Gość: Observer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 03:18 Lekarzom z Opola- szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Leszek Uszanowanie IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 07:55 Swoboda- chciałem wyjechać kiedyś z Murowa PKS-em ale nie wyjechałem bo strajkowali kierowcy PKS straciłem pół dnia. Wilczyńska-Jechałem do Kędzieżyna do urologa bo byłem umówiony-ale nie dojechałem bo strajkowali maszyniści.Straciłem termin i dzień!. Wanda dwojga nazwisk-to już takie pierdoły gada,że o komentowanie tego sie nie dam namówić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGG Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: 217.197.74.* 11.03.06, 08:39 Durny to kraj gdzie czterdziestolatek górnik ma trzy razy wyzszą emeryturę niż lekarz w szpitalu pensję na etacie. Durny to kraj gdzie elektryk szpitalny odchodząc na wcześniejszą emeryturę otrzymuje zasiłek przedemerytalny wyższy niż zarabiał w szpitalu. Bo jesłi chodzi o traktowanie służby zdrowia to w ogóle durny kraj., gdzie toleruje się największą sektorową korupcję a jednocześnie przeznacza najniższa w Europie procenty tzw dochodu narodowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: *.ozimek.net.pl 11.03.06, 11:51 a ja znam córke pani kowcuń:D i ja bardzo lubię i ona mnie też:D haha:D i ide znią do kina w czwartek:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanka Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:05 ja też znam córkę pani Kowcuń :) bardzo sympatyczna dziewczyna i też idę z nia do kina w czwartek :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.06, 12:16 i ja tez ja znam i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; - ) Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: 217.197.74.* 13.03.06, 23:39 Ja też! Ja też! Ja też! : - ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: *.upc-a.chello.nl 11.03.06, 14:00 popieram protest! wiecej takiej solidarnosci lekarze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbasa Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 11:21 ...a potem powstawiamy wam kasy fiskalne do gabinetów i będziemy patrzeć jak nabijacie konkretne sumki do opodatkowania. I z tych podatków podniesiemy wam pensje. Ot i prosto i sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: 82.160.104.* 12.03.06, 23:29 Proszę, wstawiaj. Gabinetu nie mam, więc się nie boję. A na podwyżkę (pierwszą w WCM od pięciu lat) czekam z utęsknieniem. POzdrowienia dla ukochanego MArka P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judex Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:05 Górnicy są lepszymi medykami niż lekarze. Wystarczyło, że ze stylami od kilofów pojechali pod sejm a natychmiast posłom rozum wrócił! Jak lekarze zaczną kilofami leczyć (już niedługo) tych co im ustalili zarobki, to sam Religa zbaranieje. Pchał się na stołek i przed wyborami wiedział co zrobić, teraz nagle otępienia dostał jak ci z Platformy i SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Poważny Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:13 Wystarczy pojechać do NFZ w Opolu aby zobaczyć, że w każdym biurze siedzi po 5 do 6 osób ze Srednią prawie 5 tyś złotych. Załatwiałem dla chorego 60 pampersów i prawie każdego pampersa załatwiałem z inną osobą. 5 razy chodziłem pomiędzy tą instytucją, szpitalem skąd wypisano chorą i lekarzem pierwszego kontaktu straciłem 3 dni. Tam są stanowiska dla kolesi , których liczba zwiększa się po zmianie każdej ekipy rządzącej. Oni zarabiają kilkakrotnie więcej niż lekarze, więc skąd mają być pieniądze dla lekarzy. Przecież to też służba zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:19 Powinno się utworzyć specjalny oddział w każdym szpitalu dla polityków, gdzie byliby leczeni według polityki jaką stworzyli i traktowani tak jak traktują służbę zdrowia. A lekarze, którzy mają prywatne gabinety muszą mieć kasy fiskalne i muszą mieć zakaz pracy w szpitalach! Kasy fiskalne natychmiast powinni mieć adwokaci. Zobaczylibyśmy czy tak chętnie dzielili by się prowizją z innymi prawnikami po opodatkowaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobber Re: Lekarze protestowali, pacjenci poczekają IP: 217.197.74.* 13.03.06, 16:08 popieram zakaz pracy w szpitalach dla tych z praktyką teraz u tych ze szpitali prywatna wizyta to bilet wstępu do szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to nie tak politycy do szpitala IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.03.06, 18:31 ani psychiatrów ani miejsc nie starczy! A gdyby zakazać lekarzom szpitalnym prowadzenia parktyki , gdyby w ogóle zakazać Im pracy na 2 i wiecej etatach - szybciej mielibysmy i lepszą służbę zdrowia i lepiej opłacana służbę zdrowia! Bo który z nich zgodziłby sie poprzestac na 1 etacie za 1400-1600 brutto! Wyjeżdżaliby szybciej! A my musielibysmy im zacząć płacić więcej i może uczyć się ukraińskiego lub rosyjskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobber Re: politycy do szpitala IP: 217.197.74.* 13.03.06, 20:42 A gdyby tak jako pierwszy prawdziwy etap reformy SZ z trzystu tysięcy etatów lekarskich obsadzanych przez 100 tys lekarzy zrobić sto tysięcy etatów obsadzanych przez 100 tys albo w I etapie stopięćdziesiąt tys etatów chociażby. A gdyby tak za prowadzenie pacjentów odpowiadał ordynator , a reszta lekarzy oddziału pracowała na zmiany jak pielegniarki A gdyby tak w karetkach naprawdę nie jeździł do wypadku laryngolog np tylko ratownik jak w ameryce A gdyby tak.. Wtedy lekarze braliby niezłą kasę w jednym miejcu. Ale tym kiepskim trudniej by było się było zamaskować Odpowiedz Link Zgłoś