Dodaj do ulubionych

Los Pie.. w Opolu

01.03.08, 17:23
Ledwo wyjechał 'Banjo_Band' i Joźin z baźin, a 'Los Pie..' już w Opolu!

Już 3 marca 2008 r. pojawi się w Opolu bliżej nie zidentyfikowana progresywna
formacja "Los Pie..".

Jako grupa wysokiego ryzyka wystąpią tylko w poniedziałek o godz. 19:00 w
Miejskim Ośrodku Kultury (MOK).
Sądząc po nazwie, zapowiada się niezła jazzzda!
Oj, będzie się działo w Opolu. Policja i Straż Miejska zapowiedziały w tym
dniu wzmocnione patrole.
Niestety wjazd płatny.

A malc_ontenci twierdzą, że w Opolu nic się nie dzieje.
A młodzież się bawi - lamusy wypad!

P.S. Special invitation for special guests:
Tadeo P., 4,5 %, pozy & dodo
Obserwuj wątek
    • Gość: tttt Re: Los Pie.. w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 17:32
      www.pis.org.pl/multimedia.php#wideoframe
    • Gość: Kuba01 Re: Los Pie.. w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 17:58
      Słyszałem,że w Starym Domu w Domecku ma podobno wystąpic w marcu
      słynna brytyjska grupa blues-rockowa lat 60-tych TEN YEARS AFTER.
      Unfortunately, without Mr. Alvin Lee- The Speedest Guitarist Of The
      World/ a co, też zna się te języki-:)/
      PS. Sponsorzy poszukiwani.

• Gość: dodo @Kuba01 IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 01.03.08, 19:43
        tu masz newsa o koncercie w domecku 7 marca:
        imprezoweopole.pl/viewtopic.php?t=1517
        inne zapowiedzi koncertow w domecku sa juz na kwiecien.
        • Gość: Kuba01 Re: @Kuba01 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 20:12
          W Domecku prawdopodobnie 17 marca,"okienko" po koncersie TYA w
          Poznaniu.
          PS. Podzielam Twoją opinię na temat Citizena /od Bacha do Beatles,
          tak jak płyta Tadeo P./.
    • Gość: dodo o borze! IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 01.03.08, 19:39
      jak juz cos piszesz, to zajrzyj przynajmniej na majspejsa danej kapeli.
      oceniasz muze, ktorej nie slyszales, na podstawie nazwy kapeli?

jezeli twierdzisz, ze to jest progresywne granie, to poddajesz w watpliwosc jakosc swoich poprzednich recenzji, relacji i zapowiedzi.

czy Ty masz wogole jakies zdanie, albo gust? czy podoba Ci sie wszystko co mozesz w opolu uswiadczyc?
      • citizen_opole Los Pier_dols Opole! 03.03.08, 12:15
        Do kuby01
        W Starym Domu w Domecku raz po raz występują sławy muzyki bluesowej i nie tylko.
        Byłem tam na koncercie Johna Broadway'a Tuckera (USA) i bardzo mi się podobało.

Na występ 'Ten Years After' też pojadę. Szkoda, że bez Alvina Lee - najszybszego
        gitarzysty na świecie.
        Nie powiem, żebym znał języki, ale się uczę :-) A co?

Sponsorów można znaleźć wśród opolskich biznesmenów. Tadeo P. jest w tym
        najlepszy w Europie. Ma najlepsze wyniki na km2 powierzchni miasta. Nie wiem
        tylko, czy udziela korepetycji z tego zakresu...
        Jeśli chodzi o informacje o opolskich imprezach, to najlepszy jest dodo et
        consortes.

Do dodo;
        Kapela o wdzięcznej nazwie 'Los Pier_dols' (sic!) nie ma na razie "majspejsa".
        Dla mnie sama nazwa brzmi obiecująco. 'Los Pier_dols' w Opolu... Pisownia, z
        wiadomych względów nie jest oryginalna.
        Sama nazwa kapeli jest tak skandaliczna, że nie musiałbym nawet słuchać muzy,
        aby wnioskować, że jest progresywna.

Dodo, to miło, że niepokoisz się o mój gust, ale to nie ja jestem najważniejszy,
        ale to co dzieje się w naszym Opolu. Moja opinia nie ma tu większego znaczenia.

Zapraszam innych do wzięcia udziału we wszelkich imprezach, BO NIE LUBIĘ BYĆ SAM
        NA WIDOWNI...:-)
        • Gość: dodo Los Pier_dols IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 03.03.08, 12:51
          Witaj.
          zapraszam Ci do tego watku na moim forum. na dole pierwszego posta znajdziesz
          linka do myspace'a los pie..:
          imprezoweopole.pl/viewtopic.php?t=1507
          zachecam do czestszych odwiedzin i oczywiscie do aktywnosci forumowej :)

P.S - oczywiscie, ze Twoja opinia ma znaczenie. wyobraz sobie ze np. pol miasta
          ma takie podejscie "eeee... moja opinia nie ma znaczenia"... i co? i potem
          widzisz jaka jest frekwencja w czasie wyborow i innych podobnych wydarzen, gdzie
          jak najbardziej przydaje sie podejscie "moja opinia ma znaczenie".
          jak ludzie beda siedziec cicho i nie wypowiadac sie w istotnych dla siebie
          kwestiach "bo moja opinia i tak nic nie znaczy", to nigdy sie nic dla nich nie
          zmieni, bo skad niby ma byc wiadomo, ze im cos nie pasuje?
          • citizen_opole Los Pier_dols czy Dekalog. The choice is yours 04.03.08, 19:47
            Hey dodo, dziękuję Ci za podesłanego linka do myspace'a "Los Pier.dols".
            Posłuchałem :-)
            Zgodnie z przewidywaniem, to typowy grindcore z Eksperymentalnej Pracowni
            Dźwięku we Wrocku, czyli progresive w czystej postaci.
            Muza, podobnie jak nazwa, rzuca człowieka. Na kolana... ;-)
            Mój kolo Chris z Dublina też posłuchał i szczena mu opadła... ;-)

Subtelna psyche mojej dziewczyny mogłaby tego nie wytrzymać, więc w tym dniu
            wybrałem coś lżejszego i wyrafinowanego:
            nastrojowy wieczór z filmami Krzysztofa Kieślowskiego Dekalog III i IV w
            opolskim Teatrze Lalki i Aktora. Uczta dla kinomanów. Sala wypełniona po brzegi.
            Wjazd tylko dla szczęśliwców, którzy przybyli pół godziny przed prezentacją.
            Kilkadziesiąt osób odeszło z kwitkiem, gdyż miejsca stojące tudzież siedzące na
            podłodze nie wchodzą w grę.

'Egzegeza' do przedstawionych filmów w wykonaniu ks. dr hab Marka Lisa z
            Uniwersytetu Opolskiego oraz poety Jacka Podsiadły z Opola - rewelacyjne!
            Trudny mamy wybór, gdy w Opolu dzieją się jednocześnie naprawdę odjazdowe sprawy
            - heat of the moment.

Co do reszty Twojego posta, to nie polemizuję - masz moją całkowitą zgodę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka