inezja21 10.08.04, 21:15 Dwa lata temu słyszałam już że niemodne.Tymczasem nadal są w sklepach.Mnie to nie dziwi, bo fason ładnie kształtuje sylwetkę. Lubię je.Czy wy tez lubicie ten fason? I co sadzicie o facetach chodzacych w dzwonach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blinski Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:22 a co masz na myśłi pisząc 'dzwony'? po prostu dopasowane, ze zwężeniami przy kolanach (gdzie najczęściej są różne przeszycia) i rozszerzanym dołem? no to ja mam parę takich - nie tylko dżinsów; najlepszy krój jak dla mnie i zabiję, jak przestaną sprzedawać:) Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:24 Każde spodnie rozkloszowane od kolan mam na myśli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virtuallady Re: Dżinsy dzwony IP: *.vline.pl 12.08.04, 10:48 dokładnie! zgadzam się, to mój ulubiony fason, chociaż wszyscy trąbią, że niemodny. mam najwięcej par takich spodni..wyglądam w nich zgrabnie i tyle. Szkoda, ze coraz mniej ich w sklepach Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazz Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:24 Ja uwielbiam, tylko w dzwonach dobrze wyglądam :)) A jeśli chodzi o facetów - to w dzwonach chodzą chyba tylko ci, którzy lubią hippisowski styl, jak dla mnie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:28 no widzisz inezjo, jak piszesz 'dzwony' to ludzie myślą o takich tradycyjnych, hippisowskich. niestety, nie ma to nazwy, więc trzeba pisać 'dopasowane rozkloszowane u dołu':) Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:30 No tak,tylko ty czytasz w tym forum w moich myslach i vice versa:) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:34 zapewne nie tylko ja.. ale ja już jestem w tym wprawiony;)) Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazz Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:41 Hmmm... po prostu chyba nie widziałam chłopaka ubranego w spodnie rozszerane u dołu, którego styl ubierania nie byłby hippisowski... chociaż nie, czesto przecież widzę połączenie takich spodni z koszulką jakiegoś, ogólnie mówiąc, rockowego zespołu. Nic innego nie kojarzę. Ale teraz na pewno zwrócę uwagę :) Nawiasem mówiąc, jak jest różnica między "tradycyjnymi hippisowskimi" a "dopasowanymi,rozkloszowanymi u dołu"? Nieciepliwie czekam na wyjaśnienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:47 Jest:)Te hippisowskie trudniej dostać:)szczęśliwi noszą po rodzicach:)moja kolezanka w liceum miała odlotowe levisy swojej mamy (a levisy w czasch komuny były tylko w pevexie za dolary). Ja widze często chłopców którzy noszą się do dzwonów normalnie: T-shirt typu sportowego (np.Diverse), albo/i koszula rozpinana z krótkim rękawkiem w kratę. Czasem maja obcisłe koszulki z krótkim rekawem-takie że widac dokładnie kaloryferek i klatkę:)mniam:) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:55 ostatnio w spodniach o których mowa widzę czasami (o zgrozo) drechów - pasuje im to prawdę mówiąc (w połączeniu z kosmicznymi sprężyniastymi adikami i obszernym t-shirtem wpuszczonym tradycyjnie w gacie) jak ch.j do wiatraka, ale takie czasy:) takich spodni jest mnówstwo - najczęściej mają przeszycia poziome lub łukowate przy kolanach, podam dla łatwiejszego rozpoznania:) aha, no i najróżniejsze przeciery - skromniejsze lub nie, i inne takie bayery:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakaren Re: Dżinsy dzwony 12.08.04, 11:50 a ja woidziałam wielu włącznie z moim bratem,który raczej hippi nie jest. Konkretniej rzecz ujmując należy raczej do grona metali. Podobnie jego znajomi. Co do dresików wspomnianych przez Blińskiego to jak najbardziej sie zgadzam- porażka. A sam krój spodni "rozszerzanych u dołu" to świetny wynalazek i moim zdaniem wiecznie na topie. Bo to my kreujemy modę a nie moda nas. Jak mi sie coś podoba to w tym chodzę a nie patrze czy jest to modne czy nie. Np rozkloszowanych modnych teraz spódniczek nie założe nigdy :)Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: Dżinsy dzwony 10.08.04, 21:46 osobiscie lubie. oczywiscie nie jakies przesadne dzwony, ze od kolan w dol niemal pelny klosz ;). lubie tez spodnie o kroju tzw. szwedow, ale w nich z kolei mam wrazenie, ze nogi wygladaja jak kolumny doryckie...[a nogi, nie chwalac sie, mam nienajgorsze ^^, a dzis jakis cudownie dobry humor, niezmacony nawet sonia18 :D]. Odpowiedz Link Zgłoś
avarja Re: Dżinsy dzwony 11.08.04, 14:08 widok faceta w dzwonach jest żenujący (o ile tak to sie pisze :]) A sama je lubię, chociaż czasem nie ma ochoty ich nosić Trudno teraz dostać nie-dzwony i nie-szwedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Dżinsy dzwony IP: 193.111.166.* 11.08.04, 14:13 sa nadal modne i maja się dobrze mój mąz nosi jedynie spodnie rozszeżane ku dołowi:) prostych, czy co gorsza zwężanych nie włozy nigdy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olooszka Re: Dżinsy dzwony --gdzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 22:17 ja od 3 dni chodze po wszystkich centrach handlowych w Warszawie w poszukiwaniu JAKICHKOLWIEK jeansow dzwonow, biodrowek -czy ja wymagam tak duzo?! =/ - i NIGDZIE NAWET NAMIASTKI ehhh... tragedia naprawde, jesli rozszerzane to nawet nie widac a na dodatek prawie do pepka =( moze znacie jakies sklepy gdzie mozna dostac takie spodenki?? bede wdzieczna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shila Re: Dżinsy dzwony --gdzie?? IP: *.neo.net.pl / 213.17.230.* 12.08.04, 00:18 W Espricie są,średnio rozszerzane, biodróweczki ;) no i Americanos-tam tez cos znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
to-ja-007 Re: Dżinsy dzwony 12.08.04, 11:13 Na szczescie dzinsy dzwony to juz klasyka. Zeby sie o tym przekonac wystarczy isc do (porzadnego) stoiska z dzinsami. ZAWSZE znajdzie sie jakis model z roszerzanymi nogawkami. Ja ostatnio kupilam Lewisy - 2 sztuki ze stretchem i bez (numerkow nie pamietam). Fajne dzinsy-dzwony maja tez w Zarze ale tam glownie biodrowki. Odpowiedz Link Zgłoś