Gość: Elka IP: *.nowiny.net 14.07.05, 11:13 pobrudziłam sobie spodnie lakierem do paznokci, i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Nie chciałabym zniszczyć spodni, drogo za nie zapłaciłam i szkoda by mi było gdyby coś im się stało. Prosze pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elka Re: plama po lakierze do paznokci - czym spać?? IP: *.nowiny.net 14.07.05, 11:42 miało być oczywiście czym sprać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja aceton, ale... IP: *.icpnet.pl 14.07.05, 12:20 Wiesz co...Słyszałam taki sposób, żeby pocierać plamę zmywaczem do paznokci (ale takim bez olejków natłuszczających)a potem porządnie wyprać. Ale nie wiem czy aceton nie zniszczy spodni... Odpowiedz Link Zgłoś
majka800 Re: aceton, ale... 14.07.05, 13:06 a gdzie ten aceton kupić??? i za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
masha_qrella Re: aceton, ale... 14.07.05, 13:10 aceton to najzwyklejszy zmywacz do paznokci starej daty. teraz pojawily sie nowoczesne zmywacze-bez acetonu. ale pewnie pochodzisz podrogeriach i poszukasz to znajdziesz, zmywacz acetonowy. ale propponuje t ez, sprawdzic najpierw na niewiidocznej czesci spodni, czy nei zniszczy materialu. mialam tylko raz przygode z lakierem. z 3/4butelki wylalo mi sie na lazienkowy dywanik. od razu zaczelam plukac zmywaczem do paznokci, ale przyznam ze nie zeszlo do dzis(po kilku praniach) ale musialło głęboko wsiąknąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalicja Re: aceton, ale... IP: *.autocom.pl 14.07.05, 13:59 Zmywacze z acetonem czesto sa w kioskach ruchu:) Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: plama po lakierze do paznokci - czym spać?? 14.07.05, 12:24 "Czyścić octanem amylu lub acetonem. Nie można używać natłuszczającego zmywacza do paznokci. Wypłukać benzyną do czyszczenia." źródło: www.biust.pl/pranie/usuwanie_plam.htm#k2 Odpowiedz Link Zgłoś
irenka82 Re: plama po lakierze do paznokci - czym spać?? 14.07.05, 14:14 mozna tez umiejetnie zakryc plame (brigdet jones),albo nosic i udawac ze tam ma byc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonooka Re:Oj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 21:03 ... ja kiedys pobrudzilam spodnie materialowe i sie nie spralo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Plama po kwiatach egzotycznych - PRAWDA IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.05, 20:36 tak tak, na slubie przyjaciolki usiadlam na lawce na ktorej ktos pozostawil lilie. lilia cala obsypana jest takim zoltym pylkiem i ten to wlasnie uraczyl moja kremowa suknie zolta plama na siedzeniu. czy cos sie da zrobic, pomocy!!! Odpowiedz Link Zgłoś