Dodaj do ulubionych

Wypłata dla WCM-u

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 21:04
"Za czerwiec WCM otrzyma praktycznie pełną miesięczną transzę kontraktu,
czyli 5,8 mln zł. - W rozliczeniu jest dużo tzw. nadwykonań za ubiegłe
miesiące, stąd kwota transzy nie zmalała. Jednak na dziś sytuacja nie jest
już taka oczywista, z naszych wyliczeń wynika, że szpital ma tzw.
niedowykonania na kwotę 2,9 mln zł, spowodowane strajkiem, podczas którego
nie ma planowych przyjęć i nie wykonuje się planowych operacji." - to cytat z
wypowiedzi urzędnika NFZ.
Z tego rozumiem, że dopiero protest lekarzy skłonił NFZ do wypłacenia
należności za usługi wykonane ponad kontrakt? I gdyby nie strajk te pieniądze
nie zostałyby wypłacone?
Jestem tylko zwykłym szarym lekarzem, ale arogancja władzy i NFZ jest dla
mnie nie do pojęcia
Obserwuj wątek
    • mieszaniec-zopola Misiaczku 05.07.07, 21:33
      A dla mnie niepojęta jest arogancja waszego środowiska (kierownictwa placówek
      i lekarzy), które upadla nas pacjentów w ewidentnym celu doprowadzenia nas do
      desperacji i udania się do prywatnego gabinetu, czy też wykonania odpłatnej
      diagnostyki i prywatnej rehabilitacji. Wie o tym każdy, kto choć raz
      zakosztował wizyty w przyszpitalnych gabinetach specjalistycznych. W ten to
      sposób parę razu zdrenowano moje konto, rzekomo ubezpieczonego, tak skutecznie,
      że z tego dupnego minusa chyba się już nigdy nie wygrzebie, o trwałym
      uszczerbku na zdrowiu nie wspomnę.
      • Gość: Yogi Re: Misiaczku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 22:40
        Nie pracuję w przyszpitalnych poradniach, nie ma gabinetu, nie jestem wreszcie
        fizjoterapeutą. Nie do mnie więc Twoje pretensje. Wyraziłem wątpliwości
        względem instytucji, która winna zapewniać opiekę zdrowotną. I to jest jej psi
        obowiązek, nie WCM czy innych podmiotów. NFZ ma zapewnić (i wyegzekwować, co
        już pacjenta nie obchodzi) opiekę zdrowotną. To właśnie za to co roku przynają
        sobie premie wyższe od moich rocznych dochodów.
        • rysiu_lubicz pitolonko 06.07.07, 01:00
          a nfz kase dzieli
        • mieszaniec-zopola Re: Misiaczku 06.07.07, 16:20
          Niewykluczone, że należysz do Judymów. Paru takich znam.
          Na drodze mojej gehenny po wypadku pierwszy potraktował mnie odpowiedzialnie i
          byłoby wszystko dobrze, gdyby nie drugi bandyta, który wpakował w gips to, co
          gipsu nie wymagało, doprowadził do wtórnego wylewu, zapalenia żył, komplikacji
          i wielomięsięcznej rehabilitacji. Tego łobuza zna całe Opole, jak to ludzi
          uszkadza. Potem dwóch innych odcinało perfidnie kupony od tego, że musiałem od
          tamtego zwiewać. Potem się trafił mi czwarty z kolei i myślałem, że fagasowi
          przypie..... Jakby gnoja nagrać na kamerę, co robił przed gabinetem, na oczach
          ponad dwudziestu pacjentów, to miałby się facet z pyszna. Też ponoć wszyscy
          medycy z Opola wiedzą, że to wredny gostek. Piąty, szef pozostałych, wariata
          struga, od lat nie wywalając wspomnianych dwóch łobuzów. Na koniec trafiłem na
          szóstego i ten okazał się nie tylko lekarzem, ale i człowiekiem. Byłbym
          zachwycony, gdyby dano podwyżki pierwszemu i szóstemu, bo to lekarze i ludzie
          jednocześnie. Pozostała czwórka nie powinna dostać anui gronia, a tych dwóch
          paskudników niechby sobie sprzedawało trampki, bo w żadnej UK nikt by ich nie
          zatrudnił.
          • mieszaniec-zopola Re: Misiaczku - P.S. 06.07.07, 16:33
            NFZ rzeczywiście jest pijawką i nie dziwię się, że się wkurzasz.
            Wasze frustracje finasowe w zasadniczej części wynikają z tego, że w waszym
            zawodzie macie pierońskie zróżnicowane dochody. To nie jest fair, tym bardziej,
            że często nie idzie to w parze z kwalifikacjami formalnymi i nieformalnymi.
    • Gość: meli Re: Wypłata dla WCM-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 08:46
      Nie martw się misu Yogi szpitalowi wystarczy bo zaoszczędzi na wynagrodzeniach
      strajkujacych, w końcu zgodnie z prawem za każdy dzień strajku w formie
      odmawiania świadczenia pracy potrąca się adekwatną część miesiecznej stawki.
      W przeciwnym razie dyrekcja naruszy dyscyplinę budżetową - nie uprzedzili Was?
      No chyba, że związki zawodowe ze swoich środków...
      • Gość: mobber Re: Wypłata dla WCM-u IP: *.chello.pl 06.07.07, 08:57
        No właśnie ! Czy WCM znów wypłaci strajkujący? Czy taki był warunek puszczenia
        papierów? Dziennikarze do roboty
    • Gość: rex Re: Wypłata dla WCM-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 11:41
      proponuję by lekarze wyjechali za granice a nie straszyli, tylko szkoda
      zostawić pobudowane pod Opolem wille. Wstydu nie mają. Kasy fiskalne wprowadzić
      im w gabinetach prywatnych i z nimi nie dyskutować!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka