Dodaj do ulubionych

Sprawdzenie Behemota

IP: *.pl / 217.173.202.* 29.01.06, 18:56
Behemocie!
Możesz sprawdzić swoją wiedzę n.t. wiekopomnego dzieła MIchała Afanasjewicza
pod adresem:
www.rian.ru/victorina/42595473.html
Ja wysiadam, ale spróbuję jeszcze raz.
Powodzenia!
Obserwuj wątek
    • Gość: behemot Re: Sprawdzenie Behemota IP: 217.153.196.* 31.01.06, 00:11
      Dzięki Mleszaniec za linka.Fajna rzecz, tez mi trochę nastręczyła kłopotów.
      • Gość: rusofil Re: Sprawdzenie Behemota IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 31.01.06, 01:52
        fajna stronka, az sie boje co tu sie rozpeta jak nasi pseudonarodowcy z ratusza
        wypatrza, ze my sie tu podniecamy cyrylica :)
      • Gość: MIeszaniec Re: Sprawdzenie Behemota IP: *.pl / 217.173.202.* 31.01.06, 17:01
        To tylko taki mały quiz. Przypuszczam, że w rosyjskich zasobach internetowych
        jest wiele takich. Cały Bułhakow w oryginale jest dostępny na serwerze
        www.lib.ru/BULGAKOW/. Aczkolwiek, w przypadku "Mastiera i Margarity"
        tłumaczenie Ireny Lewandowskiej i Witolda Dąbrowskiego jest tak perfekcyjne, że
        nie jest koniecznym czytanie w oryginale. Sam przeczytałem i to i to, i
        sprawdzałem tłumaczenia w najbardziej wyrafinowanych momentach.
        Teraz Rosjanie zrobili jakąś miniserialową ekranizację telewizyjną, która
        wywołała tam duży oddźwięk. Widziałem jakieś fotosy i trzeba przyznać, że
        casting (gęby!) był niezły. Rosjanie mówią, że ponoć FXs (special effects) nie
        wyszły najlepiej, a trudno zrobić film "M&M" bez FXów. Za dużo tam fruwało
        rzeczy i istot, do latania nie stworzonych. Na nasze nieszczęście, jedynie
        słuszna TVP pod wodzą pisuaru z pewnością tej ekranizacji nie zakupi. A szkoda!
        Teraz muszę sobie poszukać jakiegoś czeskiego quizu ze "Szwejka" i pewnie też
        okaże się, że znam mojej ulubionej lektury, tak jak powinienem.
        • Gość: eeeeep ! Re: Sprawdzenie Behemota IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 17:50
          Miszszu, ale ossochozzi ?
          • Gość: MIeszaniec Re: Sprawdzenie Behemota IP: *.pl / 217.173.202.* 31.01.06, 21:44
            > Miszszu, ale ossochozzi ?
            Messerem, inaczej niż w powieści, na naszym forum jest Behemot.
            A chodzi o ten tramwaj, co nie chodzi,
            a może o ten tramwaj, który obciął głowę MIchałowi Aleksandrowiczowi Berliozowi.
            Faktem jest, że połączenie tramwaju, komsomołki i oleju słonecznikowego kończy
            sięzwykle fatalnie.
        • Gość: ## Re: Sprawdzenie Behemota IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 31.01.06, 18:09
          Рассказы

szto eto
          • Gość: MIeszaniec Re: Sprawdzenie Behemota IP: *.pl / *.pl 31.01.06, 21:48
            Учитесь иностранным языкам. To je moc užitečne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka