Gość: romania IP: *.chello.pl 12.08.09, 06:58 Chcę zapisać 7 letnie dziecko do któregoś z tych zespołów. Prosze rodziców o opinie. Jak oceniacie zajęcia, sposób prowadzenia, atmosferę? Będę wdzięczna za opinie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: g Re: Pech czy Adena? Jaki zespół lepszy? IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 23:31 Lepszy jest Pech.Mam dobre porównanie , bo moja córka tańczyła kilka lat w Adenie i były to naprawdę stracone lata ,brak jakiego kolwiek profesjonalizmu ,opryskliwość pań i zmuszanie do beznadziejnego obozu i tak naprawdę nic więcej.W Pechu jest znacznie lepiej,zajęcia są ciekawie prowadzone ,prawie nigdy nie są odwoływane no i ten zespół odnosi sukcesy więc widać efekty pracy dzieciaków i trenerów.Mity rozpowszechniane naszym dzieciom kiedy były w Adenie , o wręcz pastwieniu się nad dziećmi przez trenerów z Pechu okazały się na szczęście nieprawdą , bo atmosfera jest super.Mojej córce się tutaj podoba bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: Pech czy Adena? Jaki zespół lepszy? IP: *.chello.pl 31.01.10, 21:51 Moja córka tańczy w Adenie od kilku lat i ngdy nie spotkała sie z zarzutami które wylwają obydwie niezadowolone panie internautki niezadowolone z usług Adeny. Nikt mojego dziecka nie szczuje i nikt do niczego nie zmusza. Córka była na obozie i przyjechała bardzo zadowolona. Panie sa bardzo sympatyczne więc nie wiem skąd taka nienawiść pani o niku "g" lub "obiektywnej" . Jeżeli grupy Adeny przywożą z Mistrzostw Polski i Świata miejsca na podium to wydaje mi się że, nie należy ten zespół do złych tym bardziej że przecież oceniają go ci sami sędziowie co zespół Pech. No chyba że zespół Pech ma lepszych sędziów). Dlatego też wydaje mi sie że, wcześniejsze pnie poprostu z jakiegoś, sobie znanego, powodu są uprzedzone. Atmosfera w zespole Adena jest bardzo przyjemna i moja córka nie zamierza zmieniać zespołu. A to co dzieci się nauczyły na zajęciach to zdecydownaie powinni ocenić sędziowie bo chyba my jako rodzice nie mamy takich kompetencji aby porównąć poziom zespołów - nie jesteśmy w tym specjaistami. Myślę że, tak jak pan powyżej proponowałabym odwiedzenie obydu grup i sprawdzenie gdzie dziecku bardziej się podoba, a nie odrazu obrażanie jakiegokolwiek zespołu lub pani w nim pracującej bo chyba ma być to przedewszystkim zabawa. Dodam że, nic nie słyszałam o żadnych mitach jakoby rozpowszechnianych przez trenerów Adeny a dotyczących drugiego zespołu. To co ropowszechniają niektórzy rodzice to zwykłe pomówienia. Natomiast jesli chodzi o stracone lata to chyba też nie tak - każdego roku człowiek coś się uczy jeśli dziecko nauczyło się w Adenie a przeszło do Pechu to w jaki sposób można zweryfikowąć umiejętności już wcześniej nabyte. Musiałaby pani zacząć z nowym dzieckiem uczyć się od podstaw - dlatego wnioskuję o nieobiektywność tej oceny. Pozdrawiam i proponuję samodzielnie sprawdzić dziecku gdzie chce być a rodzicom życzę trochę mądrości w wyrażaniu swoich opinii i bezcelowym obrzucaniu błotem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pech czy Adena? Jaki zespół lepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 22:05 nie żeby coś ale Adena i Pech tańczą całkiem inne style i tych zespołów nie należy porównywać chodziłam na zajęcia do Adeny i byłam bardzo zadowolona niestety zdrowie nie pozwalało mi na dalsze uczestniczenie w zajęciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Pech czy Adena? Jaki zespół lepszy? IP: 77.223.225.* 13.08.09, 08:52 Moja córka tańczy w Pechu - jest bardzo zadowolona. Była tez w tym roku na obozie tanecznycm z Pechem w Gdyni. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Pech czy Adena? Jaki zespół lepszy? IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.09, 15:01 Różnica tych dwóch zespołu jest taka że ADENA nie tańczy tylko dla Medali,trenerzy uczą swoich tancerzy aby tańczyli dla Siebie A PECH zdecydowanie tańczy dla Medali i tu w tym różnica PECH owszem jest bardzo dobrym zespołem. Licząc ile tancerzy tańczy w PECHU czy w ADENIE jest prawie taka sama ilość tancerzy. Moim zdaniem dziecko powinno Samo zdecydować gdzie chce tańczyć? Niech pochodzi kilka zajęć w PECHU i w ADENIE i sama zdecyduje. Opinia ludzi i rodziców tak naprawdę się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romania Re: Pech czy Adena? Jaki zespół lepszy? IP: *.chello.pl 26.08.09, 22:13 dziękuję za opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pech czy Adena? Jaki zespół lepszy? IP: *.arkadia.opole.pl 14.10.13, 17:06 Pewnie dlatego Pech wciąż te medale zdobywa. www.pft.org.pl/pft.php?id=378 Ale... jak to ktoś już słusznie zauważył oba zespołu tańczą zupełnie inne style. Wszystko więc zależy od tego, co się dziecku spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Pech czy Adena? Jaki zespół lepszy? IP: 188.33.35.* 20.12.09, 00:39 jeżeli zależy pani aby córka stała się maszynką do tańca to proponuję pech gdzie niestety jest prowadzona niezdrowa rywalizacja między dziećmi a jeśli chce pani aby córka nauczyła się tańczyć i wkładała w to siebie to proponuję adenę poza tym w adenie nauczy się różnych technik tańca co pomoże jej odnaleźć swoją ulubioną. być może nie jestem obiektywna poniewaz tanczyłam w adenie 14 lat :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywna Re: Pech czy Adena? Jaki zespół lepszy? IP: *.220.118.106.dsl.dynamic.eranet.pl 21.01.10, 15:39 Pech- maszynka? Też mi cos, ja nie tańczyłam w żadnych z tych zespołów, jestem obiektywna i stwierdzam, że w Adenie jest niski poziom, wmawia sie tym dzieciom, ze sa super potem rosna na dorosłych ludzi i nosami zachaczają o sufit, a tańczą tak sobie. Nauka tańca jest trudna- bo wymaga się od dzieci trochę wysiłku- potem jak pójdą do szkoły średniej a albo na studia to nie beda umiały wybrać co jest dla nich ważne: nauka: ktora doprowadza do celu i daje przyszłość, czy taniec...tancerzy w polsce jest tysiace- praca w tym zawodzie to marne szanse. Ruch jest zdrowy ale niech pani nastawi dziecko na zdrowy wysiłek i przede wszystkim ZABAWĘ, bo to jest tu chyba najważniejsze. Pani z Adeny jest taka przeciwna Pechowi ze aż czuć, że jest przesiąknięta rywalizacja i zepsuciem. Pewnie na udowodnienie swej sprawności ma mnóstwo zdjęć na NK z wygięta nogą w szpagacie, żeby tylko pokazać jaka ona gibka i jaka NIEDOCENIONA. Brońmy nasze dzieci przed tym! A wiec z mojego punktu widzenia PECH. Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Pech czy Adena? Jaki zespół lepszy? 21.01.10, 15:54 A który to zespół zasłynął onegdaj z fałszerstwa wieku tancerek żeby tylko w limicie się zmieścić i medal zdobyć ? Pamiętacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywna Re: Pech czy Adena? Jaki zespół lepszy? IP: *.152.148.242.dsl.dynamic.eranet.pl 21.01.10, 19:02 Na potwierdzenie moich słów o NIJAKOŚCI Adeny proszę porównać filmiki jak tańczą: tancerki mające ponad 20 lat z Adeny i dzieciaki nastoletnie z Pechu. Adena:www.youtube.com/watch?v=6GuHOp-Y1gY Pech:www.youtube.com/watch?v=7qRjoUUN_Ck www.youtube.com/watch?v=jlV1RrPoZCk&feature=related (ten sam ale w lepszej jakości) A co do fałszowania wieku to we wszystkich zespołach tak jest- tylko że się o tym głośno nie mówi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Pech czy Adena? Jaki zespół lepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 13:47 Nie rozumiem co tu pani "obiektywna" chciała pokazać z tymi linkami który zespół lepiej tańczy? A czy zauważyła pani że te 2 filmiki są przedstawione w całkowicie w innej technice tańca.? Disco a Synchro do 2 różne techniki tańca. PECH owszem jest dobrym zespołem. Ale ADENA do najgorszych też nie należy ten zespół rozwija się w różnych technikach tańca. Poza tym ten filmik przedstawiony ADENA-Synchro zajęli brązowy medal MŚ. Gratuluje tej formacji :) Czytając osób który zespół lepszy/gorszy Tylko pośmiać się nic wiecej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: Pech czy Adena? Jaki zespół lepszy? IP: *.chello.pl 05.02.10, 16:17 No obiektywna .....to pani wogóle nie jest. Raczej z pani wypowiedzi można wyczuć że jest pani przesiąknięta nienawiścią. Obiektywny proszę pani, to człowiek bezstronny, wolny od uprzedzeń; rzeczowy, odpowiadający rzeczywistości a nie ubliżający innym. Uważam, że jeśli ktoś chce obiektywnie sprawdzić to powinien przyjść do jednego i drugiego zespołu po czym porównać gdzie mu bardziej odpowiada i to się nazywa obiektywne podejście do tematu. Pani wypowiedź powołująca sie na obiektywizm jest zwykłym fałszowaniem rzeczywistości. Tym pardziej że jak pani pisze nie zna pani ani jednych ani drugich. Jeśli pani nie zna to prosze się nie wypowiadać na tematy pani nie znane. A jeśli pani te zespołu w jakiś sposób zna to nie jest juz pani obiektywnym oceniającym. Obiektywny mogę być ja jeśli pójdę ze swoim dzieckiem po czym ocenię co mi się bardziej podobało. A szczerze nie przekonała mnie Pani tym co napisała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Pech czy Adena? Jaki zespół lepszy? IP: 77.223.226.* 19.03.10, 17:17 Faktycznie osoba o nicku "obiektywna" chyba nie do końca zna znaczenie tego słowa.. Moim zdaniem oba zespoły są równie dobre, ale każdy w innych technikach, więc zależy, co dziecku najbardziej się podoba. PECH kładzie największy nacisk na technikę Disco Dance i Show Dance (i w nich jest lepszy od ADENY), ADENA natomiast na Modern, Jazz i spróbowali swych sił w zeszłym roku na pierwszych MŚ w technice Synchro Dance. Także jak widzicie chociażby pod względem technik tańca, zespoły te dzieli ogromna przepaść, więc uważam, że nie na miejscu jest je porównywać, oczerniać i Bóg wie co jeszcze. Także naprawdę radzę osobom "obiektywnym" aby zastanowili się, czy aby na pewno są obiektywni. Jeśli chodzi o kwestie medalową... Pech od dawna zdobywał tych medali więcej, jednakże startuje w zupełnie innych zawodach aniżeli Adena, więc PECH należało by prędzej porównywać np z zespołem SHOCK DANCE ze Szczecina, natomiast ADENĘ porównywać z zespołem CARO DANCE z Siedlec. I w tym wypadku zarówno PECH jak i ADENA są słabsze od swoich w/w konkurencyjnych zespołów. Ale co jest ważniejsze, medale czy pasja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbb Re: Pech czy Adena? Jaki zespół lepszy? IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.13, 07:44 nie jaki tylko który Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYSTRZACZEK Re: Pech czy Adena? Jaki zespół lepszy? IP: 217.173.202.* 25.05.14, 12:28 jestem dzieckiem owszem ale moja opinia jest prawdziwa. Mi znacznie bardziej podoba się zespół PECH.A ADENA to taki zespół gdzie ludziom zależy tylko na medalach,pucharach i nagrodach.Polecam zespół PECH.Byłam prubować w zaspole PECH i ADENA.Milsze panie są w PECHU.W ADENIE są takie ,że krytykują wszystko jak się ciwiczy jak kto wygląda.Więc ja polecam zespół taneczny PECH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kick Re: Pech czy Adena? Jaki zespół lepszy? IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.10.15, 10:05 Popraw błędy ortograficzne, a dopiero potem PRÓBUJ coś pisać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pech czy Adena? Jaki zespół lepszy? IP: *.146.136.41.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.12.15, 07:09 Tańczę w Adenie 8 lat i nie wyobrażam sobie bycia w innym zespole. Przede wszystkim adena i pech uczą różnych technik, mają inne podejście. Nie należy porównywać który zespół jest lepszy bo oba uczą innego tańca. Proponuję, aby dziecko poszlo na zajęcia do obu zespołów i wybralo technikę, która bardziej mu odpowiada :) Odpowiedz Link Zgłoś