Gość: Gość IP: *.chello.pl 22.11.06, 01:10 Wbrem pozorom zapowiada się nieźle. Tak właśnie została zbudowana siła m.in. w Gdyni. Oby tylko starczyło sił i konsekwencji, czego radnym PO życzę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: les ziobro jestes nr.1 IP: *.dsl.mindspring.com 22.11.06, 05:41 brawo nie patrzcie na tego zajadlego tuska ktory msci sie za to ze nie zostal prezydenten.gotow utopic polske . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chello Re: ziobro jestes nr.1 IP: *.centrum.punkt.pl 22.11.06, 21:42 Les z pewnością nie zna Tuska i nie wie o czym mówi. Tusk właśnie prowadzi poliykę konesnusu. Niektórzy nie wiedzą, co to oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: PO bliżej PiS IP: *.zwm.punkt.pl 22.11.06, 07:53 Pisowcy nie dajcie się przekupić by przegłosować Przewodniczącego, bo narazie jest 9 : 16 !!!! Tylko po to jesteście potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siubadu PO bliżej PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:00 No i dobrze.Czas wreszcie by ratusz nie był miejscem dziecinnych kłótni i przepychanek.Czas by fachowcy i miejskie autorytety rzetelnie nie tyle delibrowały o śpiewających autobusach czy muzeach piosenki,ale robiły.ROBIŁY! Przecież potrafią.Prawda? No i najważniejsze,żeby wreszcie te nazwy ulic zmienili!!!!!!bo bez tego naprawdę żyć się w Opolu nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
svatopluk Re: PO bliżej PiS 22.11.06, 09:21 najwiekszym problemem miasta nie sa akurat brakujace inwestycje tylko nazwy ulic ktore nie pasuja do aktualnej ideologii panstwa;););) a moze zmienic je na ulice Spiewajacych autobusow i aleje Muzea Polskiej Piosenki? doprawdy: ciemni polityci zostali wybrani przez ciemny lud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: PO bliżej PiS IP: *.chello.pl 22.11.06, 09:38 Fajna bajka. Czyżby już zapomniano z jakim hukiem panowie K. i B wypadli z PiS? Teraz PO nie chce dać PiS wieprezydenta, a proponuje tylko ochłapy w postaci wiceprzewodniczącego i wickow w komisjach. Juz widzę jak PiS godzi się koalicję na takich zasadach:-) Czy nie ma w gazecie kogoś, kto wie co tak naprawdę w trawie piszczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciepła buła Re: PO bliżej PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:26 A co to w PiS nie ma młodych wykształconych co by się na wiceprezydenta nadawali?Upadł projekt Ukochanego Opolskiego Przywódcy muzeum piosenki i amfiteatru za 100 baniek to może teraz powieźć się przez 4 lata na cieple z elektrowni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin PO bliżej PiS IP: 213.216.83.* 22.11.06, 10:38 No cóż jeżeli na stanowisko Przewodniczącego Rady Miasta nie ma lepszego kandydata jak 26 letni Kwiatek - mający potrzebne doświadczenie zawodowe, super przygotowanie merytoryczne, bo przecież autorytet idoświadczenie życiowe w tym wieku ma sie już odpowiednie by piastować takie stanowisko, a pani Bień na przewodniczącą komisji rewizyjnej - to rzeczywiście to nasze Opole dopiero teraz sięgnie dna, biedne to nasze miasto, ci którzy na nich głosowali razem z nimi przyczynili się do upadku samorządności w naszym mieście i tego ze wszyscy pójdą do przodu, a Opole nadal będzie dużą wioską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiSowstrzymywacz Re: PO bliżej PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:48 Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz. Wysłany przez Ciebie post może pojawia sie z opóźnieniem do jednej minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: PO bliżej PiS IP: *.wup.opole.pl 22.11.06, 11:12 tylko się cieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Symaptyk Opola Re: PO bliżej PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:43 Pamiętam jak Pan Kwiatek startował na przewodniczącego samorządu studenckiego w Opolu - m.in. nie wiedział nawet, gdzie znajdowało się biuro instytucji, której chciał być szefem. To było żenujące przedstawienie. Oczywiscie Parlament studentów zdecydowaną większością odrzucił tę absurdalną kandydaturę. Szkoda, że radni opolscy nie pokażą zapewne karierowiczowi bez wiedzy i umiejętności oraz ambicji gdzie jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek sympatyku IP: 217.197.79.* 22.11.06, 13:13 Działo się tak dlatego że studenci myslą.A miało nie być popisów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo65 było głosować na bezpartyjne komitety IP: 195.205.245.* 22.11.06, 13:28 no to teraz będzie powtórka z bagna "na górze" u nas w Opolu takie małe bagienko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: novum Re: Spece od koalicji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 16:43 Ktoś powiedział,że jak na drugą kadencję zostanie Zembaczyński ze swoją ekipą to "powiatyzacja Opola będzie przesądzona".Jasnowidz czy ktoś z ekipy zasadzającej się w ratuszu? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Te "ochłapy" dla pisuaru mają być koalicją? 22.11.06, 18:19 Czymś zupełnie normalnym jest, że drugi wielkościowo klub w radzie miasta ma wiceprzewodniczącego i szefa jakiejś komisji. O koalicji można by mówić na poważnie, gdyby Zembaczyński się ośmieszył, biorąc sobie jakąś klasyczną pisowską niekompetencję na zastępcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cococo Re: PO bliżej PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:31 opole jak wida`c to prowincjonalna piaskownica w której za nasze .pieniadze beda sie bawic nieodpowiedzialne dzeci. Papa Musioł w grobie się przewraca. Ładnie Prezydent odpłaca się wyborcom .Co za grajdoł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citizen Re: PO bliżej PiS IP: *.centrum.punkt.pl 22.11.06, 21:40 To prawda siła polityczna w na POmorzu, opiera się na koalicji PO+PiS. Nazabawniejsze, że tam szefem PiS-u jest, kto? Jacek KURSKI. Ten Kurski. Straszny człowiek. Dużo zła uczynił PO swoimi pomówieniami - wiedząc doskonale, że są nieprawdziwe. Mądrość poltyczna jednak nakazuje, aby dla dobra regionu i Polski łączyć się, a nie dzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: PO bliżej PiS IP: *.chello.pl 22.11.06, 21:51 Taaak citizen p. Talik-Ligwińska razem z p. Brzezińskim i p. Kwiatkiem ci to zapewnią :-) Ciekawe jak zrobią bez pełnego wsparcia w swoim klubie i przy braku poparcia radnych PiS, których Kłosowski wysłałby na Madagaskar, gdyby przyłączyli się do skłócnego PO. Pisowi ta sytuacja na rekę. Niestety PO sama sobie winna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citizen Re: PO bliżej PiS IP: *.centrum.punkt.pl 22.11.06, 22:45 NEO, dzięki za info. Wiedziałem, że nie jest najlepiej z RM w Opolu, ale nie wiedziałem, że jest tak źle! Pozostaje nam Opolanom liczyć na Prezydenta, bo ma niezaprzeczalny autorytet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: PO bliżej PiS IP: *.nyc.res.rr.com 23.11.06, 03:20 Ktos tam wczesniej przypomnial Kwiatka startujacego na przew. samorzadu studenckiego UO - faktycznie byl on chyba najmniej inteligentnym i nic nie wiedzacym kandydatem ze wszystkich jakich pamietam (no jeszcze jeden mistrz mi sie z fizyki przypomina, ktory zreszta przewodniczacym nawet zostal) . Kwiatek nic nie wiedzial, ubieral za duzy garnitur i chcial z tego polityke uprawiac, choc tam wsrod studentow nie bylo polityki, a po prostu potrzeba dzialania. Pamietam to jego przemowienie, brakowalo tylko by ktos baka walnal i wybuchu smiechu calej grupy czlonkow parlamentu studentow (choc tez nie super madrej, jednak co do jednego przerastajacej Kwiatka rozumieniem rzeczywistosci, zycia, potrzeb). To jest po prostu niepojete, szczerze, jesli tacy ludzie robia polityke w Opolu. Ja po prostu nie kumam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legalista PO bliżej PiS ? Jestem przeciw ! IP: *.chello.pl 22.11.06, 22:34 Nie głosowałem na PO i hamulcowego, bo z obserwacji tej partii wiadomo było z góry, że niczego dobrego po nich nie można sie będzie spodziewać. Prawdziwy obraz PO został tak zakłamany w mediach propagandą, że tysiace ogłuszonych opolan dało się po raz kolejny zwieść PO.Głównie młodzież i babcie. Namacalnym potwierdzenie słuszności moich obaw, jest wczorajsze pismo hamulcowego, podnoszace mi ( i wielu innym też ) dotychczasowy podatek od wieczystej dzierżawy gruntu aż o 200 % (tj. z 1 na 3 % własności nieruchomości ). Dotąd 230 zł, od teraz muszę płacić aż 700 zł tego podatku. Przy moim obecnym bezrobociu, jest to horrendalna kwota. Hamulcowy członek PO - nie bierze tego pod uwagę ? Wali na oślep każdemu równo. ( po co aż tak ? przecież miasto budżet ma najwyższy od lat - tym się chwali ). Zdaje się, PO obiecywała coś wręcz przeciwnego - obniżenie podatków ! No to mamy spełnienie ich " obietnic". Więc niech się PiS dobrze zastanowi z kim chce w tej radzie - współpracować Zawsze ostrzegałem, ze PO to kłamcy i liberalni szubrawcy. Na takich nie wolno było głosować - nikomu rozsądnemu. Tymczasem znów 4-lata... diabli wzięli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vobis Re: PO bliżej PiS ? Jestem przeciw ! IP: *.centrum.punkt.pl 22.11.06, 22:55 Hey Legalisto, to współczuję z tym podatkiem. WIem coś o tym, bo też go płacę. Pocieszę Cię: jako obywatel tego miasta, będący w trudnej sytuacji materialnej możesz ubiegać się o obniżenie tego podatku i rozłożenie go na raty. Spłacisz spokojnie. Niepodoba mi się zupełnie Twoje lekceważenie prezydenta i nazywanie go pogardliwie hamulcowym. Jakbyś się czuł, gdyby ktoś miał taki stosunek do Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legalista Re: PO bliżej PiS ? Jestem przeciw ! IP: *.chello.pl 22.11.06, 23:18 Za pociechę uprzejmie dziekuję. Wcale natomiast nie uważam by trafne okreslenie - hamulcowy - było pogardlwe. Ale skoro Ci się to nie podoba ( innym sądzę się podoba ) to znaczy że mamy tu do czynienia z gustem. A w tej materii (tj.czyjegoś gustu ) o upodobania... nie bedę się spierał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vobis Re: PO bliżej PiS ? Jestem przeciw ! IP: *.centrum.punkt.pl 23.11.06, 00:37 Oświadczam: Nie będę się spierał z Legalistą. De gustibus est no disputandum. Owszem, ale nie o gust tu chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matadore PO bliżej PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:51 I po co podniecać się małymy gierkami jeszcze mniejszych pionków.TROSKA i PRZYGNĘBIENIE NIECH NAS OGARNĄ. Nareszcie wiem, dlaczego Rzecznik Praw Konsumenta miał w nosie moją sprawę, to to przecież STANOWISKO POLITYCZNE. ŻAŁOSNE, ŻAŁOSNE, ŻAŁOSNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hi!hi! Re: PO bliżej PiS IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.06, 00:26 matadore - pewnie chcialeś oszukać przedsiebiorcę co ??? i dzięki rzecznikowi nie udało się !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Struś Podobnie we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:57 Mam nadzieję że wyjdzie coś z tego mądrego!Życzę powodzenia, co leży w interesie wszystkich mieszkańców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisdokracjor PO bliżej PiS IP: *.zaodrze.punkt.pl 22.11.06, 23:46 I tak platforma sięgnęła gówna. Zbratać się chce z Samoobrona i LPR, blokowcami PiSu. Tylko pozazdrościć. A Panu Kwiatkowi życzyć by wkoncu coś mu się udało dla miasta zrobić, bo 4 lata tylko nas okradali bo na te diety nie zasłużyli. Moze za 4 lata społeczeństwo przejrzy na oczy i wkoncu zrozumie że ważne jest nei to jak kto krzyczy tylko ile potrafi zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vobis Re: PO bliżej PiS IP: *.centrum.punkt.pl 23.11.06, 00:42 Te nieprawda, że pan Kwiatek brał diety na krzywensa. Pomógł wielu ludziom i założył dla dzieciaków SKATE PARK nie licząc innych obiektów sportowych. Pseudonim pisdokracjor jest niegrzeczny, ale bardzo udany:-) obśmiałem się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE Re: PO bliżej PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 13:23 Nie cierpie PISU i jego zaklamanych slugusow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opol@nin Re: PO bliżej PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 22:44 A jednak duch Kowalskiego żyje. Kiedy zaraz po wyborach podczas wywiadu Kowalski cieszył się, że 9 jego bliskich współpracowników weszło do rady, dziwny staje się winik głosowania 9-4 dla Kwiatka (bliskiego sługusa Kowalskieg). Teraz tylko patrzeć jak 5 z tej 9 przejdzie do PiS i PO już nie ma w radzie. Hamulcowy coś za bardzo coś pomieszał. A tak na marginesie to przyjmuję zakłady że do wiosny Kowalski będzie już wiceprezydentem - stołek straci Ciepły. Acha jeszcze Jaki-taki dopisek, czy tatuś synusia Jakiego? Każdy wie, zostanie szefem Zakładu Komunalnego, bo przecież synuś i tatuś to w jednym mieszkają domku a nie są w urzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś