Dodaj do ulubionych

Poczta gwiżdże na klientów

• ironkas1 Re: Poczta gwiżdże na klientów 08.02.06, 13:48
      Ja czekam na przesylke priorytetowa 3 tygodnie. I nie jestem z Opola, tylko z
      Belchatowa, a Swieta juz dawno za nami. Szkoda slow, poza tym to nie pierwszy
      raz. I dotyczy nie tylko paczek. List szedl do mnie priorytetem 4 dni (z
      Belchatowa do Warszawy). To okradanie nas z pieniedzy. Kiedys normalne paczki
      szly kilka dni, pozniej kilkanascie, wiec wszyscy zaczeli wysylac priorytetem.
      Poniewaz coraz wiecej ludzi wybieralo te forme przesylki, poczta zaczela ich
      olewac. Tym sposobem mamy ten sam czas, co wszesniej, tyle ze 3 razy drozej.
    • Gość: zepsuta paczka !!! Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.icpnet.pl 08.02.06, 14:06
      no i jeszcze traktowanie paczek jest masakryczne, wysylam kasetke, pakuje ja do
      niby to bezpiecznej koperty z babelkami no i co ??? i dociera do adresata w
      kawalkach !!! oni to chyba przerzucaja spychem czy co ?? a priorytet doszedl po
      ponad tygodniu !!! zenada !!!
    • mesmeredia Re: Poczta gwiżdże na klientów 08.02.06, 14:22
      Ciekawy argument: "pracują tylko od 7 do 15", a jak mają pracować? Normalnie
      czyli po kilkanaście godzin dziennie bez wypłaty nadgodzin? Jeżeli jest potrzeba
      zatrudnienia dodatkowych pracowników to się ich zatrudnia a nie przywala robotę
      już pracującycm albo olewa całą sytuację jak to mamy w tym przypadku. Ale
      przecież to Polska. Tutaj jeszcze trzeba okraść co bardziej "wyglądające" przesyłki.
      Na szczęście osiedlowa listonoszka jest kobietą, która naprawdę pracuje i nie
      zostawia awizo w skrzynce bez pojawienia się pod drzwiami.
      Za to z firmami kurierskimi też jest super. Nie będę podawać nazwy ale kilka
      razy zdarzyło mi się, że osoba na infolinii zapomniała przekazać moje zgłoszenie
      do kierowcy i przesyłka która miała dojść w ciągu 2 dni, poszła w ciągu jednego,
      tokiem indywidualnym superekspresowym po opłacie dziesięciokrotnie wyższej niż
      zapłaciłabym, gdyby panienka info przekazała. Z usług firmy zrezygnowałam. teraz
      są wprowadzane numery zgłoszeń i inne bajery ale czy ma to wpływ na
      skrupulatność? Skąd...
      I.
      • Gość: Andy Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.netcontrol.pl 08.02.06, 14:39
        Widze jednak samych szczęściarzy na tym forum. Przesyłki jednak do nich
        dotarły. W zeszłym roku POczta ptrzywłaszczyła sobie jedynie 5 moich
        przesyłek....
    • Gość: Clash Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.spray.net.pl 08.02.06, 14:52
      Jeszcze gorzej jest z listami zwykłymi a tymi operatorzy wysyłają faktury za
      telefon ,prąd , banki - wyciągi. Do mnie dociera średnio 10% przesyłek w
      roku .Miasto stołeczne Warszawa - śmiechu warte. Poczta twierdzi że za listy
      zwykłe nie odpowiada . Trzy skargi składałem i nic . Listy polecone zawsze
      muszę odbierać osobiście - listonosz nosi wyłącznie wypełnione awiza , często
      nawet z adnotacją awizo powtórne chociaż u mnie w domu zawsze ktoś jest !
      Ostatnio nawet poczki zaczęli zostawiać u ochrony budynku - mniej roboty a
      odpowiedzialność żadna ! Przecież nawet bym nie wiedział , że paczka doszła .
      • Gość: szwedka Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.ias.bredband.telia.com 08.02.06, 15:18
        Podalam przez znajoma jadaca do POlski list do kolezanki w Szczecinie,
        aby tylko wrzucila do skrzynki, bo list byl ofrankowany.

Jako nadawce podalam adres cioci w Warszawie, nie moj szwedzki adres.
        Nie mam zwyczaju wysylac pieniesdzy w listach, ale tym razem wlozylam 10 zl
        (balam sie ryzykowac wiecej), aby kolezance zwrocic choc koszty znaczka.

List zostal wrzucony w Piasecznie pod Warszawa 6 stycznia.
        Kolezanka otrzzymala go 17 stycznia, ze sladami otwierania
        i oczywiscie bez 10 zl!!!

Kiedy opisalam te historie na jednym z forow, to ktos odpisal ze to
        nieprawda, a ja tylko szkaluje Polske!
    • gazetunia Re: Poczta gwiżdże na klientów 08.02.06, 15:39
      Przecież opole to wies gdzie pocztę rozwozi się rowerami, trzeba poczekać aż
      śnieg stopnieje hehe województwo hehe
    • Gość: kryna2o Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.tvk.torun.pl 08.02.06, 16:47
      Zgadzam się!Paczka priorytet nadana w urzędzie pocztowym kilka ulic dalej w tej
      samej miejscowości,do adresata doręczona po czterech dniach!!!!!!!
    • Gość: AndrzejeG Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.kalisz.mm.pl 08.02.06, 17:54
      Często korzystam z usług firm kurierskich i odpowiedź jest prosta.
      U nich to niemożliwe.
    • Gość: gmork Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.isk.net.pl / *.devs.futuro.pl 08.02.06, 18:06
      Poczta Polska i TP S.A. dwa molochy, które mają gdzieś klienta. Na szczęście z usług obu tych firm coraz łatwiej jest zrezygnować, bo konkurencja się stara.

Niestety jeśli chodzi o pocztę, przesyłki w prywatnych firmach kurierskich są nadal dość drogie. Ale lepiej zapłacić więcej i mieć list czy paczkę dostarczone na czas, niż za niewiele mniejsze pieniądze otrzymać świerze ciasteczka od mamusi po....miesiącu :/
      • Gość: ik40 Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 18:27
        wlasnie czekam na list polecony priorytetowy nadany 9.01 ze Srodmiescia na Prage ( wszystko
        oczywiscie w Warszawce ), wiem, ze po drodze jest Wisla i woda brrrrrr zimna, ale teraz juz woda
        zamarzla to moze uda sie doniesc ten list do mnie???????
        czy poczta odpowiada materialnie za niedostarczony list polecony priorytetowy- czekam juz miesiac ???
    • Gość: Okradziona Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 18:35
      Mój priorytet dotarł na czas, tyle, że poczta wymieniła zawartość paczki. Jedym
      słowem zostałam okradziona! Moje reklamacje na nic się zdały. Ja swoje, oni
      swoje, jakby w ogóle nie czytali moich argumentów. Opakowanie ponacinane, brak
      zawartości, ale kradzieży nie było.Usługa została wykonana. Pamiętajcie, aby
      otwierać paczki na poczcie!!!
    • Gość: spedytor Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: 62.233.185.* 08.02.06, 19:11
      DHL, GLS, SCHENKER, UPS i inne firmy kurierskie i wszystko jasne,
      po co isc na poczte to strata czasu
    • makoto Re: Poczta gwiżdże na klientów 08.02.06, 20:43
      Tylko dwa przykłady z ostatniego czasu:

23 grudnia wysłałem paczkę priorytetową za potwierdzeniem odbioru. Paczka dotarła do adresata 4 stycznia, potwierdzenie 10 stycznia.

12 stycznia mi wysłano paczkę priorytetową... i czekam... czekam... mamy 8 stycznia może za pół roku dojdzie, no chyba, że ją ukradli.

Nie mogę się doczekać pojawienia się konkurencji dla naszej kochanej Poczty Polskiej(wstyd mi, że używa przymiotnika "polskiej").

O obsłudze nie będę nawet wspominał.

Mam tylko nadzieje że się to wkrótce zmieni.

Pozdrawiam.
    • Gość: listonosz...jeszcz Poczta gwiżdże na klientów... IP: *.microchip.net.pl 08.02.06, 20:59
      W zeszłym roku nastapiła poważna reorganizacja przedsiebiorstwa. Długo by sie
      rozpisywac na czym ona polegała.
      W tej chwili wszyscy jesteśmy świadkami, a niektórzy z nas także uczestnikami
      bałaganu i dezorganizacji z tego wynikających. Jest
      to jedyne i prawdziwe wytłumaczenie tego co dzieje się aktualnie w tej firmie.
      Do czasu zmian było jako tako. Owszem przytrafiały
      sie wpadki tak poważne jak i drobne, nie była to jednak totalna katastrofa na
      tak wielką skalę. Do pewnego momentu wydawało mi
      sie, że jest to efekt powierzenia tak wielkiego przedsięwzięcia jak
      reoragnizacja praktycznie najwiekszego przedsiebiorstwa w
      kraju ignorantom, bądz biurkowym teoretykom. Teraz jednak jestem przekonany o
      świadomym działaniu, w wyniku którego wszystko
      zmierza ku dawno już wytyczonemu celowi. Ten cel to poprzez zniechęcenie
      klienta do korzystania z usług P.P., zmniejszenie zysku,
      a w konsekwencji tego przedstawienie argumentu, że jedynym lekarstwem na
      zaistniała sytuacje jest jakakolwiek forma pozbycia się
      finansowego balastu (sprzedaz, prywatyzacja, podział na mniejsze firemki
      zgodnie z zasadą "nowe zarządy, stare figury"). Wszelkie
      ruchy mające uzdrawiać kulejący system są zasłona dymną, bardziej krepuja niz
      pozwalaja wydobyc sie z bagna.
      Na marginesie- założę się że wszelakie druki reklamowe, a zwłaszcza te nadawane
      przez METRO AG (Praktiker, Real, Media Markt, Saturn) docieraja do skrzynek
      regularnie i bez opóznień... Oto sa priorytety Poczty Polskiej.
    • Gość: gość CHWALĘ SOBIE POCZTĘ PODMIEJSKĄ IP: *.lodz.msk.pl 08.02.06, 21:49
      Zgadzam się, ze z przesyłkami jest róznie.Zginęła nam paczka z książkami warymi
      ok.250 zł.Wypłacono bodaj 100 zł.Można jednak było wysłać wartościową.Nasza
      wina.Mieszkamy w dużym mieście ale na rogatkach i korzystamy teraz z
      podmiejskiej poczty.Bardzo miła obsługa.Poradzą , nie denerwują się obslugując
      starsze osoby.Wszystko zależy od nas samych , od ludzi za biurkiem.
    • Gość: elv Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 22:16
      do Wawy listy idą ponad tydzień... no comment
      no i oczywiście na żadnej poczcie nie udało mi się zapłacić kartą

z niecierpliwością czekam na konkurencję ;)
    • Gość: lulubi Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.chello.pl 08.02.06, 23:00
      W okresie grudzień-styczeń list priorytetowy z Warszawy do Krakowa dochodził po
      około DWÓCH tygodniach!!! Paczka zwykła na tym samym odcinku doszła po trzech
      tygodniach. A stara lampucera w okienku potrafi obsługiwać klientów z bułą w
      łapie. Oczywiście jak odstoisz swoje - minimum 30 minut...
      PS Firmy kurierskie też potrafią wykręcać podobne numery - zwłaszcza Masterlink
      oraz czasami DHL.
    • Gość: KrS CHAMY i tyle !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 23:28
      Ciagle gina paczki, a nawet listy polecone, zlodziejstwo !!!!!!!!
    • Gość: Niunia Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.06, 23:36
      Ja natomiast 2 lutego otrzymałam do ręki od listonosza awizo. Zgadzał się tylko
      adres, nie znam nawet człowieka, do którego miał ten przekaz pieniężny trafić
      (swoją drogą ciekawe dlaczego po jakieś pieniądze trzeba iść na pocztę- nie może
      ich doręczyć listonosz??). Kiedy powiedziałam listonoszowi, że nikt taki tu nie
      mieszka, wzruszył tylko ramionami i zostawił mi to awizo. Poszłam więc na pocztę
      wyjaśnić sprawę. Pani w okienku stwierdziła, że jest to awizo z... listopada i
      teraz nie ma żadnego przekazu na ten adres :)) Do tej pory nie rozumiem jak to
      się mogło stać- chyba mają tam totalny bałagan...
    • Gość: montezuma Pracowałem na poczcie. IP: *.range86-137.btcentralplus.com 09.02.06, 00:18
      Pracowałem tam i zgadzam sie z głosem z artykułu, że właśnie tak jest o
      zarządzaniu firmą. Młodzi i wyształceni pracują od 7 do 15 i resztę mają gdzieś
      i potem zwala się na ostatnie ogniwo mówiąc, że jest za mało wydajne.
      Pracowałem jako listonosz i wiem, o czym mówię. Obładowuje się ich jak
      wielbłądy, ciągle coś dodaje, wymyśla idiotyczne i śmieszne normy, dowala
      reklam do tego i kaze się wyrobić. Ja notorycznie pracowałem do 17/18 wieczorem
      (czasem dłużej), ale nigdy nie zobaczyłem w przeciągu tych trzech lat złamanego
      grosza za nadgodziny, ani nawet dziękuję. Natomiast za to, że miałem ciężki
      rejon i się nie wyrabiałem, dostałem jeszcze dwie ulice więcej...Nigdy ich nie
      zrobiłem, bo się zwolniłem i nie żałuję. Teraz zarabiam duużo więcej i
      mniejszym kosztem. Szkoda tej firmy, bo żywię jakąś sympatię do niej, możę
      dlatego, że jest państwowa, ale jak ługo można znosić żerowanie na tym
      kapitale, tradycji i przywiązaniu ludzi do tego, co nasz, poslkie i tak dalej.
      Niech się to zawali w cholerę, żeby ci z góry zaczeli myśleć. Pozdrowienia dla
      wszystkich listonoszy! Trzymajcie się i się nie dajcie leniom z góry!
    • Gość: markusek3 Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: 5.6.2R* / *.cg.shawcable.net 09.02.06, 01:10
      Paczka wyslana z Kanady do Grecji idzie dwa do trzech dni.
    • Gość: xxx Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 02:34
      a ja nie mogę narzekać na pocztę
      mieszkam na podkarpaciu , i w mojej miescinie to pocztowcy chodzą jak
      w szwajcarskim zegarku , na priorytet max 2 dni a przeważnie 1 a kupiłem już
      ponad 100 rzeczy .......
      • Gość: Jaka Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 20:46
        We wrześniu 2004 wysłałam z USA kartkę z życzeniami urodzinowymi dla krewnego w
        Brzozowie na Podkarpaciu.Do dziś jej nie dostał!!! Pewnie ktoś sądził, że
        znajdzie tam dolary i srodze się zawiódł.
    • Gość: barbara do Zacietego! IP: *.bbtec.net 09.02.06, 05:51
      Szukasz adresow osob okradzionych? Oto moj e-mail:barbarakorcala@hotmail.com
      Kilkanascie poczek, ktore wyslalam z Japonii "wyparowalo".Nawet przesylki
      nadane Pocztex-em so otwierane i gina rzeczy. To sa niesychane na swiece
      sytuacje. Az mi wstyd przyznac sie, ze jestem Polka. Pisalam o tym na Forum.
      kilka osob z innych krajow rowniez mialo takie doswiadczenia w Polsce. Moze
      wreszcie ktos zajalby sie ta sprawa.
      W komunizmie rzeczy ginely i nadal nic sie z tym nie robi i nie zmienia. Moze
      trzeba by napisac do Brukseli, zeby nas wywalili z tej Wspolnoty Europejskiej,
      bo do piet im nie dorownujemy i nie doroslismy do poziomu partnera Jestesmy
      malutkimi Polaczkami, ktorym rece sie poca na widok adresu zagranicznego na
      przesylce.
    • alex-alexander Re: Poczta gwiżdże na klientów 09.02.06, 07:24
      Nalezy wybaczyc poczcie. Poczta Polska nie wiedziala, ze w grudniu bede swieta
      Bozego Narodzenia. Badzcie wyrozumiali. Ponadto w Polsce malo kto wie, ze w
      zimie, w tej czesci Europy pada snieg i wala sie dachy na ludzi, na golebie.
      • Gość: kara Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.sopot.wirt.pl / *.sopot.wirt.pl 09.02.06, 08:05
        ja wysłałam koło 19 grudnia paczkę priorytetową z sopotu do starokrzepic.
        ważyła kolo kilograma, nie doszla do dziś.... fakt, nie "poleciłam" jej,ale mam
        świadków bo dałam ją do okienka, przy mężu i szwagierce. nie spodziewałam się
        że nadal kradną.

• Gość: Arcyma Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.petrus.com.pl 09.02.06, 09:11
      Ja mialem podobny problem z listem wartosciowym, ktory wyslalem do Nieniec. Po
      3,5 mca poczta oddala mi rownowartosc listu bo im gdzies zaginol. A co z
      pieniedzmi, ktore musialem wydac na polecony priorytet listu wartosciowego i
      pieniedzmi jakie starcilem czekajac te 3mce na wyjasnienie sprawy !?! Za nie
      wywiazanie sie z umowy powinni chociaz zwrocic mi koszty przesylki, a ja
      dostalem tylko rownowartosc listu.
    • mahir Jak zapewne wiele ludzi zauważyło 09.02.06, 09:51
      poczta to taka zbieranina rodzin i przyjaciół. Jedna na której bywam z racji
      urody pracowników daje podstawy aby domniemywać że zawładnęła nią jakaś rodzina.
      I nie muszę chyba mówić że klienta mają raczej w głębokim poważaniui.
      Zastanawiam się też jak to jest że pocztaj jako instytucja państwowa od wielu
      lat sponsoruje pracownikom szkoły, studia itp.? Jakiś przytułek dla ubogich?
      • Gość: Adaś Re: Jak zapewne wiele ludzi zauważyło IP: *.torun.mm.pl 09.02.06, 11:20
        mahir napisał:

> poczta to taka zbieranina rodzin i przyjaciół. Jedna na której bywam z racji
        > urody pracowników daje podstawy aby domniemywać że zawładnęła nią jakaś rodzina
        > .
        ...> I nie muszę chyba mówić że klienta mają raczej w głębokim poważaniui.
        > Zastanawiam się też jak to jest że pocztaj jako instytucja państwowa od wielu
        > lat sponsoruje pracownikom szkoły, studia itp.? Jakiś przytułek dla ubogich?

Ja pracuję na poczcie, studiuję i mi nikt niczego nie sponsoruje, więc nie
        pier**l głupot. Nieraz zdarzają się takie przypadki ale z rzadka. To po pierwsze.

A co do wszystkich zażaleń. Moge powiedzieć tylko jedno. Za opóźnienia to
        odpowiada Dyrekcja. Po prostu nie chcą dawać dodatkowych etatów, a pracowników
        jest za mało. Nie da się po prostu wszystkiego zrobić w terminie. Paczki giną i
        będą ginąć bo złodzieje zawsze się trafią. Ja też nie mam najlepszego zdania o
        mojej firmie, ale wiem jak to wygląda od środka i wiem jak się traktuje
        szeregowych pracowników.

Ale nie martwcie się, w 2009 otworzą rynek, to Poczta Polska się obudzi.
        najpewniej ją sprywatyzują, i wtedy będzie zupełnie inaczej.

Zgadzam się z listonoszem. odkąd zaczęli reorganizować Pocztę, zaczął się
        prawdziwy burdel. A zmierza to tylko i wyłącznie do tego, jak napisałem wyżej,
        żeby Pcztę sprywatyzować za śmieszne pieniądze, i wtedy ktoś zacznie czerpać z
        tego kokosy. Ot, cała prawda

I jeszcze parę słów o pracownikach roznoszących paczki. W odpowiedzi na te słowa:
        ...Gość: el_comandante 09.02.06, 09:58 + odpowiedz
        ...A ty co? Z poczty? W pocztowym języku ten jełop od paczek może się nazywać
        ...nawet Package Distribution Executive Manager Madafaka Super Hero ale dla mnie
        ...to jest listonosz. Kiedy nie masz logicznych argumentów to zawsze obrażasz
        ...swoich rozmówców? Na poczcie cie tego nauczyli?

Zżymasz się że gość nazwał cię baranem, a sam obrażasz paczkarzy. Rzeczywiście
        listonosze nie roznoszą paczek. A co do paczkarzy to chce ci powiedzieć jedno.
        Nawet sobie nie wyobrazasz jaka ta praca jest zje..y. Moi kumple pracują po 14h
        dziennie, żeby dostać na koniec misiąca 1000pln. Bo zaczynają pracę o 4-5 rano,
        jadą w trasę z transportem a potem zapie..ją z paczkami, przez cały dzień.
        i nikt im nie płąci za godzinę. Płacone mają za paczkę. I to TYLKO za doręczoną.
        Za awiza nie maja płacone, więc w ich interesie leży żeby paczkę doręczyć.
        oczywiście są tacy co pier**lą, i wolą zostawiać awiza bez sprawdzania czy ktoś
        jest w domu, bo wolą skończyć pracę wcześniej. faktem jest natomiast że za takie
        psie pieniądze, nikt nie chciałby zapie..ć jak głupi. I stąd się biorą
        problemy z doręczalnością.

Z resztą o czym tu gadać. ręce same opadają.
        • mahir Re: Jak zapewne wiele ludzi zauważyło 09.02.06, 11:56
          Gość portalu: Adaś napisał(a):

Ja pracuję na poczcie, studiuję i mi nikt niczego nie sponsoruje, więc nie
          > pier**l głupot. Nieraz zdarzają się takie przypadki ale z rzadka. To po pierwsz
          > e.

Słuchaj zwisielcu:
          Po pierwsze to bliżej ci do matki z tym pier**leniem. Po drugie rzadkością jest
          z tego co zaobserwowałem aby ktoś nie róbował uszczknąć czegoś będąc
          pracownikiem poczty. Co do liczby studiujących to odsyłam do statystyk. Ilu ich
          było, ilu jest? Masz problem z danymi? Poproś szefa. Ja mówię o tym co
          zaobserwowałem. Być może w nomenklaturze pocztowej "z rzadka" znaczy nagminnie.
          Z rzadka też ktoś kogoś morduje przywiązując mu to szyi motocykl i wrzucając do
          wody. I co to zmienia? Dla czego nie odniosłeś się do układów rodzinnych? Chyba
          że zdumiewające podobieństwo facjat jest dziełem przypadku....
          • Gość: paczkowy Re: Jak zapewne wiele ludzi zauważyło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 14:22
            mahir -
            ciulu jeden,nie bede ciebie cytował bo szkoda miejsca.Przypominasz takich
            nowobogackich ,którzy swoje frustracje przychodza wywalic przed okienkiem.Słoma
            z butów wystaje a "wali" bisnesmena całą gebą i najlepiej jakby wszyscy mu
            miejsca zrobili.Podobieństwo takich facjat jak twoja jest po stronie klientów -
            od razu mozna poznać skur...iela co przyjdzie wszystkim nerwy popsuć .
            Jeżeli chodzi o rodzinki to dotyczy raczej "biurowców" - bo kto z rodziny
            chciałby zatrudnić przy okienku swojego pociotka aby takich idiotów oglądał i
            słuchał.
            Uśmiechnij się czasami i zdejmij żółć z facjaty a będziesz milej obsłużony i
            zobaczysz świat w kolorach -ciulowaty malkontencie.
            EOT
          • Gość: Adaś Re: Jak zapewne wiele ludzi zauważyło IP: *.torun.mm.pl 09.02.06, 14:35
            To ty posłuchaj , zwisielcu. Nie wiem skąd biorą się twoje dane. Z moich
            wszytskich kumpli, którzy studiują i pracuja na poczcie, żaden nie ma zaszczytu
            być sponsorowanym przez Pocztę polską.

I jeszcze jedno. Po co miałem się odnosić do "podobieństwo facjat", przecież
            wiadomo, że poczta to firma rodzinna. Ale co to ma do sponosorowania studiów?.
            To ja nie wiem.
            • Gość: paczkowy Re: Jak zapewne wiele ludzi zauważyło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 18:13
              Gość portalu: Adaś napisał(a):

> To ty posłuchaj , zwisielcu. Nie wiem skąd biorą się twoje dane. Z moich
              > wszytskich kumpli, którzy studiują i pracuja na poczcie, żaden nie ma zaszczytu
              > być sponsorowanym przez Pocztę polską.
              >
              > I jeszcze jedno. Po co miałem się odnosić do "podobieństwo facjat", przecież
              > wiadomo, że poczta to firma rodzinna. Ale co to ma do sponosorowania studiów?.
              > To ja nie wiem.
              -------------------------------
              nie tłumacz gamoniowi bo i tak tego nie zrozumie,widocznie jest częstym bywalcem
              na urzędzie .Stojąc w kolejce po "sądówki" i polecone z firm windykacyjnych lub
              banków ma czas wymyslać takie bzdety,gdzieś trzeba swoja frustrcję wyładować
              dlatego pisze tak jak rozumuje.
    • Gość: baby Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.server.ntli.net 09.02.06, 10:26
      malo,ze gwizdze to jeszcze kradnie,mieszkam w anglii i ostatnie 2 przesylki do
      mnie nie dotarly.
      • Gość: baby Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 19:28
        Jak tu dac' pokooj, kej we polski Ustawje Nous niy znojdziejciy?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka