Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Problem ze wzorem na koszuli po praniu

24.09.17, 15:12
    Witam,
    Zdaję sobie sprawę, że to forum dla kobiet, ale obawiam się, że panowie nie byliby w stanie pomóc :)
    Kupiłem koszulę u Próchnika. Oto ona(proszę zwrócić uwagę na charakterystyczny biały, zygzakowaty wzorek): sklep.prochnik.pl/4992/3414.jpg
    Po rozpakowaniu wyglądała jak milion dolarów, dokładnie tak jak na zamieszczonej fotografii.
    Przed pierwszym założeniem wypadało ją wyprać i uprasować. Oczywiście wszystko zgodnie z metką, tryb bawełna 30 st. C. a prasowanie w najniżej temperaturze(symbol żelazko z jedną kropką).
    No i się zaczęło.... Ta biała zygzakowata nitka w niektórych miejscach ginie w reszcie materiału, przez co robią się na powierzchni koszuli takie ciemniejsze centki, w tych miejscach gdzie zanika nitka. Dodam, że nie jest to kwestia braku tej nitki, przepalenia, itp, gdyż po mocnym rozciągnięciu kawałka materiału z powrotem się uwidacznia.

Może któraś z Pań ma jakiś pomysł, co się mogło stać? Czy da się z to jakoś naprawić, czy to wada materiału i należy koszulę reklamować?

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc :)
    Obserwuj wątek
      • alpepe Re: Problem ze wzorem na koszuli po praniu 26.09.17, 08:02
        Jeśli jest to koszula bawełniana z dodatkiem elastanu z jakiejś linii slim fit, czyli przy ciele, to możliwe, że tak się robi i to by nie podlegało pewnie pod reklamację. Myślę, że to albo wada tkaniny i ta biała nitka po prostu się skurczyła po praniu, a kolorowa nie, albo masz zwyczajnie za duże wymagania. Ciężko ocenić, jak to wygląda w rzeczywistości. Ja bym reklamowała, jeśli już, ze względu na wadę materiału. Mój mąż miał podobnego typu koszulę, tylko niebieską i na pewno nie z Próchnika, tylko chyba z Seidenstickera i nic takiego nie zauważyłam, skład na pewno 100% bawełny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka