Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kobiece kształty

02.03.04, 09:17
    Mam ksztalty kobiece w dobrym (mam nadzieje :-) tego slowa znaczeniu, rozmiar
    w granicach 40 (wiadomo, ze co sklep to inny rozmiar), bylabym wdzieczna za
    kilka wskazówek typu: czego kategorycznie unikac, a co jak najbardziej nosić.
    Nadmienie, ze na szczescie w mojej pracy mam swobode jezeli chodzi o
    ubieranie i moge sobie darowac garnitury i biale bluzki :-)
    Ubolewam rowniez nad tym, ze biust wiekszy niz maly determinuje rodzaj
    wybieranej odzieży, i konczy sie na bluzkach wiekszych o rozmiar, zeby w
    ogole sie dopiely, ale w ramionach wygladaja na za duze... ech same problemy.
    pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz
    Obserwuj wątek
      • weberro Re: Kobiece kształty 02.03.04, 23:39
        Musisz zachowac proporcje pomiedzy przesadnym zakrywaniem (tego co sama mozesz
        nazwac mankamentami swojej figury) i nieumyslnym uwydatnieniem newralgicznych
        stref swojego ciala.Powinnas wyczuc w czym czujesz sie dobrze,co sprawia ze
        ubierasz sie i juz nie myslisz o tym co widac a czego nie.nie ma nic gorszego
        niz wskoczyc w "ekstra" ciuszek i czuc ze pali na calym ciele,komfort
        psychiczny przede wszystkim....Korzystanie z pomocy zaprzyjaznionej krawcowej
        to raczej rzecz konieczna w przypadku posiadaczy nietypowych rozmiarow i trzeba
        to smialo powiedziec.Jak regularna wizyta u dentysty,poprawki krawieckie
        pozwola Ci chodzic w wielu kuszacych ale nie zawsze dopasowanych do Twojej
        figury rzeczach.Wszystkiego nie da sie przerobic ale dla tych kilku szmatek
        napewno bedziesz chciala powalczyc.Pozdrawiam
      • monika.przypkowska Re: Kobiece kształty 04.03.04, 14:24
        Przy tego typu figurze należy raczej unikać spódnic krojonych z koła i tych
        ozdobionych dużymi falbanami. Podobnie jest z ekstremalnymi długościami. Proszę
        uważać na spódnice mini i maksi.Jeśli chodzi o bluzki i koszule dla Pań o
        bardziej "apetycznym" biuście, no cóż zgadzam się z opinią, iż polskie sklepy
        nie mają dla nich odpowiedniej rozmiarówki. Pewnym rozwiązaniem tej sytuacji
        jest wybór bluzek i koszul szytych z bawełny mieszanej z lycra lub innymi
        elastycznymi włóknami. Taka miękka tkanina będzie się lepiej układała na
        sylwetce. Proszę tylko uważać aby niezbyt mocno opinała się na figurze bo efekt
        bedzie odwrotny do zamierzonego. Acha i jeszcze jedno. Przy dużych biustach
        należy raczej wybierać dekolty w szpic a nie łódeczki.
        Pozdrawiam,
        MP
        • rraaddeekk męskie kształty 05.03.04, 13:33
          Faceci mają podobny problem.
          Dobrze zbudowany mężczyzna (sylwetka od pasa w górę - odwrócony trójkąt) ale
          szczupły ma straszne problemy.
          Jeśli marynarka lub kurtka pasuje w ramionach to jest o wiele za duża w okolicy
          brzucha.
          Bardzo trudno kupić garnitur ze spodniami na szczupłego w pasie ale barczystego
          faceta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka