Dodaj do ulubionych

mniejszosc

IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 17.06.06, 16:42
Nie jestemzwolennikiemlikwidacji woj. opolskiego.

Ale w razie czego strasznie cieszyłaby mnie informacja, że coraz mniejsze
wpływy będą mieli panowie z mniejszości niemieckiej. Niestety nic na to nie
poradzimy na poziomie gmin, czy powiatów.
Obserwuj wątek
    • Gość: prawnik Re: mniejszosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 16:48
      Jest projekt Ustawy LPR o okreslenie paszportowca albo niemiecki albo polski
      -posiadanie dwóch paszportów nie bedzie mozliwe w polskim prawie i tym samym
      głosowania .
      • Gość: haftare Re: mniejszosc IP: *.neb.res.rr.com 17.06.06, 17:04
        No w końcu! Nie jestem zwolennikiem LPR ;p od dwudziestu paru lat mieszkam w
        Opolu i zawsze miałem tylko jeden paszport - niemiecki. A przez tych
        Pseudoniemców z podwójnym obywatelstwem i moją znajomość języka polskiego,
        miałem zawsze kłopoty na granicy, bo niedouczeni kontrolerzy wymagali ode mnie
        zawsze polskiego paszportu, a na kartę stałego pobytu reagowali jak na Cud nad
        Wisłą, a to przecież Odra tamtęd płynie... Jedynym wyjsciem na granicy dla mnie,
        dla swietego spokoju, jest udawanie, ze nie rozumiem ani słowa po polsku. Do
        tego te kolejki w konsulacie. Niech sobie robią kolejki tam, gdzie płacą podatki
        - do jasnej cholery. Bo sie okazuje, że wicekonsulat w Opolu, nie jest dla
        Niemców - tylko jest czymś w rodzaju biura przepustek do pracy za granicą dla
        tych, co sie nie mogą zdcydować na jedno obywatelstwo. Patrioci czy co? Koszmar!

:D aż mi lepiej
        • Gość: BF Re: mniejszosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 17:27
          Prawdziwy Niemiec jest OK
      • oppelner_os Re: mniejszosc 17.06.06, 17:04
        Niemcy tez chcieli ta sprawe uregulowac i co z tego wyszlo? Tego nie da sie
        uregulowac, bo Slazacy nie wystepowali ani o polskie ani o niemieckie obywatelstwo.
      • oppelner_os Re: mniejszosc 17.06.06, 17:08
        Z ciebie taki prawnik jak ze mnie biskup, he he
      • Gość: Olek Re: mniejszosc IP: *.elsat.net.pl 18.06.06, 02:14
        To będzie ciekawie.;) Polacy będą podlegać pod Urzędy Skarbowe w Opolu, zaś
        Niemcy pod II US W-wa Śródmieście (jest to jedyny US w Polsce, pod który
        podlegają cudzoziemcy, zresztą tylko nimi się zajmuje). Już widzę chętnych;)
    • Gość: torman Re: mniejszosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 18:16
      to bedzie trzeba odwolac ministra obrony radka sikorskiego posiadacza
      paszportow:polskiego i amerykanskiego
      • Gość: redy Re: mniejszosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 23:13
        spoko ,chodzi o obywateli UE a Jankesów
        • Gość: gerda Re: mniejszosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 06:45
          powyzej 3 mcy i meldung a jak arbeitujesz na wronie w Polsce US ,chochoł co cie
          zatrudnia płaci jak za ruskiego i ab.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka