Dodaj do ulubionych

Łowcy skór bis

IP: 217.197.79.* 14.02.07, 16:12
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3918121.html
ciekawe czy w Opolu tez sa podobne przypadki????
Obserwuj wątek
    • Gość: behemot Re: Łowcy skór bis IP: 217.197.79.* 14.02.07, 18:49
      Są, choć tu nie robi się przeszczepów, ale operacje ratujące zdrowie i życie, a
      te jak wiadomo kosztują, nie tylko NFZ.Skala zjawiska też zapewne jest mniejsza,
      chodzi o kwoty, bo Opole to nie Warszawa, no i wierzę, że nie odłącza się
      pacjenta od respiratora z powodu braku koperty.I tu i Tam są tacy, co kroją na
      tłusto i tu i tam są też porządni, by nie krzywdzić całego środowiska.Polska
      prokuratorska, oberminister Ziobro, CBA - takie słychać komentarze.Po co grzebać
      w przeszłości, wyciągać trupy z szaf (też Lesiaka), lepiej zastanówmy się jak
      budować więcej mieszkań, by młodzi mieli pracę, a starzy emerytury - krzyczą ci
      co im się ciepło koło dupy robi, a w chórku występują z nimi tacy, co jedyną ich
      troską, by były owce do strzyżenia.A owieczki będą gdy doktory na państwowym
      sprzęcie prywatną praktykę będą robić, gdy adwokatów będzie ilość
      reglamentowana, komorników też,sądy sprawy ciągnące latami, koncesji z 216,
      tysiące biurokratów i prawo "lub czasopisma", tworzone pod konkretne zamówienie.
    • Gość: BOzia Re: Łowcy skór bis IP: *.chello.pl 14.02.07, 22:40
      Traktowanie ludzi w obecnej służbie zdrowia jest obrzydliwe.Piszę to jako
      osoba związana przez długie lata ze służbą zdrowia.Liczą się punkty,
      kasa,opłacalność ,a niedobro i zdrowie człowieka.Fakt,że zawody związane ze
      służbą zdrowia nigdy nie były dobrze opłacane,ale liczy się także
      powołanie,chęć niesienia pomocy innym.Oczywiście zarobki powinny się
      zmienić,ale nie tylko.Musi się zmienić nastawienie do człowieka
      chorego,cierpiącego-to on jest podmiotem działania całej służby
      zdrowia.Pozdrawiam.
      • k100 Re: Łowcy skór bis 15.02.07, 00:17
        Gość portalu: BOzia napisał(a):

Denerwuje mnie opinia taka jak twoja, niemozna uogolniac sporadyczne przypadki.
        Ja naprzyklad jezeli mialem do czynienia ze sluzba zdrowia mam pozytywne
        odczucia. Nawet zona smieje sie ze jak ide do lekarza to bez zadnej kolejki a
        ona musi swoje odstac. Czy nie lepiej jest zyc z zyczliwoscia i uprzejmoscia?
        • Gość: bozia Re: Łowcy skór bis IP: *.chello.pl 15.02.07, 20:30
          K100 guzik wiesz o relacjach w służbie zdrowia<właśnie w służbie>.Jestem
          medykiem nie tylko z wykształcenia ,ale i z zamiłowania.W tym całym bajzlu nie
          będzie dobrze jeśli człowiek pacjent nie będzie podmiotem.Daj Boże Ci nigdy nie
          chorować i bać się,że ktoś zabierze Ci możliwość leczenia lub pomocy.Tak
          postępuje się z chorymi paliatywnymi<trudne słowo,z rzadkimi schorzeniami lub
          po 65 roku życia.Mogę się denerwować, ale dzielę sie swoimi spostrzeniami.Nie
          omieszkam dodać ,że są też ludzie,którzy zawód lekarza,pielęgniarki,
          sanitariusza traktują jako swoje powołanie ,możliwość pomocy
          bliżniemu.POzdrawiam.
          • Gość: gosc Re: Łowcy skór bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:44
            To milo ze sa podobni ludzie ktorzy kochaja ludzi i ten zawod jednak w
            niepublicznych ZOL i innych stworach pracuje na niby coraz wiecej cwaniakow
            mieszkam w malym miescie sasiaduje z lekarzem ktory wyjezdza do pracy w ZOL
            przebywa tam okolo 1 godziny wraca do domu na 2godz. i tak w kolko bez zadnego
            skrepowania samochod pod domem pan w domu a NFZ placi za caly etat za co tego
            nikt nie wie .To skandaliczne praktyki ktore nie licuja z zawodem i
            czlowieczenstwem powinny byc ukrocone
        • Gość: zadowolony Re: Łowcy skór bis IP: 213.17.147.* 16.02.07, 12:44
          Nie można wszystkich wrzucać do jednego worka.
          Mam bardzo dobre wrażenie po co prawda żadkich kontaktach z służbą zdrowia.
    • Gość: gość Re: Łowcy skór bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 15:21
      jak na dzikim zachodzie!
      • Gość: bozia Re: Łowcy skór bis IP: *.chello.pl 16.02.07, 22:52
        A co w tym dziwnego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka