Dodaj do ulubionych

Płaszczyk vs. Blaszczyk

IP: 81.210.93.* 24.03.07, 18:15
Co to jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: jasio Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.chello.pl 24.03.07, 18:19
      Zapchajdziura. Jak nie mają porządnego programu to zapychają tym pustkę
      intelektualną
      • Gość: Rzyt Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 81.210.93.* 24.03.07, 18:33
        Ale dlaczego studentom-praktykantom, pozwalają robic samodzielnie
        programy.Przecież na to idą nasze pieniądze z abonamentu.Może i oni nie dostają
        pieniędzy,ale koszty zawsze jakieś są.
    • Gość: ja Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.zaodrze.punkt.pl 24.03.07, 18:59
      Tragedia, niestety.
    • Gość: amore mio Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.chello.pl 24.03.07, 19:37
      Wygłupy dwójki przygłupów na poziomie - delirki tremens.
      Podobno program - kulturalny.( Phi !)
      Pewnie tak bardzo kulturalny, jak wyobrażenia o kulturze
      "redaktorów" naszej, prowincjonalnej TV Opole. Wstyd !
      Jednym słowem - dno intelektualne.
      • Gość: endemol Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 20:22
        Gó..no jak wrzucisz do kompotu jest dalej g..em kompot już niE jest kompotem..

PRECZ Z TAKA TELWIZJą!
        • Gość: dodo Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 22:09
          czytanie z kartki to zenada
    • Gość: drugs Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 00:36
      Pomysł tak - wykonanie nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
      • Gość: z TV Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.chello.pl 25.03.07, 00:54
        trza bronić naszej opolskiej TV! ten duet p&b (choć ten drugi nieco
        irytujący)jest ok, realizacja dwóch opertaorów- wojtków świetna, radzą sobie
        dobrze. Tak trzymać, chłopaki! dajcie szanse młodym dziennikarzom, nie
        oceniajcie na forum po pierwszych trzech czy czterech odc. będą lepsze!!
        • Gość: dodo Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 07:05
          no pomysl ok, zastanawiam sie tylko czy ten duet do dobry wybor.
        • Gość: ja Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.zaodrze.punkt.pl 25.03.07, 09:59
          Pomysl jest fajny, ale ten duet zupelnie sie nie sprawdza. Sztuczna okrutnie
          pani P. oraz niewiele majacy do powiedzenia Pan B. (choc przyznaje, ze z tej
          dwojki, to, o dziwo, on lepiej wypada). Mialo byc kulturalnie, nieco vs. (jak
          sama nazwa wskazuje), a jest pomieszanie z poplataniem i wzajemne kadzenie..
          Gdzie tu jakis tak szeroko reklamowany antagonizm prowadzacyc? Calosc totalnie
          bez ladu i skladu, goscie pojawiaja sie 'z nikad', zadaje sie im po 2-3 razy te
          same pytania..., trudno mowic o jakiejkolwiek tematyce odcinkow. Mozna dac
          szanse mlodym dziennikarzom, ale skoro kolejne odcinki sa na takim samym,
          niskim niestety, poziomie, tzn., ze dziennikarze nie widza swoich bledow lub
          nie wiedza jak je poprawic. A skoro tak, to wciaz mamy zwalac to na karb
          mlodosci i debiutu? Bez przesady! Jest wielu mlodych dziennikarzy, ktorzy sobie
          radza. Tych dwoje- NIE!
    • Gość: tender Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 09:53
      Już po kilku chwilach widac, że nic z tego nie będzie. Niestety, by realizowac
      taki program trzeba miec ogromną wiedzę . Taki program powinien byc
      inkrustowany szeregiem odniesień, skrzyc inteligentnym dowcipem. Tu ani wiedy
      ani inteligencjiii....tylko rechot niezbyt rozgarniętej pary.A oceniac trzeba.
      Mam nadzieję,że Dyrektor - przecież człowiek teatru - zrozumie że to nie to i
      czym prędzej zdejmie tę kompromitującą produkcję z anteny.
      • Gość: tvp Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 11:00
        ten program to byl chyba pomysl dyrektora, z tego co wiem, to oni sami sie nie
        dobrali w ta pare, bo wogole do siebie nie pasuja
        • Gość: widz Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 82.160.19.* 25.03.07, 11:28
          ogólnie to pomysł był niezły ale oni już na pierwszym odcinku nie mieli
          koncepcji co mają robić i o czym mają mówić taki spontan ogólnie ok ale za dużo
          kręci się wszystko wokół waszych nazwisk od tytułu po pytania co sądzą o was
          współpracownicy, itp. man i materna z was nie będzie co najwyżej flip i flap
        • Gość: amore mio Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.chello.pl 25.03.07, 12:32
          Qrwa - pomysł i akceptacja dyrektora ?
          to tam trzeba wywalić połowę
          tej szpitalnej Tele... bez - wizji.
          • Gość: rzytrzlify Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 195.245.213.* 25.03.07, 16:16
            Widziałem tylko pierwszy odcinek więc do niego odniosę swoje uwagi.
            Pomysł i zajawki fajne.... ale niestety na tym koniec.
            Dwie osoby (jeszcze nie osobowości) zupełnie inne, o zupełnie innych
            upodobaniach i poglądach - tak to chyba miało być. Spodziewałem się konfliktu,
            sporu, wymiany argumentów, celnych ripost i point (co sugerowałby łuk, strzała
            i jabłko), dwóch przeciwstawnych tez - stanowisk zaciekle bronionych (vs.
            zobowiązuje), a co zobaczyłem (bo usłyszałem niewiele)?
            Najpierw o prowadzących i "rysie osobowości".
            Zobaczyłem parę różniącą się tylko wyglądem (wyraźnie), filozofią kulinarno-
            konsumencką oraz gustem muzycznym (tu kompletny brak konkretów i "a" bez
            powiedzenia "b"). Moim zdaniem opierając pomysł na przeciwnościach, zwłaszcza w
            pierwszym odcinku, powinno się maksymalnie, wręcz przerysowując nakreślić
            sylwetki prowadzących. Ja tego nie dostrzegłem i niczego się o nich nie
            dowiedziałem. Oni mi tego nie powiedzieli!!! Nie dali mi szansy opowiedzieć się
            po jednej ze stron, nie wzbudzili ani sympatii ani empatii, nie utożsamiłem się
            z P ani z B. Utożsamiłem się z vs. To ja stanąłem po przeciwnej stronie i w
            kolejnych minutach mój sprzeciw rósł jak wobec polityki PiS. Zobaczyłem bowiem
            dobrą zabawę ludzi po drugiej stronie szkła i totalny brak pomysłu jak rozbawić
            telewidza. Najgorszym fragmentem "rysu osobowości" była sonda z kolegami i
            koleżankami z redakcji. Żenada!!! Co mnie jako widza obchodzą opinie (o ile
            można to nazwać opiniami) telewizorów? Sam se wolę wyrobić zdanie. Może i
            byłoby to usprawiedliwione w odcinku dziesiątym - jakieś podsumowanie,
            konfrontacja z moim odczuciem ale i to raczej ryzykowne. Efekt żałosny.
            Towarzystwo wzajemnej adoracji, mało dowcipne, mało elokwentne i wyraźnie
            zadowolone z siebie. Poza Krzysiem R. który moim subiektywnym zdaniem był
            najmocniejszą częścią tego programu. (Sorry Krzysiek wiem, że Ci
            teraz "życzliwych" przybędzie)
            Autorzy zmarnowali kolejny niezły pomysł. Temat - czy Opole jest kulturalną
            pustynią czy coś się tu jednak dzieje, a tylko malkontenci narzekają?
            Nie wiem? Może mi umknęło, może nie jestem dość uważny ale nie dowiedziałem się
            co myślą na ten temat prowadzący? Kto reprezentuje pogląd "a" kto pogląd "b".
            Może takie zdanie padło ale budując pomysł na kontrapunkcie trzeba było skupić
            się wyłącznie na tym i konsekwentnie drążyć temat. To tu powinny padać
            argumenty, tu powinna być dyskusja, to tu powinny pojawić się emocje, głosy za
            i przeciw. To właśnie to powinno być istotą programu bo to obchodzi telewidzów,
            a nie to jaka jest Ania i czym się różni od Seby (znajdź 10 szczegółów).
            Autorzy powinni stać po dwóch stronach barykady i walić w siebie i swoje
            stanowiska z armat. Przytaczać wypowiedzi sojuszników, przykłady. Tymczasem
            temacik przemknął cichutko w chaosie realizacyjno, zdjęciowo, montażowym (żeby
            łamać kanony trzeba je najpierw opanować) i zdechł pod płotem niezauważony
            przez świetnie się bawiącą samą sobą ekipę.
            Autorzy stali przy ogłoszeniowym słupie, narzekali na nieświeże plakaty, a
            świeże mieli w dupie. Przecież był w Opolu Tymon był Osjan (plakaty było nawet
            widać) i co? I nic. Rzucamy temat ale się raczej nie wypowiadamy, nie zajmujemy
            wyraźnego stanowiska - pytamy społeczeństwo (niewiele z tego wynika?) i lecimy
            do redakcji zapytać o samych siebie!!!!! To smutne, a mógł być naprawdę fajny
            program.
            No i świetny kącik muzyczny!!!! Pomijam brak wokalistki i inne trudności
            obiektywne ale nie dowiedziałem się o tym zespole niczego!!!! Niczego!!!! No
            nie sorry - wiem że startują w Debiutach, że wokalistka pracuje na drugą zmianę
            i czego słuchają chłopaki. Nie dowiedziałem natomiast co myślą o kulturalnej
            kondycji Opola i regionu, ani nie wiem co i jak grają. Wiem jednak z tego
            felietonu, że Sebastian B. lubi być w centrum uwagi, a operator był ślepy. Jak
            można ich było tak posadzić? Fragment muzyczny powalający!!!
            Zapowiedzi imprez - kolejny dobry pomysł fatalnie wykonany. Toż napiszcie coś
            na ekranie!!! Dajcie jakąś planszę!!! Przecież niektórzy widzowie są
            wzrokowcami!!!
            No i na koniec - uwaga wzrokowca - dwie kamery to za dużo! Mam wątpliwości czy
            ten program udałoby się wam zrobić jedną? Drugą się bierze jak się jedną
            potrafi! Straszny, męczący oko chaos i oczojeb!!! To miało być nowoczesne,
            świeże? Wyszedł paw... i jeszcze ta jakać dziwna muzyczka w tle... Beeee
            Sorry ale bardzo mi było trudno znaleźć pozytywy. Jedyne jakie znalazłem to
            ogólny majaczący pomysł, zajawki i Krzysztof R.
            Podsumowując jestem vs.
            P.S. Z dwojga prowadzących mniej źle wypadło P
            • Gość: ania pLaszczyk Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 195.245.213.* 26.03.07, 20:46
              szanuję konstruktywną krytykę ale wolałabym ją usłyszeć w "cztery uszy"..no
              chyba że ktoś nie ma tyle odwagi żeby spojrzeć mi w oczy..i pozdrwiam
              sfrustrowanego redakcyjnego kolegę lub koleżankę który/a napisał/a posta
              powyżej!!
              • Gość: mobber Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.chello.pl 26.03.07, 21:01
                w ostatnim programie powiedziała " bez pedała" ( rower)
                widocznie rower ma pedało
                niestety wywalanie gał i durne miny nie zastąpią dobrego wykształcenia - cza było dużo czytać , a może trzeba
                widzę ,że czyta maile to niech wie,że gada po polskiemu
              • Gość: rzytrzlify Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 195.245.213.* 27.03.07, 13:32
                Sorry Aniu ale to nie brak odwagi tylko problem odległości. A z opinią zrób co
                zechcesz... Zwalić na karb frustracji najwygodniej.
                pozdrawiam AB
                P.S. Chętnie stanę oko w oko przy najbliższej okazji
    • Gość: astro Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 23:56
      Szczerze mówiąc nie rozumiem tych przeprosin. Po to jest forum i po to są
      nicki. A pod krytyką się podpisuję: jak nie potrafisz nie pchaj sie na afisz!
      • Gość: do rzytlifego Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.chello.pl 28.03.07, 00:37
        przyganiał kocioł garnkowi!!!
        • Gość: amore mio Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.chello.pl 28.03.07, 17:45
          Tu trzeba być nie chłopo-robolem od kultury,
          ale ARYSTOKRATĄ - kultury.
          A więc jak by nie patrzeć - trzeba mieć nie tyle chęci
          - co wnętrze i pochodzenie.
          czyli czytaj : KLASĘ !!!!

Tego wam dzieciaki brakuje .
    • Gość: ŻENADA!!! Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.centrum.punkt.pl 31.03.07, 22:44
      ŻENADA, WIELKA ŻENADA! Zdjąć to natychmiast, i powieisć na ten słup
      ogłoszeniowy przed którym stała ta prostacka para i gadała niepopolskiemu.
      Rzeczywiście, nie wolno pokazywać czegos takiego LUDZIOM, którzy płaca
      abonament!
      • Gość: śpioch Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 12:50
        Pani Aniu, niech sie Pani nie przejmuje i dalej realizuje swoj program ! Bardzo
        lubie go ogladac, jest bardzo zywy, smieszny, dowcipny, czasami sa drobne
        wpadki ale w sumie jest bardzo dobrze jak na poczatek. Co mi sie najbardziej
        podoba ? Pani wdziek i luz przed kamera, bo to jest program typowo "luzacki"
        adresowany dla bardzo mlodego widza, macie swietne pomysly a Pani koledzy,
        ktorzy maja kamere/kamery w reku wrecz super pomyslowi. W tej konwencji mozna
        wiele pokazac, wiele przyblizyc, mozna o smiertelnie powaznych sprawach lekko
        opowiedziec.
        Dziwi mnie ze Pani mlodzi koledzy i mlodzi forumowicze sa tak malo zyczliwi
        dla Pani pierwszych krokow. Trzeba by im dac kamere ustawic przed jej chlodnym
        okiem i poprosic, by zabawili sie w mana/materne, juz to widze ...
        Prosze dac komus zyczliwemu pare kaset i poprosic o zyczliwa krytyke, bedzie
        material do refleksji, bo chyba ma Pani ambicje by bylo jeszcze lepiej.
        • Gość: do śpiocha Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 84.16.240.* 01.04.07, 16:08
          A tobie co odbiło ? Pies sąsiada cię obsikał,
          czy samochód cię potrącił ? Bredzisz jak potłuczony.
          I przestań sypiać na mojej wycieraczce ty miłośniku
          prowincjonalnego luzactwa telewizyjnego.
          • Gość: Oglądacz Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 17:27
            No cóż.Pokolenie pokemonów już dorosło i zabrało się do "pracy".Efekt nie jest
            nawet godzien komentowania,a tym bardziej recenzowania.Zadziwiające jest to,że
            ten większy pokemon ,wydaje z siebie jakieś dzwięki przy takim
            szczękościsku.Ten mniejszy ,kolorowy pokemon jest strasznie pusty.Zapewne
            dlatego,że jest taki podziurawiony.
            • Gość: mobber Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 217.197.79.* 01.04.07, 19:39
              o! "pokolenie pokemonów" bardzo mi się podoba to określenie
          • Gość: śpioch wiecej zyczliwości do świata pokemony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 06:34
            wlasnie odezwal sie miesniak regionalny, i od razu siegnal po najblizsze mu
            skojarzenia, podniesione z blota, z gó... Jak sie cos nie zgadza z twoim gustem
            to kopa mu, albo z czuba ? Takimi krytykami poziomu naszej regionalnej tvp nie
            podniesiesz.
            Pani Aniu niech sie Pani nie przejmuje to byl wstretny zawistnik, ktory nie
            moze zniesc ze Pani ma kamere i cos robi ! Serdecznie Pania pozdrawiam !
    • Gość: tez ogladam się postawcie IP: *.chello.pl 01.04.07, 20:03
      w ich sytuacji. Przecież oni zrobili piewsze kroki. Może nie są jeszcze
      zabawni, może za bardzo sobie przeszkadzają,co nie jest jednoznaczne z
      antagonizmem, o który chodzi w zamierzeniu, mowią(nawet nie wiem jak to napisa)
      WŁAŃCZAĆ(coś w tym stylu)ale chcą i się uczą(mam nadzieję). ale posłuchajcie
      radio,nawet tam usłyszec można jakże swojskie WZIĄŚĆ przez Ś. posłuchajcie
      wierchuszki politycznej. Się nauczą. Oczywiscie byle nie zbyt poźno Naprawdę
      ludzi mówiących po polsku jest niewielu. Sznuk Tadeusz z pewnością, ale on jest
      z Warszawy. Wiem, wiem, już mam kompleks małomiasteczkowca...Nieprawda. Trzeba
      uwierzyc. A kamienie zostawcie w spokoju, nie podnoście...
      • Gość: mobber Re: się postawcie IP: 217.197.79.* 01.04.07, 20:45
        polityk może mówić jak chce
        dziennikarz musi mówić poprawnie a nie prze "ąn" jak to piszesz czyli
        spółgłoską ktora w Języku poskim nie istnieje
        no... chyba że się jest Szaranowiczem
      • Gość: Rzyt Re: się postawcie IP: *.atol.com.pl 01.04.07, 20:47
        Jak ktoś chce się uczyc,to niech idzie do szkoły.Ja nie mam ochoty sponsorowac
        cudzej nauki.Mam własne dzieci,które muszę wtkształcic.
        • Gość: gosc do spiocha Re: się postawcie IP: 217.197.79.* 02.04.07, 08:22
          Nie ważne jest czy sie ma kamere (ma ja wielu),ważne natomiast jest by sie umiec
          nią posługiwać (niewielu potrafi sie nią profesjonalnie posługiwac).Luzacki
          program ,jak to ktoś określił, nikogo nie upoważnia do ,,zniekształcania
          "naszego języka.
          • Gość: monday Re: się postawcie IP: *.chello.pl 02.04.07, 09:36
            jad się leje!naprawdę dajcie p i b spokój, jak się Wam nie podoba załóżcie
            komitet, zbierzcie -ileś tam głosów przeciw- napiszcie do przełożonych-tych
            opolskich i warszawskich. Nie obrażajcie ludzi, którzy starają się jak mogą.
            Każdy ich program jest lepszy i będzie lepszy! Krytyka powinna być
            konstruktywna, a nie obraźliwa...
            • Gość: tadek Re: się postawcie IP: *.atol.com.pl 02.04.07, 11:22
              Co prawda, to prawda- idzie coraz lepiej. Może potrzebny był czas na
              rozkręcenie? Tym bardziej że do tej pory nie było takiego programu w opolskiej
              TiWi. Bez wątpienia wypełnili lukę i to na coraz lepszym poziomie jak na
              telewizję regionalną. Przecież to nie TVN.
    • Gość: seman Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 11:07
      Po prostu dramat
      • Gość: marcel Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 12:01
        Dramat to nie tylko ten program. Dramat to cała ta opolska regionalna niby-
        telewizja. Kiedy ktoś wreszcie przejrzy na oczy i zamknie ten żałosny kramik
        który telewizją jest tylko z nazwy? W takim małym mieście i na tak małym
        obszarze jak województwo opolskie coś takiego jak tvp3 jest niepotrzebna!
        Gosiewski ze swoją Włoszczową Północ nie był pierwszy. Taką idiotyczną decyzją
        było bez wątpienia utworzenie "na siłę" (wiadomo która pani zaangażowana w
        ustwę medialną tak uparcie dążyła do powstania 4 nowych tvp3).
        Na zdrowy rozsądek w zupełności wystarczyłoby włączenie opolskiego w zasięg
        działania tvp3 Wrocław (zasięg techniczny jest), w Opolu zostawić 2 naprawdę
        operatywnych i aktywnych korespondentów i to w zupełności WYSTARCZY! Być może
        wtedy zacznę płacić abonament bo na razie na miernotę i prowincjonalizm kasy
        wywalać nie zamierzam.
        • Gość: Gość Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.icm.edu.pl 03.04.07, 14:57
          Amen
    • Gość: vs. Blaszczyk Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.chello.pl 03.04.07, 18:00
      program P&B nie jest taki najgorszy. Pomysł-fajny, wykonanie-bez pomysłu i
      większego przygotowania.Czego jednak możemy spodziewać się po Panu B. "Umówmy
      się" po primo -nie wygląda (ledwo mieści się w kadrze :), secundo- mając mleko
      pod nosem -podważa na wizji dorobek muzyczny Pawła Kukiza i zespołu Piersi,
      tertio- lata po mieście z aparatem i przy okazji programów do telewizji wali
      prywatę do swojego portalu.
      • Gość: Lideczka Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 195.245.213.* 07.04.07, 08:42
        no i co wyszło z tej przecudnej krytyki drodzy bywalcy forum? pewnieście dumni
        z siebie niesłychanie, he? Aneczce się pewnie już odechciewa realizowania
        swoich pomysłów, Seba to się pewnie nie przejmuje, bo on to chce kasiorę
        trzepać:) (hehehe dobre słówko:))) nie jest łatwo pracować hmmm współpracować z
        tvp i nie wie o tym nikt kto nie spróbował więc się Kochani nie wymądrzajcie
        już, Ci, którzy nie znacie materii. Tu nie chodzi o brak profesjonalizmu czy
        nadmiar zaufania czy o zadufanie w sobie Ani i Seby ... Rzecz tkwi w słabych
        menadżerach i braku odpowiednich osób funkcyjnych w regionalnych tvp, osób,
        które są niezbędne by produkcja była kompletna zarówno merytorycznie jak i
        technicznie ... Pracuje się "na czuja" i to nie od dziś, dyrektor kazał, to
        zrobili, nie spodobało sie? trudno ... jest nauczka, szkoda tylko, że te naukę
        z tego doświadczenia wyciągają tylko Ania i Seba, bo pewnie Ci decyzyjni nie
        widzą w takim niepowodzeniu swojej winy ... A swoją drogą co by było gdybyśmy z
        Anią razem taki program poprowadziły?:))))) po prostu gitex:))) (musimy
        Pokemonie Kochany o tym pomyśleć, tylko gdzie to opchnąc?:) to jeszcze przed
        nami pewnie:)))) acha i jeszcze jedno tak się rzucacie, że Anka źle mówi,
        posłuchajcie siebie, prawie nikt teraz nie mówi dobrze, tylko tego nie
        słyszycie, bo sami źle akcentujecie, macie złą dykcję, i niepoprawnie
        wymawiacie głoski nosowe, ale co tam, łatwiej przyczepić się do osoby
        publicznej. Teraz programu już może nie będzie przez to całe gadanie i będą
        inne "baaaardzo ciekawe" produkcje, brawo. Buziaki Aneczko ślę:))
        • Gość: uuuuuuu Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.atol.com.pl 07.04.07, 11:52
          ańja jes bardzo póbliczna to fakt i co stego kolego?lepjej ńjeh nic ńje muwi bo
          ńje mósi
          • Gość: ania Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 195.245.213.* 07.04.07, 19:32
            pozdrawiam:)jeśli chcecie ze mnie robić idiotkę na tym forum - proszę bardzo !!
            ale źle to świadczy tylko o osobach piszących a nie o mnie..jad i zawiść mnie
            nie tyka już od dawna:)a jeśli ktos zapragnie zrobić karierę przed kamerą -
            zapraszam - zorganizuję ekipę i wtedy zobaczymy jak poszczególni forumowicze
            mówią i się zachowują!!
            wesołych świąt
        • Gość: ja Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.zaodrze.punkt.pl 07.04.07, 13:18
          Gość portalu: Lideczka napisał(a):
          Rzecz tkwi w słabych
          > menadżerach i braku odpowiednich osób funkcyjnych w regionalnych tvp, osób,
          > które są niezbędne by produkcja była kompletna zarówno merytorycznie jak i
          > technicznie ...
          A z tym sie akurat zgadzam. Ale brak dobrych menadzerow i specjalistow od
          wizerunku badz reklamy, to nie tylko bolaczka regionalnych oddzialow TVP. To
          bolaczka prawie wszystkich stacji TV w Polsce, niestety.
          A program..no coz.. slaby jest, powiedzmy to sobie szczerze. Trzeba bylo moze
          najpierw nakrecic kilka odcinkow bez wypuszczania tego na antene, zobaczyc co
          mozna poprawic, moze z kims skonsultowac? A tak- wyszlo jak wyszlo.
          • Gość: citizen Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.centrum.punkt.pl 08.04.07, 14:07
            - Wiecie co?
            - Mnie się ten program bardzo podoba.
            - Dlaczego?
            - Bo tchnie młodzieńczą świeżością i jest w nim full spontan.
            - Niedoróbki warsztatowe?
            - To się gubi, a program z odcinka na odcinek jest lepszy. Dla mnie jest ważne
            również, że jest to program nasz, opolski. Brawo TV Opole!
            • Gość: kodżak Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.chello.pl 08.04.07, 15:34
              Daj spokój. Wszystko z umiarem. Jak ktoś mi bez przerwy udowadnia ,że ciągle
              prawdziwe jest porzekadło - "poznać głupiego po śmiechu jego " - to ja za
              taką "kulturę" dziekuję. Nieustannym luzackim śmiechem wewnętrznej,
              intelektualnej pustki prowadzących nie zakryjesz.
              Widzowie oczekują pewnego poziomu. Ci którym to wisi, tego programu po prostu
              nie ogladają.
    • Gość: grant Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 22:26
      w ogóle nie rozumiem o co ten tumult. Ze program do bani- to oczywiste. Lideczka
      jako przyjaciółka aneczki - tak samo mało jak ona w pracy tv doświadczona nie
      powinna zabierać głosu. Z kolei Błaszczyka juz dawno powinno sie wyrzucic z
      telewizji - nie może byc dziennikarzem kształtujacym opinię gdy reklamuje
      jednoczesnie bank (BGŻ).I tyle!
      • Gość: z wnikiem Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 213.17.144.* 08.04.07, 22:47
        pan b.reklamuje tez cement czy wapno w supermarkecie,kuchenny robot i wlasna
        strone internetową,za 10 zeta ogolil by sie na lyso szkoda ze telewizyjni
        fachowcy poznali sie na nim tak pozno
      • Gość: Lideczka Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 195.245.213.* 12.04.07, 12:17
        grant a Ty się znasz?:))))a mnie znasz? kiedy ostatnio rozmawialiśmy?
        pracowaliśmy razem? starym wyjadaczem telewizji nie jestem i długo nie będę,
        ale współpracuję z ta firmą od jakiegoś czasu i udało mi się kilka ciekawych
        rzeczy zrobić (mimo tych wszystkich ogroooomnych trudności), i nie jest to
        tylko moja opinia, nie mówię, że "p.vs b." jest gicior, ale takie "jechanie" po
        całości jest mocno nie na miejscu i na pewno nie ma wiele wspólnego z
        konstruktywną krytyką, która dla każdego młodego twórcy jest ważna. Ja też
        swoje oberwałam w tv i sporo mnie to nauczyło, "metoda kija" jest tu mało
        skuteczna. Dajmy już wszyscy spokój.

aaa i jeszcze grant, forum jest po to, żeby zabierać głos i tak sobie myślę, że
        ten mój jest dużo mniej idiotyczny niż wiele tych tutaj w okolicy
        • Gość: Marian z Czarnowąs Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 82.160.19.* 12.04.07, 13:53
          Nie no widziałem jego rozmowę z Panem Pawłem Kukizem i to co do niego powiedział
          "Ma Pan jakiś tam dorobek artystyczny" to było przegięcie chłopaczek który jak
          Kukiz nagrywał z zespołem Aya RL kultową czerwoną płytę nie był nawet plemnikiem
          tak mu powiedział ;/ Ale co on może wiedzieć o 25 letnim dorobku Pana Pawła jak
          słucha hip hopa
        • Gość: ciekawski Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.atol.com.pl 12.04.07, 14:37
          a dlaczego Lideczka ma taki sam IP jak Ania Plaszczyk?
          • Gość: szczera Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 213.17.144.* 12.04.07, 23:13
            bo pracują w telewizji pewnie dlatego!a pan b powinien schudnąc przede
            wszsytkim i pojsc na kurs uprzejmosci. dobrze ze go juz nie widac, a pani p do
            roboty!!!
          • Gość: Lideczka Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 195.245.213.* 13.04.07, 10:45
            Ania wspołpracuje w Opolu, a ja w Olsztynie, ot co:))))

Seba ma duże ambicje, ale przestarzałe podejście do telewizji, chciałby
            robić "Rower Błażeja IV":))) nie chodzi tu o duży brzuch, ale o nieciekawą
            osobowość, jakkolwiek poczciwą:)))) Seba, trzeba tylko mierzyć siły na zamiary.
            Swoją drogą rozpętaliście niezłą burzę, podobno najgorzej jak się o czymś w
            ogóle nie mówi:))))))
            • Gość: ?? Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 195.245.213.* 13.04.07, 11:16
              A DLACZEGO "SZCZERA" MA TO SAMO IP CO "Z WNIKIEM"??
              mam wrażenie że piszą tu jedne i te same osoby tylko ciągle pod innymi nickami..
              anonimowo łatwiej po kimś jechać??
              • Gość: Colombo Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.atol.com.pl 13.04.07, 12:03
                Czyli pani P.,nadaje na pana B. swojego kolegę z pracy.W dodatku podszywa się
                pod swoją dawną koleżankę z pracy,która mieszka 700 km od Opola,a ma to samo IP?
                Oj pani P.coś nie bardzo się pani udają te intrygi.Nie dziwię się ,że poziom
                TVP3 jest taki niski,skoro pracują tam tak prości,żeby nie użyc bardziej
                dosadnego słowa "dziennikarze".
                • Gość: tolerancyjna Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 13:53
                  zniszczyć,zadeptać,upokorzyć..czyżby taki był cel wypowiadających się na tym
                  forum? a może byście mądrale pomogli tym,którzy coś chcą robić? może
                  podpowiecie jakie programy chcielibyście oglądać, opowiecie o tym co was jest w
                  stanie zainteresować poza krtytykowaniem innych? może pomożecie Ani dotrzeć do
                  waszych małych mózgow. Wierzę że bardzo by chciała was zadowolić ale taką
                  krytyką jej nie pomożecie.Dlaczego w obecnych czasach zawiść, złość,
                  krytykanctwo stawiane jest na pierwszym miejscu zamiast odrobiny ludzkiej
                  życzliwości, która może komuś pomóc chociażby po to abyśce mogli odlądać takie
                  programy jakie chcecie. Nie od razu Kraków zbudowano a spójrzcie jaki jest
                  piękny.
                  • Gość: Colombo Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.atol.com.pl 13.04.07, 14:50
                    " może pomożecie Ani dotrzeć do
                    waszych małych mózgow" Anno !Jesteś bezczelna.Skoro uważasz,że widzowie mają
                    małe mózgi,a mimo to nie potrafisz do nich dotrzec,może powinnaś zacząc robic
                    programy dla szympansów?A może powinnaś wykorzystac swój "duży" mózg w fabryce
                    skarpetek,do projektowania "luzackich"wzorków?Prawda jest taka,że tylko
                    prymitywni ludzie,reagują tak agresywnie i chamsko na krytykę(zresztą w pełni
                    uzasadnioną)i jak ktoś już tu napisał,więcej szacunku i pokory,dla ludzi,dzięki
                    którym masz co jeśc,bo płacą abonament!Ja nie jestem tolerancyjny dla
                    ludzi,którzy marnują MOJE pieniądze i jeszcze mają jakieś pretensje.
                    • Gość: tolerancyjna Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:22
                      drogi colombo
                      Niestety nie znam Ani i jej kolegi. Ale wolałabym dyskutować z nią niż z kimś
                      takim jak ty.
                      Jeżeli moja sympatia dla młodych osób jest dla ciebie bezczelnością to wybacz
                      urazę. W abonamenie masz jeszcze inne programy nikt nie każe ci ogladać tych
                      programów, które cię nie interesują.A może podzielisz się ze mną swoim sposobem
                      na życie? Czy nie jesteś przypadkiem zbyt sfrustrowany?A może tobie też coś nie
                      wyszło?
                      • Gość: antypokemon Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 82.160.19.* 13.04.07, 15:57
                        widze Aniu,ze masz ogromne parcie na "zadowalanie" ludzi.Szkoda,ze jestes taka
                        szpetna,bo gdyby Bog nie poskapilby Ci urody w tak okrutny sposob,to moglabys
                        zadowalac ludzi w nieco starszej instytucji niz telewizja.Predyspozycje
                        psychiczne masz do tego idealne.Srac na najblizszego wspolpracownika,toz to
                        szczyt szczurowyscigu.Publicznie krytykujesz Sebe,a tak naprawde nie dorastasz
                        mu do piet.Doslownie i w przenosni.Moze pora przestac wierzyc,ze atomowki
                        zbawia swiat i odejsc zanim Cie ktos kopnie w du
                      • Gość: do Colomba Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 217.197.79.* 13.04.07, 20:06
                        Wydaje mi sie znajomy styl pisania pani tolerancyjnej-czyżby to była jednak
                        dziennikarka współpracująca z ludźmi z tej TV
                • Gość: anna plaszczyk Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 195.245.213.* 14.04.07, 16:01
                  "Czyli pani P.,nadaje na pana B. swojego kolegę z pracy.W dodatku podszywa się
                  pod swoją dawną koleżankę z pracy,która mieszka 700 km od Opola,a ma to samo IP?
                  Oj pani P.coś nie bardzo się pani udają te intrygi.Nie dziwię się ,że poziom
                  TVP3 jest taki niski,skoro pracują tam tak prości,żeby nie użyc bardziej
                  dosadnego słowa "dziennikarze"."

Cała TVP ma to samo IP - przynajmniej jego początek - wspólny serwer!!
                  pod nikogo się nie podszywam - jako jedna z nielicznych mam tyle odwagi
                  cywilnej żeby się podpisać swoim imieniem a nie idiotycznym nickiem:)
                  pozdrawiam
                • zuziazla666 Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk 14.04.07, 19:06
                  wiesz, koleś, to że nazwałeś się "colombo" jeszcze nie robi z ciebie detektywa.
                  a jak interesują cię wątki kryminalne to polecam w11 na TVN - to ci się pewnie
                  spodoba!
    • Gość: z Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.chello.pl 13.04.07, 16:32
      • Gość: widz Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: 149.9.0.* 14.04.07, 13:19
        To już nie będzie tego programu ??? To ja przerzucam się na 5-10-15
        • Gość: mobber Re: Płaszczyk vs. Blaszczyk IP: *.chello.pl 14.04.07, 20:04
          słuszna decyzja ; to mniej więcej ten sam poziom......odbiorcy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka