Gość: leonard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 11:19 Mam nadzieję, że się uda. Serdecznie tego Małej jak i jej rodzicom tego życzę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: edi Magda potrzebuje nowego serca i płuc IP: *.integracja.org 27.02.08, 12:56 wszystko pieknie, może nawet ta operacja sie uda. Ale dlaczego nikt nie napisał, że to dziecko i tak długo nie pożyje? Przeżywalność po samym przeszczepie serca to ledwie kilka lat, a jeszcze płuc? Do tego mnóstwo skutków ubocznych, leków, ograniczeń i bólu. Zawsze się zastanawiam czy w takich wypadkach należy ratować takie dzieci zaraz po urodzeniu, skoro skazuje się je tylko na cierpienie... Czy nie lepiej pozwolić Naturze decydować? Gdyby to było moje dziecko - wolałabym by spokojnie odeszło zaraz po urodzeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Bzdura 27.02.08, 18:53 Wg wydawnictw lekarskich od znajomego chirurga, transplantacje serca i pluc sa operacjami praktycznie ostatniej szansy,szczegolnie dzieci po takich operacjach bardzo szybko wracaja do normalnego zycia i pozniej juz jako dorosle osoby zyja tak samo dlugo jak inni ludzie.Szansa na powodzenie operacji i dalszego zycia miesci sie w granicach 95 %,a wiec nie jest tak zle bo zdarza sie ze,ludzie umieraja po prostym zabiegu usuniecia wyrostka robaczkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niunia Magda potrzebuje nowego serca i płuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 23:05 A ja wierzę, że się uda!I serdecznie tego wam życzę! :) Mam nadzieje, że Magda wróci do zdrowia zanim się obejrzy! Powodzenia! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saba Re: Magda potrzebuje nowego serca i płuc IP: *.chello.pl 20.03.08, 15:48 Ja również z całego serca życzę dużo zdrowia i powodzenia. Proszę podać nr konta bo chętnie w miarę swoich możliwości wspomogę rodziców w walce o zdrowie dziecka. Wesołych Swiąt Wielkanocnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Magda potrzebuje nowego serca i płuc IP: *.eranet.pl 21.03.08, 17:30 każdy potzrebuje serca Odpowiedz Link Zgłoś