Dodaj do ulubionych

Politechnika chce mieć patrona jubileuszu

IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 12:52
...a moze braci Kowalczykow ? tez mieli spory wklad w "rozwoj" naszych
uczelni.po drugie jaka politechnika od 45 lat? wiekszosc tego czasu to bylo
WSI tak ze spokojnie Pani od promocji ...konczac to miasto jest oke! ale ci
ktorzy maja cos do powiedzenia to buraki ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Silo Re: Politechnika chce mieć patrona jubileuszu IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 23:29
      Proponuje urodzonego w Opolu Theodora Kaluza- swiatowej sławy fizyka, twórcy
      teorii pieciowymiarowej przestrzeni.
      forum.nto.pl/Z-czego-powinnismy-byc-dumni-t3248-s40.html
      • Gość: caveat emptor Re: Politechnika chce mieć patrona jubileuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 00:12
        Silo ma rację. Ja też jestem za tą kandydaturą. Theodor Kaluza z Opola [po
        polsku: Kałuża] - fizyk światowej sławy. Nie dostał nagrody Nobla. Być może
        tylko dlatego, że nie był Żydem. Większość laureatów tej nagrody, to Żydzi. I
        nie chodzi to o antysemityzm...
      • Gość: techniker Re: Politechnika chce mieć patrona jubileuszu IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 09:18
        T. Kaluza jak najbardziej , opolanin no i z branzy ale to pochodzenie? watpie ze
        decydujacych stac bedzie na takie ryzyko...no i co nato jasio i dziegiel oraz
        inni piewcy polskosci slaska ?
        • Gość: moja propozycja Re: Politechnika chce mieć patrona jubileuszu IP: *.dbd-ipconnect.net 07.08.09, 18:21
          a mnie sie wydaje ze caly czas mimo tylu lat po smierci prof. Mateji, to on jest
          bezsprzecznie najwieksza postacia naukowa tej uczelni.
          pracownik
          • Gość: heina Re: Politechnika chce mieć patrona jubileuszu IP: *.punkt.pl 07.08.09, 23:44
            na pewno powinien byc jakis sportowiec, gdyz politechnika dawno juz
            zatracila inzynierski charakter.Chyba że patronem zostanie sam
            Skubis,czemu nie zdziwił bym sie.Nikt tak jak on sam siebie nie
            uwielbia!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka