Gość: klex IP: *.chello.pl 03.03.09, 23:16 Vipom kopa w dupę, to są starzy niby biznesmeni...hahaha Brzuchy niech sprzątają po sobie, otyli wielce bogaci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ate Re: Cały parking dla VIP-ów IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.09, 23:41 wielka mi afera... Odpowiedz Link Zgłoś
raid.op Cały parking dla VIP-ów 03.03.09, 23:42 my, plebs miejski, uroczyście dziękować chcemy i ręce całować z pierścieniami najznamienitszych namiestników urzędowych za wskazywanie nam miejsca naszego należnego - pod butem VIPa niczym kiep w ziemię wdeptywany. z naszego grodu pięknego, w którym ścieżkami namiestników chadzać godni nie jesteśmy, wygnani być nie chcemy dlatego zobowiązujemy się sakiewki otwarte trzymać jeno mordy zamknięte. amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuk Re: Cały parking dla VIP-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 23:50 golce to sobie po muzeum mogą pospacerować a nie do solarisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot A tak se polecę Urbanem IP: *.punkt.pl 04.03.09, 02:43 Jaki chooj dał zgodę na otwarcie galerii bez gotowego parkingu podziemnego? Teraz się dopiero będzie tam działo, bo nie sądzę by inwestor z parkingiem spóżnił się o jeden dzień? - Szczególnie że natężenie dostaw było w środę zdecydowanie największe, dlatego zaplanowaliśmy dostawcom miejsce, które nie utrudniałoby życia mieszkańcom miasta - przekonuje Derwisz No i rzeczywiście nie utrudniło w środę we wtorek. Ciekawe czy w dniu otwarcia debeściak Solaris wykupi Kopernikplatz dla klientow, którzy zostawiać będą tam kasę w przeciwieństwie do vipów. Żle solaris rozpoczyna działalność w miasteczku oj żle. Brak profesjonalizmu. Solaris zapłacił Miejskiemu Zarządowi Dróg za wynajęcie całego parkingu od godz. 8 do 18 600 zł. No to są jaja od 8 do 18 z obsługą 600 zł? Taką kaskę to ja mogę płacić codziennie za wynajęcie pltzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opole Cały parking dla VIP-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 06:57 I jak tu zwykły mieszkaniec Opola ma się nie wk...wić. Ta biznesowo-polityczno-religijna hołota tylko żeruje na tym mieście i na ich mieszkańcach. Ku...wa 600 złotych za wynajem parkingu na kilkaset aut i do tego obstawa strażników miejskich to kur....stwo w czystej postaci. Ciekawe który urzędas wziął do kieszeni za to że otwierają galerię bez parkingu ? Oczywiście teraz to nikt ale za parę lat się okarze kto ma sklepik w galerii (tak jak to z olszewska było). Zembaczyński dla mnie jesteś skreślony jako polityk i gospodarz miasta. Zachowanie włodarzy i reszty pseudo-vipów świadczy o tym, że zapomnieli słomę z butów wysypać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolasu125494736454 Powinno być: cały parking dla tzw. VIP-ów! IP: 213.77.39.* 04.03.09, 07:47 Ciekawe, czy ogólnodostępny parking, urzędasy miejscy mogą wynająć prywatnej firmie? Czy formalności z Radą Miastapozwalają na to? Natomiast dużo ciekawszym problemem jest, czy nadzór budowlany ma prawo wydać pozwolenie na użytkowanie obiektu, kiedy nie jest jeszcze skończona budowa integralnej jego części, jakim jest parking. Krótko: czy były wydawane dwa niezależne pozwolenia na budowę, osobno dla centrum handlowego i osobno na parking? Jeżeli pozwolenie było jedno, wydanie pozwolenia na eksploatację samego centrum handlowego zostało wydane z ewidentną wadą prawną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Body Re: Cały parking dla VIP-ów IP: *.punkt.pl 04.03.09, 07:52 600 zł za cały dzień (450 miejsc) to już przesada. Średnio za godz.postoju płaci się złotówkę czyli powinno być 450zł za godzinę, a 4,5 tyś za cały dzień. Jest to opłata za parking płatny niestrzeżony, a tu był jeszcze dodatkowo strzeżony 10 godz. przez jełopów ze Straży i wszystko zgodnie z "obowiązującymi normami" dla naszego dobra... Poprostu jaja se robią !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geronimo no cóż... IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 08:09 ..jestem zdania, że jak na nasze niewielkie Opole to ostatnini czasy ostro pojechali z galeriami: Opolanin, Tesco, Karolinka teraz jeszcze Solaris, ludzie kto tam będzie kupował?? wystarczy przejść się po nowym Tesco teraz - w każdym sklepie -70,80% i zero ludzi, ekspedientki siedzą i dłubią w nosie, oni chyba mają zamiar cały rok na przecenach jechać... w sobotę w Opolaninie byłem, na korytarzach na piętrze chóójem straszyło, jak się Solaris otworzy to w Opolaninie handel drastycznie spadnie, znaczy Społem będzie musiało zweryfikować stawki za czynsz chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian Cały parking dla VIP-ów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 08:09 Zembaczynski ,twój czas juz minął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Cały parking dla VIP-ów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 08:37 Parking zamknięto dla VIP-ów i dla dostawców? Dziwne, bo ja w Radio Opole kilka razy słyszałem, jak pewien dostawca klął na czym świat stoi, że musi dymać z ręcznym wózeczkiem półtora kilometra, ponieważ nie wpuścili go na parking. A tak na marginesie - naprawdę nie dało się jakoś rozciągnąć w czasie dwóch "imprez" pod tytułem: "Otwarcie Solarisa" i "Zamknięcie Armii Krajowej"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Kur-Viony Re: Cały parking dla VIP-ów IP: *.tktelekom.pl 04.03.09, 08:49 ChWDV Jak to są VIP-y, to Solaris powinien nazywać się Barak dla Chama. Każdy z nich to BUC, czyli Bardzo Ustosunkowany Cep. PS. A ile wziął "co łaski" Alfons za kapu-kapu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Opola vipki wiejskie IP: *.punkt.pl 04.03.09, 08:42 Tę sytuacje można skwitować krótko: Jakie miasto takie vipy ,takie obyczaje.na dźwięk niektórych nazwisk człowiekowi rzygac się chce.Trzeba było jeszcze ściagnąć całą Policje z województwa by strzegła tych "vipów" To okreslenie się zdeprecjonowało palanty.Zmieńcie je na "sołtysów" nie obrażając tych ostatnich.Sześćset złotych za wynajęcie tak ogromnego placu z ochroną bezpłatną.I Pan Ryszard jak zwykle był tam ze swym uśmiechem.Granda!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Kur-Viony Re: vipki wiejskie IP: *.tktelekom.pl 04.03.09, 08:51 Nic dodać, nic ująć. bravo! ChWDV Jak to są VIP-y, to Solaris powinien nazywać się Barak dla Chama. Każdy z nich to BUC, czyli Bardzo Ustosunkowany Cep. PS. A ile wziął "co łaski" Alfons za kapu-kapu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Cały parking dla VIP-ów IP: 81.210.92.* 04.03.09, 09:04 Dziwią mnie uwagi - skoro ktoś wykupił parkowanie na jeden dzień na całym placu - to miał do tego prawo. Ta Pani, co to poradzić sobie nie umiała bez parkingu, też może sobie wykupić cały plac. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias proszę o pomoc 04.03.09, 09:11 kto może zostać zaliczony do tzw. Vipów? czy jest gdzieś lista? czy są może kryteria? tez chciałbym być Vipem i może się nadaję, ale o tym nie wiem? czy chodzi o posadę państwową? (mam) czy chodzi o działalność w lokalnym biznesie? (prowadzę) czy chodzi o znajomości i koneksje? (posiadam) czy może o prezencje i poczucie humoru i własnej wyjątkowości? (mam bardzo rozwinięte) to może ja jestem Vipem i nawet o tym nie wiem? proszę Droga Redakcjo o zamieszczenie listy takich osób bądź kryteriów. serdeczne wyrazy załączam Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: proszę o pomoc 04.03.09, 09:16 jeszcze tylko cytat: Oprócz tego zarezerwowanie całego parkingu miało zapewnić miejsca dla około 450 VIP-ów zaproszonych na wczorajsze, przeznaczone specjalnie dla nich, otwarcie galerii. 450!? to chyba musieli jakoś brać jak leci.. w tej małej mieścince z przyległościami 450 'bardzo ważnych osób' - jak to jest możliwe? Vip Vipowi Vipa nie wyrypa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Kur-Viony Re: proszę o pomoc IP: *.tktelekom.pl 04.03.09, 09:21 Nic dodać, nic ująć. bravo! ChWDV Jak to są VIP-y, to Solaris powinien nazywać się Barak dla Chama. Każdy z nich to BUC, czyli Bardzo Ustosunkowany Cep. PS. A ile wziął "co łaski" Alfons za kapu-kapu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polocockta Cały parking dla VIP-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 11:07 o dzięki wam Vipy że mogę oddychać zużytym przez was powietrzem jest ono lepsze i zdrowsze od powietrza naturalnego bo wdychane i wydychane przez was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Cały parking dla VIP-ów IP: 213.17.147.* 04.03.09, 11:09 to nie vipy beda tam zakupy robic tylko my ale klient to nie nasz pan zapominaja troche w tych Lepszych butikach troche taniej ubrani to nie znaczy goli .zobaczymy ile tam ludziskow bedzie pewnie jak w piastowskoiej był PUSTO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polococta Cały parking dla VIP-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 11:10 zdjęcia vipów należą się plebsowi by ten nie wchodził w drogę najzankomitrzym postciom opolszczyzny i wtedy się okaże jaki gnój strach patrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Cały parking dla VIP-ów 04.03.09, 11:26 znalazłem w nto galerię zdjęć z otwarcia galerii. ogłaszam wielki konkurs dla vipów: 'wyhacz swojego vipa' tu link do zdjęcia Alfonsa z jakimś chłopcem (ani chybi vipiątkiem) + 18 innych, uroczych fotek z trudnego życia vipa: www.nto.pl/apps/pbcs.dll/gallery?Site=NO&Date=20090304&Category=POWIAT01&ArtNo=508699638&Ref=PH&Params=Itemnr=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polococta Cały parking dla VIP-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 11:29 dobra dla sprawiedliwości dziejowej czy zaproszono Popa, kaznodzieję z innej niż jedynie słuszna religia? pewnie nie bo nosalus pieniądzus jest superstar i wystarczy za wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Cały parking dla VIP-ów 04.03.09, 11:44 proszę zwrócić uwagę jak ułożone są apetyczne koreczki (każdy vip przepada za koreczkami za darmoszkę): www.nto.pl/apps/pbcs.dll/gallery?Site=NO&Date=20090304&Category=POWIAT01&ArtNo=508699638&Ref=PH&Params=Itemnr=15 tak, w literkę V jak VIP albo Victoria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opoanin Re: Cały parking dla VIP-ów IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 12:28 Ciekawe, czy swietojebliwy je pokropił, aby"VIP-y" sraczki nie dostały, bo kible jaki parking też pewnie nie są gotowe, a wysr... się gdzieś trzeba - najlepiej za okna na parking przy kopernikplatz na samochody VIP-ów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polocockta Cały parking dla VIP-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 12:20 oj nosalus pieniądzus, a gdzie dekalog święcisz centrum handlowe, wcześniej czołgi! hm katolicka wiara jest niezbadana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polocockta Cały parking dla VIP-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 12:30 wielka zalegalizowana łapówa dla tzw vip masakra przy błogosławieństwie nosalusa dolarusa występ pozostałych to kiszka.A dziatwa tychże vipów to już dzisiaj po szkołach chełpiła się doznaniami z wczorajszego dnia biedne dzieci materia ponad duszą a co innego klepie się w szkole chociażby na j.polskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Cały parking dla VIP-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 12:35 Jutro wykupuję Kołłataja i Reymonta od 8 do 18. i będę pobierał myto a od baranów kopytkowe za przejazd.A tak na poważnie, ile samochodów parkuje od 8 do 18 na tej płaściadce, ile kasy zostawiaja klienci parkingu, o ile wpływy miasta zostały pomniejszone przez taka decyzję? Nie wierzę, że towar nosili z uliczki przy Sempołowskiej? Panie Rybczyński wynoś się pan do swojego Falkenbergu, a pan panie Tyka do swojego Hirschbergu i tam wprowadzajcie swoje pomysły. Jak byście mieli za grosz honoru to byście zrezygnowali ze swoich posadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Kur-Viony Cały parking dla VIP-ów... i niech im lekki będzie IP: *.opole.internetia.pl 04.03.09, 12:43 Nic dodać, nic ująć. Brawo Wsi Opolska! ChWDV !!! Jak to są VIP-y, to Solaris powinien nazywać się Barak dla Chama. Każdy z nich to tylko BUC, czyli Bardzo Ustosunkowany Cep. PS. A ile wziął "co łaski" Alfons za kapu-kapu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viperek Re: Cały parking dla VIP-ów... i niech im lekki b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 16:04 jaki to vip ?!! taki sam człowiek jak inny Prawdziwy VIP to człowiek , który posiada np.samochód Fiat 125p , 126p oraz pracuje w pocie czoła i ma kilka kredytów w bankach , ledwo starczy mu na życie i jeszcze potrafi odwiedzić takie centrum handlowe i zrobić tam jakiś zakup. To jest prawdziwy VIP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viperek Re: Cały parking dla VIP-ów... i niech im lekki b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 16:26 ale te \vip-Y \ wygłodzone! ha ha ha ..!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Cały parking dla VIP-ów... i niech im lekki b IP: *.centertel.pl 04.03.09, 16:44 Ej jak za 600 pilnuja placu to moze jest mozliwosc zeby te pedaly ze strazy miejskiej (ponoc pykanie sie ptaszkami to u nich w normie) beda za 100 wychodzili z moim psem sie wysrac:) jaki tam do nich jest nr? takich tanich uslug to juz dawno nikt nie swiadczyl:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Cały parking dla VIP-ów IP: *.centertel.pl 04.03.09, 16:39 Ej tylko 600pln za caly dzien? To ja tez sobie wynajme tych sfeli ze strazy miejskiem za 6 stuwek zeby mi pilnowali auta:) oooo a moze by tak mogli wychodzic z moim psem sie wysrac? daje im za to po 100pln :) ale czadzior!!! w cywilizowanym swiecie nie do pomyslenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
grubyfacio Re: Cały parking dla VIP-ów 04.03.09, 16:54 A jakim prawem straż miejska,którą ja opłacam,pracuje na rzecz prywatnej firmy???? to jest skandal,nad skandale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobber Re: Cały parking dla VIP-ów IP: *.chello.pl 04.03.09, 17:16 Maślakowe interpretacja tej sytuacji jest godna nalepszych spin doktorów z byłego PZPR A cała to VIPiada to naprawde Związek Radziecki i sklep za firankami O B R Z Y D L I W E !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 081x g8g81gx Re: Cały parking dla VIP-ów IP: 77.223.227.* 04.03.09, 17:33 s k u r w y s y n y p i e r d o l o l o n e vipy darozjady i złodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurka Re: Cały parking dla VIP-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 17:50 grubyfacio to pan Maslak przytaknął ratuszowi ! i już , a można było powiedzieć NIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yui Re: Cały parking dla VIP-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 18:11 RMF MAXXX live Odpowiedz Link Zgłoś