Dodaj do ulubionych

Opolskim szpitalom grozi bankructwo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 23:15
Pijawki z NFZ powinny bać się najbardziej! Z czyjej pracy będą żyć, gdy staną
szpitale? Sperpośrednik straci rację bytu, jak bardzo martwi się p.
Łukawiecki, że nie może płacić pieniędzmi pacjentów za wykonane przecież nie
przez niego usługi. Zarówno pan, Panie Łukawiecki, jak i podległa panu załoga
znajomych królika, jesteście zupełnie zbędnym ogniwem służby zdrowia.
Obserwuj wątek
    • rysiu_lubicz Opolskim szpitalom grozi bankructwo 02.07.07, 01:19
      opolski NFZ jako pierwszy do likwidacji,
    • Gość: marc Dyrektor który nie ma pojcia co mówi. IP: *.atol.com.pl 02.07.07, 09:08
      Ciekawe gdzie skieruje pacjentów hematologicznych skoro w województwie jest
      tylko 1 oddział w Wojewódzkim Szpitalu.Ciekawe gdzie skieruje pacjentów z WCM i
      WOJ Szpitala do powiatu?Dyrekcje przyjma tylko najlepszych?Juz dzisiej
      wystepuja braki w obsadzie lekarskiej stąd pracuja po 300-400 godzin
      miesieczniea skoro przyjma tylko nielicznych to oni beda musieli pracowac po
      600 godzin miesiecznie.A tak na marginesie moze by tak upublicznic ilość
      zatrudnionych w opolskim NFZ i ich zarobki.Okaze sie ze konserwatorka
      powierzchni płaskich otrzymuje w NFZ wyzsza stawke za godzine machania miotła
      niz Lekarz specjalista.Srednia paca w NFZ to ponad 4000 zł
    • Gość: terra Opolskim szpitalom grozi bankructwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 09:42
      W związku z żądaniem pielęgniarek i lekarzy o podwyższenie ich pensji inne
      grupy zawodowe też powinny zastrajkować?Przecież każdemu wiadomo,że ceny usług
      i towarów idą w górę a pobory stoją w miejscu.To co wszyscy idźmy pod
      kancelarię premiera!
      • Gość: X Re: Opolskim szpitalom grozi bankructwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:56
        A co godzina pracy np. Religi jako kardiochirurga ma kosztować tyle samo co
        godzina pracy np sekretarki w NFZ! Tu chodzi o proporcje! Myśle że szybciej Pan
        Religa nauczy się zawodu fryzjerki niż Pani fryzjerka zawodu kardiochirurga :-D
      • Gość: dd Re: Opolskim szpitalom grozi bankructwo IP: *.atol.com.pl 02.07.07, 13:48
        a ile to ty zarabiasz i co robisz?
    • Gość: marek. Opolskim szpitalom grozi bankructwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 11:29
      A my przedsiębiorcy będziemy robili wszystko żeby za ten okres strajku nie
      odprowadzić składek tzw. zdrowotnych. Jeśli strajkujący lekarz ( specjalista)
      przyjmuje mnie prywatnie nie wprzychodni , to za co mam płacić . Niestety
      rachunku też mi nie wystawia, więc nikt mi nie zwróci kosztów leczenia, zresztą
      jakie to leczenie kiedy bym musiał co 3 dni płacić za prywatne wizyty.

Albo dobrze płatna praca dla lekarzy w szpitalach i przychodniach bez
      możliwości prywatnej praktyki. ( lekarz nie może być przemęczony) lub praktyka
      prywatna i kasy fiskalne jak wszyscy przedsiębiorcy w Polsce.
      • Gość: lek Re: Opolskim szpitalom grozi bankructwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:10
        jestem za! wolny rynek i kasy fiskalne, podatki itd. plus wolne ubezpieczalnie
        i pełna odpowiedzialność zawodowa! zgadzam się z Panem jako lekarz. Proszę o
        wysłanie tych postulatów do kancelarii premiera! Może wreszcie wszyscy będą
        zadowoleni pacjent - o którego trzeba będzie dbać bo nie przyjdzie i doktor
        któremu się zapłaci tyle ile się ceni. Ostatecznie można będzie poszukać
        tańszego - to tak jak z kupnem samochodu każdy będzie jeździć tym na co go
        stać. Bardzo zdrowe podejście tylko kiedy i czy marzenia się spełnią? Dodam
        nasze wspólne marzenia :-)
      • Gość: marc Re: Opolskim szpitalom grozi bankructwo IP: *.atol.com.pl 02.07.07, 13:51
        wielki mi przedsiebiorca a nawet nie wie ze składka zdrowotna to własnośc
        pracownika bo to z jego poborów jest płacona.Doucz sie zanim otworzysz jakas
        firemkę i bedziesz sie mianował przedsiębiorcą nieuku
        • Gość: marek. Re: Opolskim szpitalom grozi bankructwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 09:45
          Nie umiesz czytać . Ale masz rację . Pozdrawiam
        • Gość: marek. Re: Opolskim szpitalom grozi bankructwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 09:49
          Zatrudniam 13 osób.
      • Gość: Yogi Re: Opolskim szpitalom grozi bankructwo IP: *.wcm.opole.pl 02.07.07, 16:47
        1. Kasy fiskalne czy nie - nie ma to znaczenia. Teraz też masz prawo poprosić o
        rachunek, ale tego nie robisz.
        2. Jeśli strajkujący lekarz nie przyjmuje Cię w poradni, powineneś napisać
        skargę do NFZ - to oni biorą pieniądze za zapewnienie opieki medycznej, a nie
        szpitale i poradnie.
        3. Nawet gdybyś dostał rachunek z prywatnego gabinetu, to też nikt Ci nie
        zwróci grosza za leczenie.
    • Gość: dr Opolskim szpitalom grozi bankructwo IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.07, 15:02
      Strajk trwa 6 tyg. jakoś nikt nie wpadł na pomysł równoległych negocjacji _ na
      poziomie rządu i organów założycielskich. Teraz wszyscy czekają na dziką
      prywatyzację, a to nie jest pomysł na ochronę zdrowia. Szef NFZ opolskiego ma
      super pozycję, nie jest stroną, trzyma wszystkie środki finansowe, nie
      kontroluje opłacanych procedur. Poseł opcji rządzącej straszy lekarzy, anie
      daje propozycji do rozmów. Jastem lekarzem i myslę, że sytuacja rzeczywiście
      rozwiąże się 1 października. Może nareszcie rzeczywisty koszt usługi zoatanie
      pokryty
      • Gość: jaga Re: Opolskim szpitalom grozi bankructwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:22
        Marc napisał :"wielki mi przedsiebiorca a nawet nie wie ze składka zdrowotna to
        własnośc
        pracownika bo to z jego poborów jest płacona". A jak to jest baranku jak ten
        przedsiębiorca prowadzi jednoosobową firmę ? Odprowadza składke zdrowotną czy
        nie ?
        Pozdrawiam cię .Beeeee,beeee
    • endek_pendek strach brać łapówki- trzeba strajkować 02.07.07, 19:12
      Lekarze powinni sie wstydzić !!!!!!!!!!!!!
      Popieram pielęgniarki ale nie lekarzy !
      Jeżeli lekarz zarabia tak mało ,to dlaczego prawie każdy wpycha na siłę swoje
      dziecko na medycynę ?
      Przecież jeżeli tatuś lub mamusia przez lata tak cieżko pracowali za tak marne
      grosze to chyba by własnemu dziecku nie życzyli takiego samego "psiego" losu ?
      Lekarz dokładnie wie że zarobi kilkanaście razy wiecej jak sie oficjalnie podaje .
      Teraz troche mają pecha bo strach brać łapówki ,wiec przypomniało im sie że
      właściwie oficjalnie to oni mało (jak na ich wymagania) zarabiają.
      Ile razy chcialam zrobić termin np. u ortopedy to powiedziano mi że najbliższy
      wolny termin za 3 do 4-ech miesięcy ,a jak zapytałam czy jest możliwość
      prywatnie dostać sie do niego to okazuje sie że jak najbardziej , nawet dziś i
      to od razu ( inni pacjenci zaczekają ,oni mają czas) W gabinecie szpitalnym
      przyjmowano prywatnych pacjentów.
      Nie znam lekarza który byłby biedny ,ale za to znam takiego ktory na drzwiach
      na szyld że przyjmuje 1 godzine tygodniowo ,a tak naprawdę przyjmuje w domu od
      rana do wieczora ( a podatek odprowadza za jedną godzine w tygodniu co daje 2 do
      3 pacjentów )
      • Gość: ah Re: strach brać łapówki- trzeba strajkować IP: 217.197.79.* 02.07.07, 19:46
        jesli lekarze sa za wolnym rynkiem, kasami i podatkami to czemu nie takie
        wysuwaja postulaty?!
        teraz postulaty sa zwiekszyc skladke, zwiekszyc naklady itd
        • Gość: gosc Re: strach brać łapówki- trzeba strajkować IP: *.netia.citysat.com.pl 02.07.07, 21:08
          no właśnie , dla0czego nie ma takich postulatów ?? Bo sami ukręcili by na siebie
          bicz !!
          Komu z nich potrzebna jest kasa fiskalna ???? po co maja odprowadzać podatek od
          prawdziwej ilości pacjentów ?? Przecież lepiej zaplacic za 5 tygodniowo jak za
          15 przyjmowanych codziennie
      • Gość: baba Re: strach brać łapówki- trzeba strajkować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 22:49
        Szanowni frustracie, na studia się zdaje, a nie upycha, sądy takie jak Twoje
        świadczą jedynie, że nie stać Cię na studiowanie, lecz nie ze względów
        finansowych lecz intelektualnych, jak przyznajesz, anio Ciebie, ani Twoich
        dzieci. Nie rozumiem do kogo masz pretensje. Nie wiem też, co zarzucasz
        lekarzom, czy to, że NFZ limituje przyjęcia? Napisz skargę na Łukawieckiego, i
        tyle. I jeszcze jedna rada, w prywatnym gabinecie musisz pewnym i zdecydowanym
        głosem poprosić o rachunek, na pewno otrzymasz. Pozdrawiam:)
        • ilosternka do baby 02.07.07, 23:13
          Gość portalu: baba napisał(a):

> Szanowni frustracie, na studia się zdaje, a nie upycha, sądy takie jak Twoje
          > świadczą jedynie, że nie stać Cię na studiowanie, lecz nie ze względów
          > finansowych lecz intelektualnych, jak przyznajesz, anio Ciebie, ani Twoich
          > dzieci. Nie rozumiem do kogo masz pretensje.

moja droga babo,z tego co piszesz to wnioskuję że jesteś młoda osoba i nie
          pamietasz czasów gdzie zdany egzamin wstępny na studia nie był ani troche tyle
          wart co koperta dla rektora.
          Ja rownież studiowałam w tych czasach ( na szczęście nie medycynę)i wiem ile
          kopert i nie tylko wymagano wtedy od dzieci np.rolnikow. Kombajny sprzedawali
          zeby pieniądze na uczelnie zawieść,a oceny ....????? wtedy takie coś odgrywało
          małą rolę
          • Gość: baba Re: do baby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 23:25
            Niestety, nie jestem młodą osobą, również studiowałem wtedy, lecz ani nie
            dawałem rektorom kopert, ani nie widziałem, by ktoś im dawał, dlatego nie
            paplam. Post osoby, do której pisałem, odnosi się do dzieci obecnych lekarzy,
            więc do TERAZ, a nie KIEDYŚ. Nie zauważyłaś tego, a skończyłaś studia, a to
            dziwne (czytanie bez zrozumienia:))) Pozdrawiam:)))
            • Gość: ktoś Re: do baby IP: *.netia.citysat.com.pl 03.07.07, 00:34
              a od kiedy to trzeba studiowac żeby umieć wysprzątać cudze mieszkania???
              Szukam sprzątaczki do mojego domu ,bo sama nie mam czasu. Prowadzę własną firmę
              i pracuję 18 godzin dziennie .
              Dlatego kochana babo wpadnij do mnie to mi posprzatasz.
              niech mi nikt nie mówi o tych złodziejach -lekarzach. Płace kosmiczne sumy na
              ZUS a do lekarza nie mam czasu isc,a jeżeli już musze to widze setki emetytów
              którzy nie mają nic lepszego do roboty jak od rana okupować przychodnie.
              Przecież maja czas rownież po południu ,a ja nie .........
              Moje wizyty u lekarza konczą sie tak że wsciekła wychodze ( pzrecież nei mam
              czasu na kilku godzinne czekanie )i jestem zmuszona isc wieczorem prywatnie do
              lekarza.
              I tu sie pytam : PO CO JA PłACE TEN ZUS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Yogi Re: do baby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 10:51
                ZUS płacisz po to, żeby mieć w przyszłości emeryturę.
                Natomiast składkę zdrowotną płacisz po to, żebyś Ty (a przede wszystkim tłumy
                darmozjadów żyjących z naszych składek i podatków - bezrobotni, rolnicy,
                gastarbeiterzy) miała opiekę zdrowotną.
                I nie martw się - w ramach solidaryzmu społecznego prędzej kaczory dopieprzą Ci
                kolejny podatek, niż rolnicy zaczną płacić składkę zdrowotną.
              • Gość: baba Re: do baby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 00:58
                Chętnie posprzątam Ci mieszkanie, choć trochę mnie zraziło, że mam sprzątać u
                kogoś, kto nie wie, jak się piusze "kilkugodzinne", razem, się pisze,
                kochana "biznesmenko" - takiej nazwy używasz wobec siebie, prawda? Więc podaj
                adres i wpadnę posprzątać, jak znajdziesz czas to oferuję również inne usługi.
                Pozdrawiam
                • ilosternka Re: do baby 04.07.07, 13:32
                  takie właśnie miałam wrażenie że oferujesz również inne usługi
    • Gość: beka Re: Opolskim szpitalom grozi bankructwo IP: 217.197.79.* 03.07.07, 16:38
      dlaczego nikt nie mówi, że lekarz w ciągu 8 godzin pracy obstawia 5 etatów.ONI
      MAJĄ TAKĄ MOŻLIWOŚĆ i wszyscy otym wiedzą , apielęgniarka nie może w nocy nawet
      nóg wyprostować.
      • Gość: Yogi Re: Opolskim szpitalom grozi bankructwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 18:19
        Po pierwsze - 7.35h.
        Po drugie - jakich pięć etatów???? Podawaj fakty!!!!
      • Gość: Yogi Re: Opolskim szpitalom grozi bankructwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 18:23
        Jeszcze tylko zapomniałeś napisać, że pielęgniarka co prawda nie może w nocy
        nóg wyprostować, ale może je rozłożyć pod lekarzem dyżurnym.
        Puknij się w ten pusty łeb, tylko nie za mocno, bo Cię echo zabije!!!
        A poza tym pielęgniarka jest w pracy, a lekarz na dyzurze, który zgodnie z
        Ustawą o ZOZ-ach nie jest czasem pracy. I dodatkowo pielęgniarki w pogotowiu,
        na blokach operacyjnych, okulistykach, laryngologiach itp. jak nic się nie
        dzieje, śpią w najlepsze. Z tego co wiem, to jednak same.
    • Gość: XYZ Re: Opolskim szpitalom grozi bankructwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 12:15
      a kto tym sie przejmuje
      • Gość: A Re: Opolskim szpitalom grozi bankructwo IP: *.chello.pl 15.07.07, 16:03
        A niektórzy to nawet się cieszą i już planują nowe rozdanie
    • Gość: fibi Re: Tego chcecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 10:46
      "Minister zdrowia Zbigniew Religa ocenia, że konsekwencją strajku w służbie
      zdrowia jest brak pieniędzy na płace, a w rezultacie upadłość szpitali. Lekarze
      zdawali sobie z tego sprawę - dodał Religa w radiu Tok FM. Jego zdaniem, dobrze
      się stanie, jeśli część placówek medycznych zniknie.

Lekarze wychodzą naprzeciw mojej ustawie o sieci szpitali i sami przyspieszą,
      zanim wejdzie ona w życie, jej zapisy - powiedział Religa."
      W Opolu chyba nie zostanie nic - brawo!
    • Gość: xyz Re: Opolskim szpitalom grozi bankructwo IP: *.chello.pl 17.07.07, 20:51
      nie ... w Opolu padnie tylko WCM bo tam nastąpiła koncentracja głupoty
      • Gość: Ooo! Re: Opolskim szpitalom grozi bankructwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 10:25
        Gdziesz to zabiedzone dochtorstwo i słodkie pielegniarstwo się wtedy podzieje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka