Gość: grazyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.08, 09:11 tak nie solidnej firmy nie znam, od 7 sierpnia br nie potrafią załatwić prostej reklamacji. Nie solidni, niue ufajcie reklamom i zachętom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klient Re: meble Pyka IP: *.csk.pl 05.11.08, 21:49 No niestety to jest widocznie ich sposób na biznes. Ja mam podobnie dostałem szajs za szajsowne pieniądze. Jeżeli chodzi o załatwienie reklamacji nic takiego nie istnieje. Produkują tanio z tanich surowców i maja w czarnej dupie klientów. Mam pomysł załóżmy stronke gdzie będą sie wpisywać wszyscy nie zadowoleni klienci wystarczy 10 i mozna zbiorowy pozew sklecić :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio Re: meble Pyka IP: 87.204.109.* 09.01.09, 00:30 Ładne meble tylko szkoda że zmiast dębu pod okleiną jest topola zawiedziony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.09, 13:45 Podaj adres tej strony, to chętnie się dopiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krycha Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 12:02 Piszę się jak najbardziej na pozew zbiorowy. Nie chce mi się już nawet pisać jaki szmelc dostałam zamiast skórzanego kompletu który oglądałam. Zresztą i tak zamierzam oddać sprawę do sądu. Czekam już na opinię biegłego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryka Re: meble Pyka IP: *.xdsl.centertel.pl 22.05.11, 18:13 ja tez kupilam 3 lata temu komplet wypoczynkowy.w tym czasie reklamowalam 3 razy za kazdym razem to samo wyciera sie skoraniestety ostatnio uznali ze komplet nie ulega reklamacji pieniadze wydane w bloto nie mam juz sil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nacięty Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.11, 12:43 Witam. Właśnie firma meble Pyka wypowiedziala mi wojnę. Jest dokladnie jak opisujecie. Na moje telefony w sprawie reklamacji, Pani odbierająca telefon najpierw pyta o nazwisko, a później stwierdza, że inna Pani zajmująca się reklamacją jest chwilowo nieobecna . I tak od kilkunastu dni. Z tak niesolidnymi firmami trzeba walczyć wszelkimi sposobami. Osobiście założę stronę www.meblepyka.niekupuj. Będziecie mogli zamieszczać na niej zdjęcia tego "szajsu" oraz wasze opinie. Na portalach społecznościowych utworzę profile dotyczące tej nierzetelnej firmy. Takie firmy, jak meble Pyka trzeba eleminować z rynku wszelkimi dostępnymi sposobami. Nie bawcie się w żadne spory zbiorowe i pisma do Rzecznika Praw Konsumenta. On Wam nic nie pomoże, a stracicie tylko czas. Zatrudnijcie dobrego pełnomocnika /nie idźcie do sądu bez pełnomocnika bo Was " wyrolują"/ i po upływie terminów ustawowych składajcie pozew cywilny do sądu. W pozwie koniecznie żądajcie obciążenie pozwanego zwrotem kosztów pełnomocnictwa procesowego, kosztami dojazdu na rozprawę, kosztami związanymi z opłaceniem biegłego, zwrotu kosztów procesu i inne. Zresztą pelnomocnik będzie dobrze wiedział. Wieżcie mi, że warto. Z pewną firmą też produkującą "szajs" wygrałem sprawę. Niestety trwało to 7 miesięcy i sąd nie uznał mi odstąpienie od umowy, ale tylko wymianę towaru na nowy. Nie mogę podać nazwy tej nierzetelnej firmy, dlatego, że podpisalem z nimi umowę. Koszty, którymi została obciążona ta firma kilkakrotnie przekraczały wartość towaru. Przynajmniej mam tą satysfakcję. Niech Wam nie opowiadają głupstw, że towar stracił swoje wlaściwości na skutek złego użytkowania. Towar wyprodukowany jest po to, aby był użytkowany zgodnie z jego przeznaczeniem. Czekam na ustawowe terminy / jeszcze kilka dni/ i idę z pozwem. P.s. Koniecznie nagrywajcie rozmowy telefoniczne w trakcie reklamacji. Mogą przydać się w sądzie. Niedługo odezwę się. Podam Wam linki do stron na portalach spolecznościowych i już być może do mojej strony meblepyka. niekupuj lub coś w tym rodzaju. Co do nazwy muszę się zkontaktować z zaprzyjaźnionym prawnikiem, aby ta nieuczciwa firma nie wytoczyla mi procesu. Pozdrawiam. nacięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: meble Pyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.11, 09:35 Witam. Jestem zaciekawiona pana forum. Po wielu trudach oddzyskałam wypoczynek bez uznania reklamacvji. Kosztowało mnie to sporo nerwów i prawnik ( fv 300zł). Obecne chcę zrobić ocenę rzeczoznawcy i odstąpić od umowy. Interesuja mnie koszty, które ja ponoszę ponieważ prawnik mi powiedział,że jako osoba fizyczna nie prowadząca działalności gospodarczej za obsługę prawną reklamacji i innych kosztów nie mogę się ubiegać. Terminy wszystkich odpowiedzi na reklamację przekroczone. Prawnik mówi, że sprawa jest do wygrania w sądzie, ale chce jeszcze opinię rzeczoznawcy. Jak może Pan jakoś pomóc to prosze o kntakt na emela: aga.gor74@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 10:43 Witam wszystkich pokrzywdzonych !!!! , sam jestem sprzedawcą w jednym salonów w woj. Opolskim . Jak by tak dokładnie sie wczytać to wszyscy kupujący super tanie meble firmy Pyka to własnie ci klienci którym tłumaczy sie ale ..... niestety nie słuchają bo myślą sobie jaką sprzedawczyni / sprzedawcza chce ich naciągnąc na kase wciskając inną droższą firme . Napoczątku zacierają ręce jak to tanio kupili a niby gdzieś tam tyle chcieli itd , po jakimś ale czasie zapomnieli że dostali w miare dobry produkt w super cenie a wypoczynki to jak buty !!! . Tak też zastanówcie sie następnym razem co kupujecie macie napewno skonczone 18 lat i trochę doświadczenia . NIKT WAM NIE ZROBI MEBLA ,,KLERA" za cena mebli na targu Odpowiedz Link Zgłoś
benekmarcino [...] 30.11.09, 11:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maja-27 Re: meble Pyka 24.02.10, 21:05 My również mamy problem z reklamacją kompletu wypoczynkowego. Kompletnie ignorują wysyłane do nich pisma, a w rozmowie telefonicznej Pani ironicznie powiedziała, że możemy sobie sprawę oddać do sądu i mamy czekać na telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotulin Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 23:45 a ja tej firmy nie polecam jeast niesłowna na pomiar jeżdzi miesiąc a na wykonanie 5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowny klient Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.12, 22:03 hmm...............jak tak czytam to nie tylko mnie wystawili z reklamacją.............panowie w sklepie opolskim bardzo mało kompetentni...............nie potrafią nic załatwić .....zwlekają i potem gwarancja juz nie ważna ................pewnie to jest polityka firma .......bardzo żałuję że kupiłam meble w TYM SKLEPIE.............................nie kupujcie tam szkoda kasy ,,,,,,,,,,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
groramus Re: meble Pyka 27.01.13, 17:37 chcę kupić sofę "Lord3" /funkcja spanie/stół i krzesła'Ludwik" Odpowiedz Link Zgłoś
pudht Re: meble Pyka 06.11.08, 06:43 ludzie a co wy oczekujecie, chcecie jak najmniej wydac a oczekujecie jakosci nie tylko towaru ale i jakosc obslugi klienta. to jest rzecza nie realna. moze wreszcie zrozumiecie ze za jakosc towaru jak i obslugi klienta trzeba troche wiecej zaplacic. i jeszcze jedno na przyszlosc, wszystko co sie musi reklamowac jest gowno warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mauyprezes Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.08, 02:28 dodam ze Porsche też się reklamuje, zegarki Patek Philippe podobnie :) Po prostu za gó...ane pieniądze dostaje się nie wiele więcej niźli gó.... Odpowiedz Link Zgłoś
pudht Re: meble Pyka 07.11.08, 06:31 a widziales kiedy kolwiek reklame zegarkow OMEGA lub reklame MASERATI? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: meble Pyka IP: *.chello.pl 04.12.08, 18:56 Ludzie, ja od Pyki mam 6 sztuk mebli, branych na raty, z minimalnym procentem, i nic mi się nie rozpadło, nie odpadło, wszystko funkcjonuje. Może mieliście pecha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: meble Pyka IP: 213.25.86.* 05.12.08, 23:31 A ja mam meble z firmy PYKA już 8 lat i nic się z nimi nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracusss Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 23:13 bo to były meble produkowane za innego kierownika, a ten teraz to robi tylko sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 20:36 co ma jakość mebla do kierownika, szef zaopatrza w materiały matoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: meble Pyka IP: *.ip.netia.com.pl 17.09.09, 10:39 reklamy Maserati nawet na CNN leca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JORG Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 23:07 wiesz czytam o tej reklamie co piszesz te bzdury nie stac cie na czajnik Siemensa z logiem Porsche Desing a co dopiero na to auto A w dzisiejszych czasach reklama jest dzignią handlu A co Do Mebli PYKA Są to meble za tą CENE i nie oszukujmy Sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: meble Pyka IP: *.181.225.199.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.01.11, 09:57 Smieszy mnie podejscie do reklam i wasza znakomosc rodzakow.... Wiecie ile kosztuje reklama w radio? 600-17000 za 30 sekund. Ile kosztuje w tv? 10.000 i wiecej... Ile kosztuje reklama zegarkow wyrezyserowana przez john woo?? Was by bylo stac by wydac 10000 za 30 sek i to kilka razy w tyg? To oznacza ze firma idzie do gory i szuka nowych rynkow zbytu... Nie w dobrodzieniu czy okolicach bo tu ja kazdy zna i tu kazdy wie gdzie jej szukac... Poza tym myslicie ze reklama to tylko reklama? 15 minut w tv co chwila? Caly film ktory ogladacie to jedna wielka reklama... Tylko ze tutaj stac wspominane porsche na to by wydac setki tysiecy by kilka razy bylo pokazane auto i jej znaczek... Czemu nie widzicie ogladajac m jak milosc czy kiepskich logo producenta piwa czy samochodu? Bo ktos nie zaplacil za ta reklame... Tak ze co do reklamy to lepiej sie o niej nauczcie i poznajcie cenniki etyke w reklamach i dopiero ocencie co niesie reklama jak to przekazuje i wtedy ocencie... Czemu wiekszosc firm w ktorych pracujecie wogole sie nie reklamuje lub skupia jedynie na bilbordach czy ulotkach? Bo najtaniej.... A co do mebli mam 2 wypoczynki i pare innych i nie zdarzylo mi sie by bylo cos nie tak... A szity jakie wyrzucalem by wstawic te meble to trudno uwierzyc ze to meble byly.... A co do odbarwiania skory rowniez nalezaloby sie znac na skorzy a nie narzekac... Pytaliscie kiedys czy skora ma zamgnieta czy otwarta strukture??? Moze nawet nie wiecie co to jest. Kupujecie z otwarta o ktora trzeba dbac xxx% wiecej a potem nie dbacie wcale i pretensje bo pociagla kolor... Nawet skora z klera pociagnoe jak siadziecie w jeansach z rynku za 30 zl.... Od ktorych sie zastanawiasz czemu ci nogi sinieja a okazuje sie ze sa niebieskie bo wystarczy wilgotna skora ciala i juz... Jezeli sie na czyms nie znacie to pytac pytac pytac... Nic was to nie kosztuje a sprzedawca was nie oklamie... Ale zapytajcie o produkt. Poproscie o dorade... To macie za darmo a zazwyczaj myslicie ze ktos was wysmieje ze sie nie znacie na czyms.... m.st.august@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: meble Pyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.09, 11:23 Czytając te wszystkie Wasze opinie dziwie się ,że piszecie iż jest to tandeta gdyż posiadam takie meble i wcale się z Wami nie zgadzam.Mam zestaw z jasnej skóry i kilka mebli z drzewa i jak do tej pory (mam je ponad 2lata)nic się z nimi nie dzieje.Wiadomo ,że o każde meble trzeba dbać a zwłaszcza ze skóry którą trzeba regularnie czyścić i konserwować specjalnymi kremami do tego przeznaczonymi a jeżeli ktoś tego nie robi to potem szuka "dziury w całym".Jeżeli chodzi o "super tandetę"to polecam Wszystkim meble z targu prawdopodobnie od producentów z Kalwarii,kupcie cokolwiek a zobaczycie jak wygląda prawdziwa tandeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 20:39 masz racje, nawet jak ma sie towar z górnej półki jak sie o niego nie dba to szlak go trafia a mało który klient ma pojęcie o konserwacji mebli ze skóry a później pretensje, i do kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek xd Re: meble Pyka IP: *.net.stream.pl 11.11.10, 18:04 Kupując meble pyka nie można usiąść na kanapie z skóry,ani dotknąć.A jak chcesz usiąść to niemiły sprzedawca proponuje usiąść na kawałku przyniesionego przez niego z magazynu ceraty!!!!!!!!!!!????????? Odpowiedz Link Zgłoś
salvadore5 Re: meble Pyka 13.10.10, 13:42 Droga Pani Beato Jestem kierownikiem salonu meblowego w którym KIEDYŚ handlowaliśmy meblami PYKi i to co robi ta firma wykracza poza granice standardów hanlowych. Posiada Pani zapewne meble w okleinie dębowej, natomiast nie wiem czy jest Pani świafdoma iż w środku jest leszczyna. To taki jeden z przykładów. W chwili obecnej sądzimy się z Pyką o partię wypoczynków skóranych Roma, ponieważ skóra użyta do ich wyrobu odbiega od swszelkich tandardów tj. po pół roku wypoczynek mnadaje się na śmietnik. Na zgłoszenia reklamacyjne producent nie odpowiada, więc sprawy trzeba kierować na drogę sądową. Osobiście NIE POLECAM, ponieważ jako osoba z branży wiem co mogę polecić. Pozdrawiam Gość portalu: beata napisał(a): > Czytając te wszystkie Wasze opinie dziwie się ,że piszecie iż jest to tandeta > gdyż posiadam takie meble i wcale się z Wami nie zgadzam.Mam zestaw z jasnej > skóry i kilka mebli z drzewa i jak do tej pory (mam je ponad 2lata)nic się z > nimi nie dzieje.Wiadomo ,że o każde meble trzeba dbać a zwłaszcza ze skóry któr > ą > trzeba regularnie czyścić i konserwować specjalnymi kremami do tego > przeznaczonymi a jeżeli ktoś tego nie robi to potem szuka "dziury w > całym".Jeżeli chodzi o "super tandetę"to polecam Wszystkim meble z targu > prawdopodobnie od producentów z Kalwarii,kupcie cokolwiek a zobaczycie jak > wygląda prawdziwa tandeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wołodia Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 14:41 SUPER MEBLE ZA ODPOWIEDNIE PIENIĄDZAE !~ hehe najpierw napatrzycie sobie oczy na meble od Klera a następnie idziecie do Pyki i żadacie to samo tylko w pykowskich cenach heheh Kupcie sobie fiata a nstępnie reklamujcie jego jakość porównując go z mercedesem klasy "S" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klijent Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.09, 19:22 A co wy myślicie że kler ma lepsze meble gó..o prawda przecież biorą skórę od tych samych dostawców.Cena nie gra roli czy leprze czy gorsze wszystko jest to samo.To nie piszcie mi tu bzdur że robi tandetę bo cały Dobrodzień robi z tego samego to czyli cały Dobrodzień robi tandetę.I jeszcze jedno przecież widzicie co kupujecie a teraz macie pretensje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: meble Pyka IP: *.olesno.info.pl 19.03.09, 11:42 wolodia kler robi meble debowe a pyka robi meble z odpadow klera i dodaje do nich troszke topoli 7 klasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx [...] IP: *.olesno.info.pl 19.03.09, 11:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jura Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 15:32 Tu nie chodzi o wykształcenie tylko o kasę. Gdyby do mebli od Pyki dano lepsze materiały i bardziej by sie postarano aby je dobrze zrobić to cena byłaby wyższa przynajmniej o 60 %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 23:15 jura a ty masz jakies pojecie o produkcji mebli ja pracowalem u pyki to wiem lepiej co tam sie dzieje ty tez tam bylas to nie pisz glupot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meblarz Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:43 muszę Was zmartwić, ale Kler robi meble w podobnym procesie technologicznym jak Pyka, Bryłka czy Machula. Zapraszam na tartak firmy Kler w byłej RSP Jedność w Dobrodzieniu, gdzie zainteresowany zapozna się z surowcem przygotowanym do przetarcia. dąb i jest, owszem, ale topola to dominujący gatunek na składzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: meble Pyka IP: *.adsl.highway.telekom.at 18.01.11, 14:52 mam klera, po niecalym roku zapadlo sie siedzisko, zajrzalem od spodu, chamska plyta pazdzierzowa, a zapadl sie poniewaz siedzisko bylo z kawalkow gabki sklejonej do siebie. oczywiscie klej kiedys puszcza. w tym wypadku kawalki gabki przecisnely sie przez pasy trzymajace gabke. siedze na pasach a gabka lerzy sobie na podszewce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.11, 20:44 Jezeli Cię to nie zadowala to kup sobie od Klera i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajot Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 19:44 Kupiłem w ubiegłym roku skórzany komplet wypoczynkowy , po nie całym roku skóra zaczęła się odbarwiać na wysokości kolan. Złożyłem reklamacje, po 6 tygodniach meble mi odwieziono twierdząc, że winien jestem ja gdyż nie konserwowałem skóry, zle użytkowałem meble. Reklamacji nie uznano. Jak widać najłatwiej jest zwalić winę na klienta. Fakt że skóra była konserwowana był całkowicie lekceważony. Gwarancja jest na dwa lata a tu już po niecałym roku doszło do widocznych odbarwień skóry. Dzisiaj napisałem kolejne pismo, jeśli nie poskutkuje to złoże skargę do sądu. Jesli ktoś już przechodził tę drogę z firmą PYKA prosze o kontakt na meila karjanas@interia.pl Wydaje mi się że gwarancja jaką daje ta firma jest tylko iluzoryczna, reklamując byłem przekonany że nie będzie problemu gdyż wada materiałowa jest jednoznaczna, a tymczasem według nich winny jestem ja. Posiadam już od wielu lat inne meble skórzane i ani śladu tego rodzaju wady, a u tych po kilku miesiącach pojawił sie problem. Odpowiedz Link Zgłoś
ew124616 Re: meble Pyka 18.07.18, 22:37 Ja kupiłam parę lat temu meble ze skóry u pyki trzy razy w roku je pastuje pastą jaką mi polecili w sklepie. są w ciągłym użytku zwłaszcza narożnik i muszę napisać nic nie straciły na wyglądzie skóra świetnie się trzyma warto bylo je kupić Dla mnie to był udany zakup muszę to napisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyka 2 Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 17:29 Ludzie i ludziska a fe te reklamy .Ja na ten przykład to mówię wam całkiem poważnie ,że reklam najzwyczajniej w świecie tak po prostu szczerze mówiąc i to nie owijając w bawełnę ,oczywiście najlepszego gatunku obojętnie czy to w prasie .ti-wi, radiooo.no no no JA się brzydze.Raz to nawet wymiotowałem.tak ,że teraz u mnie w domu wszyscy w ti-wi oglądają tylko reklamy. Ja biedny przez to nie mogę na ten przykład zaglądac na Sejm.Ostatnio to mówię wam ludzie i ludziska te reklamy to mi się już nawet śnią przez co zaniedbuje obowiązki małżeńskie ,bo wiecie wtedy mam taki mocny śpik ,że sto armat mnie by nie obudziło.To jest właśnie ta siła reklam.Nie narzekajta ludzie na nasze reklamy bo bedzieta w piekle się smażyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pisklatko12 [...] 23.05.09, 21:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: meble Pyka IP: *.cust.tele2.pl 25.05.09, 10:48 Ja niestety też padłam ofiarą mebli Pyka,kupiłam wypoczynek z felerem.Skóra na oparciu kanapy była nie naciągnięta,nie powinnam zapłacić kierowcy,i wysłać go z tym do producenta,ale mój błąd przyjęłam.Teraz pisałam pisma w nieskończoność z działem reklamacji,i odmawiali naprawy.Zadzwoniłam do szefowej,ma zabrać i postara się naprawić,lecz naprawę to ja chciałam od początku,a teraz to chcę aby to zabrali i oddali kasę.Co robić,pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.09, 13:30 Zgadzam się w zupełności. Od 2 maja kiedy zgłosiłem reklamację zestawu wypoczynkowego "REGIS" do dnia 12 czerwca "ani słychu, ani widu". Dzwoniłem 10.06.2009 r. z reklamacją na reklamację(!!!) i mieli oddzwonić tego samego dnia. Oczywiście nie zadzwonili. Krótko mówiąc oszuści. Polecam bardzo, ale omijanie tego sklepu z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.09, 22:32 Witam. Ludzie reklamacje są przyjmowane i naprawiane ale jak ktoś reklamuje skóre że sie marszczy to niech zamówi sobie meble z blachy to wtedy może mu się nie pomarszczy.Niema takiej skóry która się nie marszczy w czasie uzytkowania.A że zamiast dębu jest topola to przecież wiadomo bo wszyscy tak robią jakby był dąb to cena by była o wiele większa.Nawet najbardziej znane firmy meblarskie tak robią a wy myślicie że kupujecie meble z dębu.Firma "Pyka" sprzedaje jedne z najtańszych mebli w polsce wystarczy porównać ceny z innymi firmami a zobaczycie i wcale niemają półfabrykatów z górnej półki.Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: meble Pyka IP: *.cust.tele2.pl 14.07.09, 23:09 A wiesz może jak naprawiane są meble,raczej byś nie chciał kanapy w trzech kolorach,Alaska jest piękna,ale w dwóch kolorach a nie w trzech.Ten tapicer to dalton.Już dwa miesiące czekam od zgłoszonej reklamacji.Szefowa obiecała zwrot pieniędzy,ale na obiecankach się skończyło.Kłamie że wysłała pieniądze.Każdemu mówię, aby omijał meble Pyka z daleka.A tak w ogóle to ich meble nie są tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: meble Pyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 18:18 Ja również mam problem z prostą reklamacją , nie polecam tej firmy nikomu UWAŻAJCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: meble Pyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 10:55 Witam., Pracuje w firmie meble Pyka od 3 lat. Zarobki w porównaniu z innymi firmami nie są najgorsze, ważne że płacą terminowo, nie ma postojów (tak jak to ma miejsce w firmach konkurencyjnych z Dobrodzienia). Moja żona pracuje w firmie meblarskij w D-n i ma więcej postojowego niż jest w pracy - powód kryzys!!! U Pyki są cenieni fachowcy, pracownicy którzy sami wiedzą co zrobić!!!, a nie chcący wnieść alkochol na zakład pracy i myślący jak tu nic nie robić# Pozdrawiam współpracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.09, 10:06 Witam firma jest spoko tylko szefostwo musi sie nauczyć szanować pracowników bo inaczej najlepsi odejdą i będą mieli samych niedośeiadczonych pracowników.WŁAŚCIELE FIRMY PYKA SZANUJCIE NAS PRACOWNIKÓW BO BEZ NAS NIEBĘDZIECIE MIELI NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.DZIĘKUJE POZDROWIENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 09:29 Taaa roboty macie ha ha,z dnia na dzień.Ciekawe że inne firmy z okolicy muszą robić po 12 godz.bo się nie umieją wyrobić,a Pyka to taka solidna firma.Ściągnij te różowe okulary,to przejrzysz na oczka i zapłaczesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pra. Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 08:35 Fakt nie ma postojów , ale jak szefostwo każe brygadzistom i majstrowi gonic ludzi do roboty (jak psów) i ciagle zle i malo i zawsze nie zadowoleni!!! Nie jest az tak różowo jal piszesz!!! Tylko tak zwani KAPUSIE maja sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.09, 11:49 powiedz a gdzie do roboty nie gonią wszedzie!Pokasz mi właściciela który nie narzeka nie ma takiego wiedz nie pier...... mi tu głupot bo ten który niechce robic to zawsze bedzie narzekał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.09, 12:02 Kapusie byli są i bedą.A u Pyki tak dobrze nie maja wiec zastanów sie nastepnym razem zanim coś napiszesz.Bo może ty nim jestes i liczyleś na wiecej .Narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szezlong Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 08:12 Pyka, Pyka, czy to ten prezio Opolskich Zakładów Mebli, ktory rozwalił świetna firmę, by ją sprzedać Niemcom, a sobie uwić gniazdko z resztówki jaka została? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re: meble Pyka IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.12.09, 16:42 Olewają całkowicie klienta aby coś sprzedać.Kupiłem komplet ze skóry po 8 miesiącach wygląda jakby miał 80 lat kolor schodzi a jak dochodzić reklamacji to chcą zabrać komplet do analizy a ty siedź i śpij na ziemi, DNO !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkownik Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 17:58 również jestem posiadaczem Mebli Pyka mam je prawie 1.5 roku i nic sie niedzieje również meble kolekcji kinga niemam żadnego problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 19:51 mam też meble od pyki i nienarzekam funkcjonalne klp adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.09, 18:05 To się firma pokazała z całej okazałosci nawet zyczeń świątecznych nie złożyli pracownikom . By im chyba przez gardło nie przeszło a o bonach albo premiach świątecznych to nawet słowa nie chcieli słyszeć bo za biedni(oj jak ich nam szkoda). WSZYSTKIEGO DOBREGO W TE ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA NASI CHLEBODAWCY NIECH WAM NIE BRAKNIE PIENIĘDZY NA WASZE DROBNE WYDATKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly pracownik Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 06:37 Bo im to trzeba by było zrobić paczkę świąteczną z jedzeniem i wysłać do nich bo oni biedni nie mają. Tylko ciekawe co ze socjalnym zrobili... ??? Nawet najmniejszy zakład dal coś pracownikom tylko Pyka taki biedny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były p. Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 11:29 Jak czytam te pozytywne komentarze,to wydaje mi się że to pisze cała rodzina Pyków,albo kazali pracownikom z biura pisać same pozytywy o tej [b]jakze wspaniałej,najlepszej,naj,naj FIRMIE.[b]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.pracownik Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 08:32 A może to Pan Imiołczyk pisze na ich polecenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: meble Pyka IP: 83.2.243.* 27.12.09, 18:52 Również w Opolu jest sklep internetowy Sandow, który przysyła towar niezgodny z opisem i przedstawianymi zdjęciami. Otrzymałam zamówiony stół z krzesłami gdzie krzesła są jasne a stół ma ciemniejszy blat, zaś nogi są jasne. Nie wygląda to jak komplet, choć taki zamawiałam. Przestrzegam przed kupnem w tym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manek Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.09, 21:19 Mariolu to mogłaś ich puścić w diabły, pozatym kupując przez internet masz możliwość zrezygnowania z zakupionego towary przez 10 dni. Więc dlaczego nie oddałaś stołu z krzesłami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona - producent Re: meble Pyka IP: *.tktelekom.pl 01.05.12, 09:59 Kobieto jak masz drewniane meble to jak chcesz, żeby wszystko bylo takiego samego koloru! DRewno z kazdego kawałka wyglada inaczej, jak sobie kupisz w okleinie debowej i krzesla i stół (blat + nogi + skrzynia) to bedzie mialo ten sam kolor a jak tylko blat jest w okleinie a skrzynia i nogi sa z litego drewna to nie ma sily żeby sie minimalnie nie różniło od reszty! Najpierw pomyśl a potem reklamuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: meble Pyka IP: *.pljtelecom.pl 13.08.12, 08:16 Kupiłan stół z krzesłami firmy SANDOW z Opola. Zamówiłam wybarwienie drewna w kolorze jasnego dębu. Wiedziałam, że meble są robione z drzewa bukowego a wszystko zalerzy od koloru lakieru. Przysłali mi meble w kolorze szaro-zielonym w niczym nie przypominającego jasnego dębu. Wyglądają jakby były zrobione z drewna, które leżakowało pod gołym niebemi i zsiniało pod wpływem warunków atmosferycznych. Nie chcę tych mebli. Proszę doradźcie, czy lepiej je zwrócić, czy reklamować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: meble Pyka IP: *.146.71.79.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.01.10, 17:50 a czy jest ktoś kto lubi imiołczyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 09:18 Nikt na tym stanowisku niejest lubiany. Niema znaczenia jaka to bedzie firma . Pracownicy muszą wiedzieć gdzie ich miejsce w szeregu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 06:39 Nieprawda !! Pan Norbert G ... był derektorem a mimo to ludzie go lubieli , praca szła, a z tym durniem nie idzie bo tak to jest jak ktoś wyżej sra niż głowe ma . On wogule nie ma szacunku , zwykłego dzień dobry ,proszę , dziękuję nie umie powiedzieć. I wogule jest chamski - zreszta on ma opinie w calym Oleśnie i nie tylko beznadziejną - tak jak cały ten zakład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.10, 19:03 ale gdyby nie pracownicy to żadna firma by nie funkcjonowała dlatego trzeba mieć szacunek dla pracowników.Bo samemu to można sobie w nosie pogrzebać hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.10, 19:42 Pan Pyka N już przerasta samego siebie .Drze ten swój niewyparzony dziób po pracownikach którzy robią dla firmy nowe komplety(znaczy zerżnięte od innych).Chce żeby wszystko było idealnie ale jak coś zrobić dobrze jak się czasu na to nie ma bo u niego jest tak że jak rano zaczniesz to po 9godz skończ ,miedzy tym rób inne komplety.Nie ma warunków na zrobienie czegoś dobrze bo wszystko szybko .Nigdy pracownika nie pochwali za wykonanie dobrze pracy tylko jest dla niego cytuje debilem,głupkiem,nierobem itd.Dużo by tu pisać o panu Pyka.Troszkę szacunku dla ludzi którzy zarabiają pieniądze dla pana panie Pyka i wszystko będzie dobrze bo z roku na rok przerasta pan siebie samego .(Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie).Pracownik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uzytkownik Re: meble Pyka IP: 217.117.128.* 02.04.10, 14:16 Czytam te posty i tak sobie mysle, ze jestem szczesciarzem. Mam już trzy komplety z firmy Pyka Meble i nie mam do nich zastrzezeń. Meble używa już 6 lat <najstarszy komplet jaki mam - Dante> i nie moge o nich nic złego powiedziec. Skóra jest ok, nie przeciera sie i nie rozrywa. Oczywiście nosi znamiona użytkowania ale to jest produkt zwierzecy - naturalny i ma do tego prawa. Czy ktos z was mam pretensje do butów skórzanych ze sie zuzywaja? Mysle, ze jest to podobna sytuacja. Jedyne na co moge zwrócic negatywnie swoja uwage to to, iż nie pracuje ta firma zbyt szybko, meble nie sa na czas, wrecz trzeba na nie czekac. Pozdrawiam forumowiczów i życze miłego użytkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 18:12 Czytam te wypowiedzi i tak sobie myślę czego one dotyczą?czy wyrobów tego producenta czy jego osoby. Nie podoba mi się osobiście takie pranie brudów o firmie na forum. Ja uważam, że jak mam coś do swojego pracodawcy to mówię mu w oczy w jakiś delikatny sposób bo wiem, że jestem od niego zależna a nie publicznie wyzywam się tak jak to miejsce na tym forum.Jeżeli poruszamy temat zakupu, to przyznam, że miesiąc temu kupiłam wypoczynek i byłam mile zaskoczona, że moje zamówienie było tak szybko załatwione, Na wszystkie pytania udzielano mi bardzo szybkich odpowiedzi. Uzyskałam tez informację, że mogę u nich zakupić środki do czyszczenia i konserwacji mebli skórzanych. Trzeba się domyślić, że takie meble wymagają odpowiedniej pielęgnacji i to podstawa ich żywotności jak nasza skóra.A trudno wymagać od producenta, żeby każdemu kupującemu tłumaczył jak dbać o takie rzeczy. To ile wytrzyma mój wypoczynek czas pokaże. Ale dbanie o rzeczy i sprzęty to tez ważna rzecz. Pozdrawiam wszystkich gości portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanka Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 14:59 Akurat w tej firmie jest tak ze jezeli pracujesz dobrze to sie nie liczy, liczy sie to czy donosisz kierownikowi. Osoby które sa dla niego nie wygodne ,sa poprostu zwalniane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: meble Pyka IP: *.146.116.244.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.01.10, 19:52 a kto tam jest kablem? takie chwasty się tępi.!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracussss Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 13:45 Widać że kierownik jak p.Norbet zaczyna się wydzierać zabiera sie i jedzie do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meble Ideal Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.10, 11:20 Jesli Państwo szukacie TANICH i jokościowo bardzo dobrych mebli na wymiar zapraszam Wszystkich na Poświatowską 3-5 na rondzie Moja firma gwarantuje Państwu solidne mebelki najtaniej na rynku Meble Ideal Zapraszam Serdecznie dozobaczenia w Salonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: meble Pyka IP: 217.197.79.* 26.07.10, 18:39 Pyka też miał być tani i solidny, drugi czarodziej a pozniej przeprosza ze nie wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek [...] IP: *.olesno.info.pl 12.02.10, 17:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLEGA BOLKA Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 18:20 bolek byś sie aby nieośmieszał niepotrafiłeś deski prosto uciąć a ty się takim fachowcem robisz niepotrafiłeś prostych skieletów zrobić ciągle musiałem tobie w tym pomagać niepotrafiłeś w czasie nic wykonać jesteś cały jak paleta nawet materiału niepotrafisz rozróżnić za p.Norberta niebyło zle i zle niema za obecnego kirownika niewiem czy zauważyłeś jesli pracujesz to on nawet do ciebie niepodejdzie a ty i tak za długo pracowałeś tam BOLEK BIZNESMENIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: meble Pyka IP: *.olesno.info.pl 13.02.10, 13:18 Ja nie jestem Bolek pajacu!Widać dupiato przeczytałeś mój wcześniejszy komentarz.Z Bolkiem tez pracowałem.Ten kto chwali Pyke to u Pyki kabluje!Ty jesteś kablem.Ja już w tej firmie nie pracuje dwa lata ale doskonale wiem jak tam było.Nie mów tez ze bolek nie potrafi uciąć deski bo długo z nim pracowałem i wiem ze się zna.jedyna jego wada jest to ze sobie wyolbrzymia.myśl sobie dalej ze jesteś niezastąpiony.Tylko nie pisz głupot jak nie wiesz o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 15:06 Czytam te Wasze "wypowiedzi" w których często pojawia się słowo kapuś. Kapuś nie zaistnieje jak nie ma co donosić, a z tego co widzę to macie sporo na sumieniu i kapuś ma sporo roboty. Handluję meblami Pyka 10 lat i ze zdziwieniem czytam złe opinie. Sprzedałem tych mebli sporo, a procent reklamacji nie jest większy jak u innych producentów mebli skórzanych, a za które trzeba zapłacić dużo więcej. Z doświadczenia wiem że reklamacje wynikają w większości przypadków ze złego użytkowania, ale klient się nigdy nie przyzna. Zazwyczaj skóra nie jest w ogóle konserwowana, bo na pytania jakim środkiem konserwuje skórę, nie są w stanie odpowiedzieć. Myją meble płynami do naczyń i kolor musi zejść, a skóra grempleje i są efekty. Z reklamacjami w tej branży u wszystkich producentów jest problem, jest to kosztowna naprawa i producenci starają się robić ich jak najmniej. Konstrukcje mebli są normalne, widziałem gorsze w bardziej prestiżowych firmach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 11:47 Jestem pracownikiem mebli Pyka,jestem również użytkownikiem tych mebli,mało tego meble tej firmy posiadają moi znajomi i rodzina. Wszyscy są z nich zadowoleni, nikomu nic sie nie przeciera, nie rozkleja i.t.p Nie pisze tego na polecenie szefa (jak ktoś tam sugerował) jest to moja indywidualna opinia. Meble polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkownik Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 20:35 również posiadam kpl.z skóry i niemam takich problemów podejrzewam p.Marto że myje pani skóre płynem do naczyń i stąd pani problemy do skóry trzeba używać środki do skóry a nie do naczyń to nie talerze że trzeba wodą i płynem myć to polecam środki które dostałam od firmy PYKA gratis pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: meble Pyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.10, 14:45 ja tej skóry nie zdążyłam jeszcze czyścić, bo ona stoi w pokoju, gdzie rzadko przebywam, wiec nie zdążyła się jeszcze pobrudzić, a po 3 miesiącach była pierwsza reklamacja...poza tym ja nie dostałam niczego do czyszczenia i nawet nie zostałam poinformowana, czym to mam robić... niech się pani cieszy, że udało się pani kupić dobry wypoczynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: meble Pyka IP: *.kablowka.waw.pl 13.05.10, 22:28 witam, mam meble firmy pyka, potwierdzam wypowiedz ze jest to niesolidna firma. Olewają klienta, reklamacja u nich graniczy z cudem, od 2 miesięcy niby dziwią się że jeszcze nikt z fabryki towaru nie zabrał. Nie polecam naprawiają 3-ci raz to samo ! za każdym razem czekanie miesiącami i wydzwanianie do nich aby ktoś wogóle zabrał towar. Dziwię sięże taka egzotyka jeszcze w państwie prawa się uchowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: meble Pyka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.05.10, 13:19 Popieram Grażynę. Ja próbuję załatwić prostą reklamację od początku marca i nic tylko złudne obietnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny pracownik Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 11:47 Ale co Pan się dziwi,że nie potrafią z reklamacji się wywiązać-to sa zwykli oszuści.Jeden Pan czeka na meble od stycznia tego roku i co zajadą to spieprzone- tak kierownik się zna, myśli że ktoś jest głupi i buble przyjmie.A szefowa- Pani G,oszukuje na wypłatach jak idzie, jak przychodzi dzien wypłaty to część ludzi dostaje pieniądze a reszta jest wyganiana z biura. Na kąta zamiast do 10 to jest 14 lub 15.A ona się śmieje z tego.Ludzie mają kredyty i jak po terminie się płaci to są odsetki- a dla Pani G jest to zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOLEK Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 09:34 ludzie cieszcie sie ze niema jeszcze zwolnień bo naprawdę jest słabo z zamówieniami jeszcze te powodzie.A wypłaty póżno ale są a odsetki w bankach to grosze wystarczy jedna rate nadpłacić i już nie będzie odsetek.Jak sie nie podoba to sie zwolnić i sprawa załatwiona.Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: meble Pyka IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 14:28 Dzięki za przestrogę. Ja zamówiłam mebelki w nowootwartym sklepie na rądzie i jestem zadowolona w 100% mam ładne funkcjonalne mebelki, Panowie przyjechali pomierzyli pomieszczenie, potem za 2 dni oglądałem projekt unich w sklepie, poprzestawiali moją wizje kuchni i dobrze , bo teraz mam ładniejsza funkcjonalniejszą i TANIĄ kuchnie polecam z całego serca firma sie nazywa Meble Ideal na ulicy Poświatowskiej koło ronda i bajlandii Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unodue Re: meble Pyka IP: *.domar.pl 04.06.10, 15:39 z choinki się urwałaś...Pyka nie produkuje mebli kuchennych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkownik Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 16:17 Posiadam meble i użytkuje, je dwa lata i nic się niedzieje. Tylko dziwie się pracownikom,którzy wypisują takie bzdury. Sami podcinaja gałęz na której siedzą.Czsem może konkurecja wypisuje takie bzdury, na czyjeś polecenie.Pyka ma dobre meble i w przystępnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 11:37 To się tam zatrudnij i zobacz jak je robią a potem mów coś o nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 19:26 a ja napiszę tak!!!! pracowałem tam, zwolnili mnie, nie za picie czy kradzież ale za to ze byłem niewygodny bo się "odzywałem".... ale szczerze nie żałuję że wyleciałem!!! Ludzie szukajcie innej pracy bo oni patrzą żeby swoje kieszenie napchać... słyszałem że można z nimi wygrać! wiem że wypłaty ostatnio były bardzo spóźnione... Bolek skoro cię stać na nadpłacenie 2 rat żeby nie płacić odsetek to super ale jeśli ludzie pracują to powinni mieć za pracę zapłacone na czas! wiem że nie wolno odbierać tel w pracy( kara pieniężna) ale są osoby które mają w domu dzieci albo starszych rodziców a po to wymyślono komórki żeby z nich korzystać!!!! a poziom hałasu ostatnio sprawdzali hehe... w szatni!!!! bo tam wypędzono pracowników z miernikami!!! ale na każdego przyjdzie czas a wtedy zobaczymy kto się będzie śmiał!!!!! pozdrawiam kolegów i koleżanki z forum!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkownik Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 19:58 ludzie co nie wierzycie w to co dzieje się w tym zakładzie... strona PIP Opole... efekty kontroli z 29.03.2010r podwójna ewidencja czasu pracy!!!! Wszystko na ten temat!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 19:56 Ja też pracuje w firmie Meble Pyka zastanawiam co skłania ludzi do pisania takich bzdur. Pracuje na maszynowni i nie słyszłem aby komuś za tel zabrali jakąś kase wydaje mi się że to jest normalne że przychodzi się do pracy pracować a niepisać smsy co do wypłat są spóżnione ale są.Jak pracuje kilka lat niezdarzyło się aby komuś niezapłacono.Ato co wypisujecie sami to wiedzcie to niedziała na waszą korzyść lecz odwrotnie.Ciekaw jestem jesli to forum byłoby nie anonimowe ilu odważyło by sie napisać.DZIWIĘ SIĘ p GABRIELI ZE NIESKIERUJE TAKICH POSTÓW W WŁAŚCIWE ORGANY I UPUBLICZNI OSOBY WYPISUJĄCE O JEJ FIRMIE.Prosiłbym aby ktoś się zają tą sprawą. Produkujemy meble bardzo dobre jakościowo czemu mamy za osoby wypisujące takie bzdury ma to swiadczyć o naszej reputacji. POZDRAWIAM NORMALNYCH PRACOWNIKÓW PRACOWNIK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szukający pracy Szukający pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 21:55 W załodze zawsze jakieś dwie, trzy czarne owieczki nadużywające alkohol po pracy się znajdą. Alkohol paluszki swobodzi i żale na forum wylewa. Codziennie chodzę do urzędu pracy i patrze na tą tablice i szukam oferty, ale niestety nie ma, a w domu żona i małe dziecko. Roboty trzeba sobie szanować lub zmienić na lepszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: meble Pyka IP: *.xdsl.centertel.pl 26.07.10, 18:33 Ja próbuję załatwić reklamacje od 25 maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PePe Re: meble Pyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.10, 13:39 Wydałem 5000 zł na wypoczynek po dwóch miesiącach już go reklamowałem!!! walczyłem 1,5roku z reklamacją! Gówno warte są te ich meble nikomu nie polecam naciągają i kłamią najlepiej to dał bym im po mordzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 15:45 podobnie jest w malichowie człowiek chodzi a obsługa wcale niezainteresowana a jak sie zada pytanie niewiedzą co odpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorian Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 12:58 Pani Renato o ile wiem jedzenie w pracy nie zostało jeszcze zabronione. Jeśli klient jest naprawde zainteresowany zakupem mebli nie widze problemu podejść do sprzedawcy. W sklepach typu Castorama na obsługe musze czekać nieraz do pół godziny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech Re: meble Pyka IP: 80.53.51.* 03.11.10, 18:03 Najlepsze jest to ze w tym zakladzie zwalniaja tych co nie pija,pracuja i walcza o swoje, a ci ktorzy pija pala nie przestrzegaja przerw na palenie sa super pracownikami. Dziewczyna ktora przyszla pijana do pracy i sama szefowa ja wyczula pracuje nadal, malo tego w lipcu konczyla jej sie umowa i zostala jej przedluzona. niezle,prawda. ten zaklad wogule jest dziwny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: meble Pyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 17:48 ludzie ta firma to jedno bagno,złodzieja robi majstrem ,zeby musie chba lepiej wynosiło.a tak wogule to sam tu kiedys pisał i joą oczerniał a teras co to on niejest,ochroniaz z biedronki co mu płacą za jebanie ludzi. mysli ze andrzej odszedł to bedzie cicho ale my o nim wszestko weiemy i tak tego nie zostawimy ZPOZDROWIENIAMI DLA NASZEGO MAJSTRA BULDOGA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: meble Pyka IP: *.ip.netia.com.pl 12.04.11, 09:20 Majster to nie tylko złodziej i buldog to kawał chama nawet słowem nie można się odezwać bo zaraz się dostanie opr.....i jak tu z takim pracować!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś