniem, uchwałą, bullą
        czy dekretem.
        Co do kosztów zmiany nazwy, to w pełnym zakresie powinne być poniesione przez
        mieszkańców tego osiedla (lub ich administracje, co na jedno chyba wychodzi). W
        żadnym wypadku, nawet w najmniejszym zakresie nie mogą być pokrywane z
        pieniędzy miasta.
        • Gość: behemot Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.11.05, 14:52
          Możesz to uzasadnić?
          • mx4 Re: Apel radnych przyjęty 21.11.05, 15:06
            A jaki jest powód dla którego mam pokrywać koszty zmiany nazwy tego osiedla nie
            mieszkając tam i nie będąc członkiem tamtejszej spółdzielni mieszkaniowej,
            która jest właścicielem przytłaczającej większości budynków i dróg
            wewnętrznych, tudzież innych terenów i obiektów polożonych na tymże osiedlu ?
            • Gość: behemot Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.11.05, 16:19
              Taki sam powod na mocy którego pokrywasz koszty remontu basenu z którego nie
              korzystasz,pokrywasz remonty dróg w miescie mimo,że nie posiadasz
              samochodu,płacisz za zakładanie oswietlenia na ulicach po ktorych nie chodzisz.
              Większość z nas płaci podatki do kasy miasta a póżniej radni wydają te pieniądze
              w przekonaniu że słusznie czynią.Skoro radni zwracaja się z apelem o zmianę
              nazwy osiedla(widać jest im to potrzebne) to niech partycypuja w kosztach owych
              zmian bo na razie mieszkańcy nie wyrazaja woli ponoszenia kosztów.
              • mx4 Re: Apel radnych przyjęty 21.11.05, 16:37
                Z argumentacją nie do końca mogę się zgodzić, bo basen na placu Róż należy do
                miasta (czyli m.in. do mnie), a budynki na ZWM należą do tamtejszej spółdzielni
                (czyli m.in. nie do mnie). Ulice należą na tym osiedlu do miasta (i nazwy ich
                zostały już dosyć dawno zmienione, podobnie szkoła). Co do apelu naszych
                miłościwie nam panujących radnych to... cóż, no... i tak dalej (Ty już behemot
                dobrze wiesz co chciałem napisać).

Ajaj ! Basen nie ma jeszcze nazwy !
              • Gość: wnuk behemota Re: Apel radnych przyjęty IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 18:53
                Ty behemot to byś chętnie przystał na zmianę nazwy ale
                gdyby to było np coś takiego: PKWN, PZPR, KOR lub coś jeszcze bardziej
                wyraziście - ickowego. Nie ? Przyznaj się !
                A AK , to wg ciebie takie tam , niegodne prawie plewy .
                Zmiana nazwy osiedla i spółdzielni - praktycznie nie narzi na koszty nikogo z
                mieszkańców. Jedynie tylko samą administrację sp-ni ZWM, która będzie musiała
                zmienić co najwyżej kilkanaście starych pieczątek i druków firmowych . I tyle.
                W plotkę, by miało to kosztować aż - 60 tyś - po prostu nie wierzę.
                Niektórzy już tu prawie powiedzieli, że to ich spółdzielczy ordynarny blef
                i naciągane kłamstwo.
                Nie pierwsze pewnie i nie ostatnie.
                Najwyzszy czas czas na mądre zmiany.

• Gość: behemot Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.11.05, 20:09
                  Niech Cie reka boska broni od dwoch pierwszych.Gojskie nazwy własne takie jak
                  podał opolanin w swoim poscie bardzo mi odpowiadaja bo nie budzą emocji nie
                  dzielą a jakże są piękne np.złote łany,chabry,łegi,zarzecze,zaodrze itd.Raz
                  nadane jako imię trwaja przez lata i oddają prawdę o miejscu w którym powstała
                  dzielnica np.pasieka.
                  AK to dla mnie świętość tak duża, że byle czego bym nią nie nazywał.W rodzinie
                  mojej byli żołnierze tej formacji i gdy umierali w latach 72,74,75 to pisalismy
                  na nagrobkach inskrypcje..były żołnierz AK co na owe czasy bylo aktem odwagi.

> Zmiana nazwy osiedla i spółdzielni - praktycznie nie narzi na koszty nikogo z
                  > mieszkańców. Jedynie tylko samą administrację sp-ni ZWM, która będzie musiała
                  > zmienić co najwyżej kilkanaście starych pieczątek i druków firmowych . I tyle.

Ale przecież administrację,prezesów,urędników utrzymują spółdzielcy i ponoszą w
                  czynszu opłaty na ich pensje i całą potrzebną im urzędnicza infrastrukturę(w tym
                  pieczątki,druki, papier,komputery i biurka).Policz więc sobie są trzy
                  administracje wymień tam pieczątki druki papier firmowy.Na każdej bramie masz
                  kaseton z numerem nazwę ulicy i literki ZWM.Weż to teraz wymień w skali całego
                  osiedla.Masz regulaminy porządku domowego,które też trzeba wymienić.I koszty
                  rosną.A kto zapłaci-spółdzielcy.A kto wystąpił z apelem o zmianę nazwy
                  osiedla-ratusz.A czy my nie płacimy do miasta podatku od nieruchomości?Płacimy.
                  Więc to nie żaden bluff,ale realny pieniądz,ktorego społdzielcy z różnych
                  powodów nie chcą wydawać.Szalom.
                  • Gość: b Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 22.11.05, 12:57
                    Jak podała dzisiejsza nto Plac Wolności pozostanie Placem Wolności a nie Jana
                    Pawła II,a ZWM nie chce być Osiedlem Armii Krajowej.
                    • Gość: Alek Re: Apel radnych przyjęty IP: *.cenne.info / 213.199.238.* 22.11.05, 16:19
                      A co innego miała napisać gazeta w, której rządzą postkomuniści?
                      • Gość: behemot Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 22.11.05, 17:55
                        Podali też prognozę pogody iście postkomunistyczna,a numerki multilotka to już
                        czysta komuna.
                        • Gość: Alek Re: Apel radnych przyjęty IP: *.cenne.info / 213.199.238.* 22.11.05, 20:10
                          Błaźnisz się.
                    • Gość: gap Re: Apel radnych przyjęty IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 18:20
                      Ja bym był nawet za nazwą Sp-ni i jej osiedla "Ir-Real".
                      Nazwa sprawdzona, już swojska ze swoją przestępczą historią.
                      Kazdy wi gdzi to ji.
                      Abo " Real Opole " i dobudować nowy stadion na mistrzostwa świata.
                      I już !!!!!
                      A co ?
                  • Gość: dres Re: Apel radnych przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:36
                    No i pewnie jeszcze walczyłeś w powstaniu Spartakusa, o Najsprawiedliwszy
                    Sędzio i Wyrocznio co rozsądzaszz co dobre a co złe. Najlepiej jest siedziec na
                    dupie i krytykować rzeczywisctość. Podoba mi sie ta litania zasług jakie można
                    sobie przypisać dzięki rodzinie. To i ja sie pochwale. Mój dziadek był w
                    Wehrmachcie i napie..ł sie z ruskimi, aż do Stalingradu. Szkoda że tak
                    krótko.
                    • Gość: behemot Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 22.11.05, 23:32
                      No i czego się dres?Głośny jesteś jak dzwon.A wiesz czemy dzwon jest głośny?
                      Bo pusty jest we środku.Szalom
                      • Gość: dres Re: Apel radnych przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:55
                        Ty za to jesteś pełen, ale bzdur. A dzwon ma przynajmniej serce. Czas na
                        whiskas kot behemot.
                        • Gość: behemot Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 28.11.05, 12:47
                          ZWM. Kombatanci AK robią co mogą, by zmienić nazwę największego opolskiego
                          osiedla. Gdyby do tego doszło, każdy z jego mieszkańców zapłaci około 6,7 zł.

Tak podała dzisiejsza NTO.Czy to jest błąd dziennikarski czy faktyczne koszty
                          operacji patriotycznej?
                          • Gość: Pan Mondry Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 28.11.05, 13:03
                            gó.. mnie obchodzi zdanie AK
                            O zmianie powinni decydować wyłącznie członkowie SMZWM, a nie jacyś radni którzy
                            nawet w OPolu nie mieszkaja, czy ludziska np. zaodrza
                            • Gość: Fiodor Ku... DOŚĆ TEGO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 13:34
                              Skończcie ten temat ze zmianą nazwy osiedla. Lepiej zajmijcie się najpilniejszą
                              obecnie sprawą dla Opolan tzn. ustalcie czy fontanna stała przed pocztą czy to
                              był tylko fotomontaż. A jeśli stała to dlaczego jej nie ma ???? Czyżby
                              pradziadek Rysia Hamulcowego kazał ją usunąć bo nie było planu zagospodarowania
                              przestrzennego ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka