Dodaj do ulubionych

DOWIDZENIA TESCO!

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 22:52
TESCO NIE PRAWNE

Jakiekolwiek negocjacje z TESCO nie mają podstaw prawnych twierdzi prezydent
Opola. Ryszard Zembaczyński powiedział, że miasto nie ma ważnego planu
zagospodarowania przestrzennego. Zgodnie z ustawa powinien on być
zaktualizowany osiem lat po uchwaleniu. "Termin ten upłynął z końcem roku" -
powiedział prezydent. Dodał, że nie był wcześniej o tym informowany i ta
sytuacja jest dla niego zaskoczeniem. W Opolu ważność ma tylko kilka
dzielnicowych planów zagospodarowania. Wydanie jakiegokolwiek pozwolenia na
budowę lub warunków zabudowy byłoby podważalne i niezgodne z prawem -
powiedział prezydent miasta. Jutro (piątek) miały się odbyć negocjacje
pomiędzy gminą a przestawicielami TESCO. W sobotę zbierze się nadzwyczajna
sesja rady miasta by dyskutować o budowie kolejnego hipermarketu w Opolu.[tb]

Obserwuj wątek
    • Gość: Speaker Re: DOWIDZENIA TESCO! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 23:19
      Szkoda, że nie przyznałeś się, że tę informację ściągnąłes ze strony Radia
      Opole. Trzeba było przynajmniej [tb] wykroić. Szkoda. Szkoda również, że Opole
      w tym momencie cofa się przynajmniej do wczesnego średniowiecza. Opole
      zostanie miastem, jeśli będzie, tam gdzie diabeł mówi dobranoc. Miastem, gdzie
      będzie rządziła głupota Pana Kowalskiego, który za swoje nieodpowiedzialne
      decyzje i podpowiadanie, powinien zostać publicznie zlinczowany na opolskim
      rynku. Skoro średniowiecze, niech więc i taka kara będzie na nim wykonana. Pan
      Zembaczyński powinien zostać nazwany Ryszardem I Wsteczkiem Ciemnogrodu
      Opolskiego. Czego się nie dotknął, od objęcia fotela prezydenta - to niszczy.
      Sprawa Tesco, obwodnica, plac Kopernika, amfiteatr. Same wstrzymane
      inwestycje. W zamian nie mamy nic i ciągle przewija się w jego
      wypowiedziach: "Opole musi oszczędzać". Pytam: na czym? Po 4 latach ich
      panowania Opola nie będzie, lub będzie pomijane przez największych inwestorów,
      bo stopień ryzyka inwestycyjnego w Opolu będzie bardzo wysoki, za sprawą Pana
      Zembaczyńskiego i "listokrada" Kowalskiego. Na razie przyjęli kobietę, która
      też jest podejrzana o kradzieże. Panie Kowalski, czemu pan nie krzyczy
      teraz "Korupcji stop". Najlepiej opluwać opozyjcę a nie widząc tego, co się
      dzieje na własnym podwórku. Wstyd i hańba dla całego Opola i opolan, że mamy
      taką władzę. Wstyd mi przyznać, ale ja głosowałem na Pana Zembaczyńskiego i
      jest mi teraz wstyd, że głosowałem za uwstecznieniem i zdegradowaniem Opola do
      Ciemnogrodu a tak się nie zapowiadało.
      • Gość: Pizdeusz II DOWIDZENIA TESCO! WITAJ ODSZKODOWANIE !!! IP: 213.17.147.* 09.01.03, 23:28
        W takim przypadku miasto zapłąci. Warunek: Tesco zdecyduje się na wniesienie 8%
        wartości sporu do sądu, które miasto i tak zapłaci.
        ZAKŁADAM SIĘ O JAJA KOWALSKIEGO !!! I daję swoje.
        • Gość: eggs cutter Re: DOWIDZENIA TESCO! WITAJ ODSZKODOWANIE !!! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 23:44
          To już je straciłeś i rzeczywiscie będziesz pizd euszem. Zrozum dziewczynko że
          nie ma takiego małego dokumenciku jakim jest WAZNY plan zagospodarowania
          przestrzennego.Dotychczasowy stracił wazność 31.12.2002 r. Nie ma podstaw do
          wydania warunków zabudowy. Twoi kolesie z SLD przez ostatnie osiem lat woleli
          kroić kasę zamiast brać się do roboty i przygotować plan zagospodarowania
          przestrzennego.
          • Gość: wiking Re: DOWIDZENIA TESCO! WITAJ ODSZKODOWANIE !!! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 07:55
            Jeżeli teraz zmienią ten plan to i tak w sądzie wygra Tesco i miasto będzie
            musiało zapłacić odszkodowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka