Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Parasole czas wyjąć

19.10.04, 12:36
    Jesień mamy, leje, pada, siąpi...wyciągamy parasole. I tu pytanie, czy to
    ważny element dopasowany do reszty wyglądu, stylu, czy cokolwiek bo i tak
    zgubię. Wielkie parasolisko czy maleństwo składane. Czy też parasol dziwny: z
    dekoracjami, w neonowym kolorze. A może ktoś używa jeszcze parasolek
    przeciwsłonecznych czy już wyginęły.
    Obserwuj wątek
      • papryczka_ag Re: Parasole czas wyjąć 19.10.04, 12:38
        Ja mam wieczny problem z parasolami, ponieważ zostawiam je dosłownie wszędzie.
        W tej sekundzie przypomniałam sobie, że mój dzisiejszy wisi na klatce schodowej
        przed biurem bo papierosa tam paliłam wchodząc do pracy. Curfa...
        Beznadziejna jestem.
        • papryczka_ag Re: Parasole czas wyjąć 19.10.04, 12:42
          Na szczęście był. Nie mój tylko dyżurny biurowy.
          Chyba kupię sobie kurtkę z kapturem...
          Czy Wy też tak gubicie???
          • Gość: kotka kleo Re: Parasole czas wyjąć IP: 212.160.130.* 19.10.04, 12:49
            ta kurtka z kapturem świetnie wygląda np. do czrnych czółenek i eleganckiego
            kostiumu "pracowego" a do tego jeszcze kapelusz i lecimy >....
            • laurka-1 Re: Parasole czas wyjąć 19.10.04, 12:51
              ja nie nawidzę parasoli są beznadziejne i często nie pasują do reszty ubioru
            • papryczka_ag Re: Parasole czas wyjąć 19.10.04, 12:59
              No cóż - jak ktoś chodzi do pracy w czółenkach i kostiumie to jego kłopot. Ja
              takiego nie mam.
              • Gość: kotka kleo Re: Parasole czas wyjąć IP: 212.160.130.* 19.10.04, 13:04
                to nie kłopot, to przyjemność...
                zdecydowanie masz pewnie jakieś inne kłopoty...
                • papryczka_ag Re: Parasole czas wyjąć 19.10.04, 13:06
                  Dla mnie takie ubieranie się to by był duży kłopot. Na razie największym jest
                  gubienie parasoli.
      • aniabe13 Re: Parasole czas wyjąć 19.10.04, 13:00
        Przyznaję się parasole i rękawiczki gubię i zostawiam gdzie się da. Zastanawiam
        się nad kupnem większej ilości w hurtowni...Poza tym mieszkam nad morzem, tu
        często gwiżdże i parę sztuk udało mi się połamać.
      • zettrzy Re: Parasole czas wyjąć 19.10.04, 17:46
        Ja mam sliczna parasolke przecisloneczna, z bialej koronki richelieu, i lubie
        ja uzywac w goracy, sloneczy dzien. Natomiast na deszcz nie uzywam parasoli
        fokle, bo meczy mi sie reka, a woda z deszczu pod parasol i tak nakapie. No i
        nie ma zadnej ochrony od pasa w dol.
        Za to uwielbiam plaszcze od deszczu, kurtki od deszczu, peleryny od deszczu.
        Mam ich w sumie chyba z dziesiec w roznych fasonach/kolorach, na wszelkie
        okazje zyciowe ... taki szary w stylu trench i taki fiolkowy w stylu niedbalym
        i taki w lamparta w stylu drapieznym i taki jasno-zielony na wczesna wiosne ...
        i jeszcze tyle innych w innych stylach ... i do tego rozne kaloszki, tak zeby
        lubic deszcz
        • Gość: Richelieu* Re: Parasole czas wyjąć IP: 195.117.90.* 19.10.04, 17:53
          z jakiej koronki?
          • zettrzy Re: Parasole czas wyjąć 19.10.04, 18:48
            Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

> z jakiej koronki?

koronki richelieu. No nie jest bardzo cieniutka, bo to parasol a nie bluzeczka.
            • Gość: Richelieu* Re: Parasole czas wyjąć IP: 195.117.90.* 19.10.04, 19:37
              cudowna parasolka, bo z cudownej koronki ;)
      • ludzka_budowla Re: Parasole czas wyjąć 19.10.04, 18:19
        ja zapomninam...... zabrac z domu ;-)
        • szafa.bojowa Re: Parasole czas wyjąć 19.10.04, 18:31
          a niekotrzy sie smieja z mojej ulubionej parasolki- niebieskiej w zolte sympatyczne tulipanki ( nabytej w holandii :)).
          Parasolka ta jest moja ulubiona, bo:
          - jest taka kolorowa, a owe kolrki sa bardzo mile i nastrajajace optymistycznie ;)
          - jest jedyna parasolka, ktorej nie zgubilam dzien po kupieniu, zyje juz u mnie ponad rok i ma sie dobrze

...
          • Gość: lorianne Re: Parasole czas wyjąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 18:37
            ja mam czarną parasolkę z benettona i będzie mi bardzo szkoda, kiedy ją zgubię
            =\ a pewnie zgubię =\
            btw nienawidzę deszczu
      • j_u Re: Parasole czas wyjąć 19.10.04, 18:43
        Wiatr połamał mi dziś parasolkę :((( Prawa, była już mocno sfatygowana, ale nie
        musiała się łamać akurat wtedy, kiedy padał deszcz :/
      • andzia13 Re: Parasole czas wyjąć 19.10.04, 19:26
        Nigdy jeszcze nie udało mi się zgubić parasola. Noszę go niemal codziennie,
        nawet jeśli nie zanosi się na deszcz (w mojej okolicy rzadko pada). Od paru lat
        mam taką granatową w jakieś mało widoczne wzorki.
      • portugeze_girl Re: Parasole czas wyjąć 19.10.04, 19:44
        ja w anglii widzialam parasol,który doprowadzil mnie do bólu brzucha (ze
        śmiechu oczywiście :)).byl czly czrny,a na górze (tzn gdy patrzylo sie na
        rozłożony) miał napis FUCK THE RAIN ;)
        • eowyn Re: Parasole czas wyjąć 21.10.04, 02:41
          a ja mam ukochana zolta parasolke w spadajace z nieba psy i koty ;) Mam
          nadzieje,ze jej nigdy nie zgubie:)
      • inezja21 Re: Parasole czas wyjąć 21.10.04, 13:56
        Mam pięć małych składanych parasolek:)
        Jasnoniebieska
        Ciemny lila
        jasnoróżowa (taki pudrowy odcień)
        w czrwonozieloną kratkę
        czarna
        Na szczęście do każdej okazji ubranoiwej mogę coś dopasować...jak się
        zepsuje,daję do naprawy.Rzadko kupuję:)
      • keepersmaid Re: Parasole czas wyjąć 21.10.04, 13:58
        Oooo, caly szereg, wszystkie darmowe albo prawie (promocyjne)

Nienawidze chodzic z parasolka kiedy nie pada (nosic w reku zlozonej), mam w
        biurze 2 dogorywajace - ogromny parasol czarno-bialy z promocji Aramisa wieki
        temu (pamietam, ze kupilam cos dla mojego ex-meza, a juz 5 lat po rozwodzie) i
        mala skladana parasolke w niebieska kratke kupiona za grosze w deszczowy dzien u
        chinczyka.

W domu - czerwona parasolka z logo biura podrozy (ladny jasnoczerwony kolor
        rozjasnia deszczowy dzien) i zielono-khaki parasolka z dyskretnym logo Klorane,
        w torbie w dni niepewne - mocno skladana parasolka w brazowo-czarno-bezowa krate
        (ale nie udajaca Burberry), ktora niedawno dolaczyli do jakiegos magazynu jako
        prezent jesienny.

Jestem tez szczesliwa posiadaczka chinskiej jedwabnej parasolki od slonca ale
        jakos nie uzywam bo sie lekko popsula...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka