Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dżinsy dzwony

10.08.04, 21:15
    Dwa lata temu słyszałam już że niemodne.Tymczasem nadal są w sklepach.Mnie to
    nie dziwi, bo fason ładnie kształtuje sylwetkę. Lubię je.Czy wy tez lubicie
    ten fason?
    I co sadzicie o facetach chodzacych w dzwonach?
    Obserwuj wątek
      • blinski Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:22
        a co masz na myśłi pisząc 'dzwony'? po prostu dopasowane, ze zwężeniami przy
        kolanach (gdzie najczęściej są różne przeszycia) i rozszerzanym dołem? no to ja
        mam parę takich - nie tylko dżinsów; najlepszy krój jak dla mnie i zabiję, jak
        przestaną sprzedawać:)
        • inezja21 Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:24
          Każde spodnie rozkloszowane od kolan mam na myśli:)
        • Gość: virtuallady Re: Dżinsy dzwony IP: *.vline.pl 12.08.04, 10:48
          dokładnie! zgadzam się, to mój ulubiony fason, chociaż wszyscy trąbią, że
          niemodny. mam najwięcej par takich spodni..wyglądam w nich zgrabnie i tyle.
          Szkoda, ze coraz mniej ich w sklepach
      • razzmatazz Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:24
        Ja uwielbiam, tylko w dzwonach dobrze wyglądam :)) A jeśli chodzi o facetów - to
        w dzwonach chodzą chyba tylko ci, którzy lubią hippisowski styl, jak dla mnie OK.
        • blinski Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:28
          no widzisz inezjo, jak piszesz 'dzwony' to ludzie myślą o takich tradycyjnych,
          hippisowskich. niestety, nie ma to nazwy, więc trzeba pisać 'dopasowane
          rozkloszowane u dołu':)
          • inezja21 Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:30
            No tak,tylko ty czytasz w tym forum w moich myslach i vice versa:)
            • blinski Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:34
              zapewne nie tylko ja.. ale ja już jestem w tym wprawiony;))
          • razzmatazz Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:41
            Hmmm... po prostu chyba nie widziałam chłopaka ubranego w spodnie rozszerane u
            dołu, którego styl ubierania nie byłby hippisowski... chociaż nie, czesto
            przecież widzę połączenie takich spodni z koszulką jakiegoś, ogólnie mówiąc,
            rockowego zespołu. Nic innego nie kojarzę. Ale teraz na pewno zwrócę uwagę :)
            Nawiasem mówiąc, jak jest różnica między "tradycyjnymi hippisowskimi" a
            "dopasowanymi,rozkloszowanymi u dołu"? Nieciepliwie czekam na wyjaśnienie :)
            • inezja21 Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:47
              Jest:)Te hippisowskie trudniej dostać:)szczęśliwi noszą po rodzicach:)moja
              kolezanka w liceum miała odlotowe levisy swojej mamy (a levisy w czasch komuny
              były tylko w pevexie za dolary).
              Ja widze często chłopców którzy noszą się do dzwonów normalnie: T-shirt typu
              sportowego (np.Diverse), albo/i koszula rozpinana z krótkim rękawkiem w kratę.
              Czasem maja obcisłe koszulki z krótkim rekawem-takie że widac dokładnie
              kaloryferek i klatkę:)mniam:)
            • blinski Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:55
              ostatnio w spodniach o których mowa widzę czasami (o zgrozo) drechów - pasuje
              im to prawdę mówiąc (w połączeniu z kosmicznymi sprężyniastymi adikami i
              obszernym t-shirtem wpuszczonym tradycyjnie w gacie) jak ch.j do wiatraka, ale
              takie czasy:)
              takich spodni jest mnówstwo - najczęściej mają przeszycia poziome lub łukowate
              przy kolanach, podam dla łatwiejszego rozpoznania:) aha, no i najróżniejsze
              przeciery - skromniejsze lub nie, i inne takie bayery:)
            • kasiakaren Re: Dżinsy dzwony 12.08.04, 11:50
              a ja woidziałam wielu włącznie z moim bratem,który raczej hippi nie jest.
              Konkretniej rzecz ujmując należy raczej do grona metali. Podobnie jego znajomi.
              Co do dresików wspomnianych przez Blińskiego to jak najbardziej sie zgadzam-
              porażka. A sam krój spodni "rozszerzanych u dołu" to świetny wynalazek i moim
              zdaniem wiecznie na topie. Bo to my kreujemy modę a nie moda nas. Jak mi sie
              coś podoba to w tym chodzę a nie patrze czy jest to modne czy nie. Np
              rozkloszowanych modnych teraz spódniczek nie założe nigdy :)Pozdr
      • lunalovelight Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:46
        osobiscie lubie. oczywiscie nie jakies przesadne dzwony, ze od kolan w dol
        niemal pelny klosz ;). lubie tez spodnie o kroju tzw. szwedow, ale w nich z
        kolei mam wrazenie, ze nogi wygladaja jak kolumny doryckie...[a nogi, nie
        chwalac sie, mam nienajgorsze ^^, a dzis jakis cudownie dobry humor, niezmacony
        nawet sonia18 :D].
      • avarja Re: Dżinsy dzwony 11.08.04, 14:08
        widok faceta w dzwonach jest żenujący (o ile tak to sie pisze :])
        A sama je lubię, chociaż czasem nie ma ochoty ich nosić
        Trudno teraz dostać nie-dzwony i nie-szwedy
      • Gość: marta Re: Dżinsy dzwony IP: 193.111.166.* 11.08.04, 14:13
        sa nadal modne i maja się dobrze
        mój mąz nosi jedynie spodnie rozszeżane ku dołowi:) prostych, czy co gorsza
        zwężanych nie włozy nigdy:)
        • Gość: Olooszka Re: Dżinsy dzwony --gdzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 22:17
          ja od 3 dni chodze po wszystkich centrach handlowych w Warszawie w poszukiwaniu
          JAKICHKOLWIEK jeansow dzwonow, biodrowek -czy ja wymagam tak duzo?! =/ - i
          NIGDZIE NAWET NAMIASTKI ehhh... tragedia naprawde, jesli rozszerzane to nawet
          nie widac a na dodatek prawie do pepka =( moze znacie jakies sklepy gdzie
          mozna dostac takie spodenki?? bede wdzieczna...
          • Gość: Shila Re: Dżinsy dzwony --gdzie?? IP: *.neo.net.pl / 213.17.230.* 12.08.04, 00:18
            W Espricie są,średnio rozszerzane, biodróweczki ;) no i Americanos-tam tez cos
            znajdziesz
      • to-ja-007 Re: Dżinsy dzwony 12.08.04, 11:13
        Na szczescie dzinsy dzwony to juz klasyka.
        Zeby sie o tym przekonac wystarczy isc do (porzadnego) stoiska z dzinsami.
        ZAWSZE znajdzie sie jakis model z roszerzanymi nogawkami. Ja ostatnio kupilam
        Lewisy - 2 sztuki ze stretchem i bez (numerkow nie pamietam). Fajne
        dzinsy-dzwony maja tez w Zarze ale tam glownie biodrowki.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka