Dodaj do ulubionych

Nacjonalizm moją drogą

02.02.06, 22:06
...O obcokrajowcach piszą: "Pragniemy, by nasz kraj był jednolity
narodowościowo. Ci, którzy się osiedlili na naszej ziemi, niech wrócą do
swoich ojczyzn. Nie chcemy ich skrzywdzić, ale nie stać nas na utrzymywanie
obcych"....

Ciekawe, że co bardziej zradykalizowany Ślązak na Górnym Śląsku myśli
podobnie. Tyle że Brzeg to nie O/S. ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Nacjonalizm moją drogą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 09:16
      Tomaszu W. ty też się różnisz od innych biologicznie i psychologicznie. Nikt
      nie karze ci popierac homoseksualistów - TOLERANCJA nie polega na tym, ze
      przyjmujesz czyjeś poglądy, ale że szanujesz to, ze ktoś je ma. I nie odbierasz
      im takiego prawa. Ja toleruje to, że nie uważasz homoseksualistów za
      normalnych, ale nie podoba mi się to, ze robisz komus krzywde - wyzywając go i
      grożąc mu.
    • Gość: BRO Re: Nacjonalizm moją drogą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 10:25
      stefan_ems napisał:

> ...O obcokrajowcach piszą: "Pragniemy, by nasz kraj był jednolity
      > narodowościowo. Ci, którzy się osiedlili na naszej ziemi, niech wrócą do
      > swoich ojczyzn. Nie chcemy ich skrzywdzić, ale nie stać nas na utrzymywanie
      > obcych"....
      >
      > Ciekawe, że co bardziej zradykalizowany Ślązak na Górnym Śląsku myśli
      > podobnie. Tyle że Brzeg to nie O/S. ;-)

Ze podobnie mysli co bardziej zradykalizowany Slazak to dobrze czy zle?
      Artykul Gazety nie pozostawia cienia watpliwosci co do oceny czynow tego mlodego
      czlowieka. Jak Ty to oceniasz nie jestem pewien.
      Moglbys to troche rozjasnic Stefanie?

Pozdrawiam
      BRO
      • stefan_ems Re: Nacjonalizm moją drogą 04.02.06, 00:14
        Gość portalu: BRO napisał(a):

> Ze podobnie mysli co bardziej zradykalizowany Slazak to dobrze czy zle?
        > Artykul Gazety nie pozostawia cienia watpliwosci co do oceny czynow tego mlodeg
        > o
        > czlowieka. Jak Ty to oceniasz nie jestem pewien.
        > Moglbys to troche rozjasnic Stefanie?
        >
        > Pozdrawiam
        > BRO

A co tu rozjaśniać? Odpowiedź jest oczywista! Chciałem tylko podkreślić, że na
        Górnym Śląsku różne wszechpolackie zarazy nie mają wyłączności na "nacjonalizm".
        Oczywiście mam nadzieję, że nie będziemy ani o tym czytać ani tym bardziej
        doświadczać.
        Pzdr.
    • Gość: MIeszaniec Re: Nacjonalizm moją drogą IP: *.pl / 217.173.202.* 03.02.06, 16:20
      > Ciekawe, że co bardziej zradykalizowany Ślązak na Górnym Śląsku myśli
      > podobnie. Tyle że Brzeg to nie O/S. ;-)
      Stefanie! Nic w tym ani dziwnego nie ma. Nacjonalizm i ksenofobia lęgną się
      wszędzie.
      Obrzydliwe jest to, że tacy ludzie nic do wspólnoty nie wnoszą, natomiast są
      groźni dla jej członków, bo dążą do odebrania im nie tylko wolności, ale i
      majątku, zdrowia i życia i często to niestety im się udaje.
      Ci ludzie stanowią oczywiste zagrożenie dla innych.
      Faszyzm powinien być dokładnie zdefiniowany i nie powinno być takich sytuacji,
      że sędzia zamiast sadzać faszystów do więzienia, to musi rozpatrywać ich skargi
      o pomówienie o faszyzm.
    • Gość: Proxy Do Stefana_ms IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.02.06, 19:03
      ... no kurcze nie wiem o czym ty piszesz i o co tak wogóle chodzi???
      Oświeć mnie bo nie kumam.
    • katharyna Re: Nacjonalizm moją drogą 03.02.06, 20:49
      A mnie zastanowiły następujące zdania artykułu :

"Tomka znają też ludzie z antyfaszystowskiego stowarzyszenia "Nigdy Więcej". W
      tzw. "Brunatnej Księdze", kronice incydentów na tle rasistowskim i
      ksenofobicznym, odnotowany jest kilkakrotnie".

Po wczorajszej histerycznej nagonce medialnej GW i nnych mediów z TV włącznie
      rozpętanej z powodu istnienia gdzieś w internecie jakiejś listy polskich
      lewaków, gejów i feministek , na której podobno znaleźli się m.in. M.Ogórek, K.
      Sienkiewicz i inni - jej nieznanych autorów cały dzień w radiu oszołomów TOK-
      FM odsądzano od czci i wary. Obwołano ich ad hock faszystami (pewnie
      słusznie ! )i wzywano do podjęcia wobec nich natychmiastowych czynności
      prokuratorskich.

A tutaj, co mamy - takie same listy ( kroniki ) tylko że robione przez
      podobnych im faszystom - lewaków. Czyżby były z góry uważane za nic nie
      znaczące, normalne i mniej groźne? Dlaczego mniej groźne ? Listy te prowadzone
      są jak przypuszczam z tych samych najniższych pobudek co tamte "wczorajsze" i
      przez równie nadgorliwie reagujące organizacje lewackich dewiantów w odwecie,
      za uświadomienie im ich grzesznego, prowokacyjnego wyboru między dewiacją a
      normalnością ? Dlaczego autor artykułu w GW także w tym wypadku nie dopatrzył
      się widocznych z n a m i o n tępionego słusznie - faszyzmu ? Czyżby zmylił go
      i uspokoił przymiotnik stoważyszenie "antyfaszystowskie" służący za listek
      figowy i parasol ochronny, tym organizacjom ? Przecież prawdziwy faszyzm zawsze
      był socjalistyczny, czyli lewicowy i kocha lewicę. Bez niej nie może istnieć.Bo
      lewicowe są i zawsze były jego hasła i korzenie. (W PRL - propaganda ze
      zrozumiałych powodów wmawiała wszystkim, ze to skarajna prawica. Jak by to
      wygladało gdyby zaczęto wtedy mówić prawdę że faszyzm jest lewicowy).

Warto by się tym kronikom bliżej przyjżeć. Tak dla świętego spokoju.
      Nie wszystkie pewnie są niewinne, niegroźne i zgodne z prawem (np. bezprawnie
      mogą zawierać chronione dane osobowe itd.)
      Sadzę, że okazywany brak reakcji na każde ujawniane listy proskrypcyjne , czyje
      by nie były - oznaczać może jedynie niezrozumiałą i groźną zgodę, na dalsze
      tolerowanie istnienia w naszym kraju osób które wobec prawa - mają być równe a
      inne (bo trendy )równiejsze.

• katharyna Re: Nacjonalizm moją drogą 03.02.06, 20:56
        miało być stowarzyszenie - nie inaczej.
        • Gość: klement Re: Nacjonalizm moją drogą IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 11:28
          Tiaaaaaa.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka