air20 16.08.07, 22:13 Krzemieniecka??? Przeciez ta ulica w 100% jest zabudowana przez Bezpieczne i Kolorowe, a TBS jest dosc daleko od Witosa, co jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ` Stawiają? Niech nie pierniczą.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 07:23 Skoro tak bardzo sie podkresla ze sasiedzi nie beda sobie zagladac w okna to na pewno beda sobie zagladac w okna. to widac na załączonym obrazku. do tego ten plac zabaw pomiedzy budynkami.. ;)125 ar to mala dzialka.. ;) jak dla mnie to w sam raz na 5 komfortowych domow jednorodzinnych. a usług w okolicy nie ma zadnych, tym bardziej na tbsach, bo te mają funkcję WYŁĄCZNIE mieszkalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Stawiają? Niech nie pierniczą.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 08:42 125 arów na 5 domów jednorodzinnych, jaja sobie robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann 82 Re: Stawiają? Niech nie pierniczą.. IP: 82.160.59.* 11.10.07, 12:33 Najgorsze są garaże w piwnicach!!! UWAGA potencjalni mieszkańcy parteru!!! Co rano o 5.30 będą zapalane dizelki. Smród, trucizna i HAŁAS! No i w każdej chwili jakiś blokers może podalić jakieś autko, no a wtedy - BUUM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha hi hi -Postawią Osiedle Słoneczne.-A co,przewróciło się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 08:18 Odpowiedz Link Zgłoś
zaniedbywany_maz Postawią Osiedle Słoneczne 17.08.07, 08:23 A wielcy biznesmeni którzy wykupili mieszkania w blokowiskach już sikają w portki. Lada moment będzie na rynku tych nieruchomości blokowiskowych będzie większy krach niż wczoraj na GPW. Jak widzę, że ludzie chcą sprzedać mieszkania na zwmie czy chabrach za 200-300 tys. to się zastanawiam kto to wystawia. Ale szaraczki. Wasz czas dobiega końca. Pójdziecie lada moment z torbami. Wielcy biznesmeni hahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Postawią Osiedle Słoneczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 10:55 Ludzie po prostu mają duuuuuże poczucie humoru wystawiając te mieszkania w opolskich blokowiskach-slamsowiskach za takie niebotyczne stawki, wiedząc, że lada chwila pojawi się mnóstwo ofert nowych mieszkań na rynku pierwotnym ... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinowy miejsca parkingowe IP: *.tktelekom.pl 17.08.07, 08:32 Na tych obrazka przedstawiających ładne domki architekci dają zaledwie parę samochodów. Rzeczywistość jest zupełnie inna - samochodów jest zawsze duuużo więcej. Chciałbym zobaczyć jak to będzie wyglądało w rzeczywistości bo na 144 mieszkania powinno być 173 miejsc parkingowych! Minimum 173 miejsc! Większość będzie zajęta przez samochody - obrazek nie będzie już taki optymistyczny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: miejsca parkingowe IP: *.centertel.pl 22.09.08, 09:35 miejsc jest ponad 200, pod budynkiem i parking wokół bloku, don't worry, zazdrośni niech pójdą pracować, jak będzie ich stać, też sobie kupią, nieruchomości stale drożeją, to bardzo dobry moment na kupno, a os., o którym rozmawiamy jest w dobrym miejscu, pozdrawiam i gratuluję tym, którzy będą tam mieszkać, podoba mi się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikorski Re: miejsca parkingowe IP: *.saint-gobain.com 30.05.11, 13:01 siedze w pracy i czytam to wszystko i mysle jaka mocna zawisc polonczona z zazdroscia przemawia przez polakow ,tylko sie wstydzic ,ludzie opamietajcie sie tak jest jedni maja wiecej a drodzy miej ,moto zyciowe trzeba je..ac by sie z biedy wygrzebac ,wiec do roboty bo od podglondania sasiada i zazdrosci nic nie bedziecie miec ha ha pozdrawiam sknerosow z polski ,pracownik z dani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Postawią Osiedle Słoneczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 11:20 Na stronie biura nieruchomości SOOL podają cenę 4390 zł/m2 brutto, więc jak jest naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Postawią Osiedle Słoneczne IP: *.zwm.punkt.pl 17.08.07, 11:34 jak na prawdę - o tym sie przekonasz dopiero jak spłacisz całość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putin Re: Postawią Osiedle Słoneczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 16:58 Postawią Osiedle Słoneczne i będziemy mieć księżycowy krajobraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Postawią Osiedle Słoneczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 00:02 W którym to dokładnie miejscu ma być?Czy to jest to za ,,Biedronką",gdzie budowa już się rozpoczeła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iNtEnSe Re: Postawią Osiedle Słoneczne IP: *.atel.com.pl 27.08.07, 09:18 Nie, za biedronką są TBSy budowane. Słoneczne ma być na wysokości Castoramy. Odległość od Castoramy oceniam na jeden "kwadraciak" TBS-owy (taki, jak jeden z tych na Koszalińskiej). Przynajmniej tak wynika z układu działek. dzięki temu Castorama będzie zasłonięta tym budynkiem. A co do parkingów, to ma ich być 1,5 miejsca/mieszkanie, wliczając parkingi podziemne. Więc nie jest tak źle. Najgorsze jest to, że ludzie zachowują się jak wieźniaki chcąc parkować pod wejściem do swojej klatki, lub conajmniej pod oknem. Przerobiłem to na Koszalińskiej (mamy duży pusty parking :P, full aut pod oknami) i mam nadzieję że jak ucieknę na słoneczne, to będzie ciut lepiej, ciut... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audibank Re: Postawią Osiedle Słoneczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 16:36 czy to w tym kierunku zionie kiszeniak z Gosławic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo Re: Postawią Osiedle Słoneczne IP: 77.223.235.* 09.10.07, 23:11 dokladnie przy perfumerii swinkowej:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann 82 Re: Postawią Osiedle Słoneczne IP: 82.160.59.* 11.10.07, 12:28 Smród z pól i przepiękny widok na zaplecze Castoramy, a to wszystko w sąsiedztwie TBS-ów! Zanim wyrosną tam jakieś drzewa minie 25 lat. akurat pójdę na emeryturę. Szok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blokers Postawią Osiedle Słoneczne IP: 82.160.59.* 11.10.07, 12:24 Już się cieszę, że wybudują na naszym zwmie jeszcze więcej bloków do pomalowania. Nasze blokowisko-lumpowisko-śmietnisko będzie coraz większe i większe... A ja będę miał dużo ścian do malowania :) Najdalej za rok te bloki będą wyglądały jak pozostałe na moim blokowisku (zwmie). Już my się o to postaramy, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
fernando_hidalgo Re: 03.05.08, 11:22 Czy w Opolu cena m2 w 30-letnim bloku na zaodrzu (parter) jest wciąż wyższa niż w nowobudowanych mieszkaniach na malince i zwmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyblokers Re: Postawią Osiedle Słoneczne IP: 81.210.92.* 21.05.08, 14:14 Zdajesz sobie sprawę, że jestes KRETYNEM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Postawią Osiedle Słoneczne IP: *.punkt.pl 26.06.08, 23:04 "Zaletą osiedla będzie jego przestronność" Patrzę na grafikę przy artykule i widzę co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Postawią Osiedle IP: *.punkt.pl 22.09.08, 11:05 Czemu to osiedle nazywa się Słoneczne a nie AK ? Jak władze mogły do tego dopuścić, czy rada zatwierdzi tę nazwę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara nazwa od... IP: *.centertel.pl 07.10.08, 12:04 Nazwa powstała os tego, ze wszystkie mieszkania będą miały okna na południe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ztwoorek Postawią Osiedle Słoneczne IP: 217.197.71.* 24.09.08, 02:21 Zainteresowanych oraz Szczęśliwych zainteresowanych zapraszam na forum dotyczącego Słonecznego Osiedla www.osiedleslonecze.laa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Postawią Osiedle Słoneczne IP: *.punkt.pl 06.10.08, 08:06 Adresik (www.osiedleslonecze.laa.pl) cos nie dziala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Postawią Osiedle Słoneczne IP: *.punkt.pl 06.10.08, 14:57 Ok juz dziala :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Postawią Osiedle Słoneczne IP: 77.223.229.* 10.12.08, 18:36 www.osiedlesloneczne.laa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ztwoorek Postawią Osiedle Słoneczne IP: 217.197.71.* 06.01.09, 02:46 link do forum osiedla www.osiedlesloneczne.laa.pl/ zapraszam zainteresowanuch i nietylko. Odpowiedz Link Zgłoś
jawor10 Ale klimatyczne jest wysokie 06.01.09, 13:33 Z ul Wiejskiej dolatują zapachy regionalne - zwłaszcza wiosną cała gama dla znawców win:-)))) Więc wiedzą za co płacą - w centrum Opola nie mają tego luksusu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Postawią Osiedle Słoneczne IP: 77.223.238.* 13.03.10, 17:58 nowy adres forum osiedla www.słoneczne.opole.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Postawią Osiedle Słoneczne IP: 77.223.238.* 13.03.10, 18:00 oczywiecie www.sloneczne.opole.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Postawią Osiedle Słoneczne IP: *.punkt.pl 13.03.10, 21:30 Ktoś reanimował wątek a link do strony nie działa. Osiedle stoi, mieszkają tam ludzie zadowoleni lub nie, jak zazwyczaj. Warto by wpisać opinie o nim, jak się mieszka, odpowiedzieć na wątpliwości wyrażone w wątku. Tym bardziej, że podobno ma być rozbudowywane. Mnie zaiteresowały windy dla wózków inwalidzkich, może dziecięcych, zastosowane z poziomu zero na parter, kosztowne ale mało sensowne, bo na wyższe kondygnacje prowadzą tylko schody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Postawią Osiedle Słoneczne IP: *.146.206.67.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.07.11, 23:02 szkoda, że ani jednego sklepu w pobliżu nie ma, wszędzie daleko! nic tylko stąd się zwijać, bo szkoda nerwów a żeby tu otworzyli sklepy jakoś się nie zanosi :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKANKA Tam nie ma żadnego sklepu IP: *.146.206.67.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.07.11, 23:05 Żałuję, że się tu wprowadziłam - żadnego sklepu blisko bloku nie ma - koszmar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Tam nie ma żadnego sklepu IP: *.252.19.65.internetia.net.pl 03.07.11, 13:19 a biedronka, netto, castorama? są! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkancy Re: Tam nie ma żadnego sklepu IP: *.204.58.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.07.11, 20:42 Daleko jakoś od osiedla słonecznego, bo przykładowo w takim bloku Atrium- sklep jest na dole w budynku, a na słonecznym miały być sklepy to porobili mieszkania na parterach. Do biedronki czy co dopiero netto najbliżej mieszkańcy słonecznego nie mają, coś + - km drogi pieszo (!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 Re: Tam nie ma żadnego sklepu IP: *.252.19.65.internetia.net.pl 04.07.11, 20:46 przecież mogłaś kupić u innego dewelopera albo na rynku wtórnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkańcy Re: Tam nie ma żadnego sklepu IP: *.204.58.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.07.11, 22:19 Można czuć się trochę zawiedzionym skoro miały być różne sklepy, których nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkańcy Postawią Osiedle Słoneczne IP: *.204.58.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.07.11, 21:44 Tak się złożyło, że skusiły mnie obietnice, że będą na słonecznym sklepiki na parterach. Odpowiedz Link Zgłoś
przemo_opole Re: Postawią Osiedle Słoneczne 04.07.11, 21:52 Ty się ciesz, że ich nie ma i masz spokój a nie tabuny dostawców od rana pod oknami. A kilometr do sklepu to miły spacerek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkańcy Gdzie te obiecywane sklepy, których nie ma? IP: *.204.58.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.07.11, 22:31 Na razie są tabuny już przed 6 rano hałaśliwych koparek, dźwigów itp. "atrakcji" i wiercenie w ścianach czasem nawet już o północy. Co do meritum - sklepy miały być, a ich nie ma. Spacerek owszem, jednak zakupy wygodniej i taniej robić na miejscu. Kierując się obietnicami o sklepach itp. kupowaliśmy tu mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobber Re: Gdzie te obiecywane sklepy, których nie ma? IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 16:48 Pani Iza jak zwykle w formie: " zostanie oddana do użytku na jesień przyszłego roku" Piszemy : zostanie oddana .... jesienią ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opole Postawili do góry nogami IP: *.204.36.10.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.04.12, 00:25 Kupiliśmy mieszkanie w Opolu na słonecznym kierowani informacjami, że będą tu nowe sklepy i punkty usługowe, a jeśli komuś trzeba ciszy i spokoju to powinien sobie siedzieć na leśniczówce, a nie wmawiać ludziom, że niedotrzymane obietnice sprzedawców są dla zdrowia, bo to niesmaczne - podobnie jak szereg innych niedociągnięć (vide- codzienne hałasy z toalety załatwiających się sąsiadów i ta akustyka). Lepiej się martw o swoje zdrowie, bo przydałby ci się psychiatra, o ile nie jest za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator osiedla sł Tragiczna akustyka w blokach na osiedlu słonecznym IP: *.play-internet.pl 17.11.11, 11:31 OSTRZEGAM WSZYTSKICH TYCH ,KTÓRZY CHCA KUPIĆ MIESZKANIE NA OSIEDLU SŁONECZNYM,AKUSTYKA JEST TRAGICZNA!!! SŁYCHAĆ DOSŁOWNIE WSZYSTKO,KAŻDY KROK SASIADÓW,DZIECI,PRYSZNIC -ZABAWY SASIADÓW I ICH DZIECI. NAPRAWDE LUDZIE ZASTANÓWCIE SIĘ 2 RAZY ZANIM KUPICIE TU MIESZKANIE,JEST STRASZNIE!!! MIESZKAŁAM NA KOSZYKA W OPOLU I BYŁO ZNACZNIE LEPIEJ,PRAKTYCZNIE NIE WIEDZIAŁAM ŻE MAM SĄSIADÓW, A TU JEST FATALNIE CO Z TEGO ,ZE ŁADNE NOWE BLOKI JAK NIE MOŻNA ŻYĆ SWOIM ŻYCIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Tragiczna akustyka w blokach na osiedlu słonym IP: *.204.36.10.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.04.12, 00:16 To prawda odgłosy z toalety słychać od sąsiadów o każdej porze dnia i nocy. Nawet jak zapalają lub gaszą światło. Ponadto czuć zapachy z kuchni od nich u mnie. Coś jest nie tak z tym wszystkim. Miały podobno być tu jakieś obiekty handlowo-usługowe, ale to chyba też nie wyszło. Dzieci muszę wozić do szkoły, bo nawet nie kursują tu autobusy, mimo że stoją przystanki przy Alei Solidarności ponad pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Tragiczna akustyka w blokach na osiedlu słony IP: *.citymedia.pl 25.10.13, 13:05 Ja tu mieszkam juzż4 lata i nic nie słyszę - od czasu do czasu sąsiadów jak mają więcej gości, za to mieszkając na ZWM słyszałam sasiąda jak korzystał z toalety zawsze o 7 rano. Generalnie mieszkańcy są zadowoleni z tych mieszkań. Z drugiej zaś strony każde mieszkanie ma swoje wady i zalety - tu akurat widzę więcej zalet (brak patologi i obrzyganych wind i klatek schodowych, brak nożowników, miejsca do zaparkowania, nowoczesny układ mieszkań) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Tragiczna akustyka w blokach na osiedlu słone IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.14, 10:43 to jest naprawde tragizm mieszkac na slonecznym osiedlu akustyka zamykanie drzwi zamkami slychac na parterze jak ktos zamyka a 3 pietrze dzwi wykonane z dykty tragedia najtanszyk kosztem na osiedlu nie znajdziesz ławki zeby usiąsc ani smietnika tylko przy placyku zabaw ktory jest jeden dla 3 blokow zadnego miejsca zeby posiedziec uwazam podwykonawce za najgorszego dewelopera budujacego okropne osiedla ludzie nie kupujcie od nich mieszkan TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamieszkały tamże Re: Tragiczna akustyka w blokach na osiedlu słone IP: 217.173.202.* 09.04.14, 21:51 wyprowadź się, problem zniknie Odpowiedz Link Zgłoś
fireken Re: Tragiczna akustyka w blokach na osiedlu słone 07.07.14, 22:04 Czy ja wiem. Też kupiłem tam mieszkanie i akustyka jest normalna. Nie wiem czemu się tak przyczepiłeś tej akustyki i hałasów. Ja z żoną jak na razie jesteśmy zadowoleni. :) Odpowiedz Link Zgłoś