Gość: mobber IP: *.chello.pl 03.10.07, 19:57 Czy takie będą skutki smutnego końca strajku lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ziuta Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.tktelekom.pl 03.10.07, 20:19 pewnie nie,dalej będą robić jak woły za marne grosze!to co dostaną starczy im na długi wynikające z ciągłych podwyżek bieżących wydatków i brną w kolejne.Nie każda zna luksus posiadania dobrze zarabiającego męża z wielu rzeczy umie zrezygnować,nawet z marzeń o godnym wynagrodzeniu za dyżur,na którym jest sama zdana na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.chello.pl 03.10.07, 20:53 Kumpela z WCMumówla mi ,że we wtorek odchodza od łóżek pacjentó i że mają w d.. lekarzy. Czyli jednak cóś myślą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.zwm.punkt.pl 03.10.07, 21:16 A pozostali pracownicy niemedyczni mogą w większości już teraz zacząć szukać pracy. Pieniądze dla lekarzy gdzieś trzeba znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.tktelekom.pl 03.10.07, 21:58 ciekawe jak jest lepiej;lekarze bez personelu pomocniczego czy odwrotnie!Ci pierwsi jakoś sobie poradzą,a tych drugich się zwolni!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.zwm.punkt.pl 03.10.07, 22:38 Oczywiście, że lekarze sobie poradzą. A tych drugich się "zrestrukturyzuje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 09:19 No i jak zwykle te biedne kobiety zostały wyrolowane przez lekarzy To całe miasteczko to tylko doktorkom pomoglo Przykro patrzec jak lekarze walcza tylko o swoje nie mysla o pielęgniarkach a bez nich i tak nic nie zrobią pacany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 18:05 Tak strajkujemy od przyszlego tygodnia!! W pon. rozmowy z dyrekcją i jesli nie bedą nas satysfakcjonowac to w wtorek na 2 godz odchodzimy od łozek- strajk ostrzegawczy a od srody... sami zobaczycie. Co mamy zrobić, moja ostatnia wypłata 720 zł + dodatek 290zl!! A lekarze dostali 1600 zl podwyzki do podstawy, nawet tyle ja nigdy nie wyciągnę. a mowi sie że taki WCM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.tktelekom.pl 04.10.07, 18:31 nawet jak coś skapnie pielęgniarkom,to powiedzą,że przez nie szpital ma długi.Wychodzi się z założenia,że i tak nie mają gdzie iść do pracy i będą pracować za tyle,ile im się proponuje,a jest ich coraz mniej.Wymagania pacjentów rosną,ale nikt nie zauważa,że gdyby ich było więcej to opieka byłaby lepsza.Pokazały,że stają na wysokości zadania w okrojonej obsadzie i co mają wzamian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 18:59 wszystko zaczelo sie od strajku pielegniarek w Warszawie i kto na tym skorzystał??? To lekarze dołączyli sie do strajku i dostali swoje a my...dostalismy w dupę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.tktelekom.pl 04.10.07, 19:45 w d... dostały i pracują dalej,bo to ich jedyne źródło utrzymania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.zwm.punkt.pl 04.10.07, 20:18 A Polsat i TVP1 potwierdziły właśnie, że NFZ planuje na przyszły rok 30% pieniędzy dla szpitali mniej niż w roku obecnym. No to personel "zobaczy" podwyżki (oczywiście oprócz lekarzy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 07:49 Strajki ostrzegawcze lekarzy trwały od początku roku. Strajk lekarzy rozpoczął się 21. maja, a demonstracja w Wawie była w czerwcu. Strajk lekarzy w WCM zakończył się w lipcu, podpisaniem porozumienia dającego premie WSZYSTKIM pracownikom. A potem negocjowaliśmy warunki ponownego zatrudnienia w WCM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.tktelekom.pl 05.10.07, 08:17 Pisanie o tym,że każdy głąb może mieć licencjat,świadczy właśnie o tej bezcennej kulturze osobistej.A skąd wziąć 3000pln.żeby go zdobyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 16:35 No i pielegniarki z WCM dogadaly się z dyrektorem:) Chociaż nie dostaniemy tyle ile chciałysmy ale zawsze cos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: 213.17.145.* 04.10.07, 20:56 Trzeba było się uczyć Panie pielęgniarki, a nie teraz narzekać... Właśnie taka powinna być różnica pensji jaka różnica w wykształceniu... Szkoda tylko, że tylko lekarze dostali takie (zasłużone) podwyżki, a są jeszcze inne zawody jak np nauczyciele... Tysiąc złotych zarabiacie panie pielęgniarki ? Kilka dni temu byłem w szpitalu na Witosa... Nie mogłem się doprosić od Was kompletnie niczego, pomimo że wszystkie moje prośby wchodziły w wasz zakres obowiązków...Szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.tktelekom.pl 04.10.07, 21:29 żeby się uczyć-też trzeba mieć na to!mile widziane są osoby dobrze wykształcone,ale tak samo nie doceniana jest ich wiedza.A są rzeczy,które nie wynikają ani z wykształcenia,ani z zakresu obowiązków.Ludzie nie szanują się nawzajem i chyba niektórym o to chodziło,żeby skłócić grupy zawodowe.Kultura osobista w tych czasach też powinna być w cenie!a tak poza tym,to ciekawe gdzie się leczą Ci,którzy dzielą finanse NFZtu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ip Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.zwm.punkt.pl 04.10.07, 22:04 do 'pacjenta' - piguła teraz też musi mieć wyższe wykształcenie, minimum licencjat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: 213.17.145.* 04.10.07, 23:24 minimum licencjat ? hehehehe i to ma byc wyzsze wyksztalcenie ? kazdy wie ze zdobyc licencjat moze nawet głąb.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie pacjent Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 07:40 Najwyższy czas aby odeszły, wówczas się okaże kto w szpitalu pracuje. Za zasiłek który dostają za swoja ciężką prace niech sie wyżywi rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.tktelekom.pl 05.10.07, 07:46 żaden z rządu nie zgodziłby się na taką próbę-niech przetrwa 1 miesiąc mając do dyspozycji pensję pielęgniarki-jak sobie poradzi,to go wpiszemy do księgi rekordów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 16:14 Mieszasz Ziuta! Kto dał lekarzom podwyżkę? RZĄD? Z tego co wszyscy wiemy to dyrektor. Ale pielęgniarki ma dyrektor w.... nie powiem gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.zwm.punkt.pl 05.10.07, 16:32 W sytuacji gdy nie lekarze nie dostają w WCM nawet już premii a kontrakty przyszłoroczne będą prawdopodobnie o 30% mniejsze, to uważam, że pielęgniarki powinny w dalszym ciągu bezapelacyjnie popierać słuszne żądania lekarzy aby ich minimalne stawki wynosiły 2 x średnia krajowa dla lekarza bez specjalizacji i 3 x średnia krajowa dla lekarzy ze specjalizacją. Obecne porozumienie zawarte między dyrekcją WCM i lekarzami obowiązuje tylko do końca roku. Niedługo powinny zacząć się negocjacje między nimi na temat wzrostu wynagrodzeń od 1 stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie pacjent Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: 83.2.112.* 05.10.07, 19:05 Er- , pod warunkiem ,że będą to ich jedyne etaty i w pracy będą robić co do nich należy a nie wyługiwać się pielęgniarkami, Którym dyrektor da 2 razy tyle co dziś!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.tktelekom.pl 05.10.07, 19:16 nie mieszam,bo gdyby rząd coś zrobił w kierunku podwyżek,to dyrektor musiałby dać,a ponieważ rząd olał piguły to i on nie liczy się z ich oczekiwaniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.07, 19:27 Maja racje ze chca wiecej pieniedzy za swoja prace- dobra pielegniarka to naprawde duza pomoc i partner w leczeniu pacjenta. Mialem szczescie pracowac z dobrymi i moge spokojnie powiedziec ze ich(pielegniarek) intuicja i znajomosc fachu(odwaga tez) ratowaly pacjenta przed powiklaniami o moze i smiercia.Salowa to tez partner jak sie slucha co mowi(panie doktorze ten dziwnie oddycha,a tamten rozrabial a teraz spi).Inna sprawa dlaczego prace w sluzbie zdrowia sa tak bezsensownie planowane-mam przeczucie ze teraz pielegniarki musza wypowiedziec i dostana wiecej a w przyszlym roku znowu lekarze i znowu pielegniarki ale to od lat glupia polityka placowa jest winna tej sytuacji a nie pracownicy sluzby zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGG Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.chello.pl 05.10.07, 22:28 Tak się składa,że jakoś wśród pielęgniarek nie trafiają sie takie mendy jak lekarze, a przecież wiele z nich ma wyższe wykształcenie. Jest fama że istniała pielęgniarka która zrobiła doktorat i musiała odejść ze szpitala , bo lekarzom wypadało by się do niej zwracać pani doktor Chcesz wkurzyć konowała to zamiast panie doktorze mów do niego panie lekarzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: 217.197.68.* 05.10.07, 23:18 Coś Ty się szaleju objadł? Nie lekarze nie dostają w WCM premii? Od kiedy? Bo 10 września dostali, 15 września - na mocy podpisanego przez LEKARZY i dyrektora WCM w dniu 1.08.07. porozumienia - kasa też na konta wpłynęła. Porozumienie między dyrekcją a lekarzami WCM nie ma terminu ważności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 22:54 Yogi-jesteś lekarzem ,który bardzo często wypowiada się na różnych forach-walczysz o dobro lekarzy- ale czy warto!!!Dbaj o siebie,bo prawda jest taka, że każdy myśli o sobie.Jestem położną ,tą z powołania,prawdziwą-dla mnie pacjentka jest najważniejsza, i to ja potrafię wychwycić to, co jest dla Niej najważniejsze, a co zagrożeniem dla dziecka, to ja sygnalizuję zagrożenie-komu -lekarzowi!!!.Jestem za tym, aby ,młodym lekarzom,tym na starcie- dać godziwe wynagrodzenie,a tym którzy się #ustawili# tyle ile trzeba-nic więcej-bo im tak i tak jest dobrze-a może ,bardzo dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarkA Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 22:53 lekarze bez pielęgniarek nie dadzą rady ale i my pielęgniarki bez lekarzy niewiele możemy. chylę czoła przed dobrymi lekarzami, wybitnymi specjalistami, którzy pacjenta traktują jak człowieka a nie zło konieczne i mają szacunek dla nas pielęgniarek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.07, 22:05 Szacunek to rzecz wzgledna - pielegniarka jest partnerem w pracy i tak ja wiem do ktorej mam zaufanie tak ona(pielegniarka) wie doskonale do ktorego lekarza moze miec zaufanie i to jest istota pracy zespolowej i wzajemnego zaufania(kiedy pielegniarka dzwonila na moj prywatny tel. i prosila abym przyjechal bo pacjent jej sie nie podoba po operacji nie robilem afery ani jej ani dyzurnemu lekarzowi poprostu przyjezdzalem raz na ? miala racje i to jest najwazniejsze).Najgorsze co moze byc dla pacjentow to konflikt na lini pielegniarka-lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 23:20 Pięgleniarka,położna-powinna być partnerem w pracy-bo prawda jest taka -że właśnie one są najważniejsze,to One potrafią wyłapać to co się dzieje z pacjentem,to One sygnalizują lekarzowi i właśnie MY powinnyśmy być docenione-a tak często jesteśmy traktowane jako osoby zbędne----ALE CZY NA PEWNO !!!!!!!Każdy lekarz wie- której może zaufać-i ??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: 213.17.145.* 06.10.07, 23:40 bo jestescie po prostu strasznie nieprzyjemne....szczegolnie na witosa na oddziale dzieciecym....zgroza czarownice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.tktelekom.pl 07.10.07, 11:13 tak się jakoś utarło,że piguły i personel pomocniczy,są obciążone dużą ilością obowiązków,masą odpowiedzialności i najmniejszą pensją.Mają przy tym siedzieć cicho,o nic nie prosić i dziękować za możliwość pracy.A ile osób bierze premie za tzw.funkcyjne?nie za pracę wykonaną ponad zakres obowiązków,tylko z racji zajmowanego stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 11:23 Święta prawda i to jest niesprawiedliwe.A ty człowieku tyraj na nocach,kosztem zdrowia za marne pieniądze.Ktoś może powiedzieć, to zmień pracę.OK,a co by było gdyby wszystkie zmieniły pracę???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.07, 12:16 Zmien prace to zaden argument to samo dotyczy lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.chello.pl 07.10.07, 15:42 Tyle,że żaden lekarz nie zdecyduje się daleko odejśc od zawodu , chyba że w górę do biznesu albo do polityki. Tymczasem pielegniarki widuję na kasie w hipermarkecie , jako fakturzystki w hurtowni i na wielu innych byle jakich m-cach pracy bo to i tak im się opłaca. Prawdziwym symbolem zglajszachtowania pielegniarek jest pani Kiepska razem z tym jej Kiepskim debilem. A w innych krajach pielegniarka to b.szanowana osoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarkA Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 19:37 myślę, że szacunek to szacunek i każdy lekarz powinien go okazywać średniemu czy niższemu personelowi, a zaufanie to już całkiem inna bajka... i tu się drogi lekarzu, z panem zgodzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarkA Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 19:51 kochany na oddziale dziecięcym są złote pielęgniarki! ale muszą trzymać oddział w ryzach bo inaczej dzieciaki wejdą im na głowę! jak byś dostał tyle dzieci na raz (w tym przechodzące burzę hormonów nastolatki wraz z odwiedzającymi je kolegami i koleżankami, maluchy wraz z pretensjonalnymi rodzicami itp.) to wierz mi że nie byłoby ci lekko, a pani oddziałowa nie pozwala jeść czipsów i pić coli ale ma złote serce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.chello.pl 07.10.07, 20:12 Lekarz i szacunek okazywany wobec innego personelu ?? Nigdy tego w Polsce nie widziałem. Za to ekstremalny przykład odwrotny to kiedyś na prześwietleniu w pewnym szpitalu. Biały fartuch wrzeszczał do zielonego kombinezonu że będzie strzelał z dubeltówki po którą wlaśnie leci. Sam byłem w strachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.wcm.opole.pl 07.10.07, 21:23 Przykład psychopaty nie jest dobrym przykładem. Ten "biały fartuch" w podobny sposób wyzywa i innych lekarzy, techników i pielęgniarki, ale Marek P. go lubi. A dodatkowo powinien mieć specjalną premię w Helimedzie, bo dzięki niemu ma tam, a nie w WCMie, kto pracować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik forum Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: 77.223.235.* 08.10.07, 21:05 Gość -jesteś bardzo roszczeniowym gościem, z tego co czytam wprowadzanie zamętu to twoja domena.Prawda jest taka,że wiele czynności lekarzy przejął średni personel- a po co!!!!???,teraz nie wystarcza im czasu na sprawowanie opieki nad chorymi.Po drugie - środowisko lekarzy jest zależne od środowiska pielęgniarek/położnych i odwrotnie,bo to powinna być praca zespołowa dla dobra oczekujących a nie skłócanie tak jak ty to robisz.Rób to co do ciebie należy/zgodnie z nabytymi umiejętnościami i wiedzą/a nie rozglądaj się na innych.Troszkę więcej samokrytyki,bo z tego co czytam brak ci jej.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobber Re: czy pielęgniarki odejdą od pacjentów IP: *.chello.pl 08.10.07, 21:12 nie recenzuj gościa tylko wypowiadaj się w temacie gość se może pisać co chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Mamy pieniążki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 16:38 No i pielegniarki z WCM dogadaly się z dyrektorem:) Chociaż nie dostaniemy tyle ile chciałysmy ale zawsze cos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarkA Re: Mamy pieniążki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 19:58 :)) możesz powiedzieć coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Mamy pieniążki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 20:31 Wywalczylismy 650 zł do pensji zasadniczej na stałe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Mamy pieniążki:) IP: 213.17.145.* 10.10.07, 21:22 No to liczę na milszy stosunek do pacjentów... Żeby nie mieć wyrzutów sumienia, że tyle się zarabia... To ile już zarabiacie na miesiąc? 1500? czy więcej? ... Za takie zachowanie np " Niech pan sam poda lek synkowi bo mi się nie chce " ... "będziemy obserwować stan dziecka" po czym żadna nie przyszła przez następne 12 godzin :P albo pacjent pyta : "jaki lek pani podaje teraz mojemu dziecku ?.... " Cudowna pani odpowiada: "A po co to panu wiedzieć? ".... Szlag mnie zaraz trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Mamy pieniążki:) IP: *.tktelekom.pl 10.10.07, 20:33 gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Mamy pieniążki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 17:35 Drogi pacjencie przepraszam Cię bardzo ale obecnie moje dwie ostatnie wyplaty to 716 zl, a prcuje na okresie próbnym i na bardzo ciężkim oddziale!!! Sa pielegniarki i pielegniarki i tak jest w kazdym zawodzie, ktoś pracuje z powołania a ktoś po to tylko by pracowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtv Re: Mamy pieniążki:) IP: *.zwm.punkt.pl 11.10.07, 18:25 A dlaczego ten niby pacjent nie liczy na milszy stosunek do pacjentów ze strony lekarzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Mamy pieniążki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 20:31 To proszę zapytac o to lekarza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
topher Re: Mamy pieniążki:) 11.10.07, 20:49 Raczej pacjenta. Skąd lekarz ma wiedzieć, co myśli pacjent. A poza tym - czy po podwyżce cen biletów w MZK na początku roku autobusy były czystsze? mniej śmierdzące? czy pociągi po podwyżce cen biletów kursują punktualniej? Czy samochód po zatankowaniu coraz to droższej benzyny jeździ coraz uprzejmiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Mamy pieniążki:) IP: 213.17.145.* 12.10.07, 00:10 dlaczego parking przed WCM jest platny prezydencie Zembaczynski..... ? Chamstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Mamy pieniążki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 09:07 Dziewczyny , kichajcie na płace idzcie na kuroniówke i tak są to te sme pieniądze a najlepiej pracujcie za darmo. Władza niech się leczy sama , mohery niech wkońcu zrozumieją , że choroby ssyła ustami dyrektora jego mocodawca z chmur i niech się jadą leczyć do Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhas Re: Mamy pieniążki:) IP: *.zwm.punkt.pl 12.10.07, 12:18 Gość portalu: pacjent napisał(a): > dlaczego parking przed WCM jest platny prezydencie Zembaczynski..... ? Chamstwo > ... A ten znowu głupoty pieprzy. Parking przed WCM nie należy do miasta tylko do WCM. WCM podlega urzędowi marszałkowskiemu. Zembaczyński ma z WCM tylko tyle wspólnego, że też jest w Opolu. Odpowiedz Link Zgłoś