Dodaj do ulubionych

Region jak Polska w pigułce

IP: 77.252.18.* 15.10.08, 20:04
Całość wygląda ładnie, kolorowo, raczej obrazkowo (to plus). Ale twierdzenie,
że krasiejów największą atrakcją opolskiego to wielkie nieporozumienie.
Przynajmniej na dziś. To są słowa na wyrost!!! Ale pomysł dobry, dobrze też że
za darmo. Nie każdego stać aby kupić coś podobnego za 50 złotych w ksiegarni
Obserwuj wątek
    • Gość: gość portalu Region jak Polska w pigułce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 21:06
      Skoro nie mogą go sprzedawać, to mogliby wystawić go gdzieś w internecie w
      formacie pdf. Więcej ludzi miałoby do niego dostęp.
      • Gość: bigo Re: Region jak Polska w pigułce IP: 220.189.250.* 15.10.08, 21:26
        Dla chcacego nic trudnego:

umwo.opole.pl/docs/1x47.pdf
        umwo.opole.pl/docs/48x94.pdf
        • gandharwa Re: Region jak Polska w pigułce 16.10.08, 15:38
          Super przewodnik, dzięki bigo za podanie linków!
          Bardzo dobrze, że nie jest przeładowany słowem pisanym tylko "przemawia" do
          czytelnika obrazem, tak przecież odbierają atrakcje turyści.

Myślę, że poziom grafiki predysponuje to opracowanie by na tablicach na
          parkingach czy drogach reklamowały konkretne części regionu.

Z uwag ujemnych szkoda, że jak za dawnych lat następuje takie ostre rozdzielenie
          Opolszczyzny od terenów przyległych , w tym czeskich. Czy naprawdę granice
          państwa czy województwa są tak ważne i tak nieprzekraczalne?

Druga uwaga, już w formie żartu, dotyczy zaznaczonych dróg na terenach leśnych,
          szczególnie w puszczy niemodlińskiej. Niektóre drogi wyglądają tak, jak
          ogólnodostępne drogi asfaltowe. Potem się angielscy turyści i operatorzy map do
          GPS tym zasugerują i mają przygodę nocną w dzikich praśląskich przesiekach :-))))))
    • Gość: Silo Region jak Polska w pigułce IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.08, 18:04
      Fajny przewodnik, ale...
      Odnosnie Annabergu autorzy piszą o "Ślaskiej Szwajcarii" - to samo okreslenie
      spotkałem kiedyś gdzieś odnosnie terenu z jeziorami - moze ktos wie jaki teren
      można nazwać "xxxxx Szwajcaria"
      O Nysie pisza Śląski Rzym, a ja słyszałem że to była Śląska Florencja, ciekawe
      która wersja jest prawdziawa :))))
      Pozatym na Annabergu przed wojną była rotunda-mauzoleum ku czci żołnierzy
      niemieckiego Freikorps i Selbstschutz a nie ku czci powstańców.
      Nie zebym sie czepiał ale chciałem zwrócic uwage na pewne szczegóły mniej i
      bardziej wazne...
      • Gość: baltazar Re: Region jak Polska w pigułce IP: *.punkt.pl 16.10.08, 19:04
        a ja jestem ciekaw ile kosztowała nas ta przyjemność, szczególnie pensje dla autorów
        • Gość: ;) Re: Region jak Polska w pigułce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 13:54
          jak widzę duet kudyba i przygoda to kojarzy mi się z nierzetelnością i
          niedokładnością.jedno ma parci na kasę i przygodę < drugie miało na kasę
          żony.jak wszystko wyciągną to dał dyla do pani tk. Niech żona pogoni ten duet i
          odzyska pieniądze, a nie spłaca długi męża.facet szaleje po pod opolskich
          wioskach i myśli, że jest bezkarny.potrzebuje pani konkretnych danych o pracy
          męża i ukrywanych dochodach w firmie..... służę pomocą.
          • Gość: .....życie Re: Region jak Polska w pigułce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 07:32
            W każdej prawdzie sa ziarenka kłamstw, a w tej u ;) są tylko ziarna prawdy- ot
            samo wiejskie zycie.
    • Gość: ashanti ............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 21:05
      to Spałek ma/miał żonę...?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka