Dodaj do ulubionych

PO bliżej PiS

IP: *.chello.pl 22.11.06, 01:10
Wbrem pozorom zapowiada się nieźle. Tak właśnie została zbudowana siła m.in. w
Gdyni. Oby tylko starczyło sił i konsekwencji, czego radnym PO życzę.
Obserwuj wątek
    • Gość: les ziobro jestes nr.1 IP: *.dsl.mindspring.com 22.11.06, 05:41
      brawo nie patrzcie na tego zajadlego tuska ktory msci sie za to ze nie zostal
      prezydenten.gotow utopic polske .
      • Gość: chello Re: ziobro jestes nr.1 IP: *.centrum.punkt.pl 22.11.06, 21:42
        Les z pewnością nie zna Tuska i nie wie o czym mówi. Tusk właśnie prowadzi
        poliykę konesnusu. Niektórzy nie wiedzą, co to oznacza.
    • Gość: Wiesiek Re: PO bliżej PiS IP: *.zwm.punkt.pl 22.11.06, 07:53
      Pisowcy nie dajcie się przekupić by przegłosować Przewodniczącego, bo narazie
      jest 9 : 16 !!!!
      Tylko po to jesteście potrzebni.
    • Gość: siubadu PO bliżej PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:00
      No i dobrze.Czas wreszcie by ratusz nie był miejscem dziecinnych kłótni i
      przepychanek.Czas by fachowcy i miejskie autorytety rzetelnie nie tyle
      delibrowały o śpiewających autobusach czy muzeach piosenki,ale robiły.ROBIŁY!
      Przecież potrafią.Prawda?
      No i najważniejsze,żeby wreszcie te nazwy ulic zmienili!!!!!!bo bez tego
      naprawdę żyć się w Opolu nie da.
      • svatopluk Re: PO bliżej PiS 22.11.06, 09:21
        najwiekszym problemem miasta nie sa akurat brakujace inwestycje tylko nazwy
        ulic ktore nie pasuja do aktualnej ideologii panstwa;););)
        a moze zmienic je na ulice Spiewajacych autobusow i aleje Muzea Polskiej
        Piosenki?

doprawdy: ciemni polityci zostali wybrani przez ciemny lud.
        • Gość: obserwator Re: PO bliżej PiS IP: *.chello.pl 22.11.06, 09:38
          Fajna bajka. Czyżby już zapomniano z jakim hukiem panowie K. i B wypadli z PiS?
          Teraz PO nie chce dać PiS wieprezydenta, a proponuje tylko ochłapy w postaci
          wiceprzewodniczącego i wickow w komisjach. Juz widzę jak PiS godzi się koalicję
          na takich zasadach:-) Czy nie ma w gazecie kogoś, kto wie co tak naprawdę w
          trawie piszczy?
          • Gość: ciepła buła Re: PO bliżej PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:26
            A co to w PiS nie ma młodych wykształconych co by się na wiceprezydenta
            nadawali?Upadł projekt Ukochanego Opolskiego Przywódcy muzeum piosenki i
            amfiteatru za 100 baniek to może teraz powieźć się przez 4 lata na cieple z
            elektrowni?
    • Gość: opolanin PO bliżej PiS IP: 213.216.83.* 22.11.06, 10:38
      No cóż jeżeli na stanowisko Przewodniczącego Rady Miasta nie ma lepszego
      kandydata jak 26 letni Kwiatek - mający potrzebne doświadczenie zawodowe, super
      przygotowanie merytoryczne, bo przecież autorytet idoświadczenie życiowe w tym
      wieku ma sie już odpowiednie by piastować takie stanowisko, a pani Bień na
      przewodniczącą komisji rewizyjnej - to rzeczywiście to nasze Opole dopiero
      teraz sięgnie dna, biedne to nasze miasto, ci którzy na nich głosowali razem z
      nimi przyczynili się do upadku samorządności w naszym mieście i tego ze wszyscy
      pójdą do przodu, a Opole nadal będzie dużą wioską.
    • Gość: PiSowstrzymywacz Re: PO bliżej PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:48
      Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony
      kosz.
      Wysłany przez Ciebie post może pojawia sie z opóźnieniem do jednej minuty.
    • Gość: adam Re: PO bliżej PiS IP: *.wup.opole.pl 22.11.06, 11:12
      tylko się cieszyć
    • Gość: Symaptyk Opola Re: PO bliżej PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:43
      Pamiętam jak Pan Kwiatek startował na przewodniczącego samorządu studenckiego w
      Opolu - m.in. nie wiedział nawet, gdzie znajdowało się biuro instytucji, której
      chciał być szefem. To było żenujące przedstawienie. Oczywiscie Parlament
      studentów zdecydowaną większością odrzucił tę absurdalną kandydaturę. Szkoda,
      że radni opolscy nie pokażą zapewne karierowiczowi bez wiedzy i umiejętności
      oraz ambicji gdzie jego miejsce.
      • Gość: jacek sympatyku IP: 217.197.79.* 22.11.06, 13:13
        Działo się tak dlatego że studenci myslą.A miało nie być popisów
    • Gość: leo65 było głosować na bezpartyjne komitety IP: 195.205.245.* 22.11.06, 13:28
      no to teraz będzie powtórka z bagna "na górze" u nas w Opolu
      takie małe bagienko...
    • Gość: novum Re: Spece od koalicji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 16:43
      Ktoś powiedział,że jak na drugą kadencję zostanie Zembaczyński ze swoją ekipą
      to "powiatyzacja Opola będzie przesądzona".Jasnowidz czy ktoś z ekipy
      zasadzającej się w ratuszu?
    • elfhelm Te "ochłapy" dla pisuaru mają być koalicją? 22.11.06, 18:19
      Czymś zupełnie normalnym jest, że drugi wielkościowo klub w radzie miasta ma
      wiceprzewodniczącego i szefa jakiejś komisji.
      O koalicji można by mówić na poważnie, gdyby Zembaczyński się ośmieszył, biorąc
      sobie jakąś klasyczną pisowską niekompetencję na zastępcę.
    • Gość: cococo Re: PO bliżej PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:31
      opole jak wida`c to prowincjonalna piaskownica w której za nasze .pieniadze
      beda sie bawic nieodpowiedzialne dzeci. Papa Musioł w grobie się przewraca.
      Ładnie Prezydent odpłaca się wyborcom .Co za grajdoł
    • Gość: citizen Re: PO bliżej PiS IP: *.centrum.punkt.pl 22.11.06, 21:40
      To prawda siła polityczna w na POmorzu, opiera się na koalicji PO+PiS.
      Nazabawniejsze, że tam szefem PiS-u jest, kto?
      Jacek KURSKI. Ten Kurski. Straszny człowiek. Dużo zła uczynił PO swoimi
      pomówieniami - wiedząc doskonale, że są nieprawdziwe.
      Mądrość poltyczna jednak nakazuje, aby dla dobra regionu i Polski łączyć się, a
      nie dzielić.
      • Gość: neo Re: PO bliżej PiS IP: *.chello.pl 22.11.06, 21:51
        Taaak citizen p. Talik-Ligwińska razem z p. Brzezińskim i p. Kwiatkiem ci to
        zapewnią :-) Ciekawe jak zrobią bez pełnego wsparcia w swoim klubie i przy
        braku poparcia radnych PiS, których Kłosowski wysłałby na Madagaskar, gdyby
        przyłączyli się do skłócnego PO. Pisowi ta sytuacja na rekę. Niestety PO sama
        sobie winna.
        • Gość: citizen Re: PO bliżej PiS IP: *.centrum.punkt.pl 22.11.06, 22:45
          NEO, dzięki za info. Wiedziałem, że nie jest najlepiej z RM w Opolu, ale nie
          wiedziałem, że jest tak źle!
          Pozostaje nam Opolanom liczyć na Prezydenta, bo ma niezaprzeczalny autorytet.
        • Gość: konrad Re: PO bliżej PiS IP: *.nyc.res.rr.com 23.11.06, 03:20
          Ktos tam wczesniej przypomnial Kwiatka startujacego na przew. samorzadu
          studenckiego UO - faktycznie byl on chyba najmniej inteligentnym i nic nie
          wiedzacym kandydatem ze wszystkich jakich pamietam (no jeszcze jeden mistrz mi
          sie z fizyki przypomina, ktory zreszta przewodniczacym nawet zostal) . Kwiatek
          nic nie wiedzial, ubieral za duzy garnitur i chcial z tego polityke uprawiac,
          choc tam wsrod studentow nie bylo polityki, a po prostu potrzeba dzialania.
          Pamietam to jego przemowienie, brakowalo tylko by ktos baka walnal i wybuchu
          smiechu calej grupy czlonkow parlamentu studentow (choc tez nie super madrej,
          jednak co do jednego przerastajacej Kwiatka rozumieniem rzeczywistosci, zycia,
          potrzeb). To jest po prostu niepojete, szczerze, jesli tacy ludzie robia
          polityke w Opolu. Ja po prostu nie kumam.
    • Gość: Legalista PO bliżej PiS ? Jestem przeciw ! IP: *.chello.pl 22.11.06, 22:34
      Nie głosowałem na PO i hamulcowego, bo z obserwacji tej partii wiadomo było z
      góry, że niczego dobrego po nich nie można sie będzie spodziewać.
      Prawdziwy obraz PO został tak zakłamany w mediach propagandą, że tysiace
      ogłuszonych opolan dało się po raz kolejny zwieść PO.Głównie młodzież i babcie.

Namacalnym potwierdzenie słuszności moich obaw, jest wczorajsze pismo
      hamulcowego, podnoszace mi ( i wielu innym też ) dotychczasowy podatek od
      wieczystej dzierżawy gruntu aż o 200 % (tj. z 1 na 3 % własności
      nieruchomości ).
      Dotąd 230 zł, od teraz muszę płacić aż 700 zł tego podatku. Przy moim obecnym
      bezrobociu, jest to horrendalna kwota. Hamulcowy członek PO - nie bierze tego
      pod uwagę ? Wali na oślep każdemu równo. ( po co aż tak ? przecież miasto
      budżet ma najwyższy od lat - tym się chwali ).
      Zdaje się, PO obiecywała coś wręcz przeciwnego - obniżenie podatków !
      No to mamy spełnienie ich " obietnic".

Więc niech się PiS dobrze zastanowi z kim chce w tej radzie - współpracować
      Zawsze ostrzegałem, ze PO to kłamcy i liberalni szubrawcy. Na takich nie wolno
      było głosować - nikomu rozsądnemu.
      Tymczasem znów 4-lata... diabli wzięli.

• Gość: vobis Re: PO bliżej PiS ? Jestem przeciw ! IP: *.centrum.punkt.pl 22.11.06, 22:55
        Hey Legalisto, to współczuję z tym podatkiem.
        WIem coś o tym, bo też go płacę.
        Pocieszę Cię:
        jako obywatel tego miasta, będący w trudnej sytuacji materialnej możesz ubiegać
        się o obniżenie tego podatku i rozłożenie go na raty. Spłacisz spokojnie.

Niepodoba mi się zupełnie Twoje lekceważenie prezydenta i nazywanie go
        pogardliwie hamulcowym.
        Jakbyś się czuł, gdyby ktoś miał taki stosunek do Ciebie?
        • Gość: Legalista Re: PO bliżej PiS ? Jestem przeciw ! IP: *.chello.pl 22.11.06, 23:18
          Za pociechę uprzejmie dziekuję.

Wcale natomiast nie uważam by trafne okreslenie - hamulcowy - było pogardlwe.
          Ale skoro Ci się to nie podoba ( innym sądzę się podoba ) to znaczy że mamy tu
          do czynienia z gustem.
          A w tej materii (tj.czyjegoś gustu ) o upodobania... nie bedę się spierał.
          • Gość: vobis Re: PO bliżej PiS ? Jestem przeciw ! IP: *.centrum.punkt.pl 23.11.06, 00:37
            Oświadczam: Nie będę się spierał z Legalistą. De gustibus est no disputandum.
            Owszem, ale nie o gust tu chodzi...
    • Gość: matadore PO bliżej PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:51
      I po co podniecać się małymy gierkami jeszcze mniejszych pionków.TROSKA i
      PRZYGNĘBIENIE NIECH NAS OGARNĄ. Nareszcie wiem, dlaczego Rzecznik Praw
      Konsumenta miał w nosie moją sprawę, to to przecież STANOWISKO POLITYCZNE.
      ŻAŁOSNE, ŻAŁOSNE, ŻAŁOSNE
      • Gość: Hi!hi! Re: PO bliżej PiS IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.06, 00:26
        matadore - pewnie chcialeś oszukać przedsiebiorcę co ??? i dzięki rzecznikowi
        nie udało się !!!
    • Gość: Struś Podobnie we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:57
      Mam nadzieję że wyjdzie coś z tego mądrego!Życzę powodzenia, co leży w
      interesie wszystkich mieszkańców!
    • Gość: pisdokracjor PO bliżej PiS IP: *.zaodrze.punkt.pl 22.11.06, 23:46
      I tak platforma sięgnęła gówna. Zbratać się chce z Samoobrona i LPR, blokowcami
      PiSu. Tylko pozazdrościć. A Panu Kwiatkowi życzyć by wkoncu coś mu się udało
      dla miasta zrobić, bo 4 lata tylko nas okradali bo na te diety nie zasłużyli.
      Moze za 4 lata społeczeństwo przejrzy na oczy i wkoncu zrozumie że ważne jest
      nei to jak kto krzyczy tylko ile potrafi zrobić.
      • Gość: vobis Re: PO bliżej PiS IP: *.centrum.punkt.pl 23.11.06, 00:42
        Te nieprawda, że pan Kwiatek brał diety na krzywensa.
        Pomógł wielu ludziom i założył dla dzieciaków SKATE PARK nie licząc innych
        obiektów sportowych.
        Pseudonim pisdokracjor jest niegrzeczny, ale bardzo udany:-) obśmiałem się.
    • Gość: up Re: PO bliżej PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 20:13
    • Gość: NIE Re: PO bliżej PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 13:23
      Nie cierpie PISU i jego zaklamanych slugusow.
      • Gość: Opol@nin Re: PO bliżej PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 22:44
        A jednak duch Kowalskiego żyje. Kiedy zaraz po wyborach podczas wywiadu
        Kowalski cieszył się, że 9 jego bliskich współpracowników weszło do rady,
        dziwny staje się winik głosowania 9-4 dla Kwiatka (bliskiego sługusa
        Kowalskieg). Teraz tylko patrzeć jak 5 z tej 9 przejdzie do PiS i PO już nie ma
        w radzie. Hamulcowy coś za bardzo coś pomieszał. A tak na marginesie to
        przyjmuję zakłady że do wiosny Kowalski będzie już wiceprezydentem - stołek
        straci Ciepły. Acha jeszcze Jaki-taki dopisek, czy tatuś synusia Jakiego? Każdy
        wie, zostanie szefem Zakładu Komunalnego, bo przecież synuś i tatuś to w jednym
        mieszkają domku a nie są w urzędzie.
    • Gość: :) Re: PO bliżej PiS IP: 217.173.202.* 06.12.06, 16:32
      po = pis-bis
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka