Gość: ds IP: *.punkt.pl 02.08.09, 20:09 500 PODPISÓW! WOW. A ile zbierze ratusz za parkingiem? Pewnie dziesiąt razy więcej. Dawać tam parking! Mówmy nie okolicznym mieszkańcom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 825F11 Protest przeciwko parkingom IP: *.punkt.pl 02.08.09, 22:14 Wielkie brawa! :-) Zamiast budowy parkingu - podobno ma być dla urzędników z powodu remontu.. - może te 100 tysięcy złotych na projekt zamienić na 100 rowerów - parę lekko zadaszonych parkingów dla nich na obrzeżach miasta? Miejsca parkingowe byłby na obrzeżach - np. Wodociągowa Wolna, przy Lidlu parking Wolny, na Oleskiej widziałem, że też jest jakiś nowy plac wolny (obok Artimu) do przeznaczenia. Z innych stron Opola też znajdą się takie miejsca. Byłoby postępowo, rewolucyjnie i miasto zasłynęłoby z pozytywnego kroku miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolennik parkingu Re: Protest przeciwko parkingom IP: *.chello.pl 02.08.09, 22:42 Bardzo lubicie innym urządzać życie, prawda? Niech się inni martwią, "moja chata z kraja.." ? Ci, którzy muszą dojechać, niekoniecznie z obrzeży Opola ( również z miast i miejscowości, gdzie nie ma komunikacji co 15 minut ) mają zostawić połowę pensji w strefie płatnego parkowania polując w dodatku na wolne miejsca, bo nagle nabrzeże stało się cudem natury, którego nie wolno zmienić ? Jakoś nie widać tam na co dzień tłumów a mieszkańcy Opola stają się coraz bardziej "zaściankowi". Wycieranie buzi ekologią to niestety tylko moda i hasło- wytrych. A może Pan/Pani podojeżdzał/a by do pracy rowerkiem np. w grudniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Protest przeciwko parkingom IP: *.chello.pl 02.08.09, 23:06 ja jeżdzę rowerkiem a Tobie też radzę... Odpowiedz Link Zgłoś
gandharwa Zwolenniku parkingu... 03.08.09, 00:00 A dasz głowę, że parking będzie darmowy? A co , jak nie będzie? Wtedy nie będziesz tam parkować, słusznie zakładając, że skoro i tak płacisz, to lepiej być bliżej centrum....prawda? A co będzie z nadbrzeżem, jak (kiedyś na pewno, niekoniecznie za tej ekipy) powstanie parking na pl. Kopernika i tam wszyscy będą parkować? Co wtedy z pustym, smutnym i ciągle zaśmieconym po nocnych imprezach betonowym nadbrzeżem? Ta szkarada zostanie już na zawsze, tak jak niezniszczalne płyty na pl. Kopernika.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Protest przeciwko parkingom IP: 217.197.71.* 03.08.09, 07:49 przecież włodarze już się wypowiadali że Parking NIE BĘDZIE DARMOWY! będzie najniższy cennik ale nie darmowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Protest przeciwko parkingom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.09, 22:23 A ja mówię "NIE!!!" tobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raor23 Re: Protest przeciwko parkingom IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 22:35 Fajna zabawa była- odkryłem na nowo to miejsce nad Odrą. Nie dam go zabetonować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg Re: Protest przeciwko parkingom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 23:01 Czy optowali za ustanowieniem podatku na budowę podziemnego parkingu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubulek55 Protest przeciwko parkingom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 23:00 Widzac dzisiejsza AKCJE -protest MLODYCH CHETNYCH KOLEGOW do Rady Miasta- P.Jakiego zalewam sie lzami ze smiechu.Przyszli PROTESTOWAC ludzie NIEZNANI mi ani z Wyspy Pasieka ani z Zaodrza-widocznie sa to znajomi P.Jakiego z ZWM-u,lecz co ONI maja do naszej sprawy to sa LUDZIE tzw.KARIEROWICZE tak jak ich poplecznik P.Jaki.Mam nadzieje,ze w tej sprawie wygra rozsadek i ludzkie doswiadczenie a nie PiS-owskie NIE to juz jest NUDNE jak "flaki z olejem".Wlasnie tacy KRZYKACZE /bo tylko to umieja robic? Zaklucaja swoim brakiem doswiadczenia w NORMALNYM FUNKCJONOWANIU MIASTA.Ciekaw jestem jak po kilku miesiacach ta sama grupa KRZYKACZY bedzie robic PROTEST przeciwko ZABRUDZONEJ PIASZCZYSTEJ PLAZY zwierzecymi odchodami i brudami oraz pozostawionymi przez nas LUDZI GORAMI SMIECI. Ciekaw jestem czy wowczas Ci mlodzi gniewni beda te zanieczyszczenia usuwac.JAK BEDZIE WYGLADALA TA ICH PLAZA-TAK JAK PLAZE W TURAWIE-bo woda tam i tu nie nadaje sie DO KAPIELI!!To bedzie nasz opolski "BALATON" --tak trzymajcie KRZYKACZE niech Was ocenia Opolanie.Spotkamy sie z Wami przy kolejnej Waszej AKCJI -SPRZATANIE NASZEJ PLAZY-JAKI bedzie nastepny PROTEST????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Protest przeciwko parkingom IP: *.chello.pl 02.08.09, 23:08 wszystko upolityczniasz ja nie jestem z PISu nie znam Jakiego i jestem przeciw ale pewnie tobie w głowie się nie mieści że ktoś nie chce parkingu nad Odra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżako Re: Protest przeciwko parkingom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 23:16 Z tymi parkingami na obrzeżach miasta to naprawdę super pomysł.Z niecierpliwością czekam jak mieszkańcy Spychalskiego a nawet calego Zaodrza nie wspominając o milośnikach przyrody z Pasieki zainicjują te parkingi ZE SWOIMI SAMOCHODAMI./miasto przecież 15 minut zatem możecie też chodzić pieszo albo rowerkiem a jak zechcecie z miasta wyjechac to przeciez bez problemu autko z parkingu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Protest przeciwko parkingom IP: *.punkt.pl 02.08.09, 23:13 Plaża nad Odrą to już szczyt desperacji, podobnie jak parking. Choć pamiętam czasy gdy w rzece się kąpałem i łapałem cierniki do akwarium. Nie mówiąc już o moczarce kanadyjskiej. Jedyne sensowne miejsce w tych okolicach na parking, jak tu już ktoś pisał, znajduje się w miejscu ogródków działkowych pomiędzy wałami Odry i Ulgi. Schowane, niewidoczne, nie zaburzy nadodrzańskiej perspektywy, oddalone od zabudowań mieszkalnych i bezpieczne dla czystości rzeki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Protest przeciwko parkingom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 07:16 Ciekawe czy posprzatali po pikniku-proteście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Protest przeciwko parkingom IP: 83.19.67.* 03.08.09, 07:30 Przyjdź i zobacz, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASD Re: Protest przeciwko parkingom IP: *.punkt.pl 03.08.09, 07:55 Awganizm nie jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACK Re: Protest przeciwko parkingom IP: *.chello.pl 03.08.09, 08:44 behemot, nie kłam, to ja łapałem cierniki do akwarium! Ty się bałeś cierników, bo miały kolce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Protest przeciwko parkingom IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 10:56 Jak po sobie posprzątasz to wszędzie będzie cudownie. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Protest przeciwko parkingom IP: *.chello.pl 03.08.09, 09:04 Jak zwykle nierzetelny artykół.Zebrano 500 podpisów bzdura.A ilu było tych protestujących 10,15.Latali po domach i zbierali podpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: Protest przeciwko parkingom IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 13:46 Głupoty opowiadasz. Byleś, widzialeś? Trujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Protest przeciwko parkingom IP: *.vast.net.pl 03.08.09, 17:34 'Parking na 200 czy 300 aut nie rozwiąże problemu' na tyle aut, warto znalesc miejsce i srodki na parking z prawdziwego zdarzenia czyli wielopoziomowy, ale w innym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciegoscie Protest przeciwko parkingom IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.09, 01:30 sama bylam zaskoczona iloscia podpisow, ale bylam widzialam i potwierdzam ze zainteresowanie bylo oraz spacerowiczow tez sporo, zreszta jak w kazda ladna sloneczna niedziele :) a ten Pan co tu pisze o krzykaczach i mlodych gniewnych to bardzo mija sie z prawda, nie wiem skad wyssal takie epitety, czyzby jakis nołlajf z drugiego konca Pl :> Odpowiedz Link Zgłoś