Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Poradżcie!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 21:15
    Powiedzcie mi, czy przy wzroście 173cm waga: 61kg jest prawidłowa, jak
    sądzicie??
    Obserwuj wątek
      • blinski Re: Poradżcie!! 23.07.04, 21:23
        hm... ja sądzę że idealna.
      • lunalovelight Re: Poradżcie!! 23.07.04, 21:34
        bardziej niz prawidlowa nawet.
      • Gość: Kiddo Re: Poradżcie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 21:35
        Też sądzę, że idealna! Ja mam 162 cm i 56kg.. Naprawdę masz wątpliwości, co do
        tego, że jesteś zgrabna, czy tylko chciałaś się pochwalić? pzdr
      • ofira Re: Poradżcie!! 23.07.04, 21:41
        chyba dobra, sama mam 168 cm i ok. 60 kg i ludzie mówią mi, że szczupło
        wyglądam ;)
        • miska_malcova Re: Poradżcie!! 23.07.04, 22:19
          chyba ok, głowa do góry
      • caprice83 Re: Poradżcie!! 23.07.04, 22:54
        Ja jestem troche niższa (170 cm) i ważę 58 kg. Podobno wyglądam nieźle.
        Wg mnie przy twoim wzroście jest super, choć to jeszcze zależy od wymiarów.
      • Gość: hiii Re: Poradżcie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 01:43
        zastanawia mnie czy zadając to pytanie na forum chcesz się dowartościować, bo
        przecież wiesz chyba sama najlepiej czy dobrze wyglądasz. waga i wzrost jeszcze
        o niczym nie świadczą, wydaje się, że wyglądasz świetnie (mam nadzieję, że
        poprawiłam Ci humor tą uwagą), ale równie dobrze możesz być przecież
        nieproporcjonalnie zbudowana.
      • Gość: aggus79 Re: Poradżcie!! IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 24.07.04, 22:19
        Czemu od razu zakładacie, że dziewczyna chce się dowartościować?
        Ja mam dokładnie tyle samo wzrostu i ważę 60 kg i też mi się wydaje, że to może
        ciut za dużo. Jeszcze dwa lata temu waga wahała mi się pomiędzy 56 a 58 kg,
        przy tym jadłam całkiem normalnie. A teraz, choć uważam co jem, nie potrafię
        wrócić do poprzedniego stanu.
        Niby BMI wychodzi prawidłowe - waga w normie - ale ja mam wciąż schizy z powodu
        mego brzuszka. Nie jest już tak płaski jak kiedyś był...
      • Gość: szczęśliwa :P Re: Poradżcie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 15:26
        no włąśnie ja mam 173 i waze 62, wiec troszke wiecej, i uwazam ze to moze
        troszke za duzo jakies 2-3 kg mniej i byłoby spoko. Zreszta mój kocxhany
        braciszek ciagle mi powtarza że jestem gruba i choc początkowo smiałam sie z
        tego co mówi to teraz zaczynam sie coraz czesciej nad swoja waga
        zastanawiać,ale tak to juz jest jak ma sie braci :P
        • Gość: shila Re: Poradżcie!! IP: *.neo.net.pl / 213.17.230.* 25.07.04, 17:01
          yhym...troszke mniej bylo by idealnie,ja mam 173 i waze 53 kg i jest OK :)
          • blinski Re: Poradżcie!! 25.07.04, 17:14
            kolejna z kośćmi z waty:) robisz jej niedźwiedzią przysługę, przeceiż jakby się
            miała tak odchudzić to wyglądałaby jak modelka.. wzrost minus m/w 112 to
            idealna waga.
      • Gość: Szczęsliwa :P Re: Poradżcie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 18:30
        Co to to nie wole swoje 62 niż 53 przeciez ja bym jak smierc wygladała
        (nieobrazając nikogo), ale 3 kg mniej byłoby ok :P
        • Gość: cherry Re: Poradżcie!! IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 25.07.04, 22:17
          jak smierc??? przy ok 175 cm waze 53 kg i bynajmniej jak smierc nie wygladam
          lecz jedynie szczuplo.wszystko zalezy od struktury kostnej i rozkladu
          kilogramow a 61 czy 63 kg to faktycznie chyba ciut za duzo
          • ziereal Re: Poradżcie!! 26.07.04, 17:51
            szczuplo?
            chyba bardzo szczuplo-wrecz modelkowato.
            a jej waga jest idealna:)
      • Gość: ToeToe Re: Poradżcie!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.07.04, 19:03
        Jak sie dobrze czujesz z ta waga to jest ok, jak nie to w zaleznosci od
        wlasnego "widzi mi sie" przytyj albo schudnij..
      • Gość: hiii Re: Poradżcie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 21:36
        tak, właśnie o to (o co przedmówczyni/przedmówcy) chodziło mi wcześniej - po
        prostu takie sprawy trudno omawiać gdy się Ciebie nie widzi. sama chyba wiesz
        czy się sobie podobasz, jeżeli tak to ok, jeżeli nie to co zmienią uwagi osób,
        które najprawdopodobniej nigdy Cię nie widziały?
      • Gość: Kiddo Re: Poradżcie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 17:04
        Bosz!! Poczytajcie, co żeście tu nawypisywały! - mam na myśli wypowiedzi
        cherry, shili i im podobne. Dziewczyna pyta, czy jej waga jest PRAWIDŁOWA i
        nikt mi nie wmówi, że taka nie jest!! Robicie z tego forum jakieś żenujace
        targowisko próżności! Jaki sens mają domorosłe dywagacje, czy przy danym
        wzroście lepiej ważyć pieprzone 63, czy też 61 kg??? To nie tylko nie ma sensu,
        ale jest bardzo szkodliwe - a niech to przeczyta jakas zakompleksiona
        dziewczynka i się przejmie - możecie ją mieć na sumieniu.. O tym, że nie
        przesadzam świadczy post z forum URODA zatytułowany "Przestrzegam!!" -
        przeczytajcie, obejrzyjcie sobie fotki, POMYŚLCIE - to nie boli aż tak bardzo.
        Tyle..
        • Gość: Sineira Re: Poradżcie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 18:17
          Popieram Kiddo. Dziewczyny, nie dawajcie się ogłupiać i nie ogłupiajcie innych.
          Każda przesada jest niedobra, nadmierne odchudzanie jest równie szkodliwe dla
          zdrowia i urody jak nadmierne tycie. Poza parę kilogramów w tę czy inną stronę
          nic nie znaczy - bo można mieć drobniejszy lub cięższy kościec, można też mieć
          więcej lub mniej mięśni (które są cięższe od tłuszczu). Kobieta - kościotrup
          jest równie przykra do oglądania jak kobieta - wieloryb.
          A autorka tematu ma nawet lekką niedowagę.
          • Gość: shila Re: Poradżcie!! IP: *.neo.net.pl / 213.17.230.* 27.07.04, 15:40
            Szczęsliwa:P No nie wiem,bo ja naprawde nie wyglądam jak śmierć (przynamniej
            nikt mi tak nigdy nie poiwiedział),wydaje mi sie ze tak sie wygląda ok,wiec
            dziwi mnie ze jak sie ma 10 kg wiecej to tez sie wygląda ok...no ale niech
            bedzie, ze to te kości :)
            Sieneira-skoro autorka tematu ma "lekką niedowage",to jaka ja mam? bez przesady!
            • Gość: Sineira Re: Poradżcie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 17:33
              Uuuuch... Większą niż lekką. Ale nie przejmuj się, waga o niczym nie świadczy.
              Musiałabym Cię zobaczyć. Nie wiem, jakie masz kości i ile mięsa na nich. No i
              biust - duży biust też swoje waży. Ważne, żeby to wszystko było harmonijnie
              rozłożone. I ważne, żebyś ty się dobrze czuła w swoim ciele.
      • kasiunia62 ja ważę 26.07.04, 20:28
        przy 171cm 60kg i ładnie wyglądam :D Lubię siebie
      • Gość: S. Prawidlowa waga IP: *.cmbrmaor.dynamic.covad.net 27.07.04, 18:10
        Osoba o wzroscie 173 cm wazaca 61 kg ma body mass index (BMI) 20.4, tzn w granicach normy,
        chociaz raczej po "chudszej" stronie (norma jest od 19 do 24, czyli dopiero ponizej 19 mamy do
        czynienia z niedowaga). BMI to jest zreszta dosc zgrubna metoda oceny prawidlowej wagi -
        wazne sa tez proporcje tluszczu i miesni i ogolna budowa ciala. A oczywiscie z punktu widzenia
        estetyki sa jeszcze inne kryteria - proporcje pomiedzy gorna i dolna czescia ciala, biust, ksztalt nog itp.
        Ale ta waga jest prawidlowa.
        • b_bb Re: Prawidlowa waga 27.07.04, 18:24
          Sprawdźcie swój BMI:

kaliszok.republika.pl/bmi.htm
          poza tym zgadzam się z przedmówczynią.
      • Gość: Szczesliwa :P Re: Poradżcie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 19:15
        Kochana Shila, ja wcale nie mówiłam ze wyglądasz jak śmierć, powiedziałam że ja
        bym tak wygladała przy twojej wadze. Ja uważam że wygladam ok, ale -2kg było by
        jeszce bardziej ok. Pozdrawiam :D
        • Gość: shila Re: Poradżcie!! IP: *.neo.net.pl / 213.17.230.* 27.07.04, 21:49
          ok Szczęsliwa,wczesniej zrozumiałam,ze kazdy kto ma 173 cm i coś ponad 50 kg,
          musi wyglądac jak smierc,a to nieprawda.
          Ps. miło mi ze jestem "kochana" :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka