Dodaj do ulubionych

Do sądu barona SLD

28.01.06, 09:22
Na rolnika to on rzeczywiście nie wygląda.Bardziej jego facjata pasuje do
reklamy octu.Daj mu baronie te 2000 zł bo wygląda także na bardzo zabiedzonego.
Obserwuj wątek
    • Gość: awe Grabowski wierny partii IP: *.chello.pl 28.01.06, 09:26
      i sojuszowi robotniczo-chłopskiemu:))
      • Gość: Malorolny Re: Grabowski wierny partii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:12
        Morka chce zaistniec. Wstyd
    • Gość: maxi Re: Do sądu barona SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 09:28
      Panie Morka!nie znam Garbowskiego-nie jestem absolutnie zwolennikiem sld-ale to
      co pan robi to kompletna kompromitacja!Czy pan oszalał?Niech pan da spokój-bo
      wyjdzie na to,że kreuje sie pan na obrońcę praw-a tym samym być może kręci pana
      udział w życiu publicznym kosztem afer,pseudoafer!Daj pan spokój!
      To jakaś nadzwyczajna nadwrazliwość na punkcie swojej osoby-to co ma powiedzieć
      prawdziwy rolnik?prosty rolnik?-powinien zastrzelić całe społeczeństwo!?Swojej
      nieprostoty nie trzeba udowadniać!hehe!
      • Gość: mimo Autoreklama IP: *.maxim.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 10:27
        To nie nadwrażliwość to jest po prostu szczeniacka autoreklama.
        A najlepiej to go przeprosić i dać te 2000 na zbożny cel.
        A przykład bierze z sejmu.
    • Gość: rh minus Re: Do sądu barona SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 10:38
      Bycie prostym człowiekiem nie jest niczym chambiącym i wbrew pozorom niezbyt
      częstym zjawiskiem, natomiast prostactwo pleni się jak najgorsza zaraza....
      • Gość: A Re: Do sądu barona SLD IP: 217.153.196.* 28.01.06, 14:10
        Do RH minus
        tego błąda to zrobiłeś specjalnie?
        to kto jest ten cham biący i co te biący
      • Gość: 7-mo klasista Do sądu barany z SLD - po kolei... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 20:09
        a co to w SLD nie trzeba miec skonczonej podstawowki? Takie bledy w pisowni,
        ale wstyd! Baran ma takich obroncow co pisac nie umieja, ale gadac bzdury, to
        tak. idzie im to
    • Gość: marynarz Re: Do sądu barona SLD IP: *.pl / *.233.169.70.devs.futuro.pl 28.01.06, 11:28
      RETRO(in)SPEKCJA

I oto proszę - dwóch kolegów z tego samego liceum spotyka się po latach.
      Pierwszy z nich to publicysta regionalnego oddziału Wybiórczej, cierpiący na
      brak tematów i zainteresowanie ze strony czytelnika, a wydawać by się mogło
      znajdujący swe odbicie w wartościach młody, dobrze zapowiadający się człowiek.
      Drugi, uniesiony własnym ego wieczny student prawa, podburzony własną
      bezradnością i krytycyzmem wobec panującego establishmentu politycznego.
      Wspominają. Patrz!!! Mówi jeden do drugiego - ludzie z którymi uczyliśmy się w
      kluczborskim liceum są w różnych miejscach na świecie, jednym się powodzi
      lepiej, inni z kolei wiedzie sie tak jak większości, jeszcze inni idą drogą
      kariery, są na pierwszych stronach gazet. No tak, mówi drugi, o wielu już
      zapomnieliśmy. Wyjechali gdzieś i ślad po nich zaginął.
      Tak, tak, ale czekaj!!! Wracając do tych, którym los zagląda w życiorys i
      szczodrze obdarowując, za nic ma skutki rozspasania. Ten Garbowski, przecież
      taki sam jak My, a ile osiągnął, już prawie szycha. Jaka szycha człowieku, mówi
      drugi. Spójrz na to skąd sie tam wziął, jak to osiągnął. Pracuję w tym samym
      mieście, w dodatku z racji wykonywanego zawodu miałem okazję przyglądać się
      jego poczynaniom. Właśnie, dobrze, że o tym mówisz, wspomina student. Zapewne
      byłeś na stronie internetowej obecnego posła, gdy aspirował do tego stanowiska.
      Obrzucił mnie błotem i obraził umieszczając tam zdjęcie, wykonane w czasie
      wykopków, gdy byliśmy jeszcze uczniami LO. Przyrównał mnie do prostego
      chłopa!!! Jakim prawem mnie tak nazwał i pozostałych, którzy się znajdują na
      tej fotografii. Szczerze mówiąć dziwię się kilku osobom z tej fotografii, iż
      nie czują się urażeni i nie podnoszą alertu. Czy nie czują się podobnie jak ja,
      głęboko zakorzenieni w swej świadomości mieszczaninami, gardzącymi klasą
      rolniczą. Dokładnie - dodaje publicysta!!! W pełni się z Tobą zgadzam. Słuchaj
      ja o tym napiszę, a Ty pozwiesz Pana Garbowskiego z powództwa godności
      obywatelskich!!! Tak dalej byc nie może, zróbmy coś z tym.

Tak oto wygląda zapychanie głów cztelnikom faktami mało istotnymi, nie mającymi
      większego znaczenia. Tak się dzieję, gdy nie ma o czym pisać i gdy zazdrość
      idzie w parze z zdostępem do środków wyrażania jej na szerszym foróm. Tak
      buduje się na cudzych plecach własne ja. Na zasadzie kontrastów: ten zły, a ten
      dobry.
      Panie redaktorze proponuję Panu zamiast zamulać ludziom głowy tak nudnymi
      newsami poszerzanie horyzontów i dzielenie się z odbiorcą informacjami
      kreatywnymi, dającymi społeczeństwu możliwośc rozwijania się.
      Przyszłemu Panu ławnikowi, sędziemu, być może radcy prawnemu proponuję
      umiarkowanie w głoszeniu w stylu jaki Pan zaprezentował poglądów traktujących o
      gradacji społeczeństwa na klasy. Jeszcze spadnie Panu na głowę lobby Pana
      Andrzeja L. i po co to Panu. Dobiorą się do Pana i rozpęta Pan lawinę pozwów.
      Radziłbym również baczyć na zapychanie polskiego sądownictwa byle czym. Jako
      podatnikowi, nie podoba mi się by z publicznych środków miały być opłacane
      werdykty oparte na błahostce.
      Zafundowaliście sobie Panowie wspaniałe pośmiewisko. Jak tak dalej pójdzie to
      Pan z Wybiórczej przejdzie do Fraktu, a kolega student zamiast orzekać, będzie
      sądzony.
      • Gość: mimo Re: Do sądu barona SLD IP: *.maxim.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 11:00
        100% RACJI
      • Gość: Edyta Re: Do sądu barona SLD IP: *.racsa.co.cr 30.01.06, 07:32
        a szmigiel jak zawsze pisze od rzeczy i to z błędami, pierwszy obrońca Tomasza,
        wstyd mi za Ciebie...
        • Gość: marynarz Re: Do sądu barona SLD IP: *.pl / *.233.169.70.devs.futuro.pl 30.01.06, 21:08
          Pani Edyto nie jestem redaktorem którejkolwiek z gazet, żeby pisać o mnie "jak
          zawsze pisze od rzeczy", wręcz przeciwnie, bardzo rzadko zdarza mi się zabierać
          głos w takich sprawach. Wydaje się jednak, że aby odnieść się do tego tematu
          należałoby się zastanowić nad treścią przyszłego pozwu jaki Pan Morka funduje
          Panu Garbowskiemu. Zdrowy rozsądek śmieje się w twarz poirytowanym
          mieszczaninom. Cóż Ci ludzie (rolnicy) są winni, że wypycha się ich
          stwierdzeniami prezentowanymi przez Morkę na margines społeczeństwa. Sam jestem
          na zdjęciu i nie roszczę sobie żadnych praw do swojego wizerunku. Przecież nie
          jestem żadnym gwiazdorem, żeby się tak zachowywać. Swoją drogą drobny hohlik w
          tak poczytnym brukowcu to nawet powinność. Sam nie wiem czy forum z błędem nie
          jest słabsze od pisowni nazwisk z małej litery. Wyjaśnię jeszcze po krótce, że
          nie jestem od reprezentowania interesów Pana Garbowskiego i nie jestem jego
          pierwszym obrońcą. Dla tych, którzy pamiętają z Panem Morką również łączyły
          mnie kontakty koleżeńskie......
        • Gość: marynarz Re: Do sądu barona SLD IP: *.pl / *.233.169.70.devs.futuro.pl 30.01.06, 21:26
          Może lepiej wyjaśnię, gdybyś znów miała robić aferę o byle co, że użycie słowa
          chochlik w poniższym tekście z błędem jest celowe:):)
          • Gość: Edyta Re: Do sądu barona SLD IP: 5.6.2D* / 212.138.113.* 31.01.06, 19:07
            Drogi Panie Marynarzu
            Wybaczy pan ale czy slowo FORÓM napisane w ten sposób przez Pana to rowniez
            celowe dzialanie ??? A moze wytlumaczy to Pan dysortografią? Prosze
            przynajmniej w tej kwestii sie nie kompromitowac...
            Z tresci Pana postu wynika ze czytal Pan pozew Pana Morki skoro chce Pan go
            analizować, zastanawiac sie nad nim. Ja niestety go nie czytalam, z tresci
            artykulu w Wyborczej rowniez wynika ze sam Pan Garbowski go jeszcze nie
            otrzymal, wiec w jaki sposob Pan chce go ogarnąć na zdrowy rozsądek nie
            czytając tresci pozwu???. Jesli go Pan posiada to prosze go gdzies umiescic
            przeslac abysmy wszyscy mogli go przeczytac, a nie bazowac na wedlug mnie dosc
            lakonicznym artykule redaktora.
            Odwiedzalam strone Pana Garbowskiego, chodzilismy przeciez wszyscy do tej samej
            szkoly. Jesli dobrze pamietam to pelnil jakas funkcje w samorzadzie szkolnym,
            Pan Marynarz równiez, czy sie mylę? Mam Panów utrwalonych na kasecie ze
            studniówki. I tak sie sklada ze pamietam rowniez kontakty jakie Pana wiazaly z
            Panem Garbowskim.
            Czy aby nie jesteście serdecznymi przyjaciółmi ? Czy Pana zdjecie nie bylo
            umieszczone na stronie Pana Garbowskiego w dziale rodzina i przyjaciele? Jakos
            nie dostrzeglam aby jeszcze ktos z osób ze zdjecia z artykulu w wyborczej byl
            zaliczony do grona przyjaciół Pana Garbowskiego.
            I Pan ma publicznie oswiadcza ze nie jest jego pierwszym obronca ???
            Zaskakujące...

