Dodaj do ulubionych

Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie

28.02.08, 08:13
Witam,
mam pytanie czy ktoś był lub jest zainteresowany nową inwestycją w
Opolu a dokładniej pisząc:mieszkaniami, które już zaczęły się
budować na 10 Sudeckiej Dywizji Zmechanizowanej. Osiedle ma się
nazywać Przylesie. Deweloper GANT jest z Wrocławia i firma budująca
zresztą też. Udało mi się troszkę odszukać informacji na temat tego
dewelopera na forum Wrocławia bo tam wybudowali oni już sporo
mieszkań i generealnie opinie są bardzo pozytywne. Chętnie poczytam
jeszcze jaieś informacje dot. tej inwestycji w Opolu bo w 99%
byłabym zainteresowana tymi mieszkankami. Czekam więc na jakieś
uwagi. Gorąco pozdrawiam wszystkich czytających :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: klamka Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: 81.210.92.* 28.02.08, 08:27
      Ja już wpałciłem zaliczkę tj. pierwsze 10% wrtości lokalu,
      przestudiowałem dokładnie umowę a nawet konslutowałem ją z
      prawnikiem i wszystko jest wporządku. GANT to duża spółka działająca
      na giełdzie, więc raczej nie moga sobie pozwolić na jakieś
      przekręty. We Wrocławiu sprawdzili się dobrze i miejmy nadzieję, że
      w Opolu też nowi mieszkańcy Osiedla nie będą mieli problemów. W
      końcu komus trzeba zaufać. Mysle, ze to Osiedle nie bedzie cieszyć
      się najwiekszym powodzeniem dopóki go nie wybudują - Opolanie raczej
      mają przykre doswiadczenia z deweloperami i nie chcą ryzykować. Poza
      tym trzeba się zdecydować na życie daleko od centrum , bez większych
      atrakcji wkoło. Mnie to akurat odpowiada. Może będziemy sąsiadami.
      Pozdrawiam
    • a.g.1 Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie 07.03.08, 13:47
      Troszkę mało osób zainteresowało się tą dość fajną inwestycją.
      Szkoda, że nie ma odzewu bo fajnie poznać przyszłych sąsiadów!
      Choćby wirtualnie :-) Ale zawsze jeden to już coś! Dzięki klamka za
      info. - ja też sprawdzałam umowę z notariuszem i wszystko jest
      ok.Też decydujemy się na mieszkanko na tym osiedlu. POZDRAWIAM
      SERDECZNIE i czekam na kolejnych mieszkańców Przylesia :-)
      • Gość: robert78 Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.punkt.pl 07.03.08, 14:52
        Witam! Jestem również zainteresowany tym osiedlem. Z nowobudowanych
        w Opolu właśnie to zwróciło moją uwagę. Dzisiaj byłem na Kośnego w
        biurze Gant i chyba się na nie zdecyduję. Interesuje mnie 59m2 na
        ostatniej kondygnacji budynku B. Co do informacji nt developera to
        niestety nie dysponuje niczym :) ale w najbliższym okresie myślę, że
        się to zmieni i chętnie podzielę się jakimś info. Aha. Podoba mi
        się, że na placu budowy jest ciągle ruch :) Może w rok się uwiną.
        Pozdrawiam
        • Gość: cenki w dół Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 16:07
          ojojoj,widać,że bryndza tam jest skoro tak zachwalają.Oooo,warto
          zatem poczekać na nowe i realne propozycje cenowe.Pozdrawiam
          wszyskich potencjalnych nabywców,nie tylko na Ganta osiedlu.
          • a.g.1 Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie 07.03.08, 17:57
            Gość portalu: cenki w dół napisał(a):

> ojojoj,widać,że bryndza tam jest skoro tak zachwalają.Oooo,warto
            > zatem poczekać na nowe i realne propozycje cenowe.Pozdrawiam
            > wszyskich potencjalnych nabywców,nie tylko na Ganta osiedlu.

Nie rozumiem tej dziwnej aluzji. Ceny akurat w tej ofewrcie są
            najbardziej realne na rynku, więc watpię żeby jeszcze spadły. Co do
            zachwalania to chyba jeszcze daleka droga, ale warto podyskutować.
            Ja sprawdziłam narazie u prawnika (notartiusza) umowę i jest
            wporządku. Z męzem zdecydowaliśmy się na mieszknako na tym osiedlu.
            Czekamy teraz na efekty na budowie - z naszych obserwacji praca na
            10 Sudeckiej wre, więc .........:-)
            • Gość: kupiec Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.08, 18:38
              A ja czytam informacje ekonomiczne z rynku i.... ceny mieszkań lecą na
              przysłowiowy ryj, ilość kredytów hipotecznych leci w dół, ceny kredytów idą w
              górę z tygodnia na tydzin. ceny miszkan sa wysrubowane do przesady. czas na
              przecene ...
              • Gość: ? Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.punkt.pl 07.03.08, 18:51
                a przy jakim lesie to przylesie?
                przy lasie kabackim?
              • Gość: dziwne Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.chello.pl 07.03.08, 19:11
                "ceny mieszkań leca na ryj :-) ciekwe masz te informacje z rynku.
                Proszę o szczególy gedzie można kupić te obniżone mieszkania bo
                chętnie bym zainwestował. Jak narazie to ceny minimalnie się whaja
                a spadek z 290tyś na 285 tyś to śmiech... Nie liczmy na cud
              • Gość: robert78 Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.punkt.pl 07.03.08, 19:31
                Jakiś czas temu zacząłem się interesować bliżej cenami mieszkań na
                rnku pierwotnym i wtórnym. O ile można się zgodzić z tym co piszesz
                jeśli chodzi o rynek wtórny, to jeśli chodzi o pierwotny to zdaje
                się nie masz racji. Cena 4,5tys/m2 na w miarę nowoczesnym osiedlu
                nie jest ceną wygórowaną porównując do cen nowobudowanych osiedli w
                ościennych miastach. Co do cen kredytów to marże banków w przypadku
                CHF to ok. 1% więc tu nie chodzi o to, że bank z nas zdziera. Chodzi
                o wzrost LIBOR a na to nie mamy wpływu ( zresztą za parę miesięcy ta
                sytuacja może się odwrócić). Pozdrawiam
                • Gość: Koń Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 20:43
                  A ja kiedyś pracowałem w biurze, które wykonywało pewne usługi na
                  rzecz tego developera i jestem prawie na pewno przekonany, że to
                  zachwalanie w pierwszych postach to robota marketingowa samych
                  właścicieli. Chcą jak najszybciej sprzedać, bo zaczyna się robić
                  nieciekawie na rynku mieszkań (nieciekawie dla developerów). Lepsze
                  lokalizacje mają problemy ze zbytem swoich mieszkań a co dopiero
                  jakaś ulica Gospodarcza. Nie dajmy się nabrać.
                  • Gość: koko Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.punkt.pl 07.03.08, 20:54
                    mieszkania sie nie sprzedaja
                    w biurach zalega mnostwo ofert
                    mozna przebierac
                    ale ze jest drogo to podaz wieksza niz popyt
                    • Gość: Też Klient Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.08, 21:34
                      Kredyty maleją? Za idiotów masz ludzi? Oprócz oprocentowania dochodzi jeszcze
                      prowizja za sprzedaż waluty. Nie wiesz nic o tym? To albo jesteś
                      niedoinformowany, albo kłamiesz i szukasz frajerów by im wcisnąć coraz mniej
                      chodliwy towar. Domy idą? Mieszkania też? Pewnie dlatego jeden już wolał wycofać
                      się z rynku tracąc ponad milion złotych kaucji niż budować w Opolu mieszkania,
                      na które nie ma chętnych. W Berlinie tańsze są już mieszkania niż w Polsce. To
                      cała prawda. Ale dojenie też ma swoje granice. A gdzie czytać? Dzisiaj w sieci
                      był raport o załamaniu rynku kredytów hipotecznych w RP. Poczytaj zanim będziesz
                      szukał jeleni na forum.
                      • Gość: robert78 Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.punkt.pl 07.03.08, 22:00
                        A kto napisał, że kredyty maleją? Wcale nie maleją, rosną! Ale to
                        nie jest zdzieranie banku tak jak to ktoś wczesniej napisał. Bank
                        bierze 1% marży, reszta to niezależne od banku wskaźniki.Biorąc
                        hipoteczny 3 lata temu miałem 3% marży banku i wtedy się cieszyłem..
                        Prowizja za sprzedaż waluty? Mówisz o spreadzie? Zawsze był i
                        będzie.. Domy idą? Mieszkania idą? Pewnie, że nie idą. Ja o tym nie
                        pisałem, że idą.. Kurde, wychodzi na to, że jestem conajmniej
                        pracownikiem Ganta :) Raport o załamaniu kredytów czytałem, nawet go
                        zrozumiałem. Jeleni nie szukam. Mieszkania szukam!! Piszę, bo chcę
                        się podzielić swoimi uwagami i na uwagi reszty forumowiczów
                        oczekuję. Także na takie jak Twoja. Pozdrawiam!
                        • a.g.1 Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie 08.03.08, 14:07
                          UWAGA! Ten temat rozpoczęłam ponieważ szukam osób które również chcą zakupić
                          mieszkanie na tym osiedlu i chcą się wymieniać informacjami. Raczej nie chodzi
                          mi tu o wpisy sfrustrowanych i pokszywdzonych przez byłych pracodawców lub banki
                          osób. Myślę, że jeśli ktoś tam się zdecydował na kupno mieszkania to zorientował
                          się na rynku jakie są oferty konkurencji i sprawdził swoje możliwości kredytowe
                          więc może niech się tu nie wypowiadają średniej reputacji "fachowcy" ZAPRASZAM
                          DO FORUM OSOBY ZAINTERESOWANE MIESZKANIAMI NA PRZYLESIU!!!! P.S. a pracownikiem
                          Ganta to nie jestem - co za maniacy mają odrazu takie podejrzenia :-)))) Mam
                          szczerze mówiąc o wiele ciekawszą pracę ;-) POZDRAWIAM WSZYSTKICH TROSZKĘ LEPIEJ
                          NASTAWIONYCH DO ŻYCIA nawet w Opolu :-)
                          • Gość: ? Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.punkt.pl 08.03.08, 14:42
                            jak nie ganta to moze makro?
                            • Gość: ! Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.08, 16:26
                              śmierdzi reklamą na kilometr. i szukaniem jeleni na coraz mniej chodliwy towar.
                              • a.g.1 Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie 08.03.08, 18:09
                                Naprawde źle z Wami! czy tak trudno uwierzyć, że niektórzy ludzie
                                kupują mieszkania i że ich na nie stać. A może troszkę zazdrość
                                przez Ciebie Panie "? !" przemawia. Bądź dobrej myśli, może i Ciebie
                                będzie kiedyś stać na taki zakup.
                                Naprawdę sfrustrowani ludzie mieszkają w Naszym Opolu, bo jakoś na
                                forum Wrocławia także ktoś podjął podobny temat i najnormalniej w
                                świecie ludzie wymieniali się swoimi opiniami i doświadczeniami. A
                                tu tylko podejrzenia, złośliwe opinie itp. Liczę na nowe zdrowsze
                                poglądy...i pozdrawiam tych którzy już je wyrazili.
                                P.S. z Makro też nie trafiłeś, ale jeśli sparwia Ci to radość to
                                możemy się bawić w zgadywanie dalej.... POZDRAWIAM
                                • Gość: robert78 Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.punkt.pl 08.03.08, 21:35
                                  a.g.1 - nie warto się denerwować :) Wychodzi w tych wypowiedziach
                                  zwykłe zachowanie psa ogrodnika. Ale skoro to forum jest wolne to i
                                  takie wypowiedzi się pojawiają, choć dobrze by było aby pojawiały
                                  się rzeczowe opinie. Jeśli tylko uda mi się zdobyć taie to obiecuję
                                  się podzielić! A dzsisiaj oglądałem miejsce budowy z bliska. Chyba w
                                  grę wchodzi blok B lub C. Boję się tylko, że rozkopią resztę terenu
                                  i nie wiadomo kiedy skończą budowę pozostałych bloków. Na pytanie w
                                  Gancie na Kośnego kiedy będzie zakończona całość inwestycji Pani nie
                                  potrafiła udzielić odpowiedzi. Dobrą wiadomością jest to, że w
                                  planie zagospodarowania teren za osiedlem w kierunku południowym
                                  jest przeznaczony na rekreację. Pozdrawiam tych , którym zależy na
                                  kupnie mieszkania na Przylesiu!
                                  • a.g.1 Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie 09.03.08, 14:06
                                    My zdecydowaliśmy się parter w budynku D - przkonały nas do parteru
                                    te 28m tarasy. A budenk D ponieważ te owe tarsay własnie w nim
                                    wychodzą póki co na "zieleń". Mam cichą nadzieję, że nie za szybko
                                    ta zieleń zniknie. Mnie Pani poinformowała, że zmienił się
                                    początkowy plan budowy (w początkowej wersji miały powstać budynki
                                    B,C, D i E). Jest spore prawdopodobieństwo, że budynek E wogóle nie
                                    powstanie - wszystko zależy od sprzedaży. Jak wiadomo w Opolu ciężko
                                    coś sprzedać zanim rzeczywiście powstanie - ludzie nie mają
                                    zaufania. Ponoć zarząd Ganta ma obawy czy jest sens budować tak
                                    spore osiedle przy tak słabym zainteresowaniu. Myślę, że chętni się
                                    zaczną pojawiać gdy będzie już mozliwość "na żywo" zobaczyć te
                                    mieszkania. Zobaczymy! W każym razie pani mi wytłumaczyła tak: na tą
                                    chwilę powstaje 5 budynków A,B,C, D i I wraz z całym placem zbaw
                                    itp. Jeśli sprzedaz będzie słaba zaniechają dalszej rozbudowy a
                                    teren gdzie maił stac budynek E i G będzie odsprzedany. Zostaje
                                    jednak droga wjazdowa więc w tym układzie zostaje poprostu
                                    większe "podwórko", gdyż nie będzie na nim budynków F i H a teren
                                    spod nich pozostaje . Jeśli natomiast sprzdaż nie będzie taka zła to
                                    powstaną w drugim etapie wszystkie pozostałe budynki - wtedy nasze
                                    budynki zostaną odgrodzone a oni dalej będą budować. Mam nadziej, że
                                    da się coś z tego zrozumieć bo ciężko w kilku zdanaich napisać....
                                    Pozdrawiam
                                    • Gość: obama Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 14:13
                                      ooooo,to aż tak źle ze sprzedażą mieszkanek? ooooo,to dobrze,obniżki
                                      cen i to znaczne,jesli szybko nadejdą to mogą zmienić ten stan
                                      rzeczy.Jeśli będziecie zwlekać to....
                                      • a.g.1 Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie 09.03.08, 15:21
                                        ... i to jest właśnie temat morze z tą sprzedażą. Miasto Opole to
                                        specyficzny rynek, tutaj spodziewać się można wszystkiego. Ja
                                        zmuszona byłam niedawno sprzedać małe mieszkanko (27m) i szczerze
                                        mówiąc pierwszy klient sie zdecydował a cena za metr 5,5 tyś! Do
                                        dzić mam telefony zainteresowanych osób. Uwazam , że ta moja cena
                                        brzydko mówiąc była cholernie duża.... To daje do myślenia ale
                                        generalnie słyszy sie, że jest problem w sprzedaży. Ja poprostu miło
                                        się zaskoczyłam :-) Poszło łatwo :-)
                                        • Gość: Kupujący Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.08, 16:22
                                          A ja trochę biegam za mieszkaniem i na Chabrach w dobrym stanie, blisko centrum,
                                          zieleń i do szkół blisko za czwórkę znaleźć można. Banki skutecznie wystraszyły
                                          kupujących, a i ceny usług normalnieją. Frajerzy napaleni już wywali kasę na
                                          przepłacone metry kwadratowe, a teraz trzęsą się z każdym komunikatem NBP o
                                          podniesieniu stóp procentowych (stopy podnosi także bank szwajcarski, więc i
                                          franciszek staje się coraz mniej atrakcyjny). Zasada rynku jest prosta - im
                                          mniej chętnych do kupna, tym cena towaru niższa. Nie spiesz się z kupowaniem, za
                                          parę miesięcy jeszcze auto ci gratis dorzucą, żeby tylko pozbyć się pustostanów.
                                          Pod Opolem znalazłem już domki w cenie 2,9 tys/m kwadrat. Oczywiście są i tacy,
                                          co śpiewają 4 tys/m ale jakoś nie widziałem tłumów koło tych domów, a ogłoszenia
                                          wiszą tygodniami ;-) Może domek jest lepszym wyjściem, niż mieszkanie w mieście?
                                          • a.g.1 Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie 10.03.08, 09:01
                                            No to ja naprawdę w czepku jestem urodzona bo ową kawalerke
                                            sprzedałam własnie na Chabrach :-) Fakt faktem po kaptalnym remoncie
                                            i z całym wyposażeniem, ale cana i tak była wg kosmiczna. Podałam
                                            taką zeby było z czego schodzić a tu proszę poszło głatko a na
                                            koniec facet mi powiedział że mogłam dać jeszcze wyższą cene.
                                            Pewnie mówił tak żeby mi troszkę ciśnienie podnieść już po fakcie.
                                            P.S. Proszę "kupujący" nie strasz mnie z tymi spadkami cen bo za
                                            jakiś czas musze dobrze sprzedać jeszcze jedno mieszkanie :-) i też
                                            licze na dbrą cenę! :-)Może się uda :-)))))
                                            • Gość: BIDOL Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: 83.238.214.* 10.03.08, 10:38
                                              A JA WAM POWIEM, ŻE TO OCZYM TU PISZECIE; NOWE MIESZKANIA, KREDYTY,
                                              5 TYS ZA METR ITP. TO DLA 90% POLAKÓW SPRAWY WOGÓLE NIEREALNE. AŻ
                                              DZIWNIE SIE TO CZYTA, BO MI CIĘZKO SOBIE WYOBRAZIĆ TAKIE KREDYTY I W
                                              GRONIE MOICH ZNAJOMYCH TEŻ TO RACZEJ SPARWY MAŁO REALNE. NADZIEJA
                                              CHYBA TYLKO W TOTOLOTKU.
                                              CALE SZCZESCIE, ŻE UDAŁO SIĘ WYKUPIC MIESZKANIA ZA SMIESZNE WRĘCZ
                                              PRZY TYCH WSZYCH CENACH PINIADZE. CO PRAWDA W WILKIEJ PŁYCIE,
                                              CIASNE ALE WŁASNE I BEZ KREDYTÓW!!!!
                                              A JESLI CHODZI O SPRZEDAŻ TO CHYBA PREDZEJ CZY PÓŹNIEJ NA WSZYSTKO
                                              SIĘ ZNAJDZIE KLIENT ...... SĄ PRZECIEZ NAPALEŃCY CHOĆBY TACY JAK
                                              WY.....
    • Gość: opinie, nfo. Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: 83.238.214.* 11.03.08, 08:46
      Jestem zainteresowany tym Osiedlem, ale za mało mam informacji dot.
      wykonawców. Zanim podejmę decyzję chciałbym zebrać jak najwięcej
      danych, więc prosze o wszelkie informacje jakie Państwo mają.
      Głównie chodzi mi o czas realizacji formalności już po wybudowaniu,
      czy ktoś słyszał jakieś opinie. Jak dlugo czeka się na akt
      notarialny itp. Czy wykonawcy dotychczas wywiązywali się ze
      swoich "obietnic" - chodzi mi o wykończenie terenów przyległych itp.
      Poprostu jeśli ktoś z Państwa znajdzie lub usłyszy jakieś info to
      bardzo prosze się nimi podzielić. ja ze swojej strony tez postaram
      się przekazywać wszystkie dane jakie zbiorę. NARESZCIE POWSTAŁO
      JAKIEŚ FORUM O TEJ INWESTYCJI BO DOTYCHCZAS MARNIE BYŁO Z
      INFORMACJAMI Pozdrawiam
    • Gość: robert78 Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.punkt.pl 19.03.08, 19:40
      Witam! A co sądzicie o promocji, w której oferują sprzęt AGD oraz
      RTV? Sensowniejsze dla zaintersowanych byłoby zejście z ceny m2, ale
      pewnie developer boi się nakręcić spiralę obniżek cen nowobudowanych
      osiedli..
      • a.g.1 Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie 23.03.08, 11:15
        Dobre i to. Sprawdziłam ceny tego sprzętu - AGD tzn. lodówka pod
        zabudowe, piekranik z płyta indukcyjną oraz zmywarka to ok 10tyś zł,
        więc nie mały prezent. Początkowo nie mieli tego w Opolu wprowadzać
        (we Wrocławiu jest od dawna), ale najwidoczniej uznali , że to
        przyciągnie im młodych klientów. Fajnie, że jest cokolwiek . Z cen
        nie zejdę właśnie z tego powodu, który już napisałeś i dlatego, że i
        tak maja dośc konkurencyjną cenę w stosunku do innych. Nie musze
        jeszcze walczyc z konkurencją.
        A tak poza tym to budowa idzie im bardzo sprawnie, widac juz jeden
        parter i wykopano już miejsce na kolejny budynek - chłopaki ostro
        tam pracuja :-)
        • Gość: ???? Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.punkt.pl 23.03.08, 11:44
          i po reklamie haha

Niech ktoś odpowie: przy jakim lesie to Podlesie?
          • Gość: a.g.1 Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.chello.pl 23.03.08, 12:01
            Przy lasku z sosny Syberysjskie :-))))pieknie pachnącej, biegaja
            sarenki i jelonki, ćwierkaja ptaszki a tuż obok lazurowe jziorka,
            pływające małe jachty , słońce 365 dni w roku itp. teraz to dopiero
            reklama :-))))
            A tak serio to jest tam kilka drzewek na byłym poligonie wojskowym,
            ale dobre i to :-) ja sie tam ciesze z tych paru drzewek, a nazwa
            fakt troszkę górnolotna :-)
            • Gość: wir Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 13:58
              kilka dni temu pojawiła sie na forum informacja jak to nie długo osiedle ZWM to
              beda slamsy a teraz widze ze chyba ktos stara sie na mówic klientów do zakupu
              mieszkan nowych prawda jest ze ceny mieszkan nowych w Opolu sa niskie
              porównujac ceny we Wrocławiu Krakowie czy w Poznaniu ale zarobki w tych
              miastach sa tez nie taki jak w Opolu i rynek np we Wrocławiu tez juz nie bierze
              wszystkiego na pewno wiec nastapi korekta we wszystkich miastach/w Opolu na
              pewno nowe mieszkania nie beda sie sprzedawały jak świeże bułeczki jezeli cena
              ,bedzie oscylowała około5tys,w ofercie jest kilka mieszkan gdzie własciciele
              chca sie pozbyc mieszkan w stanie deweloperskim od kilku miesiecy i mysle że
              jeszcze długo beda je sprzedac/ a jak ktos chce sie wiecej dowiedziec o
              deweloperze polecam forun wrocławskie inwestycje jestem mieszkancem wrocka tak
              gwoli wyjasnienia w Opolu chciałem kupic mieszkanie dlatego jestem troche
              zorientowany w cenach
            • najlepszywinky82 Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie 27.03.08, 14:30
              Cześć, ja juz wplaciłam 10% zadatku na mieszkanie i tak sobie myślę
              że jest jeszcze dużo rzeczy do obgadania o Gancie. Szukam także
              ludzi którzy zamierzają lub juz podpisali umowę na mieszkanie.Ja
              będe mieszkać w bloku B. pzdr
              • a.g.1 Do najlepszywinky82 .... i nie tylko :) 28.03.08, 21:25
                Ja też mam podpisaną umowę przedwstępną (10%) - mieszkanko w budynku D!
                Apropo obgadania spraw o Gancie to lepiej pisze się na forum
                www.skyscrapercity.com Tam można pisać privy itp. O inwestycjach mieszkaniowych
                piszą tam ogólnie w zakładce: Wieżowce w Polsce - Śląsk - (Opole) inwestycje
                mieszkaniowe. Jeśli uda Ci się tam zalogować to napisz do a19.80g JEŚLI NIE TO
                ODEZWIJ SIĘ JESZCZE TUTAJ
                pozdrawiam
                • Gość: najlepszywinky82 Re: Do najlepszywinky82 .... i nie tylko :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 12:21
                  Próbowałam już wcześniej się logować na skypercity i dlugo czekaalam
                  na potwierdzenie rejestracji az wkoncu zapomnialam jak sie tam
                  zalogowałam:):) ale spróbuję jeszcze raz moze sie uda:)pozdrawiam
              • Gość: robert78 Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.punkt.pl 29.03.08, 10:14
                Cześć! Ja też wybrałem blok B, mieszkanie na ostatnim piętrze, 59m2,
                ale jeszcze nie zdecydowałem się podpisać umowy. Fakt, oferta ze
                sprzętem AGD+RTV była kusząca, ale przeszkody natury formalnej
                sprawiły, że z umową przedwstępną muszę zaczekać. Obym nie pluł
                sobie w brodę :) Trochę martwi mnie, że nie uda im się wybudować
                kolejnych bloków, które były zaplanowane w następnej fazie
                inwestycji bo już teraz muszą wspomagać sprzedaż promocjami. Choć
                życzę im jak najlepiej bo dużo naczytałem się o Gancie i raczej nie
                można powiedzieć, że to Kant :) Pozostaje mi liczyć na przedłużenie
                promocji, jakby nie liczyć ten promocyjny sprzęt obniża cenę metra w
                moim przypadku o jakieś 150zł :)
                • Gość: ? Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.punkt.pl 29.03.08, 10:16
                  a co, zrezygnowali z nich? z tych blokow nastepnych?
                • Gość: najlepszywinky82 Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 12:16
                  To bylibysmy sąsiadami, bo ja własnie wybralam mieszkanie 59,12 na
                  ostatnim piętrze:)
                  • a.g.1 Re: Deweloper Gant,mieszkania,Osiedle Przylesie 31.03.08, 15:14
                    Jeśli chodzi o zalogowanie się na skayscrapercity to na maila z
                    linkiem potrzebnego do zakończenia logowania sie trzeba czekać ponad
                    24h :-) Też miałam problem z zalogowaniem się tam, ale w końcu się
                    udało :-)
                    Jeśli chodzi o budowę kolejnych bloków to nie jest tak, że ich na
                    100% nie będzie. Wszystko zależy jak pójdzie sprzedaż. Poczekajmy,
                    aż powstaniew chociaz jeden budynek - myślę, że wtedy się ruszy ze
                    sprzedażą. Poza tym sprawdzam co jakis czas stan sprzedaży na
                    stronie ganta i jest coraz lepiej. Ja np w budynku D mam juz chyba z
                    6 sąsiadów :-)))))No i widzę, że coraz więcej sąsiadów pojawia się w
                    Budynku B :-)))))
                    Budowa idzie tam naprawde sprawnie, byłam w niedzilę pooglądać i
                    znów się miło zaskoczyłam.
                    P.S. myślę, że już wiecie, że przez Zbożową kiedyś będzie biegła
                    obwodnica....Sprawdziałm co tylko mogłam w tej sprawie. Udało mi się
                    nawet rozmawiać z projektantem. Mamy jakiś 20 lat spokoju haha, ale
                    jak coś kiedykolwiek ruszą to mają tam być skrzyżowania kaskadowe.
                    Osiedle osłonięte. Projektat zapewnił mnie, że dla mieszkańców nie
                    bedzie to uciążliwe a wręcz ułatwi komunkację. Czekam na dalsze
                    wieści od sąsiadów ;-))))
    • a.g.1 zmiany w projekcie (układzie) mieszkań 31.03.08, 15:33
      Mam jeszcze jedno pytanie do przyszłych sasiadów:
      Czy ktoś z Was wprowadzał jakies zmiany do projektu? Ja tak i jakoś
      nie umiem się doczekać decyzji czy zostały zaakceptowane przez
      architekta.
      A i czy Panowie z ostatnich pięter orientują się czy w blokach 4
      piętrowych będą windy. Pytam z ciekawości, bo zostaję znacznie niżej-
      na parterze :-)
      • Gość: najlepszywinky82 Re: zmiany w projekcie (układzie) mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 15:41
        Co do windy to będzie bo jest w zatwierdzonym projekcie który
        posiadam również w wersji elektronicznej. Ja również naniosłam pewne
        udogodnienia w sowim mieskzaniu ale ztego co wiem że jeżeli zmiany
        dotyczą ścianek działowych to nie ma problemu, bo to nie wymaga
        większych uzgodnień. Mam pytanie jaki metraż wybrałaś na parterze?
        aa i jestem kobietą;-) pozdrawiam
        • a.g.1 Re: zmiany w projekcie (układzie) mieszkań 31.03.08, 16:00
          A to przepraszam za tych Panów ... :-)
          Wybrałam 65m. A o te windy pytałam bo obecnie mieszkam na 4 bez
          windy i to jest katastrofa. Szczególnie mając małe dziecko....
          • anilo Re: zmiany w projekcie (układzie) mieszkań 04.04.08, 09:29
            Witam cię a.g.1:-)
            Mozesz mi napisać na pocztę gdzie jest pośrednik zakupu mieszkań? i
            jakie są największe? pozdrawiam Ania
            P.S. Szukamy z mężem jakiegoś fajnego, dużego mieskzania. A
            przejeżdżałam tam wczoraj i jestem zachwycona.
        • Gość: andrzej Re: zmiany w projekcie (układzie) mieszkań IP: 217.197.69.* 23.04.08, 16:42
          Skad wziac projekty w wersji elektronicznej? Mamy z zona mieszkanie w bloku B i
          przydalyby nam sie dokladne wymiary pomieszczen.
    • a.g.1 Które bloki już się budują???? 01.04.08, 15:00
      Witam sąsiadki i sąsiadów ;)
      Pewnie zaglądacie czasem na plac budowy... Zastanawiam się które obecnie
      budowane są bloki (chodzi mi o te w których widać już mury parterów)Patrząc na
      plan wydaje mi się, że to I oraz A, ale nie jestem pewna....
      • Gość: andrzej Re: Które bloki już się budują???? IP: *.punkt.pl 28.04.08, 11:18
        Bylismy z zona w sobote na budowie i wyglada na to, ze A, B i I sa najbardziej
        zaawansowane, a C i D to na razie tylko dziury w ziemi :)

Przydalaby sie tez jakas inicjatywa odnoscie chodnika na ulicy 10 Sudeckiej
        Dywizji. W tej chwili, idac od ul. Domanskiego, tylko 1/3 drogi jest zaopatrzona
        w chodnik, reszcze trzeba pokonac idac ulica albo (niezbyt) ubita ziemia.
        Latarnie tez by sie przydaly, nawiasem mowiac.

• Gość: a.g.1 okolice 10 Sudeckiej Dywizji IP: *.chello.pl 29.04.08, 15:27
          JA tez uważam, że troszkę prac "remontowych" przydałoby się
          wokół "Przylesia" tylko do kogo się zgłosic :-)
          Do Urzędu Miasta...?
          Znalazłam na stronie Agencji Mienia Wojskowego, że sprzedają też ten
          teren zaraz za murami jednoski (obecnie sa tam płyty betonowe), może
          jak tam coś powstanie to coś sie polepszy. Pytanie czy i kiedy ktos
          to kupi i w jakim celu...
          Pozdrawiam
          • Gość: andrzej Re: okolice 10 Sudeckiej Dywizji IP: *.punkt.pl 30.04.08, 10:52
            Jest news o naszym osiedlu:
            miasta.gazeta.pl/opole/1,35086,5168761.html
            Jest tam informacja, ze ma powstac niedaleko "małe centrum usługowo-handlowe" -
            moze wlasnie powstanie ono na terenie obecnej jednostki?
            • a.g.1 Re: okolice 10 Sudeckiej Dywizji 30.04.08, 12:57
              O tym "małym centrum usługowo - handlowym" słyszałam już wcześniej od Pani z
              Ganta, ale z tego co zrozumiałam to ma to powstać jakby wzdłuż ulicy Zbożowej.
              Teren który sprzedaje lub już sprzedało wojsko jest natomiast z drugiej strony -
              bliżej wjazdu na budowę :-).
              Zresztą nawet jesli powstanie cokolwiek to i tak nie zagospodaruje całego
              terenu, więc i tak trzeba się będzie upominać od MZD chodników, latarni itp. ,
              od MZK przystanku i tak dalej i tak dalej. Wydaje mi się, że jak już powstanie
              Przylesie i będzie pierwsze spotkanie lokatorów (wspólnot) to trzeba będzie
              wszystko ustalić i pisać , pisać , prosić i ponaglać różne Urzędy...
              Powoli sie wywalczy kilka rzeczy, miejmy nadzieję, że Nasze Osiedle będzie
              symaptycznym i fajnym miejsce do mieszkania :)
              • Gość: andrzej Re: okolice 10 Sudeckiej Dywizji IP: 217.197.69.* 01.05.08, 19:15
                Widzielismy na forum SkyscraperCity informacje o planowanej obwodnicy w
                okolicach osiedla. Jest problem z rejestracja na tamtym forum, dlatego pisze
                tutaj - czy masz jakis dokladniejsze informacje na ten temat?
                • a.g.1 Re: okolice 10 Sudeckiej Dywizji 02.05.08, 11:19
                  Właśnie na SkyscraperCity pisałam już o tej obwodnicy. Owszem mam sporo
                  informacji-rozmawiałam z projektantem obwodnicy południowej (jest to znajomy po
                  fachu mojej mamy :). Spokojnie nie będzie to problem dla mieszkańców osiedla.
                  Może podaj jakieś namiary (maila) to napisze szczegółowo co mi się udało
                  dowiedzieć.
                  P.S. Też miałam problemy z rejestracją na sky...., ale w końcu się udało. W
                  każdym razie na link do rejestracji czeka się nawet dwa, trzy dni. Pozdrawiam
    • Gość: a.g.1. Projekt w wersji elektronicznej.... IP: 83.238.214.* 24.04.08, 08:33
      Witam kolejnego sasiada ANDRZEJA, który ma podobny "problem" z
      projektem w wersji elektronicznej!
      NAJLEPSZYWINKY82!!! Jak zdobyłaś projekt w wersji elektronicznej???
      Pisałaś, że taki posiadasdz :-)
      Macie jakieś ciekawe informacje o naszym Przylesiu?
      Będą w końcu zachęcac do kupna poprzez gratisowe garaze? Fajnie
      byłoby, bo 12tyś to troszkę duzo jak na miejsce parkingowe....
      • Gość: op2008 Re: Projekt w wersji elektronicznej.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 21:56
        Witam ,ja nie w sprawie projektu.Zastanawiam się z żoną nad tym osiedlem i
        obserwuję je cały czas i ....W sobotę byliśmy na wystawie psó w Okrąglaku i ku
        mojemu zdziwieniu widzielisym tam GANTA.Pani dzieliła mnustwa informacji i była
        bardszo mił
      • Gość: op2008 Re: Projekt w wersji elektronicznej.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 22:18
        Witam ,ja nie w sprawie projektu.Zastanawiam się z żoną nad tym osiedlem i
        obserwuję je cały czas i ....W sobotę byliśmy na wystawie psów w Okrąglaku i ku
        mojemu zdziwieniu widzieliśym tam GANTA.Pani udzieliła mnóstwa informacji i była
        bardzo miła.Natomiast jak zobaczyliśmy hostesy to niestety euforia opadła.Czy
        Gant wyrzuca pieniądze na takie hostessy, które nie są zainteresowane praca
        tylko swoimi komórkami? Czy to jest łatwy sposób na zarobienie kasy?Czy dlatego
        mieszkania muszą być takie drogie(za hostessy też trzeba zapłacić)? Kto może mi
        odpowiedziec na te pytania ?
        • a.g.1 Re: Projekt w wersji elektronicznej.... 28.04.08, 10:26
          Najwidoczniej mają złego człowieka od marketingu.... A hosstesy pewnie tragiczne
          bo "tanie" Ale masz racje lepiej wcale niż byle co.
          Daj znać czy zdecydowaliście się na mieszkanko na Przylesiu.
          Pozdrawiam
      • najlepszywinky82 Re: Projekt w wersji elektronicznej.... 13.05.08, 14:27
        PRZEPRASZAM WSZYSTKICH.Bylismy na urlopie 2 tygodnie a potem duzo
        zamieszania, mam projekt w wersji elektronicznje ale tylko dls tych
        którzy maja autocada, udało mi sie na poczatku podstepem wyciagnac
        ale musze powiedziec ze jest to wersje jeszce z instalacja gazową
        ale przynajmniej wymiary mozna dokladne poznac.Myslalam zeby zalozyc
        strone internetowa tylko z forum. Podaje swojego e-maila bo tam
        jestem coziennie a tutaj wchodze rzadziej.Jestem tez posiadaczką
        mieszkania w bloku B 59m2.Mój e-mail winky@op.pl A jak wiadomo w
        grupie tkwi sila wiec moze uda sie wymusic na gancie cos dla nas!!!
        tez mnie wkurzają....pozdrawiam
    • Gość: andrzej "wózkarnia", pomieszczenie na rowery IP: 217.197.69.* 03.05.08, 16:04
      Przydałoby się po jednym wspolnym pomieszczeniu przypadającym na klatkę
      schodową, na poziomie -1 (parkingowym), które pełniłoby funkcje wózkarni i
      miejsca na rowery. Bo w tym momencie okazuję się, że bloki mają standard wysoki,
      a rower trzeba trzymać w mieszkaniu ;(
      Pytałem o to w Gancie i takie pomieszczenia nie są planowane, ale może
      zmieniliby zdanie? Dużo miejsca by na to nie poszło, a jednak jest to
      udogodnienie niesamowie.
      • Gość: a.g.1 Re: "wózkarnia", pomieszczenie na rowery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 21:28
        Zgadzam się w 100% a nawet w 200! Szkoda, że tak mało osób, które kupiły tam
        mieszkania się "zgłasza" na forum bo generalnie im więcej tym lepiej i łatwiej
        coś "wywalczyć" od Ganta. Jest to temat, który trzeba będzie jeszcze na pewno
        poruszyć!!!! Obawiam się tylko, że Gant wyliczy sobie, że zagospodarowanie dwóch
        czy trzech miejsc w garażach podziemnych to strata dla nich ok 24tyś - 36 tyś zł
        i pewnie nie będą przychylni pomysłowi. Mogliby natomiast obniżyć do max cenę za
        miejsca parkingowe i koszty rozdzielić wśród chętnych na"wózkarnie". Pewnie
        chętni byliby wszyscy, więc byłyby to sprawy groszowe. Pomysł z
        wygospodarowaniem takiego miejsca jest bardzo dobry!!! A swoją drogą projektant
        dał ciała, że wogóle o tym nie pomyślał - tracą przez to klientów. W końcu
        kupują te mieszkania w większości młodzi ludzie, z dzieciakami.....
        • Gość: no i co? Re: "wózkarnia", pomieszczenie na rowery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 07:42
          "A swoją drogą projektant dał ciała, że wogóle o tym nie pomyślał" A moze
          projektant to czyta? A moze pomyslal o wózkowniach i rowerowniach, tylko
          inwestor chcial wycisnac ostatni grosz z inwestycji i zażyczył sobie samych
          miejsc postojowych? hmm?
          • Gość: a.g.1 Re: "wózkarnia", pomieszczenie na rowery IP: 83.238.214.* 05.05.08, 11:53
            Tak to juz jest,że na kogoś wina musi spaść. Inwestor broni się
            mówiąc: "w projekcie nie przewidziano...", więc obrywa się
            projktantowi. Jesli rzeczywiście to projktant się tu wypowiedział do
            zwracam honor :) - szkoda tylko , że nie udało sie Panu/Pani
            przemówić inwestorowi do rozsądku..... Pozdrawiam
            • dorotakal samoreklama dewelopera 05.05.08, 13:31
              A gdzie jest budownictwo socjalne dla emerytów, rencistów, ludzi o
              niskich zarobkach.
              Tylko dla nowobogackich. Tak opole dla ludzi starych, bo młodzi nie
              mają tutaj dla siebie przyszłości.
              • Gość: sam sam Re: IP: *.punkt.pl 13.05.08, 16:49
                POCZEKAJCIE jeszcze pare miesięcy, dorzucą jeszcze inne gratisy do mieszkania

• Gość: op2008 Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 21:45
                  A co jeszcze dorzucą?? Po mieście jeździł czarny samochód z reklamą Ganta ale go
                  już nie widać,nie wiecie co się z nim stało??
                  • a.g.1 Re: 14.05.08, 09:12
                    Czarny Mercedes Ganta z tego co się orientuję stoi prawie codziennie
                    pod biurem przy ulicy Kośnego - pewnie to kogos z pracowników :)

P.S. fajnie Winky , że wróciłaś :-)
                    • najlepszywinky82 Re: 14.05.08, 09:36
                      Wróciłam, wróciłam:) jakos sie nei mogłam zebrac po urlopie:):)
              • Gość: op2008 Re: samoreklama dewelopera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 17:45
                Budownictwo socjalne to są TBS-y.Tam można zapisać się na mieszkanie.Socjalne
                nie buduje deweloper.
    • Gość: lokki A.G.1 to sie chyba meczy na tym macierzynskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 13:18
      babo daj bachora do złobka i idz do roboty a nie przezywaj tak tego mieszkania
      na osiedlu Przycmentarnym / Przyobwodnicowym
      • a.g.1 Re: A.G.1 to sie chyba meczy na tym macierzynskim 14.05.08, 13:57
        brak komentarza
      • Gość: a.g.1 do lokki IP: 83.238.215.* 14.05.08, 14:09
        a swoja drogą lokki (jakiś lekko spadalony nick) to nie przezywaj
        tak i nie irytuj sie bo za szybko trafisz na ten przy osiedlowy
        cmentarz. Bachora to miał Twoja matka... Pozdrawiam i miłego dnia...
        p.s. pochwal sie gdzie Ty mieszkasz cwaniaczku - 34m z mamusia w
        blokowisku :)???? Ale jasne lepiej z mamusia niz na nowym
        przyobwodnicowym i przycmentarnym siedlu
    • Gość: andrzej Mamy własne FORUM :) IP: 217.197.69.* 14.05.08, 18:52
      Informuję, że właśnie uruchomione zostało forum, na którym zajmować możemy się
      sprawami osiedla.
      Oto adres: przylesie.uiq.pl/
      Forum oferuje znacznie wiekszą wygodę, prywatne wiadomości, ankiety, itp.
      Zapraszam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka