Gość: ciekawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 09:16 Kogo moglibyście polecić? Co myślicie o lecznicy pana M. Tarki? Czy są to dobrzy fachowcy z sercem do zwierząt (zwłaszcza psów)? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leszek Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.09, 09:21 Iza Król - dzielnica k/cmentarza na Wrocławkiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.07.09, 09:31 Dziedziak&Iwaszkiewicz na Szarych Szeregów www.wet.opole.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhas Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.punkt.pl 09.07.09, 10:57 Zdecydowanie na pierwszym miejscu Iza Król (ul. Zamiejska), na drugim klinika Firlika na Poznańskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.chello.pl 09.07.09, 11:06 Zdecydowanie TAK Dziedziak&Iwaszkieiwcz na Szarych Szeregów !!! Firlik - zdecydowanie NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: 90.156.118.* 09.07.09, 17:39 Polecam lecznicę Eden przy ul. Słowackiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynthia_0 Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: 77.252.18.* 09.07.09, 20:11 Ja również polecam Dziedziak&Iwaszkiewicz.Super specjalisci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Właścieciele Sonii Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.punkt.pl 18.09.09, 10:40 Witam , osobiście polecam państwa "Gabinet Weterynaryjny" S.C. J. W. Starczewscy , świetni lekarze , wyleczyli moją suczkę , która miała zapalenia otrzewnej co było następstwem ciąży urojonej . Piesek przeszedł operację i czuje się bardzo dobrze.Nie młody piesek 13lat. Polecam bardzo mili państwo. Widać , że kochają zwierzęta. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janis Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 18:33 1-sze miejsce Dziedziak & Iwaszkiewicz -doskonale wyposażony gabinet, profesjonalna obsługa, nigdy mnie, ani moich zwierzaków nie zawiedli. Tymowicz -ok, nie naciąga, dobry chirurg. Nie polecam: Król -(dziwaczne i szkodliwe poglądy dotyczące kastracji zwierząt) Firlik - mało rewelacyjny fachowiec, ceny natomiast powalające, skrupułów jakichkolwiek brak. Tarka- dobry chirurg, poza tym powalające ceny, leczenie chińskimi ziołami, czekam na akupunkturę i odczynianie uroków :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 22:19 Tarka zdecydowanie NIE!!!!!!!!!!! mojego psa tak leczył że Starczewscy musieli go operować - POLECAM ICH Firlik przereklamowany juz nie leczy tylko młodzi weterynarze no i ceny!!!! Ostatnio sterylizowalem suke wczesniej kota na Jankowskiego i byłem zadowolony może nie jest najtaniej ale jest wszystko co potrzebowalem dluga rozmowa wszystkie za i przeciw a po zabiegu bylo wszystko ok Moi znajomi polecaja Tymowicza u ktorego ja nie bylem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.punkt.pl 18.09.09, 22:46 Ja też polecam Państwa Starczewskich na podstawie wieloletnich kontaktów. Psiarze, chodowcy....mają serce i rękę. Jeśli zaś chodzi o dożycę, to równo spieprza przed wszystkimi wetsami i jest wyrazie zadowolona po opuszczeniu gabinetu. Odpowiedz Link Zgłoś
karambolaa Re: Dobry weterynarz w Opolu...? 18.09.09, 22:58 Moje psisko cieszy się zawsze u weterynarza, jak głupi do sera ;-))). Leczymy się u Izabeli Król, która wyciągnęła go, wówczas jeszcze szczeniaka, z ciężkiej choroby, czym zyskała sobie naszą wdzięczność. (Behemocie - hodowcy) Karambola - owoc ładny, ale niesmaczny ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 23:04 Bieńkowski na Jankowskiego - bardzo w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca kotów Bieńkowski na Jankowskiego IP: 83.238.215.* 27.10.09, 08:52 Jakie ceny ma Bieńkowski? Podobno jest drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bieńkowski na Jankowskiego IP: *.chello.pl 27.10.09, 09:12 Zadzwoń i zapytaj. Czy to aż takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca Kotów Bieńkowski na Jankowskiego IP: 83.238.215.* 27.10.09, 11:02 Jakbym chciał u źródła opinii, to bym zadzwonił. Pytam wiedzących, a nie piszących. Czy Bieńkowski jest drogi? Ocenic to może osoba korzystająca z wielu usług u tegoż pana. A nie zastrzyk 30 czy 50 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiara Tarka, tak:) IP: 195.42.249.* 28.10.09, 09:50 Chodze z moim psem do Kliniki pana Tarki od 14 lat - pies gdy był mały miał skomplikowane złamanie nogi (wpadł pod samochód)leczenie było długie i drogie, ale myślę, ze inny weterynarz w ogóle by się tego nie podjął. Nie wiem jak jest teraz, ale pamiętam, że P. Tarka jako jedyny na Opolszczyźnie miał sprzęty typu rentgen, USG (znajoma leczyła psa z rakiem u innego weterynarza, ale na badania jeździła do Tarki). Fakt, że chodze do niego z moim psem od tylu lat mówi chyba sam za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Tarka, tak:) IP: *.chello.pl 28.10.09, 11:49 Rtg i USG to teraz ma każdy wet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiara Re: Tarka, tak:) -polecam czytanie ze zrozumieniem IP: 195.42.249.* 28.10.09, 14:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belzebub Re: Bieńkowski na Jankowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.14, 23:38 Nie ma takiego :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i.za Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.g1.citymedia.pl 25.11.13, 14:26 Starczewscy!!! NIGDY. Mój kot miał ropień który przebili igłą + antybiotyk i do domu...oczywiście to na nic się nie zdało. Dopiero Firlik rozciął skalpelem ropień, oczyścił ranę i pięknie się zagoiło bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 16:32 Gorąco polecam Lecznice dra Tarki! Leczą z pasją, zawsze wszytko cierpliwie tłumaczą. Mają doskonałe podejście do zwierząt, od kilku lat z powodzeniem leczę u nich moje zwierzaki. Polecam wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
meranti1 Re: Dobry weterynarz w Opolu...? 25.10.20, 08:20 Ja również polecam dr Tarkę. Jeżdżę do niego z Wrocławia z moim psem chorym na serce . Wrocław mimo że duży - nie ma takich specjalistów jak dr Tarka. Tutejsi lekarze rozkładali ręce, nic się nie da już zrobić...mówili ..pies gasł mi w oczach i obrzęk płuc ciągle, wizyty nocne w klinice, ratowanie życia itd A jednak... można było zrobić! I to wiele ! Do tego potrzebna jest wiedza z alternatywnych metod leczenia, których większość weterynarzy niestety nie ma. (Oprócz leków na serce od psiego kardiologa- które pies cały czas bierze - ) Dr Tarka zaproponował takie leczenie. Zaczęliśmy. Od leków homeopatycznych, wzmocnił organizm psa akupunkturą, zastosował laser i rezonans i nagle .... pies ma coraz lepsze wyniki . Komora serca wraca do prawie normalnych rozmiarów . Powiecie- cud? Nie ! Wiedza ! Wiedza, którą nadal niestety bagatelizują tradycyjni weterynarze... wielka szkoda:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bola Tarka- TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 16:43 Dr Tarka zdecydowanie na tak. Ceny przystępne. Bardzo miła obsługa, maja podejście do zwierzaków. Specjaliści w każdym calu, wiem że mogę zapytać o wszystko, zawsze cierpliwie wytłumaczą. Leczenie nie tylko tradycyjne! Mam do nich zaufanie. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Nie ma idealnych wetów! IP: *.chello.pl 19.03.10, 19:32 Nie ma idealnych wetów! Każdy ma wady i zalety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m84 Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.ip.netia.com.pl 01.05.10, 22:01 Odradzam Firlika niestety z doświadczenia wiem że tam nie liczy się pies tylko pieniądze jakie mozna wyłudzić od jego wlasciciela.Po poł roku kosztownego leczenia, cotygodniowych wizyt, zastrzykow i kropelek z pieskiem bylo coraz gorzej...w akcie desperacji trafilam do polecanego przez znajomych Tymowicza.Piesek na pierwszej wizycie mial zrobione badanie usg,rtg i badanie krwi których przez pol roku nie doczekalam sie u Firlika....Zastanawiam się jak wysokie jest mniemanie lekarzy ktorzy lecza bez wykonywania jakichkolwiek badan a każde zgloszenie o pogarszajacym sie stanie zdrowia pupila traktuja jak wymysl wlasciciela? piesek jest niestety po amputacji oka ktorej byc moze mozna by bylo uniknac gdyby lekarze z kliniki na poznanskiej wykazali wiecej troski i zainteresowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiara Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 23:45 Zdecydowanie Tarka. Pod opieką młodych lekarek u Firlika mój pies się wykańczał. Codziennie jeździłam na zastrzyki, wcześniej usg i badania, wyłożyłam kupę kasy, po czym okazało się (już u Tarki), że pies wymaga natychmiastowego zabiegu chirurgicznego. Doktor Tarka uratował mojego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isia46 Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.204.51.241.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.01.14, 10:36 Polecam Lecznice na Wiejskiej,,Szarych Szeregów,,,,Sa niesamowici, i tani naprawdę solidni...Maja serce do tej pracy i zawsze pomoge , a także nie owijaja w bawełne ,prawde mówia nie naciagaja,,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanin Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.centertel.pl 12.01.14, 23:36 Nie ma to, jak samemu sobie zrobić dobrą reklamę.... :P Treść powyższego postu (zwłaszcza jedno słowo w nim) ewidentnie to zdradza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.14, 13:29 Tani? Na Wiejskiej i Szarych Szeregów? Chyba żart jakiś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.14, 13:04 ja tez szukam dobrego weta w opolu.. chodzilam do tarki lecz nigdy nie usłyszlam od nich żadnych konkretów... tylko "prosze przyjsc za tydzień, "potrzeba wiecej leków"... podawałam przez nich cala garść leków róznych mojemu psu przez ok 3 mies. Ma lekka arytmie, oczywiscie nie wiadomo czy choroba czy wrodzona, i bardzo drza mu łapy. Miał wszelkie badania i dalej nic nie wiadomo. Dlatego chce zasięgnąć opinii w innej lecznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.14, 22:00 To ja polecam lekarza którego tu nie było bo to oznacza że nie miał czasu zmobilizować rodziny na forum żeby piali za nim i dowalali konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: 93.154.185.* 07.03.14, 19:41 I ja chodziłam do Tarki -na poczatku było ok-natomiast jak widzę jego starszą córkę która pobłazliwym okiem patrzy na osoby przychodzące to odechciewa mi sie tam chodzić-mam wrażenie ze wszystko robi aby jak najwięcej wyrwac kasy,czasem wysmiewa-konsultując jej leczenie u innego lekarza wyszło ile prawdopodobnie przepłaciłam i to nie był jeden raz czy dwa... Natomiast jego młodsza córka-blondynka ma ogromne serce dla zwierzat i nie jest jeszcze zepsuta "dorabianiem" się-u niej widac chęc pomocy zwierzakom i pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realistka Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.14, 12:31 W Opolu wszyscy lekarze są przeciętni, to prowincja, wiec nie można oczekiwać cudów... Jedni kasują dużo, inni mniej, ale wcale nie oznacza, że ci drożsi są lepsi. Jedni są empatyczni wobec zwierząt, inni to zwyczajni biznesmeni, którym chodzi tylko o zarobek. Rzucanie nazwiskami na forum nic nie da i niczego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martini_86 Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.14, 13:44 Jeśli posiadacie pieska lub kotka to ja się nie wypowiadam, pewnie większość opolskich weterynarzy mają specjalność -psio- kocią. ja mam króliki i wiem że absolutnie żaden weterynarz w Opolu nie ma pojęcia o leczeniu tych zwierząt- to samo tyczy się innych małych zwierząt..świnki, szczurki, ptaki gady itp....my jezdzimy do wrocławia to lekarza o specjalizacji zwierząt futerkowych i egzotycznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KONRAD Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.14, 20:22 Połowa praktykujących lekarzy weterynarii kończyła swoją edukacje przed transformacją ustrojową--kiedy obowiązywało hasło aby Polska rosła w siłę a ludziom żyło się dostatnio. Po pierwsze trzeba było ratować wartość rzeżną. Dzisiaj żarcia mamy skolko ugodno bo jak nie Lidl to Tesco serwują full wypas. A pies stał się naszym dobrem narodowym którego wet i gminna mają bronić niczym niepodległości w ramach zadania własnego w specjalnie wyznaczonych PUNKTACH KOSZAROWANIA ZWANYCH SCHRONISKAMI LUB JAK KTO NWOLI OBOZAMI KONCENTRACYJNYMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba różni IP: *.252.24.24.internetia.net.pl 12.04.14, 23:07 polecam Tymowicza, wyciągnął mojego psa z poważnej choroby. Nigdy nie zawiódł. Stałym bywalcom daje niższe ceny. podobno są dobrzy też w małych tzn gryzoniach i królikach Tych z szarych szeregow odradzam, nie potrafili zdiagnozować prostej choroby. Na grota roweckiego są 2 panie weterynarz, nie są złe jeśli chodzi o proste przypadki typu sterylizacja czy świerzb w uszach. Z trudnymi już gorzej. Eden na chabrach i w mieście ok, są dobrzy też w gryzoniach i królikach. Ważne, że jak nie wiedzą co jest mówią, nie szkodzą, nie leczą na siłę! Dobre opinie słyszałam też o król. Bieńkowski kiedyś nas zawiódł. Firlik, mam mieszane uczucia... Jako kliknika całodobowa ok, bo nie są super drodzy. Na wiejskiej podobno mega drodzy, chamscy i nieznający się. W tym jako jedynym nie byłam i nie mam zamiaru iść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -ona Re: różni IP: *.free.aero2.net.pl 13.04.14, 19:04 Osobiście polecam Pania Król-własnie się do niej przeniosłam od innego weta-jedyna wada jest to,ze po godzinach przyjęć nie ma telefonu komórkowego w razie nagłego przypadku.Co do lecznicy Pana Firlika-to cóż-ich atutem jest "całodobowość" w razie nagłego przypadku zawsze mozemy tam sie udac-ale cóż...opinie mu psuja młode "lekarki"(asystentki-czy Bóg wie kto) i prawdopodobnie on sam nawet o tym nie wie.Pojechałam tam z rodząca kotką-która miała pęcherz plodowy na wierzchu i nie mogła urodzic kociaka(PIERWSZEGO URODZIŁA)-wchodząc jedna z Pań chciała najpierw zrobić usg aby zobaczyc...coś :P.Potem zaproponowała cesarkę-z racji na jej wysoki koszt (500 zł) nie zgodziłam się gdyz nie miałam takiej sumy ani przy sobie ani w domu.Poprosiłam o oksytocynę-podała ją-kocię zaczęło w końcu wychodzic...owa "pani" zaproponowała mi w tym momencie opuszczenie kliniki...dla dobra kotki...w srodku nocy z kocięciem na wierzchu...brak słów-widząc moje zdziwienie i oburzenie zawołała szefa-Pana Firlika-który nalezycie zajał się kotka i porodem-mimo iz kocię nie przezyło-wiem że Pan Firlik próbował...chciał...i zrobił co w jego mocy-za to jego ekipa-cóż-jest do kitu-i im więcej zwierzaka swojego nie powierze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwie Weci w Opolu IP: *.play-internet.pl 26.07.14, 22:12 A ja wam powiem tak. Wiekszość wetów w Opolu jest dobra do diagnozowania, prostych, nieskomplikowanych chorób, szczepień itp. Ale jeżeli coś poważnego się dzieję, wtedy jest problem. Doświadczyłam tego na własnej skórze po tym jak mi pies o mało nie umarł. Jeden wet szedł w zaparte,że nic mu nie jest a drugi walną taka diagnozę, że spisał psa na straty. W ostatniej chwili odratowali mi go PROFESJONALNI weterynarze w klinice we Wrocławiu. Gdybym czekała jeden dzień dłużej dzisiaj nie miałabym już psa. Także moja opinia jest taka, jeżeli coś poważnego dzieję się z Waszymi pupilami, dla ich własnego dobra, waszych nerwów i kieszeni- nie leczcie ich w Opolu. Po prostu jedna wielka wiocha, brak profesjonalizmu i diagnozy wyssane z palca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanka Re: Weci w Opolu IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.14, 11:50 Zgadzam się w całej rozciągłości. Opole ma bardzo przeciętnych lekarzy wet. Za to ceny z kosmosu u niektórych. I sprzęt marny, na tomografię czy rezonans trzeba jechać do Wrocka. Taki urok prowincji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ninka Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.146.5.218.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.08.16, 00:58 Nie polecam Tymowicza, naciągacz, zero serca i powołania do prostych przypadków jak odrobaczenie czy sterylizacja może i sie nadaje. Jak chcecie by wasz pupil przeżył to omijajcie go szerokim łukiem 😔 Moj nie przeżył . Odpowiedz Link Zgłoś
kajetan55 Re: Dobry weterynarz w Opolu...? 07.07.18, 21:00 poelcam ta pania vetpassion.pl/ zna sie na reczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.play-internet.pl 15.04.20, 00:23 Witam, nie polecam kliniki S.Firlika. Tydzien temu umawiałem się z doktorem podczas kolejnej wizyty na dziś z tygodniowym wyprzedzeniem na godzinę 12.00.przyjechalem 10minut wczesniej gdzie juz byla duża kolejka, opoznienie i okazalo sie ze tez jest jeszcze jedna osoba zarejestrowana na godz. 12.00 ktora umowila sie w dniu dzisiejszym. Po prośbie o rozwiązanie tej sytuacji pielęgniarka zdecydowala ze pierwszenstwo maja z nas ci ktorzy przynechali wcześniej. W trakcie oczekiwania doszlo do slownej przepychanki i ublizen ze strony osoby umowionej na te sama godzine w dniu wizyty. Nie rozumiem takiego podejścia do klienta, i stwarzania sytuacji w ktorej w poczekalni musialo sie znalezc kilka osob oraz moglo dojsc do zakazenia wirusem w trakcie pandemii lub w której klienci musieli czekać na zewnątrz gdzie sypał śnieg z chorymi zwierzętami które drżały z chłodu i zimna. W związku z tym że musialem jechać do pracy i nie mogłem czekać kolejnych paru godzin zrezygnowałem z wizyty natomiast lekarz tylko machnal zbywajac mnie reka ze slowami do widzenia, nie oferujac rozwiazania alternatywnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Dobry weterynarz w Opolu...? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.11.20, 20:03 Witam. Mieszkam w małej miejscowości w opolskim. Szukam dobrego weterynarza dla świnki morskiej. Możecie kogoś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś