Dodaj do ulubionych

firma "FART technology" :)

IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 03.03.08, 00:00
ja wiem, ze to jest kul i trendi wpieprzac teraz coraz wiecej angielskich zwrotow i hasel... i czytac edytoriale i jesc donaty, ale nazywac swoja firme "FART Technology"?
rozumialbym, gdyby to bylo samo "fart", takie swojskie. dobrze wtedy pasuje do firmy zajmujacej sie bezpieczenstwem, ale skoro dodaje sie juz "technology" to calosc nabiera zdecydowanie innego wydziwieku.

dla osob nieobeznanych z angielska terminologia: fart = pierdzieć.

powtarzam: polskie fart - ok. fart technology... sorry :)
ale ale, nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo. obiekty monitorowane przez fart oznaczone sa stosownymi naklejkami:
img337.imageshack.us/img337/8803/stoptl2.jpg
nie dosc, ze informuja klienta o firmie zabezpieczajacej sklep, to jeszcze zachecaja go do zaprzestania pierdzenia w miejscu, do ktorego sie wlasnie udaje.

japie.. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Estus Re: firma "FART technology" :) IP: *.uni.opole.pl 03.03.08, 00:05
      jakas firma zajmujaca sie przewozem ludzi (taki prywatny pks) tez sie nazywa
      FART i smiac mi sie chce jak widze ten ich busik na miescie :P
      • Gość: dodo Re: firma "FART technology" :) IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 03.03.08, 00:19
        wiem, ale to chyba taki ojczysty fart jest... polski - swojski :)
        • tiresias Re: firma "FART technology" :) 03.03.08, 08:29
          ojoj, ale nowinki bracie językowe zapodajesz. kilka starszych przykładów:
          1. opole, firma produkuje urządzenia do wykrywania obecności gazu w powietrzu
          (analizatory). nazwa firmy: ANAL GAS.
          2. firma robi pannom paznokcie. treśc szyldu: TIPSY MANICURE. (znajomy anglik
          przez godzinę nie mógł wypic browara tak się śmiał)
          prosze teraz zajrzeć do słownika angielsko polskiego.
          itd
          itp
          • Gość: dodo Re: firma "FART technology" :) IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 03.03.08, 12:54
            tipsy... no wiem, anglikowi moze sie wydac smieszne, ale z drugiej strony to
            jest juz w miare potoczna i przyjeta nazwa w polsce. tak czy inaczej co najmniej
            "ciekawa" :)

w krakowie jest "Boner Palace" :]
    • Gość: xyz Re: firma "FART technology" :) IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 19:41
      -właśnie jeden z / prezesów / mieszkający w Osinach -sieje postrach wśród sąsiadów -robi najazdy strasząc WPŁYWAMI czyżby dlatego , że za nim stoi Poseł Jarmuziewicz ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka