Dodaj do ulubionych

Kryzys?????????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 15:00
Zastanawiam się jaki my mamy KRYZYS w Polsce, skoro pracownicy urzędów np.
Skarbowego dostają wypłacone trzynastki choć nie wypracowali ani złotówki
dochodu to ciekawe z jakiego zysku to jest podział.Tak samo nauczyciele
otrzymali dodatkową kasę.Tylko pracownicy zakładów ,które płacą na utrzymanie
urzędników nie otrzymali "trzynastek" bo jest kryzys.
Obserwuj wątek
    • Gość: zośka Re: Kryzys????????? IP: *.punkt.pl 21.02.09, 21:51
      no, ci co najbardziej narzekają, niech doliczą do swoich pensji
      trzynastki i to, że pracodawca płaci również za urlop, choć wtedy
      robota stoi.
      P.S.Rozumiem, że urlop się należy.
      • Gość: pik Re: Kryzys????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 07:50
        Tak oczywiście urlop się należy.A urlopy niby zdrowotne dla nauczycieli?????????
        Potem nauczyciel idzie na wcześniejsze emeryturę bo mu się należy. A na
        emeryturze idzie do pracy żeby dorobić bo ma znów takie prawo. A nasi kochani
        urzędnicy maja po za tym super dodatki po zdanym egzaminie z przepisów i języka
        .Jest to tylko 800zł do pensji.Tylko nikt o tym nie mówi głośno dlaczego.Jak
        urzędnikowi wyliczyli wcześniejszą emeryturę 2500zł to odmówił bo to za mało, On
        nie przeżyje z takiej emerytury. Ja sie pytam to ile taki urzędnik zarabia????
        • Gość: iki Re: Kryzys????????? IP: 94.254.197.* 22.02.09, 10:09
          O nauczycielach to można pisać księgi absurdów ja na przykład dowiedziałem się ostatnio iż nauczycielom państwo /ja podatnil/ płaci pensje z góry czyli kredytuje ich - jak to możliwe i w skali kraju jakie to pieniądze ??????????
          Dalej, podobno każdy nauczyciel niezależnie od zarobku dostaje 900 zł na wczasy ????? nie wiem czy to możliwe
          Dlaczego w czasie wakacji płaci się nauczycielom a szkoły są zamknbięte ????????? urlop to chyba tylko 26 dni /znam prezydenta pewnego miasta we wschodniej części Polski/ który nakazał w wakacje otworzyć dla dzieci szkoły ale było oburzenie ZNP i Broniarzy -może ktoś dopisze jeszcze kilka absurdów nauczycielskich.?
          • Gość: . nienauczyciel IP: *.chello.pl 22.02.09, 10:23
            To zamień się z nauczycielami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka