Gość: xxx IP: *.punkt.pl 24.01.09, 19:27 Spora część kierowców autobusów ma zanic pasażera. Wieczne pretensje o sprzedaż biletów. Ale jak otrzymują prowizje za sprzedaż to się cieszą, że to podwyższa wysokość wynagrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fernando_hidalgo Re: Kierowcy Mzk Opole 24.01.09, 19:36 a ty myślisz, że jak kupujesz bilet w autobusie to wkurzasz tylko kierowce? wstrzymujesz jazde autobusy, przez takich jak ty pasażerowie tracą tlyko czas najgorsi są w tym studenci, potrafią wejść w 10 i zamiast kupić 10 od razu, to każdy kupuje pojedynczo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Kierowcy Mzk Opole IP: *.punkt.pl 24.01.09, 19:53 ech wy zmarsa jesteście najwiekszzymi plotkarzami na świecie. Nudzi si ęwam to obgadujecie wszystko i wszystkich w kolo. Popatrzcie na siebie >Jacy Wy jesteście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Cogito Re: Kierowcy Mzk Opole IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.09, 20:11 jest paru kierowców w opolu, kiedykolwiek nie jadę zawsze ubrani w koszulę firmową, pod krawatem, bezrękawnik, nie tryska humorem ale zawsze jest miły na tyle że jak powiem proszę to odpowie dziękuję. Nie ma co generalizować, także nie ma co popadać ze skrajności z skrajność. Odpowiedz Link Zgłoś
boobass Re: Kierowcy Mzk Opole 25.01.09, 21:12 właśnie nasunęło mi się pytanie: Czy jest wymóg służbowego ubrania dla kierowców MZK Opole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Kierowcy Mzk Opole IP: *.chello.pl 12.02.09, 20:48 jest wymóg noszenia ubrań służbowych jeśli ty je kupisz przy okazji kup nowe autobusy aby te twoje ubrania się nie brudziły w starych autobusach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Kierowcy Mzk Opole IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 20:01 jest wymóg ubrania kierowców w pasiaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Kierowcy Mzk Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 19:03 wiesz kim jest dla mnie taki pasażer jak ty? "Samoladujacym sie towarem" Odpowiedz Link Zgłoś
grubyfacio Re: Kierowcy Mzk Opole 25.01.09, 19:49 a dajcie już spokój z tymi autobusami!!!!Niedługo będą gondole i problem sam się rozwiąże.Pamiętajcie tylko,żeby głosować na Zembaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kikou Re: Kierowcy Mzk Opole 13.02.09, 08:07 Na Zembaczyńskiego???Przecież umówilismy się że wszyscy będziemy głosować na T.Pabisiaka-on ma fajną "limuzynę"i będzie nas woził...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażyr Re: Kierowcy Mzk Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 09:53 Oni juz tak obrośli w piórka, że nawet swoich kolegów nie wypuszczają między przystankami, nie mówiąć o pasażerach. Co to za porządki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasażer Re: Kierowcy Mzk Opole IP: *.chello.pl 17.02.09, 13:17 Dzisiaj kierowca mzk zachował się wobec mnie jak cham!!!Nie chciał mi wydać z 20 zł, ponieważ trzeba mieć kasę wyliczoną na bilet(mi niestety brakowało)Jak powiedziałam, że z drobnych mam tylko 1,20 i brakuje mi 10 gr do biletu studenckiego to odpowiedział mi że to nie targ i mam mu zapłacić wyliczonymi pieniędzmi! Takim zachowaniem pokazał swoją wysoką kulturę osobistą! Mam nadziej, że ten kierowca też zostanie tak kiedyś potraktowany jak będzie coś załatwiał-ciekawe jak się poczuje...? Ps: Dzięki wielkie dla chłopaka który dał mi 10 gr:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też pasażer Re: Kierowcy Mzk Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 13:36 i dobrze zrobił teraz wydawaj z 20 zł drzwi pootwierane,zimnica kierowca liczy drobniaki 18,70 bo trzeba hrabiemu wydać opóźnienie, pasażerowie i ja tez denerwują się. To czego maiauczysz, przez takich jak ty są opóźnienia i nerwy. Bardzo dobrze zrobił. A nazywanie kogos chama, że niechciał ci wydać z 20 zł to swiadczy o twojej kulturze studenckiej niby wykształcony a chamidło. Odpowiedz Link Zgłoś
raid.op Re: Kierowcy Mzk Opole 17.02.09, 14:08 ciesz się chłopcze, że z pomocą pasażerów autobusu nie wyfrunąłeś z niego ze swoimi dwiema dychami w tyłku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student... pasożyt Re: Kierowcy Mzk Opole IP: *.chello.pl 17.02.09, 14:52 Też jestem kierowcą mzk i masz szczęście, że nie jechałaś ze mną.U mnie jak próbowałabyś zapłacić 20pln,a nie miałabyś odliczonej kwoty to wyleciałabyś na zbity py.k. Odpowiedz Link Zgłoś
kikou Re: Kierowcy Mzk Opole 17.02.09, 15:40 Widzę że zaczyna się robić ciekawie....ja jak wracam codziennie z pracy i wsiadam do 5 to mam super kierowcę....zanim zatrzyma autobus drzwi sa już dawno otwarte i można wylecieć,tylko nie przyglądnęłam się twarzy kierowcy więc nie wiem czy to ten jeden i ten sam,ale jeśli chcecie podam numer autobusu i godzinę...tak jest codziennie jeśli ktoś jest zainteresowany to powiedzcie a jutro udzielę odpowiedzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też pasażer Re: Kierowcy Mzk Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 00:24 kikou, a ty wiesz ,że taki autobus jest niesprawny, nie będę ci tłumaczył dlaczego, ale autobus przy otwartych drzwiach nie ma prawa ruszyć, albo popros kierowce aby otworzył drzwi w czasie jazdy (jeżeli blokady są sprawne) będzie wesoło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer10 Re: Kierowcy Mzk Opole IP: *.chello.pl 18.02.09, 10:53 Do kikou:co do Ciebie napisać, wstrętny kapuś! Odpowiedz Link Zgłoś
kikou Re: Kierowcy Mzk Opole 18.02.09, 11:13 Dlaczego zaraz kapuś hmm...?Gdybym jeździła tym autobusem z moim dzieckiem(na szczęście nie muszę tego robić)to stojąc w tłoku przy wyjściu pewnie wyleciałabym z autobusu na zbity pysk....a na razie nikt się nie odezwał prosząc o numer autobusu-więc na razie nie mam potrzeby mówienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też pasażer Re: Kierowcy Mzk Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 12:26 kikou masz rację z tym sztbszym otwieraniem drzwi i dlaczego nie ujawnic numeru, niech sprawdzają przecież to chodzi o bezpieczeństwo nas wszystkich, a jak ktoś wyleci to najwięcej problemów będzie miał kierowca przez swoją nieodpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
kikou Re: kapuś 18.02.09, 17:24 Ok skoro ktoś tego chce to podam autobus nr 420 linia nr 5 odchodzi z Domańskiego przy koszarach o 15,01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też pasażer Re: kapuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 09:44 I bardzo dobrze tu chodzi o bezpieczeństwo, teraz jak mzk to czyta to niech go obserwuja albo karzą albo jeszcze coś innego. Jak ktos biega z bronią po ulicy to też nikt nie zadzwoni na policję bo będzie kapusiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer 10 Re: kapuś IP: *.chello.pl 19.02.09, 12:14 Przecież można do niego podejść i grzecznie powiedzieć, żeby tak nie robił, a nie od razu kapować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1111 Re: kapuś IP: *.chello.pl 19.02.09, 12:18 Jasne!oby tylko nie szczelał. Odpowiedz Link Zgłoś
kikou Re: kapuś 19.02.09, 12:45 Może dzisiaj będzie lepiej-zobaczę jak będę wracać z pracy....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Cogito Re: kapuś IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.09, 22:09 na szczęście w nowych autobusach nie da się już tak zrobić, drzwi zamkną się i otworzą tylko jak autobus stoi, a często się zdarza że driverowi zapomni się zamknąć drzwi :) pół biedy w letnie upały ale w zimie nie jest już tak kolorowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer 10 Re: kapuś IP: *.chello.pl 20.02.09, 12:37 Ja pasażer apeluję do Was kierowców MZK, byście do pasażerów odnosili się służbowo,a mianowicie: jakaś usterka drzwi, czy inna usterka autobusu, co się wiąże z nibezpieczeństwem, natychmiast zaczymajcie się i wyproście tych wspaniałych,tak uczciwych,nie grzesznych, tak milusieńkich, poprostu aniołki!.Na dobiegających nie czekajcie, bo i tak Ci ten kochany pasażer nie powie dziękuje, czy jakieś miłe słowo, jeszcze może Ciebie wyzwać od chama i powiedzieć gdzie się Ci tak spieszy!Zauważyłem, że jak najlepiej byście wykonywali swoją pracę, bo to widziałem nieraz, jak się do Was kierowcy chamsko zachowują, ci tak wspaniali pasażerowie!.Kochani pasażerowie trochę miłości, a nie chamstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Kierowcy Mzk Opole IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.09, 20:02 to podaj proszę ten numer autobusu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażerka Re: Kierowcy Mzk Opole IP: 77.223.233.* 16.03.09, 13:58 kikou piszesz że codziennie spotyka Cie sytuacja że kierowca nie zamyka drzwi otóż niemozliwe jest aby codziennie na wspomnianej przez Ciebie linii jezdził ten sam kierowca tym samym autobusem , uważam że trochę przesadziłaś taka sytuacja mogła zdarzyc się w ciągu jednego tygodnia ale niemozliwością jest aby dzień w dzień na linii nr 5 kursowal o 15.01 z Domańskiego autobus 402 ze wspomnianym przez Ciebie kierowcą zastanów się co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
kikou Re: Kierowcy Mzk Opole 17.03.09, 21:20 Gość portalu: pasażerka napisał(a): > kikou piszesz że codziennie spotyka Cie sytuacja że kierowca nie > zamyka drzwi otóż niemozliwe jest aby codziennie na wspomnianej > przez Ciebie linii jezdził ten sam kierowca tym samym autobusem , > uważam że trochę przesadziłaś taka sytuacja mogła zdarzyc się w > ciągu jednego tygodnia ale niemozliwością jest aby dzień w dzień na > linii nr 5 kursowal o 15.01 z Domańskiego autobus 402 ze wspomnianym > przez Ciebie kierowcą zastanów się co piszesz wiesz....zastanawiać się nie będę bo nie muszę tak jest cały czas-dzień w dzień,już nie patrzę na numer autobusu ale ustawiam się z dala od drzwi....ciekawe kto pyta czyżby kierowca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażerka Re: Kierowcy Mzk Opole IP: 77.223.233.* 17.03.09, 21:41 nie jestem kierowcą tylko pasazerką codziennie jezdżę autobusami dziwi mnie bardzo że codziennie trafiasz na tego samego kierowcę o tej samej porze, kierowcy przecież pracują na zmiany więc na wspomnianego kierowcę ewentualnie mozesz trafiać co jakiś czas a nie codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
kikou Re: Kierowcy Mzk Opole 18.03.09, 07:21 Oj pasażerko-skarbie drogi-nie pisałam że chodzi mi o jednego i tego samego kierowcę-PISAŁAM O AUTOBUSIE tej lini,więc zanim zaczniesz się wkurzać przemyśl to co piszesz i zarzucasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażerka Re: Kierowcy Mzk Opole IP: 77.223.233.* 18.03.09, 13:38 ja się nie wkurzam prowadzę tylko kulturalną dyskusję i niczego Ci nie zarzucam, nadal uważam że na danej linii nie kursuje ten sam autobus może często obsługiwać daną linię ale nie codziennie, całe życie jeżdżę autobusami a w ostatnich latach co dzień więc w pełni zdaję sobie sprawę z tego co piszę, kończąc tę dyskusję życzę Ci sprawnych autobusów i szarmanckich kierowców-takich jakimi ja na co dzień jeżdżę:)))dodam że prawie każdego dnia jeżdżę autobusem z dwójką małych dzieci:) i nie narzekam Odpowiedz Link Zgłoś
kikou Re: Kierowcy Mzk Opole 18.03.09, 14:43 Zaraz kończę pracę i wsiądę do autobusu byle jakiego zobaczymy może kierowca autobusu poczytał forum....wszystko mi jedno kto jedzie i jaki numer autobusu-płacę więc chciałabym dojechać.I tyle.Do usłyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażerka Re: Kierowcy Mzk Opole IP: 77.223.233.* 16.03.09, 14:18 regulamin mzk jasno mówi że bilety u kierowcy kupuje się ZA ODLICZONĄ KWOTĘ więc sam zachowujesz się chamsko domagając się wydawania z 20 zł zapoznaj się z przepisami czytac chyba potrafisz??? a wysoką kultura to Ty się wykazałeś popatrz na siebie nim osądzisz innych do sklepu też sie pchasz jak Ci troche brakuje:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Kierowcy Mzk Opole IP: 77.223.236.* 20.02.09, 14:50 Ja proponuję aby kierowcy przestali sprzedawać bilety Oni się nie będą denerwować że ktoś nie ma odliczonrj kwoty ( może trochę się zdenerwują przy wypłacie ale to już ich problem )autobusy będą szybciej kursować a i kanarki więcej zarobią (można zwiększyć ich liczbę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też pasażer Re: Kierowcy Mzk Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 17:29 Problem to ty będziesz miał jak cie kanar złapie, a akurat nie bedzie gdzie kupić biletu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer 10 Re: Kierowcy Mzk Opole IP: *.chello.pl 21.02.09, 11:01 Ale doradca!i nie waż się podchodzić do kierowcy kupowąć bilet, bo to będzie twoja kompromitacja!co do Ciebie, to Ty denerwujesz się, że trzeba mieć odliczoną kwotę, a tak w ogóle, to zrezygnuj z komunikacji i będzie ok.a o wypłaę ich: nie martw się!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też pasażer Re: Kierowcy Mzk Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 16:00 A dlaczego mam zrezygnować z komunikacji to przez takich jak ty są opóźnienia lubię jeździć autobusem i kupować bilet za odliczoną kwotę, o ich wypłatę nie martwię się to była raczej troska o twoją kieszeń. Oby cie kanarki złapały bez biletu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer 10 Re: Kierowcy Mzk Opole IP: *.chello.pl 21.02.09, 17:04 To nie na Ciebie pisałem (też pasażer)o zrezygnowaniu,tylko do gościa XYZ,bo to on pisze złośliwie o kierowcach,że się złoszczą na nie odliczone pieniądze,pozdrawiam pa. Odpowiedz Link Zgłoś
tulejka_lejka Re: Kierowcy Mzk Opole 18.03.09, 10:28 Kierowcy w Opolu są przemili. Naprawdę. Tu gdzie mieszkam na porządku dziennym jest chamstwo, przycinanie pasażerów drzwiami, wożenie za szybko, hamowanie zbyt gwałtownie i jak ktoś biegnie to zamykanie mu drzwi przed nosem. Zawsze jak jadę w Opolu autobusem to nadziwić się nie mogę jacy kierowcy są kulturalni. Nie narzekajcie, bo nie ma na co. Odpowiedz Link Zgłoś