Gość: konkluzja IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.11.05, 23:45 ale jakie to ma znaczenie w swietle tego, ze z woli wyborcow mamy radnych- oslow, a z woli prezydenta mamy jego zastepce, chama o inklinacjach skrajnie- prawicowych :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: komarek Re: Apel radnych przyjęty IP: 217.197.76.* 21.11.05, 00:58 A ja chyba zaraz ZWMiotuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanka Re: Apel radnych przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 07:04 Skoro radni jednogłośnie są za zmianą nazwy osiedla, to proponuję, niech zrezygnują ze swoich diet i pokryją wszystkie koszty zmiany nazwy osiedla ZWM. Zasadą demokracji jest zapytanie tych którzy ponoszą koszty i są członkami spółdzielni. Dlaczego mieszkańcy osiedla mają ponosić koszty, bo ktoś wymyślił sobie, że trzeba zminić nazwę z ZWM na AK. W Opolu jest ulica Armii Krajowej, to chyba wystarczy. W centrum Wiednia stoi pomnik poświęcony żołnierzom radzieckim, i nikomu to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hydraulik Re: Apel radnych przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 12:11 łał, jestes bystra jak woda w kiblu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS O - polski hydraulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 18:32 Wsadz głowę do spłuczki i zastanów się co mówisz Paru durnych gó..arzy z Platformy chce zbić już kapitał przedwyborczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega Hydraulika Re: O - polski hydraulik IP: *.cenne.info / 213.199.238.* 22.11.05, 20:07 Chyba Cię pojebało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dres Re: O - polski hydraulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:27 Czyli kto? Kto jest durnym gó..arzem z PO? AKowcy burku? Czemu zawsze jak ktoś coś chce zrobić to musi być sprawa polityczna? Co za poje..y naród. Ale w końcu mój post ma podtekst polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark angel Re: O - polski hydraulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:38 You came in PIS, you'll go in PISes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: Apel radnych przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 07:14 Cóż ja uważam, że są rzeczy, na które są bardziej potrzebne pieniądze niż na spełnianie zachcianki garstki podstarzałych działaczy. Zresztą większoś opowiedziała się za pozostawieniem starej nazwy więc o co tyle szumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mędrzec Re: Apel radnych przyjęty IP: 80.50.168.* 21.11.05, 10:07 SPOKOJNIE TO TYLKO APEL, ONI MOGA NAWET APELOWAĆ O ZDJECIE BUSHA ZE STANOWISKA LUB ZEBY żUL NIE SIKAŁ NA TERENIE MALINKI ( A DALEJ NIC SIE NIE ZMIENIA ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radny Re: Apel radnych przyjęty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 10:06 świetnie!!! i do przodu zmieńmy Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.11.05, 10:20 Qzwa a nie macie juz czym sie zajmowac? Zajmijcie sie Zembole, ktory procz wiatru nic nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.11.05, 10:54 Radnym dobrze się wydaje czyjeś pieniądze, a podjęcie uchwały ich nic nie kosztuje. Wstępny szacunek to 60 000 lecz faktycznie koszt takiej zmiany zamyka się w kwocie 200 000 zł. ile można za to zrobić. Jezeli radnym zależy na zmianie to niech zapłacą ze swojej kieszenie może "kwiatek" dysponuje taką kwotą. A od pieniędzy mieszkańców to im WARA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hastatus Re: Apel radnych przyjęty IP: *.cenne.info / 213.199.238.* 21.11.05, 11:15 A mi się wydaję,że 60 000 to już zawyżony szacunek. Drażni mnie podejście władz spółdzielni do całej sprawy. Tak skomponowana ankieta to manipulacja najniższych lotów. Szkoda, że na ankiecie nie pojawiła się informacja odnośnie tego co to był Związek Walki Młodych, pewnie wielu mieszkańców osiedla inaczej wówczas spojrzałoby na problem. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że na forum wszyscy bluzgają AKowcom (tak na marginesie - ludziom, którym jesteśmy winni najwyższy szacunek)i zapominają o tym, że przyczyną całego zamieszania jest sama spółdzielnia. To przecież jej władze zmieniły patronów wszystkich ulic osiedla, nie robiąc nic z nazwą ZWM. Wkurza mnie również egoizm i zasłanianie się prawem spółdzielczym a propos decyzji o nazwie osiedla. ZWM jest częścią miasta Opola i to na jego mapie znajdują się te trzy magiczne literki.Wpływ na zmianę nazwy osiedla powinni więc mieć wszyscy Opolanie.A co do radnych i ich apelu to bardzo mnie on cieszy - świadczy bowiem o tym, że Ci ludzie znają historię Polski i co najważniejsze SZANUJĄ ją. Zastanówcie się ludziska ile wg was kosztuje pamięć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Apel radnych przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 13:10 Tak ale to nie za pieniądze "mieszkańców Opola" tylko członków spółdzielni zZpłaci się za zmianę nazwy. A propos naszycch radnych chętnie namawiają innych do głosowania nad wydawaniem cudzych pieniędzy, ale jak mają uszczuplić swoje kortyto to jakoś nie mogą. Ciekawe a z ich znajomością historii to bym nie przesadfzał. A zresztą było o wiele więcej znaczących ludzi, którzy faktycznie zrobili coś dla opola. JAk dobrze pamiętam to Ak nie działało na opolszczyźnie tylko w Generalnej Guberni, i dla dobra mieszkańców tej ziemi nic nie zrobili i nie mówie że ZWM coś dla Opolszczyzny dobrego zrobił. Moim zdaniem ważniejsze jest to czy weźmiemy sobie ich czyny do głowy i będziem y działać dla dobra kraju niż to czy w Polsce czy Opolu Nazwiemy ileś ulic czy Osiedli ich nazwą. Jeżeli z wielu z nas nie ma pojęcia o tym co ci ludzie robili. Weźmy sobie do serca ich czyny to nic nie kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dres Re: Apel radnych przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 17:17 A według mnie koszt zamknie się w milionie marek polskich. Skąd to wiesz? Podaj kosztorys proszę. Niech spółdzielnia pokaże kosztorys. Jak ktos usilnie nie chce czegoś zrobić to będzie kombinował na wszystkie sposoby żeby się od tego wymigać. Barany jedne, dobrze ze nie napisali w ulotce że 60000 to koszt na jednego mieszkańca, potem mogliby wywiesić sprostowanie w gablocie u siebie, że się pomylili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubecula Re: Apel radnych przyjęty IP: *.chello.pl 21.11.05, 11:04 Ręce opadają jak czytam Wasze komentarze!!! Czy Wy naprawdę jesteście takimi ignorantami? Przecież w tej sprawie nie chodzi o pieniądze, ani o czyjeś widzimisie. Chodzi o jakiś rodzaj podziękowania i wdzięczności za to chociażby, że taki jeden cymbał z drugim może teraz wypisywać głupoty na forum. A to, że Spółdzielnia na ankietach napisała, że koszty zmiany nazwy wyniosą 60 tyś. złotych, jest czystą grą, w którą, jak widać, daliście sie wciągnąć. Czy 2,5 złotego na mieszkańca to dużo? To tak jakby każdy zapalił znicz za ludzi, którzy walczyli dla naszego kraju. Ja chcę taki znicz zapalić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.11.05, 13:07 Obelisk pod kościołem czeka.Możesz palić choćby codziennie nawet za 10 pln.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubecula Re: Apel radnych przyjęty IP: *.chello.pl 21.11.05, 13:17 Widze, że nic nie zrozumiałeś z mojej wypowiedzi. Chyba jestes trochę ograniczony....współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dres Re: Apel radnych przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 17:54 Jak sie pod nim położysz to cie zhajcuję nawet za 100 pln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Apel radnych przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 11:18 60 tys. zł to bardzo duzo pieniędzy. i dobrze że to zostalo napisane. ja nie chcę płacic 7 zl wolę kupic 3 piwa:) Jeżeli komitet uwaza inaczej to niech tę kase wyłoży z wlasnej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilq Re: Apel radnych przyjęty IP: *.cenne.info / 213.199.238.* 21.11.05, 11:20 Boś BUC !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erithacus Re: Apel radnych przyjęty IP: *.chello.pl 21.11.05, 11:30 I prymityw na dodatek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Dzielnica powinna się jakoś nazywać IP: 194.71.85.* 21.11.05, 12:22 a nie nosić jakieś imię. Mówiąc innymi słowy - powinno mieć nazwę jak Malinka, Zaodrze, Groszowice, Gosławice. Trzeba wymyślić coś sensownego, co zonaczałoby miejsce. Proponuję nazwy w stylu: Zatorze, Przedpole, Zapole, Kolonia, Osada, Wygon, Majdan, Police, Okole, Polanice, Zabłonie, Błonie, Dębie, Brzegi, Podlesie, Przylesie, Przypole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hastatus Re: Dzielnica powinna się jakoś nazywać IP: *.cenne.info / 213.199.238.* 21.11.05, 12:31 A mi podobają się osiedla posiadające konkretnych patronów. Przykład - Poznań, miasto o wielkich patriotycznych tradycjach posiada m.in. Osiedle Orła Białego czy właśnie Osiedle Armii Krajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
o.tisk Re: Dzielnica powinna się jakoś nazywać 21.11.05, 12:34 Wreszcie jakas pierwsza sensowna (posrod tego calego forumowego belkotu) wypowiedz nt. Jesli sie skupimy na normalnych, sklonnych do zaakceptowania przez wszystkich nazwach - bedzie to z pewnoscia latwiejsze do przyjecia przez wszystkich ( a przynajmniej przez wiekszosc) Popieram !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: Dzielnica powinna się jakoś nazywać IP: *.one.pl / *.opole.internetia.pl 21.11.05, 14:33 Poziom wypowiedzi wskazuje, że nalepszą nazwą byłoby ...Zadupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Dzielnica powinna się jakoś nazywać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:07 Poplakalam sie ze smiechu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irzy3 Re: Dzielnica powinna się jakoś nazywać IP: *.bulldogdsl.com 28.11.05, 19:55 zadupie jest niezłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.11.05, 12:37 Brawo nowy ZWM.Nic o Was bez Was.To wszak Wy poniesiecie koszty finansowe i spoleczne zmiany nazwy społdzielni.Radni apeluja do Was a gdy Wy apelujecie do radnych o rozwój miasta,nowe miejsca pracy i inwestycje zewnetrzne poprawiajace jakośc życia w miescie,to mowiac kolokwialnie maja Was serdecznie w dupie zasłaniajac sie wynikiem konsultacji i "wolą" społeczeństwa.Przedstawiliscie swoją wolę i myśle,że inni mieszkańcy z innych cześci osiedla pójdą za wami a walne zebranie członków społdzielni ową wole przypieczetuje.Ta władza kompletnie rozmija sie z oczekiwaniami społecznymi.Nic albo niewiele robi dla mieszkańców wykonuje działania pozorne i zwraca się bezczelna z apelem o zmiane nazwy.Czemu mamy iśc na ręke tej władzy jak ona nam nie idzie? Zmiana nazwy spółdzielni jest oczywista ale nie jest juz tak oczywistym,ze spółdzielnia musi nosić nazwę AK lub Jana Pawła II.Społdzielcy uhonorowali już bojowników o wolność i prawdę nadajac nazwy ulic zwiazane z AK.Szkoła nosi nazwę AK jest tam obelisk poświecony żołnierzom AK.Nie popadajmy w kolejny totalitaryzm nazewniczy polegajacy na tym,ze wszystkie nazwy na tym osiedlu bedą miały rodowód z AK,bo jak lud mówi co za dużo to i świnia nie zeżre,czego przykłady mieliśmy w minionej epoce. A ów młody polityk nazywający manipulacją informację o kosztach całej operacji nazewniczej jest oszustem,ponieważ owe koszty chciał zataić sugerując,że jest to operacja tak patriotyczna jak darmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilq Re: Apel radnych przyjęty IP: *.cenne.info / 213.199.238.* 21.11.05, 12:41 Główny mąciciel marmullo vel behemot powrócił. I jak zwykle bzdury opowiada. Ale w jego wykonaniu to standard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilq Re: Apel radnych przyjęty IP: *.cenne.info / 213.199.238.* 21.11.05, 12:42 A wlasnie, zapomnialem. Odyslam Cie do wypowiedzi rubeculi. Moze cos wreszcie do Ciebie dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad rem Re: Apel radnych przyjęty IP: *.atol.com.pl 21.11.05, 12:54 wilq jedyne, co potrafi wnieść do dyskusji to napisać: "bzdury". Może napiszesz o działaniach na rzecz rozwoju miasta, o liczeniu sie z opinia mieszkanców, uzasadnisz, dlaczego nie nalezy informowac mieszkanców ZWM o kosztach lub nie wysyłaj spamów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilq Re: Apel radnych przyjęty IP: *.cenne.info / 213.199.238.* 21.11.05, 13:10 A więc uzasadniam coś nie coś. Oczywiście, że należy informować mieszkańców o kosztach zmiany nazwy - jest to niezbedne. Jednak manipulacja to takie traktowanie informacji, aby służyły one jakiemuś konkretnemu celowi - w tym przypadku zostały one tak przedstawione aby odstraszyć mieszkańców. Należało na ankiecie dodać ile kosztowałaby zmiana nazwy na jednego mieszkańca - owe 2,5 zł. To chyba wygląda inaczej nieprawdaż? Poza tym gdyby spółdzielnia chciałaby być NAPRAWDĘ fair to na aniecie pojawiłyby sie rowniez informacje o tym co to był ten cholerny Związek Walki Młodych. Aj waj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.11.05, 13:17 Traktor jest zepsuty.Czemu?Bo kolo nawaliło.A ile ma dobrych?Trzy.To nie lepiej powiedzieć,że traktor ma trzy koła dobre?Przecież to to samo.Ale jak brzmi. To jest dialektyka Wilqa.Dobrze brzmi a buraki za 2,5 od osoby lub 7 pln od mieszkania sie zgodzą.To jest dopiero manipulacja. A do każdej kartki należało dodać na koszt spółdzielni opracowanie na temat zbrodniczej działalności ZWM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas M. Re: Apel radnych przyjęty IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 21.11.05, 13:42 Za całą pewnością jest to inicjatywa potrzebna! Ja jako mieszkaniec innego miasta, zawsze gdy słysze tą nazwe osiedla dziwie się bardzo! Nazwa ta bezapelacyjnie związana jest z zbrodniczą komunistyczną organizacją i pozostawanie przy tej nazwie(ZWM), zle swiadczy o Opolanach jako prawdziwych Polakach chcących zmian w swoim kraju! Chcecie zmian w kraju? Zacznijcie zmiany na swoim ''podwórku''! Pozdrawiam mieszkaniec Strzelec Opolskich Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Apel radnych przyjęty 21.11.05, 14:40 Nie mieszkam na tym osiedlu i teoretycznie powinienem mieć to w (no mniejsza z tym gdzie). Ponieważ jednak urodziłem się w Opolu Roku Pańskiego 19.. to jeszcze bardzo długo na określenie tego miejsca (i nie tylko ja) bedę używał nazwy "ZWM". I wcale nie z przekory czy złośliwości. Tej wieloletniej nazwy nie da się z ludzkiej pamięci usunąć z dnia na dzień zarządzeniem, uchwałą, bullą czy dekretem. Co do kosztów zmiany nazwy, to w pełnym zakresie powinne być poniesione przez mieszkańców tego osiedla (lub ich administracje, co na jedno chyba wychodzi). W żadnym wypadku, nawet w najmniejszym zakresie nie mogą być pokrywane z pieniędzy miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.11.05, 14:52 Możesz to uzasadnić? Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Apel radnych przyjęty 21.11.05, 15:06 A jaki jest powód dla którego mam pokrywać koszty zmiany nazwy tego osiedla nie mieszkając tam i nie będąc członkiem tamtejszej spółdzielni mieszkaniowej, która jest właścicielem przytłaczającej większości budynków i dróg wewnętrznych, tudzież innych terenów i obiektów polożonych na tymże osiedlu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.11.05, 16:19 Taki sam powod na mocy którego pokrywasz koszty remontu basenu z którego nie korzystasz,pokrywasz remonty dróg w miescie mimo,że nie posiadasz samochodu,płacisz za zakładanie oswietlenia na ulicach po ktorych nie chodzisz. Większość z nas płaci podatki do kasy miasta a póżniej radni wydają te pieniądze w przekonaniu że słusznie czynią.Skoro radni zwracaja się z apelem o zmianę nazwy osiedla(widać jest im to potrzebne) to niech partycypuja w kosztach owych zmian bo na razie mieszkańcy nie wyrazaja woli ponoszenia kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Apel radnych przyjęty 21.11.05, 16:37 Z argumentacją nie do końca mogę się zgodzić, bo basen na placu Róż należy do miasta (czyli m.in. do mnie), a budynki na ZWM należą do tamtejszej spółdzielni (czyli m.in. nie do mnie). Ulice należą na tym osiedlu do miasta (i nazwy ich zostały już dosyć dawno zmienione, podobnie szkoła). Co do apelu naszych miłościwie nam panujących radnych to... cóż, no... i tak dalej (Ty już behemot dobrze wiesz co chciałem napisać). Ajaj ! Basen nie ma jeszcze nazwy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnuk behemota Re: Apel radnych przyjęty IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 18:53 Ty behemot to byś chętnie przystał na zmianę nazwy ale gdyby to było np coś takiego: PKWN, PZPR, KOR lub coś jeszcze bardziej wyraziście - ickowego. Nie ? Przyznaj się ! A AK , to wg ciebie takie tam , niegodne prawie plewy . Zmiana nazwy osiedla i spółdzielni - praktycznie nie narzi na koszty nikogo z mieszkańców. Jedynie tylko samą administrację sp-ni ZWM, która będzie musiała zmienić co najwyżej kilkanaście starych pieczątek i druków firmowych . I tyle. W plotkę, by miało to kosztować aż - 60 tyś - po prostu nie wierzę. Niektórzy już tu prawie powiedzieli, że to ich spółdzielczy ordynarny blef i naciągane kłamstwo. Nie pierwsze pewnie i nie ostatnie. Najwyzszy czas czas na mądre zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.11.05, 20:09 Niech Cie reka boska broni od dwoch pierwszych.Gojskie nazwy własne takie jak podał opolanin w swoim poscie bardzo mi odpowiadaja bo nie budzą emocji nie dzielą a jakże są piękne np.złote łany,chabry,łegi,zarzecze,zaodrze itd.Raz nadane jako imię trwaja przez lata i oddają prawdę o miejscu w którym powstała dzielnica np.pasieka. AK to dla mnie świętość tak duża, że byle czego bym nią nie nazywał.W rodzinie mojej byli żołnierze tej formacji i gdy umierali w latach 72,74,75 to pisalismy na nagrobkach inskrypcje..były żołnierz AK co na owe czasy bylo aktem odwagi. > Zmiana nazwy osiedla i spółdzielni - praktycznie nie narzi na koszty nikogo z > mieszkańców. Jedynie tylko samą administrację sp-ni ZWM, która będzie musiała > zmienić co najwyżej kilkanaście starych pieczątek i druków firmowych . I tyle. Ale przecież administrację,prezesów,urędników utrzymują spółdzielcy i ponoszą w czynszu opłaty na ich pensje i całą potrzebną im urzędnicza infrastrukturę(w tym pieczątki,druki, papier,komputery i biurka).Policz więc sobie są trzy administracje wymień tam pieczątki druki papier firmowy.Na każdej bramie masz kaseton z numerem nazwę ulicy i literki ZWM.Weż to teraz wymień w skali całego osiedla.Masz regulaminy porządku domowego,które też trzeba wymienić.I koszty rosną.A kto zapłaci-spółdzielcy.A kto wystąpił z apelem o zmianę nazwy osiedla-ratusz.A czy my nie płacimy do miasta podatku od nieruchomości?Płacimy. Więc to nie żaden bluff,ale realny pieniądz,ktorego społdzielcy z różnych powodów nie chcą wydawać.Szalom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 22.11.05, 12:57 Jak podała dzisiejsza nto Plac Wolności pozostanie Placem Wolności a nie Jana Pawła II,a ZWM nie chce być Osiedlem Armii Krajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: Apel radnych przyjęty IP: *.cenne.info / 213.199.238.* 22.11.05, 16:19 A co innego miała napisać gazeta w, której rządzą postkomuniści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 22.11.05, 17:55 Podali też prognozę pogody iście postkomunistyczna,a numerki multilotka to już czysta komuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: Apel radnych przyjęty IP: *.cenne.info / 213.199.238.* 22.11.05, 20:10 Błaźnisz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gap Re: Apel radnych przyjęty IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 18:20 Ja bym był nawet za nazwą Sp-ni i jej osiedla "Ir-Real". Nazwa sprawdzona, już swojska ze swoją przestępczą historią. Kazdy wi gdzi to ji. Abo " Real Opole " i dobudować nowy stadion na mistrzostwa świata. I już !!!!! A co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dres Re: Apel radnych przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:36 No i pewnie jeszcze walczyłeś w powstaniu Spartakusa, o Najsprawiedliwszy Sędzio i Wyrocznio co rozsądzaszz co dobre a co złe. Najlepiej jest siedziec na dupie i krytykować rzeczywisctość. Podoba mi sie ta litania zasług jakie można sobie przypisać dzięki rodzinie. To i ja sie pochwale. Mój dziadek był w Wehrmachcie i napie..ł sie z ruskimi, aż do Stalingradu. Szkoda że tak krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 22.11.05, 23:32 No i czego się dres?Głośny jesteś jak dzwon.A wiesz czemy dzwon jest głośny? Bo pusty jest we środku.Szalom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dres Re: Apel radnych przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:55 Ty za to jesteś pełen, ale bzdur. A dzwon ma przynajmniej serce. Czas na whiskas kot behemot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 28.11.05, 12:47 ZWM. Kombatanci AK robią co mogą, by zmienić nazwę największego opolskiego osiedla. Gdyby do tego doszło, każdy z jego mieszkańców zapłaci około 6,7 zł. Tak podała dzisiejsza NTO.Czy to jest błąd dziennikarski czy faktyczne koszty operacji patriotycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Mondry Re: Apel radnych przyjęty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 28.11.05, 13:03 gó.. mnie obchodzi zdanie AK O zmianie powinni decydować wyłącznie członkowie SMZWM, a nie jacyś radni którzy nawet w OPolu nie mieszkaja, czy ludziska np. zaodrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiodor Ku... DOŚĆ TEGO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 13:34 Skończcie ten temat ze zmianą nazwy osiedla. Lepiej zajmijcie się najpilniejszą obecnie sprawą dla Opolan tzn. ustalcie czy fontanna stała przed pocztą czy to był tylko fotomontaż. A jeśli stała to dlaczego jej nie ma ???? Czyżby pradziadek Rysia Hamulcowego kazał ją usunąć bo nie było planu zagospodarowania przestrzennego ??? Odpowiedz Link Zgłoś