Przeczytalam artykul w gazecie kilkakrotnie i nie potrafie zrozumiec dlaczego
            Pan pisze ze slowa Pana Morki mają wypychac rolników na margines
            społeczenstwa ???
            Po czym Pan to wnioskuje?
            A moze odpowie Pan na pytanie dlaczego akurat to zdjęcie na polu z traktorem
            Pan Garbowski wykorzystał, a nie zamiescił zdjecia ze wspólnej Waszej imprezy,
            z boiska sportowego?
            I dlaczego zamiescił razem z tym zdjeciem komentarz o rolnikach ??? Bo przeciez
            nie chodziliscie do szkoly o profilu roliczym.

Zapamietałam Pana Garbowskiego i Pana Morkę z czasów szkoly jako zwykłych,
            usmiechnietych, miłych chłopaków, Pana Morkę widywałam, rozmawiałam jeszcze
            kilkakrotnie po skonczeniu szkoły i sprawiał wrazenie skromnego faceta. Moze
            strony mogly załatwic te sprawe inaczej niz w sądzie ale nie wiemy czy tego
            chciały, próbowały.
            W jednym sie z Panem zgodzę ze artykuł o którym mówimy jest bardzo
            nieprecyzyjny i wywołuje taką tanią sensację jaka dominuje w Fakcie.
          • Gość: Edyta Re: Do sądu barona SLD IP: 5.6.2D* / *.ruh.isu.net.sa 31.01.06, 19:19
            I jeszcze jedno, napisał Pan:
            "Przecież nie jestem żadnym gwiazdorem, żeby się tak zachowywać".
            Widzi Pan bo ja Pana odbierałam w liceum jako osobę która takim gwiazdorem
            bardzo by chciała być, Pana pozerstwo bardzo rzucało sie w oczy.
            Wiec jak Pan widzi różnie ludzi mozna ocenic, tylko czy aby na pewno jest to
            ocena uczciwa?

Pozdrawiam
            Edyta
            • Gość: marynarz Re: Do sądu barona SLD IP: *.pl / *.233.169.70.devs.futuro.pl 31.01.06, 19:57
              Widzę, że zamieszanie wokól koegów z klasy poróżniło nas w znacznym stopniu.
              Wydawać by się mogło, że kwestię błędów wyjaśniłem poprzednio...cóż widać nie
              do końca - w wolnej chwili proszę jeszcze raz przeczytać. Zaręczam, iż bliskie
              kontakty towarzyskie nie muszą być podtekstem do trwania w zaparte przy czyimś
              zdaniu. Obiektywnie oceniam zdażenie i nie wydaje mi się zasadnym pchanie
              sprawy do sądu. Jakie Pan Garbowski umieszcza zdjęcia na swojej stronie i do
              jakiej grupy osób mnie zalicza, wydaje się być jego prywatną sprawą. Odnosząc
              się do mojej osoby kreujesz Edyto nie potrzebny tu wątek. Tyle w Tobie jadu, że
              jeszcze chwila i sam dostanę zawiadomienie:):) Czy w Was musi być tyle zawiści,
              że atakujecie kogoś komu się udało. Czy każda kariera musi mieć podtekst
              oszustwa w waszych oczach????Arek w taki sposób odnosząc się do zamiesczonego
              zdjęcia pokazuje jakąś wyższość. Czy określenie rolnik jest obraźliwe????
              Zapewne dopiero teraz ludzie się dowiedzieli, że na tym zdjęciu w ogóle jest i
              zdaje się, że zrobił wokół siebie wielki szum, który jeszcze może mu
              zaszkodzić, czego oczywiście bym nie chciał. Po co to wszystko??? Jaki będzie
              finał???? Jeśli chodzi o to żeby skłócić ludzi to jest na dobrej drodze.
              • Gość: Edyta Re: Do sądu barona SLD IP: *.ruh / *.ruh.isu.net.sa 01.02.06, 01:10
                Nie wiem jakie kontakty miedzy wami panują, ale z tego co widze na tym forum to
                stanowiliście dość wybuchową mieszankę :)
                Nie jest moją intencja przekonywanie na siłę do swoich opinii, chciałam
                przedstawić swoje wątpliwości, pytania jakie mi sie nasunely po przeczytaniu
                artykułu i postów.
                Jesli jestes przekonany Marynarzu o uczciwosci Pana Garbowskiego to ja tylko
                moge sie z tego cieszyć, bo to oznacza że można osiągnąć "sukces" własnymi
                siłami bez wszystkich świństw, brudów, kolesiostwa jakich jest pełno w naszym
                politycznym folwarku i nie tylko. Ale nie dziw sie ze ludzie nieufnie patrza na
                polityke bo wszyscy widzimy jak ona wyglada.
                Rozumiem ze broni sie swojego przyjaciela, bo sama bym tak uczyniła ale nie
                pisz prosze o obiektywiźmie, bowiem lepiej wykazać obiektywizm w słowach niż
                podkreślać na kazdym kroku, ze to co piszesz jest obiektywne...
                Ja obiektywna nie jestem i nie kryję tego... (kruchość mego umysłu mi na taki
                luksus nie pozwala)
                I jeszcze jedno, jesli ktos chce sie procesować to naprawde nie widze powodu
                zabraniać, wyśmiewać takich zachowań. Najwyżej przegra. Jego sprawa. Jesli Pan
                Garbowski w niczym nie uchybił to w czym problem? Zobaczymy co z tego wyniknie.
    • Gość: kika Re: Do sądu barona SLD IP: *.netcologne.de 28.01.06, 11:51
      Zgadazam się po wielokroć z opnią "marynarza". Panu Morce chyba rzeczywiście
      się troszeczkę pomieszało pod sufitem, może trudy studiowania mu nie służą...
      Jakoś tak dziwinie nasuwają się skojarzenia z Kubusiem Puchatkiem (bez obrazy)
      i wielkoscią jego rozumnku... Żenua. I to w "poważnej" niby gazecie???
    • Gość: kika Re: Do sądu barona SLD IP: *.netcologne.de 28.01.06, 11:57
      A swoją drogą pozazdroscić Platformie Obywatelskiej takich zwolenników...
    • Gość: d-tijo Re: Do sądu barona SLD IP: *.3vnet.pl 28.01.06, 12:14
      "barony" ,ale mocz to już trzymacie ładnie i nie popuszczacie w pampersiki?To
      łanie!To chyba jedyna cecha "barona"za, którą mozna go cenić.Ludzie to tylko
      polactwo siegneło dna ,nie dajmy się ogłupić.
      • Gość: irek Re: Do sądu barona SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 13:12
        Morka, KTO za twoimi plecami??? NIe zasługujesz na miano studenta.
      • Gość: leon Re: Do sądu barona SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:19
        Ja myślę, że mówiąc "baron z sld " ma się na myśli baran z sld. To wg mnie
        bardziej adekwatne i odpowiednie dla tych kmiotow.
    • Gość: Smart Re: Do sądu barona SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 13:59
      Przypomij sobie "prosty rolniku" jakie to zdjęcie wykorzystał Twój kochany
      lider Tusk, które pokazywał w spotach wyborczych, że niby to on ciężko pracował
      na wysokościach.
      Dla mnie jesteś nędznym nieudacznikiem, który chce zwórcić na siebie uwage!
      Student prawa? Jesteś żałosny...
    • bes6 Re: Do sądu barona SLD 28.01.06, 19:58
      Za sam wygląd obrażonego należy mu się minimum 2 tys.
    • Gość: lep-per Re: Do sądu barona SLD IP: *.chello.pl 28.01.06, 22:15
      Skąd się biorą takie buce jak Morka???
    • Gość: i to byli koledzy? Re: Do sądu barona SLD IP: 80.51.229.* 28.01.06, 23:23
      bez przesady co ten studencik prawa robił przez te kilka miesięcy od kiedy
      zdjęcie Grabowskiego pojawiło się na jego stronie www, chyba chłopaczek chce
      tanio stać się popularny , a poza tym jego ton, "..nie jestem żadnym rolnikiem,
      nie mam nic z tym wspólnego..", jakby się przed tym bronił i uważał to za jakąś
      zarazę, koleś kluczbork to wiocha a ty jesteś wieśniakiem, a to że nie masz
      krów, i tak nie zmienia faktu żeś burak, nie ma jak doj... komuś komu się udało
      w życiu
      • Gość: Wacek Do sądu barany z SLD ida po kolei... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 13:16
        Jedna afera za druga, juz lepiej powiazac sie aferami nie mogli. Skad tyle
        chamstwa i nienawisci do Morki??? Jesli Morka chce, to moze sie sadzic,
        dlaczego tylu "kolesiow" z SLD obraza tego czlowieka? Czy oni inaczej sie nie
        umieja odezwac? Okazuje sie, ze wszyscy reprezentuja ten niski, denny, z
        rynsztoka poziom, bo taka jest niestety prawda. Patrz wyzej!!!
        • Gość: Mack Re: Do sądu barany z SLD ida po kolei... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:21
          Trzymaj sie Pan, Panie Morka, ma Pan racje, nie ma sie co z takim dogadywac,
          mysle, ze sad przyzna Panu racje...zycze Panu tego.
      • Gość: Max Re: Do sądu barona SLD IP: 207.232.153.* 30.01.06, 07:51
        Chodzilem razem z Garbowskim i Morka do klasy i obaj byli rownymi kumplami,
        swietni sportowcy, a od Morki i sciagnac mozna było na matmie, spoko goscie,
        ale po tym co zrobil Garbowski to straciłem do niego szacunek, bo ja tez na tym
        zdjeciu jestem i gdybym byl w Polsce to sam bym go obil z otwartej, przegiol
        pale, smutne to lecz prawdziwe, a stego co sie dowiadywalem to morka pozew
        skladal juz w pazdzierniku wiec nie wiem dlaczego dopiero teraz o tym mowa ?
    • Gość: s;c Wspólnie na studniówce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 20:24
      Nie widzi mi sie, że Panowie mogli trzymać kiedykolwiek sztamę. Prędzej
      konkurowali ze sobą i podstawiali sobie haki. Wrażenie po przeczytaniu tego
      czegoś to - zarzenowanie. Panie Morka, wstydź się Pan. Jeżeli byliście kiedyś
      faktycznie kumplami to spotkaj się Pan z kolegą, wygarnij mu co się w takiej
      sytuacji należy i zakończ się kompromitować na oczach Opolan. Współczuje.
      • Gość: pingwin63 Re: Wspólnie na studniówce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:07
        nie używajcie już określenia BARON.toż to dla nas zwykłych ludzi określenie
        barana z sld.a on jak słyszy BARON to myśli ze jest kimś,taki dupek.
    • Gość: skr Re: Do sądu barona SLD IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.01.06, 01:15
      te rolnik zaczales juz kampanie dla swojej partii ???
    • Gość: gość Re: Do sądu barona SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 08:15
      Żenujące jest przedstawienie kolegów garbowskiego, pewnie wszyscy teraz siedzą
      w jego biurze i trzaskają posty najeżdżające na Morkę.

pewnie że chcielibyście aby załatwić to poza mediami, podanie rączek buzi buzi,

Poseł powinien być nieskazitelny i prawy i nie powinien naginać faktów do swoich
      potrzeb. Arek odważył się załatwić to na drodze prawnej i chwała mu za to, bo
      wtedy pewnie nikt by się nie zainteresował metodami jakie stosuje garbowski.

Garbowski to po prostu karierowicz i każdy to wie.
      • Gość: mani Re: Do sądu barona SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 08:41
        Racja po stokroć,

SLD i ich ludzie lubują się w manipulowaniu faktami.
        Myślą że sa ponad prawem, wystarczyło panie Garbowski po prostu zapytać kolegów
        na zdjęciu czy chcą być pana "rolniczą reklamówką" , ale tego Pan nie zrobił bo
        po co , przecież Panu wolno!!!??????? Chamstwo
        • Gość: kole Re: Do sądu barona SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 08:44
          współczuję kolegów Panie Morka
          • Gość: fury skąd tyle nienawiści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 10:02
            komentarze do artykułu pokazują ile jest zwykłej ludzkiej nienawiści ,
            ja rozumiem że ktoś sie może poczuć obruszony że Pan Morka "odważył się"
            zaprotestować przeciwko metodom Pana garbowskiego, ale niektórym to piana z gęby
            idzie.
        • Gość: met Re: Do sądu barona SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:20
          > SLD i ich ludzie lubują się w manipulowaniu faktami.
          > Myślą że sa ponad prawem, wystarczyło panie Garbowski po prostu zapytać kolegów
          > na zdjęciu czy chcą być pana "rolniczą reklamówką" , ale tego Pan nie zrobił bo
          > po co , przecież Panu wolno!!!??????? Chamstwo

Mysle, ze to wszystko jest jakims tragicznym nieporozumieniem. Ile zdjec pokazuje sie codziennie na necie i co ktos biega od razu do sadu bo poznal sie na zdjeciu sprzed kilku (nastu) lat - absurd. Poza tym kumple tak sobie nie robia, lepiej spotkac sie na ubitej ziemi i to zalatwic. A poza tym ile osob tak na prawde weszlo na strone Garbowskiego? Dziennikarze, znajomi, kumple, moze kilku wyborcow - taki moze byc bilans. Internet nie jest jeszcze az tak popularny w Polsce, nie przesadzajmy. A ten artykul i pozew do sad jest przykladem tego jak mozna z blachej sprawy zrobic afere na skale wojewodztwa.

Wrzucmy na luz ludzie, wrzucmy na luz, ja wiem, ze sa osoby ktorych zycie koncentruje sie na wylapywaniu takich niuansow, ale na litosc boska wiecej marginesu tolerancji i patrzenia na swiat z przymruzeniem oka.
          • Gość: right Re: Do sądu barona SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:32
            z przymrużeniem oka ????? wrzućcie na luz??
            o czym ty mówisz człowieku , tu chodzi nie o zyskaniu rozgłosu ale o zasady.
            Dlaczego jakiś polityk ma wykorzystywać czyjś wizerunek? bez pytania o zgodę???
            to jest właśnie okazja żeby takim "politykom" pokazać że muszą szanować prawo i
            innych ludzi.

• Gość: met Re: Do sądu barona SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:59
              > z przymrużeniem oka ????? wrzućcie na luz??
              > o czym ty mówisz człowieku , tu chodzi nie o zyskaniu rozgłosu ale o zasady.
              > Dlaczego jakiś polityk ma wykorzystywać czyjś wizerunek? bez pytania o zgodę???
              > to jest właśnie okazja żeby takim "politykom" pokazać że muszą szanować prawo i
              > innych ludzi.

O czym mowie? Np. o tym jarmuziewicz.wybory.net/galeria
              Czy ci ludzie ze zdjec pozywaja do sadu Jarmuziewicza? Czy Jarmuziewicz to tez wg. ciebie "polityk". Chyba potrzeba ci zimnego prysznica. Ochlon czlowieku z zasadami (Boze tacy to sa upierdliwi).
              • Gość: luz Re: Do sądu barona SLD IP: *.ruh / *.ruh.isu.net.sa 30.01.06, 18:51
                moze sie myle ale w tej sprawie chyba chodzi o cos innego...
                Wyobraz sobie ze na stronie jarmuziewicz.wybory.net/galeria obok zdjecia na
                samej górze po prawej (grupka maratonczykow) widnieje komentarz.
                Jarmuziewicz solidaryzuje sie z mniejszosciami seksualnymi, prosta analogia. No
                ja bym sie chyba wkurzyl konkretnie,gdyby ktos sie ze mna fotografnął a potem
                mnie od gejów wyzywał, a przeciez jestm maratonczyk i w takim charakteze na tym
                zdjeciu pozowalem... Garbowski chyba zrobil ze swoich kumpli rolnikow i to ich
                wkurzylo...
                • Gość: met Re: Do sądu barona SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 07:40
                  > ja bym sie chyba wkurzyl konkretnie,gdyby ktos sie ze mna fotografnął a potem
                  > mnie od gejów wyzywał, a przeciez jestm maratonczyk i w takim charakteze na tym
                  >
                  > zdjeciu pozowalem... Garbowski chyba zrobil ze swoich kumpli rolnikow i to ich
                  > wkurzylo...

To jest chyba kiepskie porownanie ;D ale rozumiem o co chodzi. Tak nawiasem, jesli jest prawda co piszesz, ze zrobil z nich rolnikow i to jest bezposrenia przyczyna pozwu, to przyczyna wydaje mi sie troche infantylna.
              • Gość: gość 2 tys dla PAH IP: *.atol.com.pl 30.01.06, 22:41
                ale część ludzi to tumany i burasy. przeciez on nie chce tych 2 tysięcy dla
                siebie tylko na rzecz Polskiej Akcji Humanitarnej. wy czytać barany nie
                potraficie czy czerwona gwiazda wam mózgi zamuliła ???

a jesli chodzi o jakieś tam galerie jarmuziewicza to on nie pisze przykładowo o
                korzeniowskim że kontakty z kulturystami wpłynęły na jego życie , czy to jest
                tak trudno zrozumiec
                Politycy lubuja sie w doszukiwaniu szczegółów (Patrz przykład dziadka tuska)
                cieszę sie że teraz znalazł sie jakiś człowiek nie polityk, który zrobi to samo
                ale w stosunku do polityka.
                Panie Morka jestem z Panem,
                • Gość: met Re: 2 tys dla PAH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 07:55
                  > ale część ludzi to tumany i burasy. przeciez on nie chce tych 2 tysięcy dla
                  > siebie tylko na rzecz Polskiej Akcji Humanitarnej. wy czytać barany nie
                  > potraficie czy czerwona gwiazda wam mózgi zamuliła ???

A ja mysle, ze pomylily ci sie epoki: ta dzisiejsza i te sprzed 1989 roku. Nie mam nic do do 2 tys. na rzecz PAH, kompletnie...

> a jesli chodzi o jakieś tam galerie jarmuziewicza to on nie pisze przykładowo o
                  > korzeniowskim że kontakty z kulturystami wpłynęły na jego życie , czy to jest
                  > tak trudno zrozumiec

Uwazam, ze to ty masz problem z czytaniem tekstu i to ze zroumieniem. Cyt z artykulu: "- Wykorzystał mój wizerunek w imię partykularnego politycznego interesu. Po pierwsze, dokonał nadużycia, bo mój wizerunek jest chroniony, nie można go wykorzystywać bez mojej zgody - zaznacza Morka."
                  Dalej rzeczywiscie jest tekst o prostych rolnikach itd. nie przecze, ale Morce chodzilo raczej (i w pierwszej kolejnosci) o wykorzystanie swojego wizerunku.
                  A poza tym to zdjecie jest sprzed kilkunastu lat, jest czarno-biale, a na nim sa osoby, ktore nawet ciezko zidentyfikowac. I co myslisz, ze dzisiejsi kuple Morki albo znajomi z pracy, widzac to zdjecie od razu go poznaja i beda krzyczec: O Morka, Morka. Smieszne...
    • Gość: ag Re: Do sądu barona SLD IP: *.atol.com.pl 30.01.06, 20:21
      za 2 tys. dać mu co to za facet że mając już 27 lat jeszcze studiuje ,
      cholernie zdolny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka