Dodaj do ulubionych

Promenada nie zapłaciła kapelom

IP: 217.197.78.* 08.05.06, 23:49
Ten pan chyba nie powinien prowadzić żadnego interesu, skoro uważa że umowa
umową, a on i tak musi wyjść na swoje. Podjął ryzyko, zawarł umowę. Wychodzi
na to, że to on pierwszy się z niej nie wywiązał, ale wcale nie uważa, że
jest zobowiązany ponieść ryzyko i zapłacić drugiej stronie za wywiązanie się
z niej. Skoro podczas koncertu nie sprzedał zbyt wiele piwa, to - co by nie
mówić - źle świadczy o nim i jego lokalu. Poza tym podejście "nie mam w
kasie, to nie dam" zalatuje hochsztaplerstwem: nie kupili dzisiaj piwa, nie
mam w kasie, to nie zapłacę podatków, nie wypłacę pensji pracownikom, nie
ureguluję opłat za zużyte media, nie zapłacę za wzięty od kontrahentów towar.
Jak kupią jutro, to pieniądze będą należały do mnie, bo na opłaty
przeznaczyłem utarg dzisiejszy.

Mam radę dla wszyskich, z którymi ten pan współpracuje: uważajcie, żebyście
zbyt wiele na interesach z nim nie stracili.
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: Promenada nie zapłaciła kapelom IP: *.wcm.opole.pl 09.05.06, 11:25
      Spojrz na to z drugiej strony jkabys ty z kims podpisal umowe na wykonanie
      okreslonego zadania a ktos sie spoznia ponad 2h. Kazdy kij ma dwa konce. Faktem
      jest faktem ze to obie strony musza sie z umow wywiazywac
    • Gość: vigo I bardzo dobrze że nie zapłacił. IP: *.atol.com.pl 09.05.06, 11:30
      I bardzo dobrze że nie zapłacił. Co to wogóle za kapela ? To, że brzękaja na strunach nie świadczy o ich wielkości. Kto w końcu umowy nie dotrzymał? Przyjechali spóźnieni o 2 godziny. Kurna ale się w Opolu cackają z ... zreszta nieważne. Tak trzymać.
    • Gość: opolanin Re: Promenada nie zapłaciła kapelom IP: *.drut.org 09.05.06, 13:39
      Wlasciciel promenady juz dawno powinien zamknac ta smierdzaca bude, ale dzieki
      naiwnosci mlodych ludzi jakos jeszcze egzystuje.

On chce zarobic na wszystkim, a mlodzi ludzie jak chca przyjsc do niego to laske
      im zrobi... Ludzie ZA DARMO organizuja u niego imprezy - graja muzyke, reklamuja
      impreze, roznosza ulotki, wieszaja plakaty, za co dostaja mandaty od strazy
      miejskiej i musza je placic z wlasnej kieszeni. A on jeszcze ma pretensje "a
      czemu tak malo ludzi przyszlo"....

W dodatku to piwo ktore sprzedaje "z beczki" (w cenie takiej jak w porzadnej
      knajpie) smakuje jak przeterminowane siki (i to niezaleznie z ktorego browaru
      niby one pochodza). Redsa lub Gingersa ma ze 3 butelki na krzyz - o 21 juz nie
      osiagalny...
    • Gość: DJ TASIOR Re: Promenada nie zapłaciła kapelom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 17:17
      No comment tak zawsz eznim bylo i zawsz ejest Pozdro
    • Gość: opos obie strony spartaczyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 17:39
      Grajcy się spóźnili - a właściciel knajpy powinien ich poinformować, że obcina
      im wynagrodzenie za skrócony czas koncertu (a w zwiazku tym spodziewaną mniej
      liczną widownie). Że tego najwidoczniej nie zrobił, to mogą go teraz skarżyć.
      Pisać dokładne umowy na przyszłość, no i nie brać ludzi z tak daleka, heh
      • Gość: :-))) ha! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.05.06, 20:45
        spóźnienie 2 godziny?!?!?!

ja bym ich wogóle nie wpścił :-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka