Gość: AZ IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.08, 06:46 Nie ma znaczenia nawet jakby to było 5m, ponieważ jest zakaz sprzedaży alkoholu nieletnim. Brawo PiS obudziliście się wreszcie (szkoda tylko że tak późno), szturchnijcie też pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Czyzby pomysł na rozwój miasta? IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.08, 14:26 Ponieważ do liceów chodza też uczniowie po 18 roku życia , nalezy w bufetach szkolnych wprowadzić piwo. To na pewno przyciagnie inwestorów do Opola. Tak jak całodobowe ogródki piwne jakiego takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Czyzby pomysł na rozwój miasta? 16.10.08, 14:58 Ten zakaz sprzedaży alkoholu w pobliżu szkół to rzeczywiście jest bez sensu skoro istnieje powszechne przyzwolenie na chlanie w miejscach publicznych. (W jakiej odległości od sklepu można chlać ?) Na placach zabaw na przykład (Wrocławska koło Biedronki), lub zaraz za płotem przedszkola (Plac Teatralny), lub zaraz po drugiej stronie ulicy (Chabry). Fakt, będą się oburzać ci co to "dla dobra dziecka" itp pierdoły pociskać będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobber Re: Czyzby pomysł na rozwój miasta? IP: *.chello.pl 16.10.08, 17:13 Opole dwóch prędkości: - jedni wypisują sobie duperelne zarządzenia - inni chleją gdzie chcą i ile chcą obie te społecznosci zyja równolegle w tym samym m-cu nie zawracojąc sobie głowy jedni drugimi Odpowiedz Link Zgłoś
kikou Re: Czyzby pomysł na rozwój miasta? 16.10.08, 17:44 Ktoś często odwiedza place zabaw i przedszkola no no,tylko dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Czyzby pomysł na rozwój miasta? 16.10.08, 20:28 hi! hi! hi! hi! hi! I nie tylko takie miejsca odwiedzam. Miejsca gdzie się chla, szcza i rzyga też. hi! hi! hi! hi! hi! Dawno tak się Kikou nie ubawiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
kikou Re: Czyzby pomysł na rozwój miasta? 16.10.08, 20:57 Może przyznasz się do zawodu hmm?pewnie nie a ciekawa jestem,,, Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Czyzby pomysł na rozwój miasta? 16.10.08, 21:50 Nadmiar ciekawości bywa szkodliwy, więc Twojej nie zaspokoję. Spokojnej nocy życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kikou Re: Czyzby pomysł na rozwój miasta? 17.10.08, 19:07 Z tym alkoholem na Wrocławskiej na placu zabaw zgadzam sie w zupełności,często tam są patrole ale to nic nie daje,wszyscy zwiewają(rodzice również)albo chowają...ale dalej męczy mnie to dlaczego KTOŚ wie o prawie wszystkich placach zabaw na mieście i co sie na nich dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Czyzby pomysł na rozwój miasta? 17.10.08, 23:19 "...ale dalej męczy mnie to dlaczego KTOŚ wie o prawie wszystkich placach zabaw > na mieście i co sie na nich dzieje...' Może z wnukami tam chodzi ? A może nie tylko o placach zabaw wie co się na nich dzieje ? A moze wie wszystko o tym mieście (i nie jest ani policyjny ani ratuszowy) bo to jest po prostu JEGO miasto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opo Re: Czyzby pomysł na rozwój miasta? IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.08, 16:18 Może dzieki temumłodzież nie ucieknie za granicę? Bo tam trzeba pracować i przestrzegac prawa. A u nas nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Teoria spiskowa? IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.08, 13:45 Kiedyś Maska była powiazana z radnymi SLD. Personalnie, rodzinnie i finansowo. Ktos podrzucił mi pytanie: Z jakimi i jakie ma powiazanie ma pan Wujec i radny jaki taki? Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Teoria spiskowa? 18.10.08, 00:00 Wracając do artykułu, to chcę zauważyć, że ewntualna likwidacja sprzedaży alkoholu w sklepie mieszczącym się praktycznie w tym samym budynku (a co z pubem Arka i Big Benem ?) co wzmiankowana szkoła kosmetyczna byłoby niewątpliwie szkodliwe społecznie. Otóż miejscowe środowisko pijackie (liczne, liczne) przesiadujące na ławeczce obok przejazdu kolejowego, na murku koło sklepu, na schodach prowadzących do szkoły i tylko w ostateczności na murku nad kamionką, byłoby unieszczęśliwione. Już taki kataklizm raz w tym roku przeżywali jak sklep z powodu remontu był zamknięty, bo po drugiej stronie ulicy w sklepiku po schodkach nie ma pełnego asortymentu alkoholowego (za to droga Kikou jest obok plac zabaw) i musieli nieszczęsni szarpać się a to w okolicach ronda, a to na Chabrach. A tak jak zakręcą się skutecznie na znanych sobie chodnikach to i czasami jakiegoś "darczyńcę" znajdą, który pomoże pragnienie ugasić. Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Teoria spiskowa? 18.10.08, 23:11 hm... Spora część z nich jest na takim etapie, że nie bardzo wiedzą jaki jest aktualnie dzień tygodnia. Z reguły rano w niedzielę albo jakie inne święto są zdziwieni, że sklep jest zamknięty. A wstają wcześnie, oj wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kikou Re: Teoria spiskowa? 19.10.08, 13:25 Ciekawe w jakich rejonach mieszkasz skoro masz takie widoczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Teoria spiskowa? 19.10.08, 16:43 Równie pięknie mogę opisać widoczek z Chabrów, akademików na Katowickiej, rejtana, 1 Maja, dworca PKP, Zakrzowa, Wojtowej Wsi, a specjalnie dla Ciebie Kikou z Niemodlińskiej / Koszyka: Od czasu do czasu pojawiają się w GW artykuły w ktorych wzburzone osoby (zawsze te same) oburzają się na targowisko przed sklepem Eko/Avans. Że śmieci, że obcy handlują, że widok z okien nie taki itp. Tym samym osobom nie przeszkadza już gdy handlarze się zwijają widok obszczanych i obrzyganych pijaków na ławkach i murkach przed tym sklepem, zaczepiających przechodniów - Panie "pożycz" Pan złocisza. Odpowiedz Link Zgłoś
kikou Re: Teoria spiskowa? 19.10.08, 19:26 hmm troszkę Cię lubię a wiesz dlaczego?Pewnie nie wiesz dobrej nocki pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Teoria spiskowa? IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.08, 09:51 Czyzby udało się to w takiej tajemnicy ukryć powiązania mafijne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyleń Re: Alkohol w szkole dla dorosłych IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.08, 08:37 Najważniejsze że mamy na Opolszczyźnie Pełnonocnika do spraw alkoholu Pana Jacka Ruszczewskiego. On ze wszystkim zrobi porządek bo lubi pracować a nie lenić się jak niektórzy na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Alkohol w szkole dla dorosłych IP: *.adsl.alicedsl.de 25.10.08, 13:47 Fajne. Tez bym się na przerwie napił. Odpowiedz Link Zgłoś
kikou Re: Alkohol w szkole dla dorosłych 25.10.08, 17:04 Gość portalu: zdziwiony napisał(a): > Fajne. Tez bym się na przerwie napił. Hmm ciekawe co na to mx4 Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Alkohol w szkole dla dorosłych 25.10.08, 18:08 Owszem, można się w przerwie napić bez względu na to czy sklep z alkoholem jest 20 czy 25 metrów od szkoły. Tylko... Tylko, że nie ma obowiązku trzymania takiego ucznia w szkole. Obowiązek szkolny kończy się na gimnazjum. Jeżeli ktoś chodzi do szkoły dla dorosłych to znaczy, że albo jest faktycznie dorosły i do szkoły i nauki podchodzi poważnie (w szkole się po prostu nie pije). Albo won. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozia Re: Alkohol w szkole dla dorosłych IP: *.chello.pl 25.10.08, 18:25 Mówmy dzieciom nie pijcie !!nie uprawiajcie sexu do 18 roku życia,a wyjdziemy na idiotów.Wszystko jest dla ludzi nawet młodych.Może nauczmy ich rozwagi i myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Alkohol w szkole dla dorosłych 25.10.08, 19:00 Pamietam taką sytuację bodajże sprzed dwóch lat, kiedy to do PG 7 kilkoro uczennic i uczniów przyszło na lekcje wypitych. Pani dyrektor Namysło zareagowała szybko i jak najbardzie ostro i prawidłowo. Wezwała policję, a następnie zawiadomiła rodziców. I co się okazało ? Kilkoro rodziców było potwornie oburzonych. Nie na swoje bachory, ale na dyrektorkę szkoły. "Jak ona mogła ?! Przecież ich dzieci są z takich porządnych domów" itp. Podkreślam kilkoro. Większość za swoje dzieci po prostu "się wzięła". Odpowiedz Link Zgłoś
kikou Re: Alkohol w szkole dla dorosłych 25.10.08, 19:16 Hmm mx4 ne odpuszczasz tego wątku...będzie się działo jak się dzieje...mam nadzieję że ominie to moją córkę pozdrawiam chociaż nie wiem po co,mam zły dzień jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś