Gość: MIeszaniec IP: *.pl / 217.173.202.* 29.01.06, 18:56 Behemocie! Możesz sprawdzić swoją wiedzę n.t. wiekopomnego dzieła MIchała Afanasjewicza pod adresem: www.rian.ru/victorina/42595473.html Ja wysiadam, ale spróbuję jeszcze raz. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: behemot Re: Sprawdzenie Behemota IP: 217.153.196.* 31.01.06, 00:11 Dzięki Mleszaniec za linka.Fajna rzecz, tez mi trochę nastręczyła kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rusofil Re: Sprawdzenie Behemota IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 31.01.06, 01:52 fajna stronka, az sie boje co tu sie rozpeta jak nasi pseudonarodowcy z ratusza wypatrza, ze my sie tu podniecamy cyrylica :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIeszaniec Re: Sprawdzenie Behemota IP: *.pl / 217.173.202.* 31.01.06, 17:01 To tylko taki mały quiz. Przypuszczam, że w rosyjskich zasobach internetowych jest wiele takich. Cały Bułhakow w oryginale jest dostępny na serwerze www.lib.ru/BULGAKOW/. Aczkolwiek, w przypadku "Mastiera i Margarity" tłumaczenie Ireny Lewandowskiej i Witolda Dąbrowskiego jest tak perfekcyjne, że nie jest koniecznym czytanie w oryginale. Sam przeczytałem i to i to, i sprawdzałem tłumaczenia w najbardziej wyrafinowanych momentach. Teraz Rosjanie zrobili jakąś miniserialową ekranizację telewizyjną, która wywołała tam duży oddźwięk. Widziałem jakieś fotosy i trzeba przyznać, że casting (gęby!) był niezły. Rosjanie mówią, że ponoć FXs (special effects) nie wyszły najlepiej, a trudno zrobić film "M&M" bez FXów. Za dużo tam fruwało rzeczy i istot, do latania nie stworzonych. Na nasze nieszczęście, jedynie słuszna TVP pod wodzą pisuaru z pewnością tej ekranizacji nie zakupi. A szkoda! Teraz muszę sobie poszukać jakiegoś czeskiego quizu ze "Szwejka" i pewnie też okaże się, że znam mojej ulubionej lektury, tak jak powinienem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeep ! Re: Sprawdzenie Behemota IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 17:50 Miszszu, ale ossochozzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIeszaniec Re: Sprawdzenie Behemota IP: *.pl / 217.173.202.* 31.01.06, 21:44 > Miszszu, ale ossochozzi ? Messerem, inaczej niż w powieści, na naszym forum jest Behemot. A chodzi o ten tramwaj, co nie chodzi, a może o ten tramwaj, który obciął głowę MIchałowi Aleksandrowiczowi Berliozowi. Faktem jest, że połączenie tramwaju, komsomołki i oleju słonecznikowego kończy sięzwykle fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ## Re: Sprawdzenie Behemota IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 31.01.06, 18:09 Рассказы szto eto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIeszaniec Re: Sprawdzenie Behemota IP: *.pl / *.pl 31.01.06, 21:48 Учитесь иностранным языкам. To je moc užitečne. Odpowiedz Link Zgłoś