Gość: ciekawski IP: 82.160.97.* 28.07.09, 22:58 "uczelnia płaci studentom (...)" ?!? ktoś może mi o wyjasnić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pamejudd Lozkleklamujmy go! 29.07.09, 00:42 Np. haslem: "Infolmatycy z Opola sa tak supel, ze ja pieldola!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luQe Mało kandydatów na informatyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 00:47 Nie od dziś wiadomo, że infa na UO jest po prostu słaba. Lepiej obronić dyplom na jakiejś Polibudzie, przynajmniej łatwiej o pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek kos Re: Mało kandydatów na informatyce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 08:13 Dyplom inżyniera zdobyty na uniwersytecie? Śmiech na sali. Nikt tego poważnie nie będzie traktował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowiak Re: Mało kandydatów na informatyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 08:35 W Opolu nie ma firm informatycznych? A Klonex? Firma konkuruje z najlepszymi w kraju. Sami nie wiecie, co macie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmejor Re: Mało kandydatów na informatyce IP: 194.114.62.* 30.07.09, 17:52 no to chyba nie może być Twój jedyny przykład dla miasta które ma 120 tys ludności, a szeroko pojęta aglomeracja 265 tys ? czy jedna firma, która na dobrą sprawę produkuje sprzęt, jest szczytem marzeń dla studentów opuszczających mury opolskich uczelni ? W Opolu nie ma firm informatycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmejor Re: Mało kandydatów na informatyce IP: 194.114.62.* 29.07.09, 09:46 no dokładnie. może mi ktoś powiedzieć, jak to jest możliwe ? zawsze byłem przekonany, że taki tytuł można tylko zdobyć na uczelni technicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freon Mało kandydatów na informatyce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 09:04 Nic dziwnego,że młodzież nie chce się zapisywać, dyplom UO jest niewiele wart na rynku pracy, a dyplom inżyniera informatyka z UO raczej spowoduje śmiech przeszłego pracodawcy niż zainteresownie osobą, która go posiada. Na dodatek rzeczywiście jeżeli uczelnia nie prowadzi kierunków technicznych "zamawianych" to młodzież wybierze tę która która ją prowadzi. Studia techniczne są trudne i Uczelni powinny mocno walczyć o młodzież, która takie kierunki chce studiować.Postawa UO - "że i tak do nas przyjdą" w obecnej sytuacji demograficznej musi ulec zmianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Mało kandydatów na informatyce IP: *.chello.pl 29.07.09, 15:21 a co to za Universytet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masst Re: Mało kandydatów na informatyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 15:50 Umiesz czytać? To zajrzyj na stronę internetową i się dowiedz, a nie pytaj jak głupi Odpowiedz Link Zgłoś