Dodaj do ulubionych

Do Pana Piotra Badury od Jacka R. ze Starego ZWM-u

IP: *.tktelekom.pl 22.04.08, 16:49
Zadał Pan pytanie czy Polacy są nazistami????

Proszę Pana! W większości nie. Ale i neonazistów nie brakuje - i to nawet w
Opolu!!!

Przykład z góry, samej góry.

Neonazistą jest pełniący funkcje v-ce prezydenta Opola Arkadiusz( tak ma na
imię?) Karbowiak.

To co pisał w neonazistowskim czasopiśmie Szczerbiec, to włos się jeży na głowie.

I to, że ten neonazista jest przy samorządowym korycie, to jest porażka Gminy
Opole.........
Dodam, gospodarcza porażka.................

Panie Piotrze Badura. Nawet Pan nie wie, ile już firm chciało zainwestować w
budowe mniejszych i większych fabryk na terenie Gminy Opole.

Ludzie mieli by pracę, a Gmina z czasem podatki.

Niestety. Mamy neonazistę za v-ce prezydenta. I do póki tak będzie tajne
służby pewnego państwa blisko wschodniego, będą wywierać skuteczną presję na
osoby podejmujące w firmach decyzje inwestycyjne, żeby Opole omijać szerokim
łukiem w zakresie inwestycji gospodarczych.

I tak właśnie się dzieje.................. Więcej napisać nie mogę.

Gmina Opole przegrywa w walce o kapitał, o inwestycje.

Pozdrawiam Pana.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Badura Odpowiadam Panu z przykrością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 15:58
      Szanowny Panie Jacku R. ze Starego ZWM-u
      Jest zasadnicza różnica między Panem a Arkadiuszem Karbowiakiem. Pan Karbowiak
      podpisuje się pod swymi poglądami imieniem i nazwiskiem, a Pan głosi swe poglądy
      anonimowo. Można sobie na forum anonimowo żartować, można anonimowo dyskutować,
      nie wypada jednak anonimowo oskarżać. Jeśli chce Pan anonimowo oskarżyć pana
      Karbowiaka, to proszę wysłać ten anonim do prokuratury. Tam wszystko sprawdzą.
      Proszę wybaczyć mi ostrość sformułowań, ale anonimowe oskarżanie na forum to dla
      mnie po prostu opluwanie. Tym właśnie Pan się tutaj zajmuje. Jak każde
      opluwanie, tak i Pańskie, charakteryzuje się absolutną gołosłownością zarzutów.
      Z tego powodu odpowiadam na Pana post z dużą przykrością i robię to tylko
      dlatego, że wywołał mnie Pan po nazwisku.
      Pozdrawiam serdecznie i szczerze życzę zmiany obyczajów
      Piotr Badura
      • Gość: Jacek R. Stary ZWM Re: Odpowiadam Panu z przykrością IP: *.tktelekom.pl 23.04.08, 20:25
        Odpowiadając na Pana post chcę powiedzieć, że Pan Karbowiak już dawno przyznał
        się do tego co pisał w Szczerbcu, i za to przeprosił.

Artykuły jego autorstwa zostały potraktowane jak młodzieńczy wybryk, bo w
        istocie działo się to kilka lat temu.

Sprawa przyschła, lecz w pewnych środowiskach nie została wcale zapomniana. Ale
        konsekwencje tej jego antysemickiej ,,publicystyki,, ciągną się za nim
        dalej..................

Zastanawiam się tylko, czy nigdy nie zadał sobie Pan pytania, dlaczego tak sie
        dzieje, że w Opolu nie chce zainwestować żaden poważniejszy kapitał. No dlaczego ???

Czy się komuś to podoba, czy nie, to w zarządach wielu firm, z USA czy Europy
        Zachodniej pracuje sporo osób wyznania Mojżeszowego.

I zanim dana firma podejmie decyzję gdzie wybudować nowy zakład, to ludzie z
        zarządów podpytują się w placówkach dyplomatycznych w Warszawie o klimat do
        inwestycji, w danym regionie czy mieście.

I zapewniam Pana że nie chodzi tutaj tylko o klimat gospodarczy, ale tez taki
        trudno wyczuwalny, podskórny, a zarazem bardzo, bardzo wrażliwy jakim jest
        kwestia np. antysemityzmu..............

Zarządy firm są na takie kwestie wyczulone bardzo, bo nawet nie zdaje sobie Pan
        sprawy, w jak wielkiej części firm, np. z USA na kluczowych stanowiskach pracują
        tak nie lubiani przez pana Karbowiaka - napisze to wprost - Żydzi.

A miasto Opole, w tych nie oficjalnych rozmowach niestety dostaje opinię bardzo,
        ale to bardzo negatywną.
        Ta opinia o Opolu, a raczej poglądach nie których ludzi rządzących tym miastem,
        bardzo, bardzo szybko sie rozchodzi w środowiskach businesowych. Niestety!!

Opole, oferuje warunki do inwestycji, jeżeli chodzi np o zwolnienia podatkowe
        lepsze niz Wrocław. A mimo to amerykanskie i zachodnio europejskie koncerny
        budują zakłady przemysłowe pod Wrocławiem!!!!

Czy nigdy nie zastanawiał się Pan dlaczego???? Dlaczego w Opolu jest taka
        ,,bryndza,, inwestycyjna. Nie zastanawiał sie Pan nad tym????

To odpowiedz na to ma Pan w moich postach.

Niestety, z przyczyn oczywistych, publicznie więcej napisać tutaj nie mogę.

Pozdrawiam Pana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka