Dodaj do ulubionych

Lekarze protestowali, pacjenci poczekają

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 03:18
Lekarzom z Opola- szacunek.
Obserwuj wątek
    • Gość: Leszek Uszanowanie IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 07:55
      Swoboda- chciałem wyjechać kiedyś z Murowa PKS-em ale nie wyjechałem bo
      strajkowali kierowcy PKS straciłem pół dnia.
      Wilczyńska-Jechałem do Kędzieżyna do urologa bo byłem umówiony-ale nie
      dojechałem bo strajkowali maszyniści.Straciłem termin i dzień!.
      Wanda dwojga nazwisk-to już takie pierdoły gada,że o komentowanie tego sie nie
      dam namówić!
    • Gość: AGG Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: 217.197.74.* 11.03.06, 08:39
      Durny to kraj gdzie czterdziestolatek górnik ma trzy razy wyzszą emeryturę niż
      lekarz w szpitalu pensję na etacie. Durny to kraj gdzie elektryk szpitalny
      odchodząc na wcześniejszą emeryturę otrzymuje zasiłek przedemerytalny wyższy
      niż zarabiał w szpitalu. Bo jesłi chodzi o traktowanie służby zdrowia to w
      ogóle durny kraj., gdzie toleruje się największą sektorową korupcję a
      jednocześnie przeznacza najniższa w Europie procenty tzw dochodu narodowego
    • Gość: abc Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: *.ozimek.net.pl 11.03.06, 11:51
      a ja znam córke pani kowcuń:D i ja bardzo lubię i ona mnie też:D haha:D i ide
      znią do kina w czwartek:D
    • Gość: opolanka Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:05
      ja też znam córkę pani Kowcuń :) bardzo sympatyczna dziewczyna i też idę z nia
      do kina w czwartek :D
    • Gość: gość Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.06, 12:16
      i ja tez ja znam i pozdrawiam:)
      • Gość: ; - ) Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: 217.197.74.* 13.03.06, 23:39
        Ja też! Ja też! Ja też! : - )
    • Gość: ona Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: *.upc-a.chello.nl 11.03.06, 14:00
      popieram protest! wiecej takiej solidarnosci lekarze!
      • Gość: kiełbasa Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 11:21
        ...a potem powstawiamy wam kasy fiskalne do gabinetów i będziemy patrzeć jak
        nabijacie konkretne sumki do opodatkowania. I z tych podatków podniesiemy wam
        pensje. Ot i prosto i sprawiedliwe.
        • Gość: Yogi Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: 82.160.104.* 12.03.06, 23:29
          Proszę, wstawiaj.
          Gabinetu nie mam, więc się nie boję. A na podwyżkę (pierwszą w WCM od pięciu
          lat) czekam z utęsknieniem. POzdrowienia dla ukochanego MArka P.
    • Gość: Judex Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:05
      Górnicy są lepszymi medykami niż lekarze. Wystarczyło, że ze stylami od kilofów
      pojechali pod sejm a natychmiast posłom rozum wrócił! Jak lekarze zaczną
      kilofami leczyć (już niedługo) tych co im ustalili zarobki, to sam Religa
      zbaranieje. Pchał się na stołek i przed wyborami wiedział co zrobić, teraz
      nagle otępienia dostał jak ci z Platformy i SLD.
    • Gość: Stan Poważny Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:13
      Wystarczy pojechać do NFZ w Opolu aby zobaczyć, że w każdym biurze siedzi po 5
      do 6 osób ze Srednią prawie 5 tyś złotych. Załatwiałem dla chorego 60 pampersów
      i prawie każdego pampersa załatwiałem z inną osobą. 5 razy chodziłem pomiędzy
      tą instytucją, szpitalem skąd wypisano chorą i lekarzem pierwszego kontaktu
      straciłem 3 dni. Tam są stanowiska dla kolesi , których liczba zwiększa się po
      zmianie każdej ekipy rządzącej.
      Oni zarabiają kilkakrotnie więcej niż lekarze, więc skąd mają być pieniądze dla
      lekarzy. Przecież to też służba zdrowia
    • Gość: Jasiu Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:19
      Powinno się utworzyć specjalny oddział w każdym szpitalu dla polityków, gdzie
      byliby leczeni według polityki jaką stworzyli i traktowani tak jak traktują
      służbę zdrowia. A lekarze, którzy mają prywatne gabinety muszą mieć kasy
      fiskalne i muszą mieć zakaz pracy w szpitalach! Kasy fiskalne natychmiast
      powinni mieć adwokaci. Zobaczylibyśmy czy tak chętnie dzielili by się prowizją
      z innymi prawnikami po opodatkowaniu!
      • Gość: mobber Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: 217.197.74.* 13.03.06, 16:08
        popieram zakaz pracy w szpitalach dla tych z praktyką
        teraz u tych ze szpitali prywatna wizyta to bilet wstępu do szpitala
      • Gość: to nie tak politycy do szpitala IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.03.06, 18:31
        ani psychiatrów ani miejsc nie starczy! A gdyby zakazać lekarzom szpitalnym
        prowadzenia parktyki , gdyby w ogóle zakazać Im pracy na 2 i wiecej etatach -
        szybciej mielibysmy i lepszą służbę zdrowia i lepiej opłacana służbę zdrowia!
        Bo który z nich zgodziłby sie poprzestac na 1 etacie za 1400-1600 brutto!
        Wyjeżdżaliby szybciej! A my musielibysmy im zacząć płacić więcej i może uczyć
        się ukraińskiego lub rosyjskiego...
        • Gość: mobber Re: politycy do szpitala IP: 217.197.74.* 13.03.06, 20:42
          A gdyby tak jako pierwszy prawdziwy etap reformy SZ z trzystu tysięcy etatów
          lekarskich obsadzanych przez 100 tys lekarzy zrobić sto tysięcy etatów
          obsadzanych przez 100 tys albo w I etapie stopięćdziesiąt tys etatów chociażby.
          A gdyby tak za prowadzenie pacjentów odpowiadał ordynator , a reszta lekarzy
          oddziału pracowała na zmiany jak pielegniarki
          A gdyby tak w karetkach naprawdę nie jeździł do wypadku laryngolog np tylko
          ratownik jak w ameryce
          A gdyby tak..
          Wtedy lekarze braliby niezłą kasę w jednym miejcu. Ale tym kiepskim trudniej by
          było się było zamaskować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka