Gość: dytylis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 20:22 Gdyby to trafiło na moje dziecko ubił bym starą pijacja rure! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.prodigy.net.mx 29.07.09, 20:26 Już najwyższy czas aby ktoś się zajął kobietami, które notorycznie spuszczają swoje wielkie wilczury ze smyczy w okolicach politechniki opolskiej na zwmie. Kobiety puszczają agresywne psy, które zagrażają mieszkańcom. To częste bywalczynie tych terenów więc niebezpieczeństwo duże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfad Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 23:47 To nie psy się powinno usypiać tylko ich właścicieli, bo to oni w 99,99% takich przypadków są za to odpowiedzialni i to ich wina - najcześciej te psy są po prostu szczute, bite i wychowywane by rzucały się na wszystkich i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: calkowita racja ! IP: 212.106.159.* 30.07.09, 08:58 skoncze juz z tymi bajkami. i psa i wlascicielke uspic. a zwlaszcza uspic debilnych wlascicieli ktorzy z rogalem na ryju mowia "on nie gryzie" a ch... mnie to obchodzi... pies ma byc na smyczy i z kaganceem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz czemu sie w ogole zastanawiaja czy psa uspic??? IP: 212.106.159.* 30.07.09, 09:02 przeciez trzymaja go w schronisku za NASZE pieniadzy - czyli podatnikow. moze jeszcze 1000 sesji u psiego psychologa zeby rozwiazal kwestie dlaczego takie bydle jest agresywne???? wtf.... i wyjdzie ze 100 lat temu przodek psa gonil byki i to nie jego wina. tak samo mam dosc bajek w stylu "to nie pies jest agresywny tylko jego wlasciciel" nad prosiakiem w rzezni tez sie nikt nie rozczula tylko kazdy ze smakiem zajada kotleta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Powinno się uśpić właścicielkę. IP: 212.106.159.* 30.07.09, 12:27 powinno sie usypiac rodzicow mordercow a nie samych winowajcow. przestepcy sa niewinni, to przez wychowanie Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu Re: usypiać psy razem z właścicielami 30.07.09, 12:47 bardzo konstruktywny i wiele wnoszący do dyskusji post. Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: usypiać psy razem z właścicielami IP: *.dublin.corp.yahoo.com 30.07.09, 14:07 pijaczka, dres lub półgłówek -tak wygląda typowy właściciel amstaffa Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: usypiać psy razem z właścicielami 30.07.09, 15:33 Zgadza się, ale zaniedbania wymiaru sprawiedliwości są tu ważniejsze. "Ze wstępnych ustaleń policji wynika, że amstaff często biegał bez kagańca i opieki, atakował sąsiadów" A zatem czemu ta właściecielka już od paru lat nie siedzie w więzieniu skazana za usiłowanie morderstwa (na 25 lat lub dożywocie)? Gdyby "pijaczka, dres lub półgłówek" za puszczenie psa bez kagańca od razu trafiali do aresztu, a wkrótce potem do więzienia to nie byłoby problemu. A tak bezkarność powoduje problemy, mało tego ta zwyrodniała baba pewnie dostanie zawiasy (zamiast min 25 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu Re: usypiać psy razem z właścicielami 30.07.09, 15:40 powinna zostać ukarana i to z całą surowością ale idąc tym tropem w naszych przepełnionych więzieniach zapełniło by się jeszcze bardziej, gdyby chcieć zamykać każdego kto spuszcza psa ze smyczy ;) . Myślę, że bardziej kary finansowe i przede wszystkim świadomość nieuchronności kary mogą ograniczyć takie sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
pensioner63 Dlaczego tego psa nie uśpiono? 30.07.09, 16:18 Pies pogryzł kobietę. Potem pogryzł dziewczynkę. Teraz jest pod obserwacją czy jest agresywny! Brak śladu zdrowego rozsądku u ludzi odpowiedzialnych za bezpieczeństwo Polaków! W cywilizowanym kraju zwierzęta, które atakują ludzi są zabijane. A ich właściciele są karani. Gazeta się dziwi, że turyści cudzoziemcy nie przyjeżdżają do Polski. Lonely Planet ostrzega przed zagrożeniami we Wschodniej Europie. Przyjeżdżają więc tylko ci co chcą napić się taniego alkoholu, skorzystać z legalnej prostytucji lub odwiedzić rodzinę, która powie im gdzie jest w miarę bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Dlaczego tego psa nie uśpiono? 30.07.09, 17:34 Przede wszystkim policja powinna reagowac na wezwania. Tymczasem za ciezkie pogryzienie psa przez psa grzywna wynosi 50 zl. Kogo to ma odstraszyc? To samo dotyczy innych przestepstw. Pies powinien byc przede wszystkim wychowany. W parku nie musi byc na smyczy, ale powinien byc na smyczy, jesli jest nieposluszny no i tam, gdzie jezdza samochody. Kaganiec powinny nosic tylko psy agresywne, a nie wszystkie. Kaganiec normalnego psa frustruje i powoduje agresje, a kagancem mozna mocno zranic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna duo Re: Powinno się uśpić właścicielkę. IP: *.chello.pl 30.07.09, 18:21 Jak czytam takie durne wypowiedzi jak - laksmana i gaz - robi mi się niedobrze! Całe szczęście, że tacy ludzie nie decydują o prawie u nas! Skretyniali psychopatyczni mordercy często nie mają nic wspólnego ze swymi rodzicami! A jeśli wypaczyło ich wychowanie to tylko dlatego, że mieli za dobrze i na wszystko mogli sobie pozwolić!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: calkowita racja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 10:39 A takich debili jak ty należy izolować. Żadne skrajne rozwiązania nie są dobre. Więc zanim coś powiesz to się opanuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrrr Re: calkowita racja ! IP: *.centertel.pl 30.07.09, 10:50 to jest chore!!!!! A z jakiej racji każdy pies ma być w kagańcu????? Smycz, owszem jak najbardziej ale kaganiec????? Dla wiadomości - w upały kaganiec może być dla psa śmiertelnym niebezpieczeństwem, może doznać udaru albo zawału serca. Pies musi mieć otwarty pyszczek bo w ten sposób oddaje ciepło a kaganiec mu to uniemożliwia. A że prawo nakazuje żeby każdy pies miał kaganiec??? No to sorry ale nie wyobrażam sobie yorka w kagańcu. Wkurza mnie jak ludzie wszędzie panosza się z tymi swoimi zasranymi prawami!!! A jak się boisz psa to po prostu nie podchodź do niego i przechodź na drugą stronę!!!!!!!!! Gość portalu: qaz napisał(a): > skoncze juz z tymi bajkami. i psa i wlascicielke uspic. a zwlaszcza > uspic debilnych wlascicieli ktorzy z rogalem na ryju mowia "on nie > gryzie" a ch... mnie to obchodzi... pies ma byc na smyczy i z > kaganceem Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: calkowita racja ! 30.07.09, 11:29 Gość portalu: wrrrr napisał(a): > to jest chore!!!!! A z jakiej racji każdy pies ma być w kagańcu????? Smycz, > owszem jak najbardziej ale kaganiec????? Dla wiadomości - w upały kaganiec może > być dla psa śmiertelnym niebezpieczeństwem, może doznać udaru albo zawału serca > . > Pies musi mieć otwarty pyszczek bo w ten sposób oddaje ciepło a kaganiec mu to > uniemożliwia. A że prawo nakazuje żeby każdy pies miał kaganiec??? No to sorry > ale nie wyobrażam sobie yorka w kagańcu. Wkurza mnie jak ludzie wszędzie panosz > a > się z tymi swoimi zasranymi prawami!!! A jak się boisz psa to po prostu nie > podchodź do niego i przechodź na drugą stronę!!!!!!!!! > > Dobrze się czujesz? Czemu mam czuć się zaszczuta i przełazić na drugą stronę ulicy, bo dla jakiegoś wariata jest ważniejszy 'pyszczek' jego (nierzadko wielkiego i niebezpiecznego) pupilka niż przestrzeganie prawa??? Puknij się w głowę człowieku. Nikt nie będzie egzekwował, żeby mały jork miał założony kaganiec, ale rzeczywistość wygląda tak, że na ulicach i w parkach jest pełno debili spacerujących z wilczurami, amstaffami i innym dziadostwem bez kagańca, a często nawet i bez smyczy. Co to w ogóle jest za pomysł, żeby takie bydlaki trzymać w środku miasta na 50 metrach kw.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: calkowita racja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 16:28 A czemu mój pupilek ma się męczyć w kagańcu tylko dlatego, że jakaś wariatka się psów boi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrrr Re: calkowita racja ! IP: *.centertel.pl 30.07.09, 16:33 A to taki pomysł, że pies nie potrzebuje miejsca tylko ruchu, więc jakie ma znaczenie to, że ktoś go trzyma na 50 m2????? Haha może jeszcze wprowadzić prawo zakazu trzymania psa w bloku???? A i to że nie lubisz zwierząt nie oznacza, że masz wyzywać je od "dziadostw". niejedni ludzie są większym dziadostwem a chodzą bez kagańców!!! > Dobrze się czujesz? Czemu mam czuć się zaszczuta i przełazić na drugą stronę > ulicy, bo dla jakiegoś wariata jest ważniejszy 'pyszczek' jego (nierzadko wielkiego i niebezpiecznego) pupilka niż przestrzeganie prawa??? > Puknij się w głowę człowieku. Nikt nie będzie egzekwował, żeby mały jork miał > założony kaganiec, ale rzeczywistość wygląda tak, że na ulicach i w parkach jest > pełno debili spacerujących z wilczurami, amstaffami i innym dziadostwem bez > kagańca, a często nawet i bez smyczy. > Co to w ogóle jest za pomysł, żeby takie bydlaki trzymać w środku miasta na 50 > metrach kw.? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: calkowita racja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 12:58 No tak a jezeli ktos lubi lwy, to niech sobie kupi lwa i popie... z nim po ulicy. Wkoncu przeciez je lubi, a kto się lwa boi niech przejdzie na drugą stronę ulicy:) Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: calkowita racja ! 30.07.09, 17:45 Widac na tym forum, ze przeciwnicy psow sa 10 razy bardziej agresywni niz psy. To was, mili forumowicze, trzeba zakuc w kajdanki, bo biedni sa ludzie w waszym otoczeniu. Pies pogryzl dziecko. Ile w tym samym czasie dzieci zostalo skatowanych przez ojcow i nikt sie nimi nie zajal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: calkowita racja ! IP: *.geod.agh.edu.pl 30.07.09, 12:31 do "wrrrr" et consortes: pies ma być w kagańcu z tej racji, że tak nakazuje prawo: dekret Prezydenta Rzeczypospolitej z bodajże 1927 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutral W takim razie ten problem będzie zawsze dopóki IP: *.centertel.pl 30.07.09, 16:47 właściciel każdego, podkreślam każdego psa, bez względu na rasę, wzrost i masę nie będzie przestrzegał tego prawa. A nie będzie dopóki jak już nieraz na tym forum było mówione nawet "yorki" nie będą nosić kagańca!!!! Właściciele dużych psów będą na to zawsze zwracać uwagę próbującym im wlepić mandat!!!! Gość portalu: x napisał(a): > do "wrrrr" et consortes: pies ma być w kagańcu z tej racji, że tak > nakazuje prawo: dekret Prezydenta Rzeczypospolitej z bodajże 1927 > roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KulturMusSein Re: calkowita racja ! IP: *.mia.bellsouth.net 30.07.09, 16:33 Nikt cwoku nie bedzie schodzil na druga strone dajac ci satysfakcje strachu.Kaganiec dla psa i jego wlasciciela i KUPY CURWA zbierac bo zabije... jak na zachodzie inaczej nie dawac pozwolenia na psa. ...a jak jakims cudem to dalej sie bedzie zdarzac to curva paralizatory dawac i tak na wszelki wypadek jak psiunio za blisko przejdzie wzbudzajac strach to pieprznac mu spraya nie pieprzowego tylk ta macniejsza hmurke i wystawiony widocznie dla wlasciciela paralizator.Tak zeby bal sie o psiunca.Albo curva na druga strone niech spieprza ze strachu .....Co ty na to wlascicielu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahahha a ja no to czytając twoje IP: *.centertel.pl 30.07.09, 16:55 wypowiedzi dochodzę do wniosku, że sam powinieneś nosić kaganiec!!!!!! I tyle w tobie nienawiści, że pewnie należysz do tych "agresywnych" ras ludzi!!!! Więc albo zamknąć ciebie gdzieś z dala od innych bo jeszcze im krzywdę zrobisz, albo ciebie tak na wszelki wypadek z paralizatorka potraktować!!! Albo wreszcie może uśpić co???? Chyba najlepsze wyjście Gość portalu: KulturMusSein napisał(a): > Nikt cwoku nie bedzie schodzil na druga strone dajac ci satysfakcje > strachu.Kaganiec dla psa i jego wlasciciela i KUPY CURWA zbierac bo zabije... > jak na zachodzie inaczej nie dawac pozwolenia na psa. > ...a jak jakims cudem to dalej sie bedzie zdarzac to curva paralizatory dawac i > tak na wszelki wypadek jak psiunio za blisko przejdzie wzbudzajac strach to > pieprznac mu spraya nie pieprzowego tylk ta macniejsza hmurke i wystawiony > widocznie dla wlasciciela paralizator.Tak zeby bal sie o psiunca.Albo curva na > druga strone niech spieprza ze strachu .....Co ty na to wlascicielu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulturmussein Re: a ja no to czytając twoje IP: *.mia.bellsouth.net 30.07.09, 17:56 Cwoku hu ha.Idz i zajmij sie pogyzionymi lub poszarpanymi dziecmi od tych agresywnych psow.Moja agresja bieze sie z biernosci po takich wypadkach i kosztow leczenia tych oszpecen itd.Dobrze odebrales moja agresje.Nie dopuscic do takich nieszcesc agresja ktora szybciej nauczy chorych wlascicieli tych agresywnych ras i psow. Testowalem wiec powtarzam Njpierw chmurka gazu ko a pozniej paralizatorek na pokaz wlascicielowi i nieszcec nie bedzie bo uchronisz pupilka po drugiej stronie ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulturmusSein Re: a ja no to czytając twoje IP: *.mia.bellsouth.net 30.07.09, 19:14 Jeszcze jedno hu ha moze cie zaskocze ale chetnie i dobrowolnie zaloze ten kaganiec (zeby nie ugryzc ciebie haha) jezeli tylko nie bedzie dalej takich incydentow bo warto.a na koszulce zeby ludzie sie nie dziwili dam reklame zwyciestwo nad pogryzieniami bezbronnych od agresywnych psow i ich .ebnietych wlascicieli Niska cena nie sadzisz A poki to swiete krowy -wlasciciele i nic nie da sie zrobic gazik ko lzawiacy (nie dozwolony pieprzowy)i pryskac zawczasu zeby psisko na poziomie noska wchodzilo w chmurke.Popsika i zmadrzeje pies albo wlasciciel.Paralizatorek na w razie czego wystawiony na widoku i blyskajacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: a ja no to czytając twoje IP: *.centertel.pl 30.07.09, 21:41 A tobie radziłabym zainwestować w dobrego specjalistę i psychiatrę i psychologa i behawiorystę. Tylko wiesz tak profilaktycznie to psikać sobie możesz w swój pyszczek!!! Bo póki co w naszym kraju i gazu i paralizatora użyć możesz tylko w sytuacji zagrożenia!!!! Nie daj Boże psiknął byś w mojego psa, od razu sprawa w sądzie, chętnie bym przetestował tak żebyś się nauczył!!!! Aha jedyne co mądre powiedziałeś tym razem to "agresywnych" psów, a nie ras!!! I moim zdaniem profilaktykę należałoby zacząć od tępych właścicieli co na szkolenie im kasy szkoda i sami agresją próbują szkolić na własną rękę i tak się potem kończy to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulturmusSein Re: a ja no to czytając twoje IP: *.mia.bellsouth.net 30.07.09, 22:34 Nie ma problemu powiedz gdzie wychodzisz z pieskiem to przetestuje wytrzymalosc noska psiunia na gaz i paralizatorkiem popieszce.Chcesz moge i Ciebie.Jeden warunek bo normalnych myslacych ludzi i czworonogow nie ruszam .Sprowokuj tylko i pusc pieska luzem , bez kaganca i niech sie tylko zblizy na metr.Na sad nie bede czekal odpowiem natyhmiastowo jak to juz robilem.Jestem z reguly przygotowany i spray od razu widocznie trzymam wycelowany.Sprobujesz szczescia?Sadow sie nie boje bo spray ma starta zewnetrzna strone wiec nie widac ze to nie pieprz.Z reguly zakladam ze przyjazne psy sa zainteresowane innymi rzeczami niz moja osoba...ale niech tylko sie zblizy albo warknie to juz po nim w chmurce przejdzie lekcje pokory.Testowalem to juz. A porad od glabow nie biore szcegolnie ze dotycza twoich przyjaciol z tego samego zmijowiska.Mysle z reszta ze tobie by i tak nie pomogli skoro kaganca nie bierzesz i na smyczy nie trzymasz lub luzujesz przy przechodniach.Tylko od ludzi pokornych i ufnych Bogu.To co prubujemy ??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: a ja no to czytając twoje IP: *.centertel.pl 31.07.09, 13:26 no to nic tylko współczuć znieczulicy twojej i twojego kumpla!!! i ty się kur... dziwisz, że psy warczą na ciebie itp??? sorry ale w tym przypadku najgłupszy pies mądrzejszy jest od ciebie!!!! Pies wyczuwa niechęć ludzi i tylko się broni, także jeśli już tak się sądów nie boisz to zacznij, bo do tego może dołączyć jeszcze bardzo doświadczone TOZ. p.s. kto ci powiedział, że ja psa puszczam bez smyczy???? mam siberiana huskiego i nie wyobrażam go sobie w kagańcu i nigdy mu nie założę żeby nie wiem co!!! na smyczy mam go zawsze, a tam gdzie go puszczam wolno to nawet jakbyś tam był to gó....o mi możesz zrobić bo puszczam go w lesie gdzie mam pisemne pozwolenie od leśnika i możesz mi naskakać. Na szczęście mój nie jest agresywny, no chyba że ktoś by zaatakował mnie to by zaatakował bo przeszedł specjalne szkolenie w tym celu, więc możesz mi naskakać ze swoim gazem, paralizatorem i innymi metodami, aha!!! Znajomy ci podał złe miejsce - nie zaraz pod oczami i tu nie ma żadnego znaczenia kość, dowiedz się dokładnie zanim zaczniesz pisać bzdury, ja nie będe cie edukować gdzie i co jest i jak sie to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulturmussein Re: a ja no to czytając twoje IP: *.mia.bellsouth.net 31.07.09, 21:02 Musze troche przystopowac bo akurat piesio ktorego masz to akurat ulubiony pies inajwierniejszy przyjaciel mojej corci a zatem i moj Raczej na ta rase bylbym najmniej wyczulony plus na ciau ciau (moj ulubiony) No ale dosyc rozklejania sie wszystkie inne uznane za agresywne gazik w pogotowiu zawsze szcegolnie pitbulle, bullteriery, amstaffy, warczace, podchodzace za blisko itd. Tobie tez radze miec w pogotowiu zeby ci psa inny pies nie ubil. Szkoda kasy na wizyty u weterynzrza.Jak jestes wrazliwy to wez pieprzowy Miejsce o ktorym wspomnialem bylo w polowie noska (nie wprowadzaj w blad ciut blizej oczu) jeszce sie dopytam bo z sukcesem koles zastosowal cios. Uczyc nie musisz po prostu tam koles trafil wiec wypraktykowal z sukcesem.Pies nawet nie jeknal i lezal duchem na tamtym swiecie. Strachu nie ode mnie wyczuja nie buj sie jak ucelujesz w nosek to fukaja jak male szczeniaczki.Moze jestesmy po dwoch frontach ale uwierz ze wyprobowalem na dwoch walczacych psach trzymanych na smyczy ktore gryzly sie bez opamietania.Starsze Panie niestety nie umialy pociagnac odpowiednio mocno za smycz.Psy sredni i mniejszy ale nie maly.Jeden z nich raczej mocne baty dostawal chociaz tez gryzl i kotlowal sie ale dalbym mu 7 minut szansy i bylby ded.Zanim dobieglem dobre 150 metrow to okaleczenia juz mial szcegolnie ten jeden potezne.Gdyby nie moj gaz...wtedy akurat pieprzowy to jeden piesek by w konwulsjach umieral a z nim pewno wlascicielka....a tak popsikaly jak szceniaczki i rozeszly sie jak niewinne maluchy ale ten jeden mial przesrane.Panie nawet nie podziekowaly slowem patrzyly sie tak z piec-osiem minut i trzymaly gryzace pieski. Moze baly sie tam reke wlaozyc ...ja tez .Ale tak jak mowie przy lzawiacym bylaby szybsza reakcja a tak musialem psikac dwa razy drugi raz dosc blisko ok.0.5 metra od buziulek czyli niebezpieczna odleglosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulturmussein Re: a ja no to czytając twoje IP: *.mia.bellsouth.net 31.07.09, 21:15 TAK przy okazji to mocno walniety jestes jezeli go puszcasz w lesie. Puszczaj go puszczaj i szczekaj na forum akurat na mnie ale twoj prawdziwy wrog to chlop z flinta a nie rzekomo zaprzyjazniony lesnik.Lesnik nawet jak dal ci papier to mozesz go sobie o kant du.y podetrzec.Zwykly klusownik ubije ci psiunia ze spluwy przy pierwszej okazji bo oni sie nie pier.ola Wszystko w lesie co biega i przypomina psa, wilka to klusownicza konkurencja polujaca na zwierzyne ktora przeciez oni dokarmiaja albo i nie.Wyjasniam mysliwi z papierami szcegolnie z okolic lasow tez klusuja nie majac np. pozwolenia na jakas zwierzyne.Bardzo nie lubia wloczacych sie bezpanskich pieskow po lesie nawet jak maja obroze.Nie raz slyszalem ze ubili i to nie ednego wiejskiego psa hasajacego po polu badz lesie.STRZEZ SIE bo slyszalem na wlasne uszy takie historie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: a ja no to czytając twoje IP: *.centertel.pl 01.08.09, 22:16 no to widzę że w końcu doszliśmy do porozumienia :) Ja i tak uważam, że agresja u psa to tylko i wyłącznie wina bezmyślnego właściciela i tym gazikiem to ewentualnie takiemu bym psikła jak słyszę jak podpuszczają swoje pieski "bierz go" i tymi podobnymi hasłami!!!! Szlag trafia!!!! A co do lasku i myśliwego to akurat ja się nie mam o co martwić!! Na początku był strach puszczać tylko i wyłacznie z obawy pogłosek, że husky jak ucieknie to nie wróci a nie uciekł nigdy :):) Ten leśniczy to brat właścicieli hodowli mojego psiaka, który kocha ponad życie psy pierwotne, w dodatku w lesie w okolicy kilku kilometrów żadnej zabudowy, także wszystko ok nie mam się o co bać a papier gdyby ktoś inny się czepiał, tak proforma :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulturmusSein Re: a ja no to czytając twoje IP: *.mia.bellsouth.net 30.07.09, 22:51 Profilaktyke zaczynam od najblizszego puszconego bezpansko psa . Czy oszcedzili kase na terning czy nie gowno mnie to obchodzi.Wystarcza mi zdjecia zjedzonych, oszpeconych dzieci i ludzi.Powiem jeszce jeden patent zaslyszany.Jak nie macie gazu , paralizatorka lub innej samoobrony a psiunio was gryzie np. reke to wystarczy mu z piachy przy.ebac pomiedzy nosem a czaszka i padnie trupem na miejscu. Tak znajomy nieswiadomie obronil swojego psa od innego agresywnego .Wcale nie zamierzal go zabic ot utrafil w punkt.Tam kosc widac jest slabsza bo oczodoly i krotka czesc kosci nosowa.Slowem czaszka wbija sie w mozg i pies padl trupem na miejscu.Dodam ze wlasciciel od ktorego to slyszalem ma teraz bull teriera (tez agresywna hodowla) ale sie go nie boi bo juz wie ze jakby sie rzucil na kogos to jednym ciosem bedzie mial trupa.Okreslil ze celowac nalezy w srodek pomiedzy oczami i koncem kosci nosowej czyli zaraz za oczami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna duo Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.chello.pl 30.07.09, 18:11 To bzdura, że pies musi być szczuty i bity żeby był mordercą. Znałam w rodzinie mojej psa, boksera, który był bity i to mocno i z radością skakał do wszystkich jak szczeniak! Psy są jak ludzie! Psychopaci często są hołubieni od dziecka, tak, że czują się najważniejsi! Czują, że wszystkimi rządzą, że wszystko im wolno! I wystarczy tylko brak kontroli ze strony właściciela! Pies jest drapieżcą, a zwłaszcza u tych ras agresja jest wrodzona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Jaka prawda? IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 11:24 Czemu todziecko chciało kopnąć najpierw psa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu Re: Jaka prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 13:37 Jak dziecko będzie mnie chciało kopnąć to też mam je pobić. Stachu ( 195cm 120kg) Odpowiedz Link Zgłoś
fernando_hidalgo Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku 29.07.09, 21:00 a czy ktoś z was miał już bliskie spotkania z psem na rogu oleskiej i pużaka?!! pies ucieka z posesji jednego gospodarza już od nastu miesięcy!! i nic! Odpowiedz Link Zgłoś
mrufka_86 Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku 29.07.09, 22:18 to zgłoś to i po kłopocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzechu zastrzelić .... IP: *.icpnet.pl 29.07.09, 23:27 .... i po problemie,jeśli jest agresywny. Olać wielkich obrońców zwierząt którzy trzymają swoje psy mieszkając w kawalerkach.Pseudo zieloni. Odpowiedz Link Zgłoś
km1957 Re: zastrzelić .... 29.07.09, 23:52 Tak jak prza kazdej takiej okazji: uspic, zamknac za kraty. Tzn. wlasiciela uspic, psa zamknac do klatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro czemu "milujacy psy" traktuja je jak terminatora IP: 212.106.159.* 30.07.09, 09:14 ktorego mozna zaprogramowac i miec 100% pewnosci ze nic nikomu nie zrobi?? zwierze jak czlowiek miewa gorsze dni. jesli jakis ulamek procenta ludzi nie wytrzymuje i potrafi zaatakowac to podobnie jest ze zwierzetami. nie mam zamiaru trafic na ten promil psow, ktore maja gorszy dzien i mnie zaatakuja Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: czemu "milujacy psy" traktuja je jak terminat 30.07.09, 17:50 Szkoda, ze ludzi nie mozna zaprogramowac - wiezienia nie bylyby potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: zastrzelić .... IP: 10.201.59.* 30.07.09, 09:16 zastrzelić to tych, którzy sugerują strzelanie do kogokolwiek!!!! a swoją drogą przejmujesz się psiakami w kawalerkach, a to ludzie w tych kawalerkach cisną się jak sardynki... może wogóle zakazać mieszkania w kawalerkach i ciasnych blokowych mieszkaniach. w końcu ludziom tez się należy odrobina luksusu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 21:05 Wlasciciele psow, szczegolnie ras uznanych za niebezpieczne nie zdaja sobie sprawy z tego niebezpieczenstwa i czesto sa nieodpowiedzialni. W Polsce panuje jakas dziwna moda na psy ras typu amstaff, pitbull itd. Powinno sie zakazac lub przynajmniej kontrolowac posiadanie takich psow. Kiedys spacerujac po Opolu rzucil sie na mnie pies rasy amstaff bedac prowadzony przez wlasciciela. Na szczescie mial kaganiec. Az strach pomyslec co by sie stalo z moja reka, ktora zaatakowal pies, gdyby nie mial kaganca! Wlasciciele takich psow po prostu nie maja nad nimi kontroli, nie zdajac sobie nawet z tego sprawy! Odpowiedz Link Zgłoś
polnad Ultradźwiękowy odstraszacz psów i kotów 29.07.09, 21:31 aukcja.onet.pl/show_item.php?item=690180221 Można poszukać inne - bywają w sklepach elektronicznych - cena ok 50 zł Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: Ultradźwiękowy odstraszacz psów i kotów 29.07.09, 22:23 polnad napisał: > aukcja.onet.pl/show_item.php?item=690180221 > Można poszukać inne - bywają w sklepach elektronicznych - cena ok 50 zł Potencjalnym nabywcom odradzam ten i jemu podobny sprzęt - totalne badziewie . Zero ("0") skuteczności. Kto chce się przekonać, niech kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Ultradźwiękowy odstraszacz psów i kotów 30.07.09, 00:11 Bo przecież zdarzają się psy głuche i psychopatyczne. Ale żeby ktoś bał się kota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsiok Re: Ultradźwiękowy odstraszacz psów i kotów IP: *.interblock.pl 30.07.09, 06:55 Najlepszy jest gaz CS , a w żelu to miodzio . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Ultradźwiękowy odstraszacz psów i kotów IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.09, 22:25 Albo(i) duży pojemnik gazu pieprzowego. W nocy podobno pomaga też silna latarka. Tylko, że tu problem większy z właścicielką, niż z psem. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Ultradźwiękowy odstraszacz psów i kotów 29.07.09, 23:05 to co? mam chodzić na spacer w gazem pieprzowym, latarką i odstraszaczem? a może jeszcze w ubraniu ochronnym? plus glany i kask? okulary czy gogle będą lepsze? a może czas by społeczeństwo w samoobronie kupowało śrutówki i waliło gremialnie w "wolne i niezależne" psy oraz ich właścicieli? a policjantów normalnie zwolnimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Ultradźwiękowy odstraszacz psów i kotów IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.09, 23:46 Jak dla mnie możesz nic nie nosić. Ale popatrz na te "nowe" psy chwilkę i pomyśl czy dasz im radę gołymi rękami. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Ultradźwiękowy odstraszacz psów i kotów 29.07.09, 23:48 Gość portalu: re napisał(a): > Jak dla mnie możesz nic nie nosić. Ale popatrz na te "nowe" psy chwilkę i pomyś > l > czy dasz im radę gołymi rękami. jak człowiek jest szybki i ma stalowe jaja to powinien dać sobie radę... wystarczy takiego psa strzelić z pięści w nos a potem wbić kciuk w oko. Och... te teorie :) Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Ultradźwiękowy odstraszacz psów i kotów 30.07.09, 00:16 Za chwilę pojawi się reklama szkółki krav-maga. Odpowiedz Link Zgłoś
szyderczy_szyderca Re: Ultradźwiękowy odstraszacz psów i kotów 30.07.09, 00:56 > Za chwilę pojawi się reklama szkółki krav-maga. Podobno mag siedzi i nieprędko wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Ultradźwiękowy odstraszacz psów i kotów 30.07.09, 04:32 everettdasherbreed napisał: > Za chwilę pojawi się reklama szkółki krav-maga. _______________________________________________________________________ He, he ... Dobre! Krav-maga jest dobre na pitbulle, na amstaffy zaleca się Muay Thai. Dorzućmy jeszcze Kyokushinkai na dobermany plus jakis odłam Kung-Fu na pekińczyki - po dobrym opanowaniu tego wszystkiego możemy spokojnie udać się na zasłużony spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: Ultradźwiękowy odstraszacz psów i kotów 30.07.09, 09:55 To z pewnością odnosi się do dziewięcioletniego dziecka, które zostało pogryzione. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Ultradźwiękowy odstraszacz psów i kotów 30.07.09, 07:45 znaczy od "ruskich" kałasza trzeba ... choć ja wolałbym żeby państwo zaczęło wywiązywać się ze swoich podstawowych obowiązków. po to płacę podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kynofob Marszpikel lub 10" gwóźdź !!! IP: *.pl 30.07.09, 11:04 I uderzenie obronne wyłącznie w gardło. W tułów nie działa, a może besię rozwścieczyć. Siekierę natomiast raczej trudno stale ze sobą nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
arturpio wlasciciela ukarac! 30.07.09, 01:01 ZADEN pies nie powinien NIGDY chodzic po ulicy sam, nie na smyczy. Jest to przede wszystkim dla niego grozne: moze wpasc pod samochod! nie mowiac juz o innych problemach... A wiec, jesli widzicie psa ktory chodzi sam, zglaszajcie skarge na WLASCICIELA! On jest za to prawnie ODPOWIEDZIALNY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: wlasciciela ukarac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 06:56 jeszcze tylko podaj algorytm mapowania psa na właściciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJP Re: wlasciciela ukarac! IP: *.eltron.pl 30.07.09, 09:02 > A wiec, jesli widzicie psa ktory chodzi sam, zglaszajcie skarge na WLASCICIELA! > On jest za to prawnie ODPOWIEDZIALNY. > Zgłosiłem kiedyś cos takiego straży miejskiej, to mi powiedzieli, że czekają na lawetę, żeby zwieźć nieprawidłowo zaparkowany samochód (następnego dnia dalej stali przy tym samym samochodzie...). Więc jaki sens cokolwiek zgłaszać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: wlasciciela ukarac! IP: 10.201.59.* 30.07.09, 09:22 no własnie i to jest problem... bo właściciel powinien być za psa odpowiedzialny i kary powinny być na tyle dotkliwe, że żaden psiak nie biegałby sam po ulicy - sam, czyli bezpańsko, stwarzając sobie i innym zagrożenie, a psy ras 'agresywnych' powinny być pod wyjątkowo czujnym okiem swoich właścicieli. tylko niestety one właśnie trafiają najczęściej w nieodpowiednie ręce bezmózgich ludzi i później są tragedie... i niestety zgłaszanie takich spraw ginie wśród innych 'ważniejszych', a tak być nie powinno. uwielbiam zwierzęta, psy szczególnie, i przykro, że później konsekwencje debilizmu właścicieli ponoszą zwierzęta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaś Re: Ultradźwiękowy odstraszacz psów i kotów IP: *.aster.pl 30.07.09, 00:45 ODRADZAM kupowania odstraszaczy dźwiękowych. Działają na małe młode pieski, na starsze głuchawe już nie. Amstaf odgryza dłoń razem z odstraszaczem. Tylko gaz pieprzowy, bagnet lub pistolet. Ten ostatni(pistolet) na właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaim1 Re: Ultradźwiękowy odstraszacz psów i kotów 14.06.13, 13:05 Ja polecam nasze odstraszacze są idealne do ogrodu: Na psy mamy taki model: importmania.pl/product-pol-616-Odstraszacz-zwierzat-Animalchaser-.html Z doświadczenia naszych klientów wiemy, że spisuje się najlepiej, zdecydowanie polecamy ten dźwiękowy odstraszacz na psy. jeśli są jakieś pytania można zadzwonić do naszego działu sprzedaży, chętnie pomożemy 519 667 074 (pn-pt, 8-16) Pozdrawiam, Magda polnad napisał: > aukcja.onet.pl/show_item.php?item=690180221 > Można poszukać inne - bywają w sklepach elektronicznych - cena ok 50 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no właśnie Też mnie drażni ta głupia moda IP: *.uznam.net.pl 29.07.09, 23:39 Jest tyle innych pięknych psów jak np. Owczarki Niemiecki, które są bardzo łatwe do wychowania i dużo piękniejsze od jakichś popieprzonych pitbulli. Pitbulle, bullterriery i Am-Staffordy to sa psy dla psychopatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsiok Re: Też mnie drażni ta głupia moda IP: *.interblock.pl 30.07.09, 07:02 Gość portalu: no właśnie napisał(a): > Jest tyle innych pięknych psów jak np. Owczarki Niemiecki, które są bardzo łatw > e > do wychowania i dużo piękniejsze od jakichś popieprzonych pitbulli. Pitbulle, > bullterriery i Am-Staffordy to sa psy dla psychopatów. Owczarek Niemiecki jest fajny ale starsze bywają niekontrolowanie agresywne. Pies to pies i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Też mnie drażni ta głupia moda 30.07.09, 07:46 nnnno właśnie w tym problem. mają je psychopaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczepan Jaka moda?? Ogarnijcie się!! IP: *.chello.pl 30.07.09, 08:41 Zanim coś napiszesz zastanów się co. Owczarki niemieckie też potrafią zagryźć człowieka jak i dziecko. Polecam książkę "Twój Pies świadczy o tobie.". Ona powinna rozwiać wątpliwości. Ja mam Amstafa, dokładniej Amstafkę i jakoś nie zagryza ludzi. I nie jest agresywna do dzieci, wręcz je kocha. I nie uważam się za psychopate. Głuuuuupotaaaa nie zna granic!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popo Re: Jaka moda?? Ogarnijcie się!! IP: *.chello.pl 30.07.09, 08:46 Pies kocha dzieci? Już sama ta sugestia poddaje w wątpliwość twoje zdrowie psychiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: a ja widze ze nie wiesz o czym piszesz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 09:29 ...mialem Amstaffa prze 16 lat. Nigdy nawet nie spojrzal krzywo na czlowieka zarowno w domu jak i na spacerze. Jak byl mlody uwielbial dzieciaki - one jego rowniez bo swietnie aportowal rzucane patyki, pilki czy inne przedmioty. Dzieciaki w wieku 2-3 lat wielokrotnie byly na nim wozone i ciagane przez niego na sankach. Posiadal niespotykana jak u psa odpornosc na wkladanie paluchow do oczu i uszu przez takie wlasnie berbecie. W starszym wieku jesli mial dosc zabawy po prostu odchodzil i kladl sie spac. Obie moje corki wychowaly sie przy nim i nauczyly iz psa nie nie nalezy sie bac. To sa bardzo stabilne emocjonalnie psy a jedyny problem z nimi to inne psy - zwlaszcza male jazgoty atakujace ze strachu. A ze byly modne wsrod karkow czy tzw elementu to niestety nie ich wina...zwlaszcza ze te kupowane przez w/w zwykle bywaja tylko lekko podobne do rasy. T. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: a ja widze ze nie wiesz o czym piszesz... 30.07.09, 17:43 Te psy sa odporne na bol, bo byly hodowane do walk. Czyli zniesie dziecko ciagnace za ogon, ale jesli sie zdenerwuje, to koniec z toba. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Jaka moda?? Ogarnijcie się!! 30.07.09, 08:48 Pies to zwierze. Każde stworzenie miewa swój zły dzień gdy potrafi ugryźć. Pozostawianie dziecka sam na sam z psem to zwyczajnie gra w rosyjską ruletkę ... w sumie to tylko kwestia czasu... Zrozumcie, dorosły się obroni, dziecko nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebaosowa Re: Też mnie drażni ta głupia moda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 08:41 Wiec uwazasz ze jestem psychopata? Mam 2 Amstaffy i to jest moje hobby. Jezeli nic nie wesz o rasie to zostaw je w spokoju. Wie ponosi tylko wlascicielka psa. Bo majac problem z alkoholem ( byc moze i patologia ), oraz zerowego pojecia o tej rasie. To zawsze bedzie dochodzilo do takich wypadkow. Ja wychodzac z psami nigdy ich nie spuszczam z smyczy - no moze jedynie jak jestem u rodziny bo maja duze podworko ogrodzone, ale to nie znaczy ze nie mam ich na oku. Swoja droga obstawiam na 99% ze to pies nie rasowy. bo jeszcze nie slyszalem o terrieze typu bull ( z hodowli ) zeby kogos pogryzl czy wyrzadzil jakies inne szkody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk to mało słyszałaś IP: *.ip.netia.com.pl 30.07.09, 10:24 - amstaffy i podobne wiele razy pogryzły właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaga Re: Też mnie drażni ta głupia moda IP: *.bph.pl 30.07.09, 11:34 Tylko że i wśród owczarków (i ich właścicieli) zdarzają sie degeneraci - mam w sąsiedztwie właśnie takiego owczarka, który prz każdej nadarzającej okazji rzuca się na inne psy, pogryzł jednego z sąsiadów (przy próbie rozdzielenia owczarka i rotwailera - a szkoda, bo rotwailer już prawie zagryzł tego czworonożnego potwora). Każdy duży pies (nawet golden) powinien być prowadzony na smyczy i mieć kaganiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bestia Re: Też mnie drażni ta głupia moda IP: *.chello.pl 30.07.09, 18:57 ty chyba nigdy na psiej wystawie nie byles. Zobacz jak i na co sa wystawiane amstaffy a na co owczarki niemieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 08:00 To teraz powiedz dlaczego uogólniasz? Po części masz rację, ale nie wszyscy właściciele i nie każdy pies. Niestety znaczna część osób nabywa takiego pieska tylko po to żeby komuś zaimponować, najczęściej są to psy z niepewnych źródeł. Ja mam amstafa dlatego, że uwielbiam tą rasę, ma swój charakter który cały czas trzeba szlifować, jednak są bardzo przywiązane do właściciela, mimo swojej budowy pieszczochami. Fakt, chodzę z psem bez kagańca, ale innych ludzi staram się omijać szerokim łukiem, tak żeby nie czuli się zagrożeni. Kaganiec mam zawsze przy sobie, i jeśli wchodzę w miejsce w którym natężenie ruchu nie pozwala na ominięcie, pies dostaje go na pysk. Skoro ja czuję się bezpieczny na chodniku (pomijam penerstwo piratów drogowych, skutery czy rowerzystów pędzących chodnikami)to inni też mają do tego prawo. Pozdrawiam rozsądnych właścicieli czworonogów, oraz ludzi potrafiących rozpoznać stereotyp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cloridia Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 08:35 podobne prawo obowiązuje na terenie Niemiec... Jest tylko jeden problem, duża ilość psów ras niebezpiecznych, nie pochodzących z oficjalnych hodowli ma w dokumentach inf., że to mieszańce np. labradora z inna mało niebezpieczną rasa... Oficjalnie wszystko cacy.... Myślę, że najlepszym rozwiązaniem tej kwestii jest ustawa zakazująca rozród osobników nie nadających się do tego, czyli tylko hodowle... I chipy dla wszystkich czworonogow. Niestety za chwile podniesie się krzyk,... bo to kosztuje. Taki pies to wydatek 1000 pln, a nie 200 jako okazja na bazarze. Nawiasem w Polsce mamy 40 mio. ludzi i 5 mio. psów w Niemczech 80 mio. mieszkańców i 4 mio. psów...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foahoka Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 10:37 >psy ras typu amstaff, pitbull, dobrze powiedziane "typu", bo większość tych "ras" pochodzi z szemranych hodowli, jakiś eksperymentalnych krzyżówek itp., zarejestrowany, szanujący się hodowca nie rozmnaża osobników niezrównoważonych, robi testy psychologiczne i dba o kondycję zwierząt (wystawy, konkursy) tylko, że szczenięta z takiej hodowli mają swoja cenę. ale jak margines kupuje "pitbullka" na bazarze z pudła za 50-100zł to o czym my mówimy. Proszę nie wrzucać do jednego wora psów rasowych i rasopodobnych. Ale skoro jest wśród buractwa popyt na takie mutanty to pseudohodowców nigdy nie będzie brakować (kasa to kasa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jami8 Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 22:31 Trzeba po prostu wprowadzić rozwiązanie stosowane (chyba) w Danii: każdy pies, który ugryzł człowieka jest usypiany. Może wtedy właściciele pilnowaliby ich lepiej. I wcale nie uważam, że to rozwiązanie jest okrutne i nieludzkie. Przeciwnie - nieludzkie jest to trwanie w stanie praktycznego przyzwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku 29.07.09, 23:06 może lepiej usypiać właściciela? genotyp populacji by się podciągnął. Odpowiedz Link Zgłoś
arturpio okrutne i - "ludzkie" 30.07.09, 01:04 jest to i "okrutne" i - "ludzkie". w naturze ludzi zrzucanie odpowiedzialnosci na innych, a zwlaszcza na zwierzeta. A co w takim razie z ludzmi ktorzy torturuja, rania lub zabijaja psa? tez ich uspic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: 10.201.59.* 30.07.09, 10:25 niestety mało wiesz o zachowaniach zwierząt. nie wiem dlaczego np. sporowokowane zwierzę ma zostać uśpione? są pewne reguły, których należy przestrzegać - zwierzęta nie mówią, ale porozumiewają się właśnie w niewerbalny sposób. całkowicie abstrahuję od sytuacji opisanej w artykule, ale widziałam kilka razy sytuację, jak ludzie prowokowali zwierzę, zastraszali i parę razy dziwiłam się, że ich pies nie ugryzł, bo należało im się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 13:44 ??? jesteś kret.n jeśli ktoś drażni psa właściciel natychmiast powinien psa usunąć z tego miejsca, No chyba że piesek " się wybieguje " i czasem pobiega sobie za rowerzystą, joggerem , lub pociąga sobie dziecko po chodniku. Trzeba mu na to pozwolić bo się zestresuje i ugryzie właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku 30.07.09, 17:49 Draznienie psa jest przestepstwem, niezaleznie od tego czy pies jest bezdomny czy ma wlasciciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.itt.com 29.07.09, 22:32 psa nalezy zastrzelic,kobiete posadzic na dwa lata do pierdla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wezuł Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: 83.238.214.* 29.07.09, 22:36 To chyba odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owner am-staffa Zabić psa, albo wszystkie! IP: 80.53.170.* 29.07.09, 23:57 Ładnie się tu wypowiadają co niektórzy: Zabić kundla, uśpić wszystkie psy - i połowa w niedziele poleci na msze kopsnąć księdzu na nową brykę i udawać wierzących. btw: nie dawno mówiono o zamęczonym koniu na Morksim Oku. Ilu z Was, poprawnych inaczej, przyczyniło się do takich scen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsiok Re: Zabić psa, albo wszystkie! IP: *.interblock.pl 30.07.09, 07:06 Gość portalu: owner am-staffa napisał(a): > Ładnie się tu wypowiadają co niektórzy: Zabić kundla, uśpić wszystkie psy - i > połowa w niedziele poleci na msze kopsnąć księdzu na nową brykę i udawać wierzą > cych. > > btw: nie dawno mówiono o zamęczonym koniu na Morksim Oku. Ilu z Was, poprawnych > inaczej, przyczyniło się do takich scen? A tam od razu zamęczono.Stary był może albo zawału dostał , wypadki chodzą po ludziach ups... koniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: 79.110.196.* 29.07.09, 22:37 Prawo zabrania wypuszczania psów bez kagańców, ale polactwo i tak się tym nie przejmuje. Musi wiec dochodzic co jakis czas do dramatów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kynolog Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: 83.238.214.* 29.07.09, 22:43 Prawo nie zabrania wypuszczania psów bez kaganców. Prawo nakazuje trzymać psa na smyczy. Psa można puścic ze smyczy tylko w terenie odludnym, mało uczęszczanym pod warunkiem panowania wlasciciela nad psem. Panowanie nad psem oznacza w tym przypadku, że na komendę pies wraca do właściciela (z orzeczenia sądu najwyższego) . Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku 29.07.09, 23:30 Litości ... nie mieszkamy na Syberii gdzie i miesiąc możesz iść i człowieka nie spotkać. Gdzie Ty widzisz w Polsce odludne tereny? W parku w mieście a może w lesie ... gdzie tym bardziej jest zakaz. Psa wolno spuścić tylko na własnej posesji albo w mieszkaniu. Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfred Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: 80.53.170.* 29.07.09, 23:37 lava71 napisał: > Litości ... nie mieszkamy na Syberii gdzie i miesiąc możesz iść i człowieka nie > spotkać. Gdzie Ty widzisz w Polsce odludne tereny? W parku w mieście a może w > lesie ... gdzie tym bardziej jest zakaz. Psa wolno spuścić tylko na własnej > posesji albo w mieszkaniu. Koniec. na szczęście nie ty ustalasz zasady. Nie wiem gdzie ty mieszkasz ale ja przeprowadzam się średnio co roku i zawsze znajduje odludny teren gdzie spotkać można tylko innych właścicieli psów i spokojnie można spuścić swojego. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku 29.07.09, 23:46 Nie no, logika rzuca na kolana. Jak weźmiesz psa na smycz to pojawią się też i inni ludzie ... na rowerach, biegający czy na spacerze z dziećmi. Tak trudno zrozumieć, że nikt normalny nie puści dziecka tam gdzie ganiają samopas psy bez kagańca? Zupełnie nie rozumiem dlaczego właściciele psów zawłaszczają sobie publiczne tereny. Nie lepiej było by kupić hektar ziemi, ogrodzić, obsiać trawą i dbać o nią ... i tam puszczać psa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: 213.47.66.* 29.07.09, 23:55 Ty puszczasz dziecko ze smyczy gdzie sobie jezdza rowerzysci???? Moja corka miala juz zlamana noge przez rowerzyste... przez psa jeszcze nigdy nie ugryziona... zastanow sie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku 29.07.09, 23:59 Gość portalu: jj napisał(a): > Ty puszczasz dziecko ze smyczy gdzie sobie jezdza rowerzysci???? Moja corka > miala juz zlamana noge przez rowerzyste... przez psa jeszcze nigdy nie > ugryziona... zastanow sie!!!! pewnie nie dbałeś o dziecko... gdybyś nie dawał córce biegać między rowerami, to by nie miała połamanej giry. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku 30.07.09, 00:02 To Ty się zastanów. O czym jest artykuł? .. takie artykuły i informacje w mediach pojawiają się REGULARNIE. A widziałeś artykuł o rowerzyście, który najechał na kogoś? Pisząc o puszczaniu dziecka ze smyczy sam przyczepiłeś sobie tabliczkę z tytułem BUC. O ile w ogóle masz dziecko bo normalny człowiek by na coś takiego nie wpadł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ii Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.aster.pl 30.07.09, 00:51 jj się odezwał, typowy polski buc i chamidło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfreed Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: 80.53.170.* 30.07.09, 00:01 nie puszczam psa w parkach ani innych ogólno dostępnych mejscach. Zaręczam ci że nie puścił(a)byś dziecka w takich kniejach, na rowerze też nie pojeździsz. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku 30.07.09, 00:07 Tak się dziwnie składa, że mieszkam na obrzeżach miasta i mam w zwyczaju rano biegać po takich "kniejach". Często widzę to głupie spojrzenie psiarzy, którzy nie wierzą, że tu też inni ludzie się pojawiają. Żenada. No cóż ... nie z własnej woli mam czasem okazję zagrać w football i potrenować rękę w rzucie do celu. Każde miejsce poza terenem prywatnym jest ogólnodostępne dla każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsiok Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.interblock.pl 30.07.09, 07:12 lava71 napisał: > Tak się dziwnie składa, że mieszkam na obrzeżach miasta i mam w zwyczaju rano > biegać po takich "kniejach". Często widzę to głupie spojrzenie psiarzy, którzy > nie wierzą, że tu też inni ludzie się pojawiają. Żenada. No cóż ... nie z > własnej woli mam czasem okazję zagrać w football i potrenować rękę w rzucie do > celu. > Każde miejsce poza terenem prywatnym jest ogólnodostępne dla każdego. > No to tak nie biegaj po takich kniejach bo cię wilcy pogryzą i zwalisz na psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosia Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.botany.gu.se 30.07.09, 02:17 Psa jak najbardziej mozna spuszczac i trzeba. Psy normalnych ludzi nie sa psychopatyczne i bez problemu mozna jezdzic przy nich na rowarze czy isc na spacer z dziecmi. Tu klania sie Szwecja: podziwiam psy zupelnie nie zwracajace uwagi na postronnych ludzi (chyba, ze bardzo mlode). Ciekawe tez ze nikt do cudzego psa z lapami nie startuje... (o, pisek, a nie gryzie?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: 10.201.59.* 30.07.09, 10:38 wreszcie mądra riposta! bo normalne - czytaj: odpowiednio socjalizowane psy, bez smyczy nawet, nie rzucają się na ludzi, nie gonią rowerzystów. poprostu. a jeśli nawet mają takie zapędy to mądry i mający wiedzę właściciel, spokojnie zapanuje i oduczy takich zachowań psiaka - mówię o zachowaniach typu gonienie biegnącego. niestety większość psów w Polsce to takie właśnie albo trzymane całe życie na smyczy, bo są nieposłuszne (a to nie one są nieposłuszne, tylko mają głupich właścicieli, którzy sami nie umieją nauczyć pewnych rzeczy psiaka, na szkolenie im szkoda czasu/pieniędzy, a do tego sami złym postępowaniem uczą złych rzeczy typu: karcenie psiaka, który nie chciał do nich podejść wtedy, gdy wreszcie podejdzie do właściciela)albo psy puszczane luzem, mimo że właściciel nie ma nad nimi żadnej kontroli. i to jest problem. zwierzęta są mądre i spokojnie można je nauczyć funkcjonować w społeczeństwie, a nawet trzeba je tego nauczyć. moje dwie maskotki chodzą bez smyczy, przy nodze, nie zaczepiają innych ludzi - wręcz przeciwnie, musiałam je nauczyć ignorowania ludzi, bo były notorycznie przez nich zaczepiane, znają całe mnóstwo komend, zatrzymują się przed jezdnią, bo tak je nauczyłam. wymagało to czasu, konsekwencji i wiedzy, ale da się. tylko trzeba chce. a często ludzie kupują sobie psa żywiołowej rasy, zupełnie nie zdają sobie sprawy z potrzeb takiego psiaka, nie umieją z nim pracować, a później się dziwią, że pies jest niegrzeczny. albo tak jak dzisiaj rano usłyszałam od właścicielki, że jej sunia nie lubi małych kudłatych piesków i na duże też się rzuca - CO TO ZNACZY WOGÓLE??? jak to nie lubi?? nie lubić to ona może marchewki, a wśród ludzi i innych zwierząt ma się zachowywać normalnie, a nie pokazywać swoje lęki - jeśli takowe są, trzeba nad tym popracować. mój starszy psiak lubi sobie pogadać, ale moi sąsiedzi nie musza tego słuchać, więc z nim pracujemy. ma manię wielkości, więc zanim podejdzie do dużego psiaka reaguję, żeby nie wyuczać w nim złych nawyków. wszystko się da, zwierzęta mają rozum i myślą, tylko trzeba im pokazać, o co nam chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjopata Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 13:00 psa nie można poddać procesowi socjalizacji, nie można go wychować, pies nie nabędzie podstaw kultury, a co za tym idzie pies nie może kochać właściciela ani lubić dzieci. Psa można tylko i wyłącznie wytresować (nie wychować !!!sic!!!). Jak psa wytresujesz i będziesz w tresurze konsekwentny to będzie ok. Ale jak widzę idiotów, którzy mówią, że ich psy kochają dzieci i że ich psy nie gryzą to zastanawiam się czy w tym kraju niektórym ludziom nie powinno się zabronić trzymania psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bestia Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.chello.pl 30.07.09, 19:05 ty głupiomądry poczytaj sobie chocby tu: www.psyimy.pl/behawiorysta_radzi/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjal Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.centertel.pl 30.07.09, 22:13 no tak ale dzieci też się nie puszcza!!! Od tego są place zabaw i własne posesje a na place zabaw raczej nikt normalny psa nie puści samopas!!! ava71 napisał: > Nie no, logika rzuca na kolana. > Jak weźmiesz psa na smycz to pojawią się też i inni ludzie ... na rowerach, > biegający czy na spacerze z dziećmi. Tak trudno zrozumieć, że nikt normalny nie > puści dziecka tam gdzie ganiają samopas psy bez kagańca? Zupełnie nie rozumiem > dlaczego właściciele psów zawłaszczają sobie publiczne tereny. > Nie lepiej było by kupić hektar ziemi, ogrodzić, obsiać trawą i dbać o nią ... > i > tam puszczać psa? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsiok Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.interblock.pl 30.07.09, 07:08 Czemu na amerykańskich filmach wszystkie psy biegaja bez kagańców i jest spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku 30.07.09, 08:39 Na amerykańskich filmach także wszyscy są szczupli i piękni. To jaka jest rzeczywistość nie trzeba mówić. Psy gryzą wszędzie ... po prostu nasze media nie zajmują się takimi niszowymi informacjami z zagranicy bo inaczej wiadomości musiały by trwać 24h na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
sherman-doberman Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku 30.07.09, 11:13 Ale w Ameryce są spcjalne parki dla psów.,gdzie mogą biegać bez smyczy i bawić się z ninnymi psami, Do tych parków ludziom bez psów nie wono wchodzić - co osobiście widziałam, Psy agresywne nie mają wstępu, Pewnie jakieś agresywne bywają, ale nigdy żadnego nie widziałam. Natomiast w San Diego widziałam specjalną plażę dla psów. gdzie bawiły się w pisaku i w wodzie dziesiątki psówŁ w tym rottweilery. dobermany. amstaffy i pitbule w towrzystwie pudli i chihuahua i labradorów. Kompletne pomieszanie ras. były dzieci. staruszki. młożdzież i dorości, ie było żadnych incydentów. Ale po wyjściu z plaży. piesek na smyczy, Obok była plaża normalna. żadnego płotu ani nic - nikt z psem tej granicy nie przekroczył! Bywałam tam dwa razy dziennie przez 10 dni i napawałam się atmosferą psiej przyjaźni. A w ogóle. to mieszkam na prowincji (Francja). z psem - wielim dobermanem - wyjeżdżam na spacery w góry, Spotykam ludzi na motorach. rowerach. joggujących, rodziny z dziećmi ż ż mój pies w ogóle na to nie reaguje, cho zdarza się, że matki z dziećmi miewają obiekcję. Wtedy psa od razu na smycz - ja wiem, że on nie zaatakuje, ale one nie mogą tego wiedzieieć, jeżeli go nie znają, A ja nie mam praw wywoływać ich dyskomfortu, Jednakże raz psa poznawszy, potem witają go uśmiechem - najwyraźniej są w stanie pojąć, że nie każdy duży pies jest groźny. Podczas wizyt w Polsce jedyną reakcją na mojego psa była panika i oburzenie i jeszcze rozmaici usiłowali mnie przekonać - niezgodnie z prawdą, bo sprawdziłam przed przyjazdem - że pies jest na liście ras niebezpiecznych. Nawet łysi w dresach kryli się za rogiem. Pies by się uśmiał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 09:34 W Ameryce prawie każdy ma broń i agresywne psy są po prostu eliminowane na bieżąco zresztą tam człowiek ma większe prawa niż pies. W Polsce agresywny pies jest namiastką broni palnej i masz czuć respekt przed właścicielem takiegoż (masz się bać mnie bo mam nad tobą władzę). Taka namiastka małego f..tka lub jego braku. To tyle o psach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weterynaz proponuje uspic wlascicielke IP: *.demon.nl 29.07.09, 22:39 suka sie nie nadaje do opieki nad innymi zwierzetami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proste wyjscie Mandaty 5000 zł dla psiarzy i ich smierdzieli IP: *.chello.pl 29.07.09, 22:40 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Mandaty 5000 zł dla psiarzy i ich smierdzieli IP: *.evo.ams.nl.leaseweb.com 29.07.09, 22:56 A Ciebie smrodzie gdzie? Na Madagaskar?? Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Mandaty 5000 zł dla psiarzy i ich smierdzieli 29.07.09, 23:04 Gość portalu: Maciek napisał(a): > A Ciebie smrodzie gdzie? Na Madagaskar?? nie wiem gdzie jego, ale ciebie warto by wysłać tam, gdzie psy puszczone są samopas a właściciele tychże to debile. Jak cię w dupsko ugryzie jakieś bydle to nabierzesz rozumu. A jeśli nie nabierzesz, to znaczy żeś debil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsiok Re: Mandaty 5000 zł dla psiarzy i ich smierdzieli IP: *.interblock.pl 30.07.09, 07:18 Chej stary , nie wychodź na podwórko bo ci meteoryt na łeb spadnie i co ? .A zamknąć niebo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsiok Re: Mandaty 5000 zł dla psiarzy i ich smierdzieli IP: *.interblock.pl 30.07.09, 07:15 Ubezpieczenie OC załatwi sprawę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sraka Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: 94.246.138.* 29.07.09, 22:45 Uspic!uspic ta ku... dresiare. Odpowiedz Link Zgłoś
makary64 Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku 29.07.09, 23:11 Nie mam już kur...cze siły czytać tych artykułów o agresywnych psach i ich debilnych właścicielach. Jak jeden narwany lekarz zastrzelił agresywnego psa w Łodzi, to zrobili z niego mordercę niewinnych zwierząt, a sąd go skazał za nieuzasadnione użycie broni. W parku obok mojego domu (Park im. 3-Maja w Łodzi) biegają wesołe rotweilery i amstafy bez smyczy i kagańców, a ich właściciele dziwią się o co mi chodzi, gdy proszę żeby zaczepili swoich słodkich podopiecznych kiedy spaceruję po alejkach ze swoim dzieciakiem. Dziwią się o co mi chodzi, przecież ich psy nie są groźne. Może... Ja nie umiem się dogadać z ich psami, żeby mi potwierdziły, że nie pogryzą mi dzieciaka. Kiedyś wezwałem straż miejską, przyjechali po półgodzinie, a właścicielka psa siedziała już w kapciach w swoim pokoju. Widziała, że wzywam straż więc spacerowym krokiem oddaliła się do domciu. Przecież kurde nie będę śledził baby. Pogadaliśmy sobie ze strażnikami i pojechali (dobrze, że nie dostałem mandatu za nieuzasadnione wezwanie... hehe). To się w Polsce nie zmieni, tak jak wiele innych rzeczy, które chcielibyśmy zmienić, ale nie zmienimy. "Pan na psie" jest ponadto, że ktoś się boi. Gdyby chociaż po takim pogryzieniu (ostateczność) można było zaskarżyć właściciela nie tylko o odszkodowanie za koszty leczenia i rehabilitacji, ale o 50-100 tys. odszkodowania za "straty moralne", nerwicę, nie wiem, wszystko jedno za co. Byle w świat poszła wiadomość, że właściciel psa, który pogryzł pożegnał się z taką masakryczną kwotą, może następni zastanowiliby się nim spuszczą amstafa w parku obok mojego dziecka. Nie mam siły. Dno, żenada, mam dość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: 10.201.59.* 30.07.09, 10:44 bo każdy lekarz wychodzi z bronią palną na spacer z rodziną. dobrze, że się nie zdenerwował stojąc w długiej kolejce w sklepie, bo co to by mogło byc??? a tak na serio, to kary - wysokie i egzekwowalne i czytelne prawo a do tego służby, które reagują i pilnują przestrzegania tego prawa - to jest potrzebne. nie przeszkadza mi puszczony nawet ogromny pies na chodniku, skoro oprócz jego i jego właściciela nie ma nikogo (sytuacja z rana, obiektem było ogromny stary biały psiur :), przeszkadza mi natomiast bardzo pitbull czy amstaff puszczony luźno na plaży - a ten widok widziałam już wielokrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: 81.190.126.* 29.07.09, 22:51 Amstaff nie należy do psów agresywnych.Nie figuruje na liście.Ma warunki owszem,ale jest z natury wyjątkowo spokojny i zrównoważony.Inna sprawa że widziałem właściciela psa który karcił swojego szczeniaka jak się chciał bawić, bo ma być agresywny właśnie. Ludzie często uczą psa agresji i później nie potrafią sobie poradzić.Piesek nie potrafi wyładować się na właścicielu to robi to na innych.Jak byłem w Holandii to tam się nikt nie bał psów jakie by one nie były.Wszystkie obowiązkowo szkolone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amstuff rotfl co za kretyn IP: *.chello.pl 29.07.09, 23:11 > Amstaff nie należy do psów agresywnych.Nie figuruje na liście. agresywna 9latka wsadzila biednemu bezbronnemu pieskowi noge do pyska i ciagnela sie po chodniku prowokjac go co wy chcecie od poczciwego amstafka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smart_boy Re: rotfl co za kretyn IP: 80.53.170.* 30.07.09, 00:12 mam zagadkę nie_kretynie: wczoraj widziałem babcię z szalejącym kajtkiem. Bydle wczepiło się jakiemuś typowi w nogawkę i minute walczyło z łydką. I teraz uważaj - czy ten wściekły kundel jest na liście agresywnych? Nie spiesz się - prześpij się z tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: rotfl co za kretyn IP: 188.33.3.* 30.07.09, 00:50 Nie widzisz różnicy pomiędzy tym co może zrobić ofierze kundelek a maszyna do zabijania zwana pitbullem? Spoko, masz czas, przespij się z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: rotfl co za kretyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 07:10 Pitbull to nie to samo co Amstaff i już samym tym stwierdzeniem zdradzasz swoją "wiedzę". Najwięcej pogryzień jest ze storny psów nierasowych, zwłaszcza małych. Często bardzo dotkliwych. Znam przypadek, gdzie jamniczek strasznie oszpecił twarz swojej właścicielki. Ale o takich rzeczach media nie donoszą, bo co to za sensacja. Dobrze sprzedają się "amstaffy", motocykliści-debile bez prawka i małolaty zabijające się pod remizą w 20-letnich BMW. Tak, jakby nie było innych psów, normalnych motocyklistów czy pwodujących wypadki statecznych księgowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Przestań bełkotać! 30.07.09, 08:09 Nie pierdziel o motocyklistach, jakieś retrospekcje masz? Dam tobie wybór zostać ugryzionym przez 3 jamniki lub 1 amstaffa, powiedz cwaniaczku co wybierasz. Mały pies jak ugryzie to każdy dzieciak go odgoni kamieniem, kijem, a odgoń tak amstaffa... znafffco od siedmiu boleści.. Dla wielu idiotów tu piszących, fakt, ze amstaff nie jest jeszcze na liście ras groźnych oznacza, że jest to spokojny pokojowy piesio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bestia Re: Przestań bełkotać! IP: *.chello.pl 30.07.09, 19:11 po czym wnosisz, ze amstaff to agresywny pies? Miales do czynienia z takimi psami czy po prostu jestes namietnym czytelnikiem pierwszych stron tabloidów? Ja codziennie jestem budzony przez 2 asty probujace wdrapac sie do mojego lozka i jakos snu z powiek mi to nie spedza;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Amstaff jest na liście w Niemczech IP: *.ip.netia.com.pl 30.07.09, 10:28 - a to że w Polszcze nie, mój Boże, w tym pseudo-operetkowym sezonowym państwie normą jest korupcja w bezmiarze niesprawiedliwości i nikt nic nie robi by to ukrócić a POlacy piszą jak to cacy jest ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HH Właścicielkę do paki i odszkodowanie plus... IP: *.silesiamultimedia.com.pl 29.07.09, 22:51 ... zwrot z jej pieniędzy za leczenie i wymagane operacje plastyczne, jeśli takie będą potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.evo.ams.nl.leaseweb.com 29.07.09, 22:54 Do pierdla właścicieli albo taka kara pieniężna (na schroniska dla psów), że się do końca życia nie wypłacą Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku 29.07.09, 22:59 Gość portalu: dytylis napisał(a): > Gdyby to trafiło na moje dziecko ubił bym starą pijacja rure! zabijesz takie ścierwo a pójdziesz siedzieć za człowieka... Prościej byłoby nalać jakiejś trutki na szczury do wódy i dać takiej k...wie. Nie będzie na ciebie, a szmata zdechnie. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Amstaff ciągnął dziecko po chodniku 29.07.09, 23:00 o sile naszego państwa najlepiej świadczy jego totalna bezsilność wobec młotków z psami tzw. "obronnymi". typu amstaff. pomimo wielu przypadków śmierci i kalectwa głównie dzieci nasze quasi-państwo nadal nie potrafi zrobić cokolwiek. cyklicznie tylko informuje nas, nie posiadających psów że kolejnemu imbecylowi-0właścicielowi MOŻE dać karę. przy czym kluczowe jest tu słowo "może". na co właściciele piesków odpowiadają że państwo to im może. skoczyć. Co robi policjant widząc pieska na spacerze bez smyczy i kagańca? Policjant patrzy jak wół. Zero reakcji, a co się będzie chandryczył z włascicielem? Co się dzieje gdy pies pogryzie dotkliwie kogoś? Ano my, społeczeństwo płacimy podatki po to by poszkodowany był leczony. My, nie własciciel pieska. Smieszno i straszno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 00:08 amstaff to pies bojowy, nie obronny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 07:19 AST to rasa obronna i towarzysząca, wywodząca się z bojowych pitów. Kto ma do czynienia z właściwie wychowanym amstaffem (ja mam, okresowo przebywa nawet w moim domu), ten wie jakie to psy. Niestety wielu właścicieli to debile, a psy nie są wychowywane, tylko pobudzane do agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku 30.07.09, 19:20 Już starożytni powiedzieli, że najlepszą obroną jest atak. Napisałeś bzdurę i tyle!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Amstaff ciągnął dziecko po chodniku IP: 10.201.59.* 30.07.09, 10:47 policjant prędzej ukarze emerytkę ze starym i schorowanym jamnikiem, który ledwo idzie, że bez smyczy, niż podejdzie do karka z amstaffem... niestety tak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Natychmiast zastrzelic psa!!! 29.07.09, 23:06 to nie pies winny, ale ta szmata, która jest jego właścicielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akces Re: Natychmiast zastrzelic psa!!! IP: *.szui.lublin.pl 29.07.09, 23:26 Nieprawda, ta rasa tak ma, nadaje sie tylko do odstrzalu. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Natychmiast zastrzelic psa!!! 29.07.09, 23:45 Gość portalu: akces napisał(a): > Nieprawda, ta rasa tak ma, nadaje sie tylko do odstrzalu. owszem - są rasy agresywne. I jestem za tym, żeby posiadanie takiego psa było zakazane. Niemniej jednak - za zachowanie psa odpowiada właściciel. Pies nie wie, że robi źle. Nie można winić agresywnego z natury zwierzęcia, że jest agresywne... Należy karać tępą wesz, która tego psa posiada i nie umie nad nim zapanować. Albo - posiada takiego psa nielegalnie (znaczy się, gdyby można było egzekwować prawo o zakazie posiadania psów ras agresywnych...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polać mu Re: Natychmiast zastrzelic psa!!! IP: 80.53.170.* 29.07.09, 23:48 człowiek prędzej nadaje się do odstrzału niż jakikolwiek gatunek zwierząt - ty jesteś tego najlepszym przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Natychmiast zastrzelic psa!!! 30.07.09, 00:19 I dlatego ludzie toczą wojny, gdy robi się za gęsto od ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NeoDarwin Re: Natychmiast zastrzelic psa!!! IP: 80.53.170.* 30.07.09, 00:45 Naturalna selekcja? Wytępmy się nawzajem i reszta zwierzaków odetchnie z ulgą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Natychmiast zastrzelic psa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 07:23 Gość portalu: akces napisał(a): > Nieprawda, ta rasa tak ma, nadaje sie tylko do odstrzalu. Bzdura! Wiesz to z mediów, prawda?? Tych mediów, które żywią się sensacją?? Amstaff to rasa równie agresywna co jamnik czy pinczer. Powie Ci to każdy chodowca psów, albo odpowiedzialny właściciel AST. Problemem jest wychowanie - jamników nie kupują pozerzy i agresywne dresy, amstaffy lub "amstaffy" często tak. Chowają psa na agresywne bydle, bo tak jest "kozacko". Ot cały problem, jak zawsze winny czynnik ludzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia chrum chrum szkoda kuli, zmielic zywcem na pasze dla swin IP: *.chello.pl 29.07.09, 23:06 . Odpowiedz Link Zgłoś